Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2016 10:46 - Безприложна психиатрия
Автор: merlin68 Категория: История   
Прочетен: 3238 Коментари: 9 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мадам Натан, погледна с възхищение златната табелка на вратата и си каза, че е попаднала точно където трябва. Почука внимателно, до колкото това бе възможно с пъстроцветно лакираното ѝ копито. Вратата се отвори и проф. д-р Сигиз-Тогиз Фройдов я посрещна лично. Д-р Фройдов бе дребен човечец, но побелялата брадичка и дебелите очила му придаваха достолепен вид. Разбира се той нямаше нищо общо с прочутия си австрийски съименик и колега, но това не се знаеше от пациентите му. Когато някой от тях го попиташе:
- Професоре, вие роднина ли сте на прочутия Фройд?
Сигиз-Тогиз отговаряше:
- Ооо, това е дълга история, а както добре знаете взимам скъпо на час - подобен отговор винаги обезсърчаваше любопитството на пациентите, а те и без това вече знаеха, че Сигиз-Тогиз Фройдов е пра-внук на Фройд, беше им го казала една жена.
 Д-р Фройдов за пръв път приемаше пациентка от такъв вид и за миг се смути, чудеше се дали да я покани да легне върху кушетката която очевидно не бе ергономично пригодена за магарици, но бързо се окопити и подкара по същество:
- Какъв проблем ви води при мен мадам?
- Голям проблем докторе, той е на мъжа ми, но и аз страдам...ох как страдам от него - проплака мадам Натан.
- Мда, интересно, а по-конкретно какъв е проблема?
- Най-конкретно казано, на съпруга ми не му става... нали разбирате професоре?
- Мда, сексуална дисфункция, а на каква възраст е господина?
- Ами дърто магаре си е вече, но до скоро тази...дисфункция въобще не му пречеше, а сега... - и мадам Натан изхлипа - ужасно е!
- Разбирам ви мадам, едва ли има по-тъжна картинка от тази на дърто магаре страдащо от сексуална дисфункция... толкова много, а вече никому ненужен лош материал!
- Ще е добре да поговоря лично с пациента, би ли могъл да дойде при мен?
- Професоре, боя се, че това няма да е възможно, съпруга ми е изключително честолюбив, а освен това той е много зает, пише историята, всъщност не я пише - той я създава!
- Хм, че как така? - Сигиз-Тогиз, погледна магарицата над рамките на очилата си.
- Разбирате ли професоре, работата е там, че Магарич Натан, моят съпруг, е обикновено магаре само когато си почива, а иначе той е Атила, и Хитлер, и още много други... така той сам е движещата сила в човешкото хистъри. Но най-важното е, че... - мадам Натан се приближи до Фройдов и му прошепна:
- Разчитам на вашата дискретност... той, мъжът ми е самият Сатана. Нали разбирате, не бива да се разчува, че господаря на злото има проблем с жезъла си! Представяте ли си ако това стане публично достояние? - Сатаната от символ на ужаса ще се превърне в посмешище, цялото мироздание ще бъде застрашено от този ценностен катаклизъм.
Сигиз-Тогиз имаше дълга и успешна кариера на психиатър, психоаналитик и шарлатанин, и разбира се в дългата си практика бе срещал Атила, десетина хитлеровци и поне сто наполеоновци, но за пръв път ги срещаше всичките накуп и то в магаре, хм, че за капак и Сатаната.
- Интересно, много интересно, Сатаната казвате... и кога започнаха да се проявяват симптомите на... а... сатанинската му немощ?
- Всичко започна преди около година, Магарич бе в образа на Атила и поставяше финалните щрихи фалшифициращи напълно античното хистъри, изведнъж с див рев и облян в пот се събуди до мен. Когато дойде на себе си ми разказа какво му се е случило - Докато бил Атила се оженил за млада красавица на име Едеко, по стар уйнски обичай, жреците - колобри трябвало да присъстват на консумацията на брака, да се уверят с очите си в мъжката сила на царя, а в случай на липсата ѝ, лично да му светят маслото. И в този момент Атила изгубил своята мъжка сила, а колобрите прерязали дебелия му врат, Магарич едва-едва успял в последния момент да излезе от роля.
