Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2015 20:14 - Бабини вълнения на тема български суверенитет
Автор: merlin68 Категория: История   
Прочетен: 10400 Коментари: 19 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разхождала се баба по софийските улици на връх Националния празник 3 март. Но настроението й никак не било празнично, едва стъпила на бул. Руски, я обзела силна възбуда. По-точно силно се възбудило съмнението на бабето по отношение на това суверенна държава ли сме. Нали е ясно защо, понеже щъкала по Руски, а това от всякъде си мирише на не свобода, направо на Путин си мирише, на тирания и заплаха за световната демокрация, възбудата на баба реско скочила при мисълта за тиранина. Веднага си припомнила баба, сакралните думи на своя исторически гуру - проф. П. Цветков: "На 3 март 1878г. Санстефанския мирен договор заменя османското Върховенство с руско Владичество". Е при тази свещена истина, баба не могла да се сдържи, възбудата й изригнала като Везувий, страстната героичност на патриотичните и мисли я изпълнила до краен предел и тя без да се усети закрещяла в екстаз: Как може, в центъра на София,  срещу сградата на Народното събрание да се извисява паметникът на Александър II, паметник на чужд владетел срещу сградата на висшия законодателен орган - позор! Ами тоя бул. Руски! Ами Граф Игнатиев, че и други такива! Как може ние българите с такава готовност да отдаваме почит на коварния "брат"!
image
Хората по улицата стъписани (но не много, защото то по нашите улици какви ли не щъкат), я заобикаляли кой с усмивка, кой с не дотам ласкави мърморения по неин адрес. Един мъж на средна възраст се доближил до бабето и я запитал - Добре ли сте? Не се ядосвайте така, може би този паметник на Александър ІІ, не случайно е издигнат пред Народното събрание, та все пак България и Народното събрание днес съществуват по волята на този чужд владетел. И не само руски имена на улици има в София, та има и немалко улици кръстени на други достойни чужденци, например Леге, Позитано, те не са руснаци но са направили нещо за българите в труден момент. Но вижте г-жо, та в София има улица Георг Вашингтон, въпреки, че честно да ви кажа аз не знам какво той е направил за България. Бабока изгледала диво човечеца и вече съвсем съзнателно креснала - Млъкни жалък предател, заради такива жалки русофили като теб, България не е суверенна държава! Човечецът се обърнал и си заминал, а бабиното сърчице опасно се разхлопало след такава близка среща с врага. Но бабата била опитен боец, хладнокръвно си наложила спокойствие и заличила думите на предателя от главата си с лекотата с която 
nikolinavalentinova, от блог бг. изтрива неудобните коментари.
Прибрала се нашата героиня в къщи, но нерадостните мисли за отсъствието на българския суверенитет, продължавали да кръжат в главата й. Пуснала си баба телевизора, а там - премиера слънце в цял ръст. Усилила баба, та добре да чуе думите на този достоен български исполин, и чула - Не ме интересува кой, какво приказва за мен, на мен истинските ми оценки идват от Брюксел и Вашингтон.
Щастие обзело бабока и всички тревожни мисли я напуснали - щом имаме все още такива достойни премиери, то суверенитета ни е гарантиран!
И заспа баба сладък сън, и засънува истински свободна България с булеварди Обама, Меркел (а не, тая Меркел нещо издиша на последък), виж Виктория Нюланд е истинска героиня, може паметниче да и сложим на мястото на оня чужд владетел.




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Те всички видни демократи у блого
06.03.2015 20:27
са сите с модерация...

Като теб...:-)
цитирай
2. merlin68 - са сите с модерация. . . Като теб. . . ...
06.03.2015 20:37
freeoldmen написа:
са сите с модерация...

Като теб...:-)


Да, и на мен ми се е случвало да изтрия 1-2 коментара, просто от немай къде. Иначе пускам всички, бях махнал и модерацията, но така пропускам коментари, особено към по-стари постинги. Затова я върнах, за да виждам всички коментари и евентуално да отговарям.
цитирай
3. mt46 - Поздрав!...
06.03.2015 20:54
Кажи на бабката да се успокои!... Американски танкове /или подобни оръдия/ вече са у нас...
http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_4/14-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81_471987.html
14 танка, натоварени на 7 тира с чешки номера, пътуват в колона по магистрала "Тракия" към Бургас, съобщи сайтът flagman.bg.

