Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2016 22:10 - Барбароса
Автор: merlin68 Категория: История   
Прочетен: 1284 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На днешният ден през 1941 година Хитлер напада СССР. Планът за нападението се нарича Барбароса и предвижда СССР да бъде сломен в рамките на ЧЕТИРИ месеца.
Нещата по плана потръгват добре, за три месеца Вермахта навлиза дълбоко в територията на СССР и хваща в мъртва хватка Ленинград, Сталинград и Москва. Завземането дори само на един от тези ключови градове би деморализирало напълно и без това деморализираната от съкрушителния удар Червена армия. Успеха на Барбароса изглежда осигурен, германците са взели в клещи Ленинград, на 20км. от центъра на Москва са, а от Сталинград руснаците държат едва една тясна няколко стотин метра полоса на брега на Волга. За първите три месеца от войната са убити или пленени 3.5 милиона съветски войници, което е около 90% от редовната Червена армия. Дори Хитлер официално оповестява падането на Сталинград - града носещ името на неговия враг Сталин е завзет, Сталин е победен, германците са доказали своята изключителност.
Но нещо се обърква... някак си! Дали духът на руските "полу-човеци" (каквото е нациското определение за славяните) се оказва по-жилав от този на "изключителните", дали боговете се намесват, а може би и двете... как всичко свършва всеки знае малко или много. Лошото е, че мнозина се опитват да изопачат историята за пореден път - сигурен знак, че тя ще се повтори.
Със сигурност Хитлер се е запознал в детаили с кампанията на Наполеон в Русия, вероятно е изучил и нееднократните кръстоносни походи на немските рицари по тези места, чувствал се е по-подготвен, по-велик, по-изключителен... напразно.
Вероятно Хитлер е пропуснал да прочете какво казва бащата на историята Херодот за скитите (а европейската част на СССР е сърцето на Скития). Та казва така Херодот (цитирам по памет):
Скитите притежават едно умение, но затова пък то е и най-ценното - никой не може да ги стигне ако те сами не пожелаят това и нито един враг не може да се измъкне жив от земите им.
Може би монголите, тевтонците, французите, турците и Хитлер не са чели Херодот, а може да са чели но да не са разбрали кои са скитите... или не са искали да разберат, мислели са се за по-умни, по-силни, по-изключителни, на бялото в историята са казвали черно, така са учили децата си, неуспехите си са замитали или в най-добрия случай представяли като нелепи случайности, така са възпитавали поколения в реваншизъм. Поколения тръгващи да мъстят за своята изключителност и оставящи костите си далеч от дома, защото май в историята изключителността и дебилизма са близнаци.


image

Това на снимката е паметника Родина-мать зовет! на Мамаев курган - възвишение във Волгоград (Сталинград). Статуята представляваща Родината-майка държи 33 метров меч.
Интересното е, че Херодот казва - Скитите не правят храмове на боговете. Единствено на Арес те строят светилища.
А тези светилища историка описва като големи могили върху които е поставен стърчащ меч - този меч и всъщност е бог Арес.
Днес изкривителите на световната история ни учат, че Арес е гръцки бог. Само дето Херодот пише, че обратно на скитите, гърците строят храмове на всички богове с изключение на Арес. Всъщност родината на Арес е Тракия, а това, че гърците са го почитали от страх е добре известно на всеки истински историк. Името му всъщност означава Ярост и това е най-дълго почитания бог в Европа, като се започне с траките, скитите, хуните и се стигне до славяните - поне от Троянската война до 13 век когато и последните балтийски славянски племена са покръстени Арес е бил на почит в Източна Европа наричана в древността Скития.
Когато стане напечено Арес помага...но само когато воюваш срещу врага а не срещу брат си!

Пусть ЯРОСТЬ благородная
Вскипает как волна -
Идет война народная,
Священная война!


  www.youtube.com/watch



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1700644
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930