- Мда, това си е сериозен стрес - замислено каза Фройдов, спомняйки си как собствената му потентност бе изпаднала в дисфункция след като един разярен съпруг се опита да го заколи когато го завари да лекува съпругата му - нимфоманка, с един много традиционен, но за жалост не особено медицински метод.
- И от тогава е все така, или има моменти на ремисия?
Г-жа Натан изпръхтя дълбокомислено:
- Ъърррр, май не ви разбрах...
- От тогава въобще ли не му става, или от време на време преодолява гравитацията?
- Всъщност магарето недно бързо се окопити и хукна да доказва мъжественоста си върху една коза... такава една на кичури, не чисто бяла... Наложи се да я направя на пастарма, а от кожата ѝ, да не отива зян, си скроих едни прашки. Надявах се така да зарадвам и изкуся Магарич с тия прашки на кичури от любимата му коза, но вместо това на него съвсем му висна - и мадам Натан избухна в твърде силен за човешките възприятия плач.
На Сигиз-Тогиз Фройдов му отне половин час да успокои магарицата, пословичния му непукизъм бе силно разклатен заради което си отбеляза да впише в сметката този половин час на двойна тарифа.
- Хм, госпожо, вие предприехте ли някакви опити за лечение, нещо от сорта на леене на куршум, билки, отвари, бабини деветини...и т.н.?
- Един наш приятел - даскъл, препоръча да му давам хайвер от белуга, каза, че на него много му помагал - винаги когато сънувал, че яде хайвер, жена му сънувала, че правят страхотен секс.
- Да, знам го този хайвер, зелен на цвят е - подхилна се професора.
- Но явно щом сте дошла при мен, зеления хайвер не е помогнал. Аз бих препоръчал да пробвате от синия хайвер, но с тия исторически забежки дето ги прави вашето магаре малко ме е страх да не изклеца цялото човешко хистъри.
- Ще помогне ли докторе тоя син хайвер?
- Сините хапченца много помагат, лично изпробвани от д-р Фройдов - сега ще ви напиша рецептата... я виж ти как са се изнизали два часа, което ме подсеща, че е време да ви представя и сметката.
- Докторе, ще платя с карта - мадам Натан бръкна в чантата си от чортова кожа и извади една не по-малко златна от табелката на кабинета банкова карта.
Сигиз-Тогиз не бе от хората които се радват на лъскавото, в дългата си практика бе виждал всякакви карти, но точно такава не бе срещал което го изпълни с подозрение. Подозрението му се засили когато ПОС терминала просто изплю картата. Д-р Фройдов я погледна през дебелите си очила - на златен фон се мъдреше чисто черно магаре с огнени очи и атрибут забележително голям дори за катър. Банк оф Хеел бе изписано от другата ѝ страна с не Кирилски букви. Мадам Натан лично бе изготвила дизайна на картата и много се гордееше с това. Професорът обаче ни най-малко не се впечатли от вида на това банково бижу, но пък за сметка на това бе силно впечатлен от явната липса на парично покритие.
- Картата ви не е валидна г-жо, имате ли друга, или ще платите в брой?
- О, повярвайте ми, картата си е съвсем валидна, просто тя не е за вашето устройство, работи само в Ада, нали ви споменах кой е съпруга ми! С тази златна карта от автоматите в Ада ще можете безлимитно и напълно безплатно да си взимате студен чай, плажно масло и други крайно полезни в пъклото нещица.
- Но госпожо, аз нямам никакво намерение да ходя в Ада - с вече нескрито раздразнение изръмжа професора.
- То там е пълно точно с такива които никога не са имали намерения да го посещават. Вземете картата и след време сам ще се убедите, че никога не сте имали по-щедър пациент от мен.