Според изданието преди дни са били водени разговори за бъдещето на бившето военно поделение край айтоското село Карагеоргиево за превръщането му в база на НАТО. Това дава основание да се смята, че машините пътуват именно за там.

"Поделението отдавна е изоставено, никой не е съобщавал в Общината, че тук може да има база на НАТО", каза пред изданието кметът на Айтос Васил Едрев.

Военният министър анонсира преди време предстоящото базиране на американски танкове на наша територия, като обясни, че те са тук във връзка с планирани учения. В свое интервю той обаче обясни, че през годината е заявено участието на "13 или 14" американски танка, като "5-6 танка ще дойдат през март, след това други през есента". Той обясни още, че НАТО не струпва войски, за разлика от Русия.

От Министерството на отбраната към момента не са анонсирали пристигането на бойната техника и към момента не потвърждават официално информацията. Последно беше оповестено акостирането на пет натовски кораба в събота на пристанище Варна. Те трябва да вземат участие в учение, в което ще се включи и българската фрегата "Дръзки".
цитирай
4. merlin68 - Тя баба, тая новина може и да я усп...
06.03.2015 21:17
Тя баба, тая новина може и да я успокои, но всички българи би трябвало сериозно да се притеснят. И не толкова заради 15 или 50 танка, те сигурно не са срещу руснаците, а по-скоро тук ние нещо ако се развълнуваме. Много по-притеснително е, ако започнат да мъкнат противоракетно оборудване или разни електроники, че тогава едни от първите дето ще го отнесат ще сме ние.
цитирай
5. merlin68 - 5 минути пуша цигара, връщам се и ...
06.03.2015 21:39
5 минути пуша цигара, връщам се и чудо - от 30, прочитите скочили на 300. Пиша коментара, гледам отгоре, пак 30 пише... хакерска работа:)
цитирай
6. merlin68 - И още не ми е излязъл коментара за 300 ...
06.03.2015 21:42
И още не ми е излязъл коментара за 300 прочита, а те станаха 1300
Ало, блог бг. те толкова хора БТВ не гледат бе:)
цитирай
7. planinitenabulgaria - Так точно надо думать! Так точно надо писать!
06.03.2015 22:40
Поздравляю!

https://www.youtube.com/watch?v=gksVOxZX8u4
цитирай
8. merlin68 - Поздравляю! https://www. ...
06.03.2015 23:04
planinitenabulgaria написа:
Поздравляю!

https://www.youtube.com/watch?v=gksVOxZX8u4


Благодаря:) И успех в борбата с приматите:))
По-Здрав и за теб!
https://www.youtube.com/watch?v=BEU7wnd4hFY
цитирай
9. sparotok - !
07.03.2015 00:53
Ти вече си разбрал защо Наполеон е казал, че предпочита да се изправи пред три вражески армии, отколкото да си има работа с три враждебно настроени вестника...
цитирай
10. vdp - За теб шега,
07.03.2015 09:20
за мен истина. Очаквам в най-скоро време да прекръстят бул. Руски на бул. САЩки. Някак по евро-атлантически звучи. И да махат тоя скапан паметник пред народното събрание. Всъщност коня може да остане, но яхнат от Джеси Джеймс например - да им напомня на тия айдуци отсреща, че имат и презокеански братя.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Поздрави, Мерлин!
07.03.2015 09:50
Ами писах и, че не бива фантастичното творение на Цоки да се затрие без следа, просто да бъде подменено с .. фигурата на Дизраели като еквивалент на царя
Той е пример на чужд политик, безумно обичащ България Пък те, лудите....
Левски след като си свърши работата, щял да се бори в Русия за освобождението на поробените там българи Ашколсун на изопачаването и нагаждането!
Имам чувството, че няколкото реда ,които е публикувала, не са нейни
Такава сухарка иначе, може да е само бивша партийна секретарка Те са такива, безчувствени! Ако партията им поръча и Евангелието ще представят като партиен манифест!
Третия коментар ми замрази, с предупреждение Само дето не ме заплаши с партийно бюро
Тя е ярък пример от групата на тези , поставящи знак за равенство между руски войник, пролял си кръвта за България през 1877-78 година и член на Сталиновото политбюро
Ашколсун, Машалла!
цитирай
12. merlin68 - Ти вече си разбрал защо Наполеон е ...
07.03.2015 12:14
sparotok написа:
Ти вече си разбрал защо Наполеон е казал, че предпочита да се изправи пред три вражески армии, отколкото да си има работа с три враждебно настроени вестника...


