Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2016 21:46 - Магарето на премиера
Автор: merlin68 Категория: История   
Прочетен: 1544 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В Магарич - наурската школа телевизорът гърмеше на макс. Ректума на Института по Исторически Психо-Хахо и т.н. Магарич Натан имаше дълги уши но много къс слух понеже ушната дъртоза не го бе пожалила. Тази вечер в аулата на Института по Исторически Психо-Хахо и т.н. обстановката бе празнична, посрещаха нов ученик. Магарич лично бе украсил залата с магарешки тръни и полу забелени мамули символизиращи здравословното хранене и ползата от него. В средата на пода аленееше пентаграм подреден от добре узрели шипки. Магарич Натан постави и последната чиния върху масата и изрева сигнала за вечеря. Вратата се отвори и в залата влезе ученикът-ДаскЪл, последван от новия ученик-Сурвакар. Първото което новият съзря бе аления пентаграм на пода, лицето му се сбръчка и той започна да го рита и тъпче псувайки. Не спря докато фигурата не загуби напъно очертанията си. Ректума на Института по Исторически Психо-Хахо и т.н. го гледаше доволно. Магарич обичаше да доставя малки радости на учениците си за да могат по-лесно след това да поемат големите, трънливи нерадости на Мисълта Му.
- Какво направи ти негоднико с украсата ми? - с престорена строгост изрева Натан.
- Аз ви мислех тук за свестни, а вие сте били някакви червени боклуци, Смърт на комунизма! - извика Сурвакар.
- Деба дебила ти деба, достоен да разбереш Мисълта Ми. Само дето това не бе Малката Червена Звезда на майор Деянов, а Пентаграма на Венера. Хайде няма нищо, ще ти удържа щетите от интеграционните ти добавки щедро отпускани за поощряване на всякакви дебили, цветнокожи, шестополови и друга сган за стремежа им да наложат нормалността си по Европа и у нас.
- Хайде сядайте си по местата и да вечеряме. Новия, за теб е чинията с кравайчетата, сушените сливи и ябълките, та нали си Сурвакар - изхили се Магарич. - ДаскЪле, за теб е чинията с хайвера от Белуга, хайде да ви е сладко!
- Амааа, учителю, чинията е празна, няма го хайвера от Белуга. - озадачено се обади ученикът-ДаскЪл.
- Ами няма го я, защото се оказа, че Белугата с Кирилски букви българска фонетика била кит и нямала хайвер, така, че ти днес ще вечеряш символично за да си опресниш познанията за фундаменталната разлика между преносно и буквално хапване.
И така изминаха десетина минути в ръфане на краваи, гризане на ябълки, преживяне на сено и размисли за преносното и буквално значение и отражението им върху храносмилателната система и слюнкоотделянето. А телевизорът в залата кънтеше ли кънтеше... изведнъж Ректума Магарич изрева:
- Тишина! Да чуем какво ще каже премиера. -  А премиерът от екрана небрежно заяви, че дори магаре да предложи за президент, ще го изберат.
Магарич Натан подскочи и замислено зачука с копитото си по каменния под на залата.
- Мда, нали чухте - магаре за президент, не е ли чудесно! Ще се кандидатирам, това ще повдигне имиджа на Института по Исторически Психо-Хахо и т.н.
- Моите уважения Учителю, но премиерът употреби магаре в преносно, а не в буквално значение, той хиперболизира така да се каже. - доволен от себе си заяви ученикът-ДаскЪл.
- Глупости, не го слушай Учителю, Калигула е направил коня си сенатор, така че и Бойко може да те направи президент. - Надъхано рече ученикът-Сурвакар.
- Абе ти говориш глупости, това за коня на Калигула са дивотии, слухове някакви хиперболизирани през вековете. - възнегодува ученикът-ДаскЪл.
- Не са слухове, а самата истина, оня откачалник Калигула направи коня си Инцитат, сенатор! От къде знам ли? Аз бях там глупаци! А Калигула не избра мен, а тъпия си кон, но сега ще му натрия носа на това жребче, той стана сенатор, а аз ще стана Президент! - Не довършил още Мисълта Си, Ректума на Института по Исторически Психо-Хахо и т.н. хукна в галоп към Дондуков 1 да предложи скромната си магарешка натура за Прецедент.




Гласувай:
10



1. milady - мерлине, голямо Шоу стана тук. не се сърди...
29.10.2016 12:29
айде,напиши нещо готино ....
цитирай
2. leonleonovpom2 - Поздрави, Мерлин!
29.10.2016 13:06
Виж ти, какви интереси имала Светата троица! И какви завери правела?!
А сега става ясно, защо Магарич го хапе конят!
И как тъй безгрешно конят пък го намира сред тълпата, точно него! Надушва го! А може и лъчението от аурата да вижда Едно от двете , ако не и двете, със сигурност е вярно!
Ами тяхното познанство е старо, на 2 000/ две хиляди/ години!
А и Инцитат изпитва ревност към Магарич, замалко тогава да му отнеме сенаторското звание! Такова нещо лесно не се забравя!
И го хапе, където го набара!
И начесто, така, че шизохаповете не помагат!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1696586
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930