- Все пак мадам, бих предпочел друга форма на плащане, ако може в... - Сигиз-Тогиз, не успя да завърши изречението
- ...В натура - сластно изрева мадам Натан - точно това всъщност е любимия ми начин за разплащане - рече магарицата и скочи върху професора.
- Не, моля ви, ааа, ооо, не... махни се от мен животно - доктора с мъка успя да се отскубне от страстната прегръдка.
- Как смеете да ме отблъсквате и да ми говорите така, да не би да ви се виждам грозновата? - мадам Натан заплашително се приближи отново към д-р Фройдов.
- Не, разбира се, ъмм, напротив, вие сте чудесна мага...ъмм, представителка на нечифтокопитните, но нали разбирате ние все пак сме от различни видове, ъъъъ... колкото и жалко да е, ъъъ, любовта ни е невъзможна.
- Ах ти жалка лицемерна твар, та не чете ли точно ти лекция за един общ, глобален свят, мултикултурен, мултирелигиозен, мулти...мулти...мулти, свят на всемирна любов и толерантност към различните? А сега изведнъж стана консерватор, били сме от различни видове, любовта ни била невъзможна, лицемерен дискриминатор си ти докторе! - и магарицата обидено затръшна вратата, и се отдалечи по коридора в лек, но много шумен тръс.
Професорът бавно излезе от вцепенението, заключи вратата и накуцвайки се отправи към дискретно прикритото зад дебелите книги барче. Наля си чашка абсент и я гаврътна наведнъж, след което си сипа уиски и се тръшна в огромния мек, въртящ се стол. Чак сега усети колко много неща го боляха след краткия любовен набег на магарицата. Фройдов отпи от уйскито и се замисли:
- Мда, глобализацията, толерантността, правата...на различните... ква я мислихме ква стана... Но разбира се виновни за всичко бяха проклетите генетици, започнаха безобидно с клонирането на една овца, а ето ти сега от хората правят магарета.
Д-р Фройдов от всичко на света най-мразеше генетиците, безскрупулни печалбари готови за някой и друг милион да превърнат платежеспособния пациент в тигър, лъв, орел...а както видя преди малко и в магаре. Сигиз-Тогиз дори пред себе си не признаваше, че не липсата им на морал го ядосва, не, то морал и той нямаше - завиждаше им професионално, ех какви пари правеха тия негодници! Но имаше и нещо друго което още повече вбесяваше доктора - психоанализата, че и психиятрията за вековното си съществуване не бяха излекували нито един пациент, а тия гадове генетиците за няколко десетилетия съвсем успешно направиха от човека магаре. Иронията бе именно в това, че неуспехите на психиатрията се превръщаха в триумф за генетиката, защото ако психиатрията успешно лекуваше, то кой би пожелал да се трансформира в магаре, папагал...или дори лъв? И скапания глобализъм, общите ценностти, толерантността и парадирането на различността бяха чудесна среда за заместването на нормалността с говорещи магарета... Пресата бе бъкана с чудесни глобално-генетични новини - В стремежа си да запазят редките видове, група биолози набират средства за да се трансформират в белоглави лешояди... две джуджета комплексирани от ниския си ръст молят за дарения та да сбъднат мечтата си да израстнат...като жирафи... Две-три поетеси от Блог.бг, незнайно как припечелили от поезията си се преобразили в славейчета за да могат по цял ден мило да чуруликат стихове... и още много подобни новини денонощно бълнаше свободната, глобална преса.
Разбира се хората-животни намериха своето представителство и във властта, депутати приемат закони защитаващи правата им. Сентенцията - човек за човека е вълк, придоби буквален смисъл след като модата на вълча трансформация заля финансовите среди. Тия същите благодарение на силното си лоби си извоюваха и правото да ловуват хора.