Да, напълно разбираеми са думите на Наполеон. За мен обаче неразбираем е стремежа на цялата (с малки изключения) "свободна" европейска преса, да докара Европа до война, нещо повече - до почти сигурно самоунищожение. Е това не ми е никак ясно.
Не ми е ясно също, как българския премиер, може да излезе по телевизията и да заяви в прав текст, че Русия не е заплаха за България, а в същото време да допусне от НАТО да ни обявят за ФРОНТОВА по отношение на руската заплаха страна. Не ми е ясно как и защо нашите управляващи предприемат враждебни действия спрямо могъща ядрена държава, защо зорлем я правят заплаха за нас. Това суверенни действия ли са?
За пореден път (и няма да се уморя да го правя) припомням - През 1941г. управляващите тогава България, в знак на лакейско угодничество пред съюзника Хитлер, обявиха война на САЩ и Англия. "Символично" действие според същите управляващи било това, бомбите над София, разрушенията и хилядите убити, обаче не бяха символични а напълно реални!
Днес историята се повтаря, може би защото днешните управляващи не четат историята, а може би защото нямат смелост, самоуважение и чувство за отговорност пред народа си и не могат да се откажат от вроденото си лакейство.
Дано поне да си припомнят какво се случи на онези управляващи, вкарали България във война през 1941г.
цитирай
13. merlin68 - за мен истина. Очаквам в най-скоро ...
07.03.2015 12:30
vdp написа:
за мен истина. Очаквам в най-скоро време да прекръстят бул. Руски на бул. САЩки. Някак по евро-атлантически звучи. И да махат тоя скапан паметник пред народното събрание. Всъщност коня може да остане, но яхнат от Джеси Джеймс например - да им напомня на тия айдуци отсреща, че имат и презокеански братя.


Не бих се учудил и аз, всъщност то си има прецедент - по време на ПСВ, с декрет Фердинанд сменя името на храм Св. Александър Невски.
цитирай
14. merlin68 - Ами писах и, че не бива фантастич...
07.03.2015 12:35
leonleonovpom2 написа:
Ами писах и, че не бива фантастичното творение на Цоки да се затрие без следа, просто да бъде подменено с .. фигурата на Дизраели като еквивалент на царя
Той е пример на чужд политик, безумно обичащ България Пък те, лудите....
Левски след като си свърши работата, щял да се бори в Русия за освобождението на поробените там българи Ашколсун на изопачаването и нагаждането!
Имам чувството, че няколкото реда ,които е публикувала, не са нейни
Такава сухарка иначе, може да е само бивша партийна секретарка Те са такива, безчувствени! Ако партията им поръча и Евангелието ще представят като партиен манифест!
Третия коментар ми замрази, с предупреждение Само дето не ме заплаши с партийно бюро
Тя е ярък пример от групата на тези , поставящи знак за равенство между руски войник, пролял си кръвта за България през 1877-78 година и член на Сталиновото политбюро
Ашколсун, Машалла!


Мен въпросната г-жа ме трие отдавна, затова вече отдавна и не си правя излишен труд да коментирам там. За глупостта дето изкара, че Левски е нещо като Че Гевара и щял да ходи да се бие за руската свобода, въобще не ми се коментира:)))
Да свеждането на "правилното" мислене в сбит текст е типичен приом на партийните секретари, в миналото и очевидно днес също.
цитирай
15. born - Аз пък 5 пъти вече ти гласувам и нищо ...
07.03.2015 23:47
Аз пък 5 пъти вече ти гласувам и нищо не отчита. Хакерска му работа. Може да ги отчита като прочити. А що се отнася до темата - както вървят нещата бул. В.Левски е възможно да бъде прекръстен и на "Сюлейман паша". Нали и паметник искаха да му правят по едно време. А и франкофонски звучи. Нищо вече не може да ме учуди.
цитирай
16. merlin68 - Аз пък 5 пъти вече ти гласувам и нищо ...
08.03.2015 14:04
born написа:
Аз пък 5 пъти вече ти гласувам и нищо не отчита. Хакерска му работа. Може да ги отчита като прочити. А що се отнася до темата - както вървят нещата бул. В.Левски е възможно да бъде прекръстен и на "Сюлейман паша". Нали и паметник искаха да му правят по едно време. А и франкофонски звучи. Нищо вече не може да ме учуди.


Това не може да се случи в България, улица Сюлейман паша може някога да се появи на българска територия, но не и докато съществува България.
цитирай
17. apostapostoloff - Вземи сега на баба ти хурката и
08.03.2015 17:50
си я заври в червения рубладжийски гъз!
цитирай
18. merlin68 - Вземи сега на баба ти хурката и си я ...
08.03.2015 18:09
apostapostoloff написа:
Вземи сега на баба ти хурката и си я заври в червения рубладжийски гъз!


Апостоле на дебилизма, не ми приписвай европейски ценности, чужди са ми еротичните ти сънища, третополови. Виж на баба хурката я пазя, но разбира се не бих ти я преотстъпил за да се...
цитирай
19. sparotok - преса
08.03.2015 23:02
merlin68 написа:
sparotok написа:
Ти вече си разбрал защо Наполеон е казал, че предпочита да се изправи пред три вражески армии, отколкото да си има работа с три враждебно настроени вестника...


Да, напълно разбираеми са думите на Наполеон. За мен обаче неразбираем е стремежа на цялата (с малки изключения) "свободна" европейска преса, да докара Европа до война, нещо повече - до почти сигурно самоунищожение. Е това не ми е никак ясно.
Не ми е ясно също, как българския премиер, може да излезе по телевизията и да заяви в прав текст, че Русия не е заплаха за България, а в същото време да допусне от НАТО да ни обявят за ФРОНТОВА по отношение на руската заплаха страна. Не ми е ясно как и защо нашите управляващи предприемат враждебни действия спрямо могъща ядрена държава, защо зорлем я правят заплаха за нас. Това суверенни действия ли са?
За пореден път (и няма да се уморя да го правя) припомням - През 1941г. управляващите тогава България, в знак на лакейско угодничество пред съюзника Хитлер, обявиха война на САЩ и Англия. "Символично" действие според същите управляващи било това, бомбите над София, разрушенията и хилядите убити, обаче не бяха символични а напълно реални!
Днес историята се повтаря, може би защото днешните управляващи не четат историята, а може би защото нямат смелост, самоуважение и чувство за отговорност пред народа си и не могат да се откажат от вроденото си лакейство.
Дано поне да си припомнят какво се случи на онези управляващи, вкарали България във война през 1941г.


Нека гледаме реално на нещата, свободна преса няма вече дълго време. Тук там има свободни журналисти, но те не могат да се мерят с пропагандната машина на корпоративните медии.

Проблемът на собствениците на тези медии, че са загубили връзка с реалността. На шамар Путин ще отвърне с два, на нападение със 100 ракети ще отвърне с нападение от 1000 ракети. Ето това е лошото, този човек не си поплюва, доказа го в Чечня, доказа го в Грузия, доказа го в Крим.

Руските бомбардировачи и изтребители са не само в Черно Море, но и в Атлантика, за подводниците няма да говорим.

Иска се само една искра и идва края на Русия, но и този на Европа, на всички нас.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1695131
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930