Е вярно има и някои лоши новини свързани с генетичните трансформации - например милите поетеси за които по-горе стана дума, не отчели кръвожадността на критиците си, които в отговор взели та се превърнали в соколи... Един учител се самоубил в знак на протест, че нямало как да обясни на учениците си що е то преносно значение, след като света станал твърде буквален. Когато хората се превръщат в овце, преносното значение на пастира се губи и остава буквалното му предназначение - овчар.
Професора си наля още едно уиски с надеждата, че ще му помогне да забрави и удави лошите си мисли предизвикани от срещата с мадам Натан. Приложи си един изпитан метод за потискане на лошите емоции и стимулиране на позитивното мислене. Да, и в най-лошите ситуации трябва да търсим положителното, Фройдов го затърси и го откри почти веднага. - положителното в случая бе, че мадам Натан бе малката беда, можеше да е много по-зле ако бе дошъл сам Магарич Натан - Атила, Хитлер и Сатаната събрани заедно в образа на едно магаре.
- Да, щеше да е много по-лошо - каза си професора и това заедно с уискито го успокои. Той стана, наля си още едно уиски и си пусна радио Веселина. Азис пееше култовата си песен - Напипай го. Професорът се отпусна в стола и се  наслади на добрите стари времена когато мултикултурата бе още в зародиша си.






Тагове:   ала-бала,


Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - merline, ;))) ти си страхооотен слад..Талант...изкефии мее..
24.09.2016 12:30
- винаги когато сънувал, че яде хайвер, жена му сънувала, че правят страхотен секс.
цитирай
2. mt46 - Поздрав!...
24.09.2016 12:51
Интересен хумористичен разказ си написал...
цитирай
3. didanov - разказ достоен
24.09.2016 13:45
За blog.realfantasy категория история на блоговата психология .поздрави
цитирай
4. leonleonovpom2 - Поздрави, Мерлин!
24.09.2016 14:15
Ти си бил страхотен талант!
Толкова увлекателно си го написал, че човек се абстрахира дори от прототипа, който е известен!

Да, това е смисълът на хумора!
Да ужили еднократно За да напомни на потърпевшия, че трябва да промени нещо И да бъде по- внимателен!
А не непрекъснато, ката ден и ката нощ, да засипва другите с оплаквания, че видиш ли, оса го е ужилила! Колко нецивилизована била, не е ходила на училище и няма диплома за висше образование? От висшия педагогически Институт" Оса-висшистка "
Ами тя жили тези, които не внимават! Не с дипломата, а с жилото

Чусесно си го написал!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
5. merlin68 - Благодаря на всички вас за добрите ...
24.09.2016 14:35
Благодаря на всички вас за добрите окуражителни думи и ето, че сериозно се замислих, дали пък да не стана писател, или поне психиатър:)))
Ами да, ще изкарам един курс по правопис при даскъла и ще направя един спиритичен сеанс с Магарич Натан, и хоп усвоил съм две нови професии:)
цитирай
6. iliyanv - Таблетки за злокачествена русофилия
24.09.2016 15:43
все още няма открити. Най-добре е да опиташ с електрошокова терапия и тригодишни лечебно-възстановителни процедури в Магаданската медицинска академия.
цитирай
7. merlin68 - все още няма открити. Най-добре е да ...
24.09.2016 16:02
iliyanv написа:
все още няма открити. Най-добре е да опиташ с електрошокова терапия и тригодишни лечебно-възстановителни процедури в Магаданската медицинска академия.


Илияне, на стар краставичар корнишонки не пробутвай.
цитирай
8. getmans1 - Най-добре някой „алхимик“ да на...
24.09.2016 23:18
Най-добре някой „алхимик“ да направи син хайвер за Марк магарето и даскалът му, може от черноморска белуга.

Бягам в моя блог да те видя :)))
цитирай
9. pvdaskalov - * ! *
30.09.2016 23:06
Евала!
П и е р
ПС - С поздрави за неподправения хумор, разбира се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1694188
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930