Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2019 11:47 - за планетата Земя
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1374 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 20.05.2019 13:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Б.Кларк

Преди да бъде заселен човекът на Земята, тя е била напълно построена, напълно приготвена за всички негови нужди. Енергиите на планетата са били балансирани. Тя е можела да произвежда всичко необходимо – кислород, вода, храна и да се самовъзстановява, ако е необходимо.

Както растенията, така и животните са били на Земята преди появата на човека. Тяхното присъствие е от изключително значение за правилното протичане на енергийните процеси, както и за почистването на планетата. Няма жив организъм (от невидимия до гигантския), който да не изпълнява точна роля в цялостното под държане на биологичните процеси и на балансирането на видовете. Почвата, водата, растителните ареали и въздухът са населени с определени видове и всеки има специфична роля в зоната, която обитава. Навсякъде е пълно със санитари. Те почистват своя район и поддържат екологичното равновесие. Балансът между видовете се поддържа от тях самите. Има точен разчет каква и в какво количество растителност да присъства във всеки район на Земята. Процентното съотношение на растителните видове трябва да се спазва, за да няма екологични на рушения. Въздухът, водите и почвите зависят от това съотношение. Същото се отнася и за животните – те са преки участници в под държането на този баланс.

Вие продължавате да се учудвате на многообразието на видовете и сега, когато голяма част са изчезнали. Установили сте колко сложни процеси и взаимовръзки съществуват в природата. Това е една невероятна система, която поддържа цялостния живот на планетата. Има още много механизми, които не сте проумели, а много от тях няма и как вече да проумеете, защото са нарушени. Всеки животински вид е уникален и неговото присъствие е за дължително за правилното функциониране на природните процеси – дори невидимата амеба и нищожният червей са важни служители. Докато е съществувал предвиденият баланс между растителните и животинските видове, човекът не е имал проблеми със скакалците, мухите, гризачите, бактериите и вирусите, нито с плевелите и с всичко, което днес се е превърнало в проблем. 

Съществува затворен цикъл, чрез който животът се самоосигурява и балансира. Една част от животните се хранят с растителност, а те от своя страна наторяват почвата, от която се хранят растенията. Това е найпростият пример за природен механизъм, а механизмите са много. Знаете, че растенията абсорбират въглеродния двуокис, а произвеждат кислород и по този начин се поддържа необходимият баланс на газовете, съставящи въздуха, без който вие не можете.

Присъствието на животните оказва влияние в природата чрез техния разнообразен начин на живот. Те допринасят за балансирането на растителността, на животинските видове и на веществата в почвата и във водата. Както в цялостното Мироздание животът на Земята е взаимозависим и взаимопроникнат. Наймалката намеса в този механизъм може да се окаже фатална и непоправима.

Всичко живо на планетата ползва космическата енергия и излъчва отделен вид енергия. Всичко, до което се докосвате, излъчва енергия (дори мебелите и приборите, с които си служите; да не говорим за уредите). Но всичко в природата излъчва добра, необходима за вас енергия, а уредите ви бомбардират с енергия, която ви разболява.

В началния етап, когато е имало хармония между човека и природата, никое животно не е нападало човека. Всички животни са възприемали човека като божество и той ги е подчинявал с мисълта си. Те са били щастливи, когато са можели да му служат по някакъв пряк начин и да общуват с него – катеричките например са му събирали черупчестите плодове и са изваждали ядките. Буболечките, когато са били допускани до тялото му, са почиствали порите на кожата. Наблюдавали сте как птичките почистват кожата на поедрите животни. Тъй омразните ви хлебарки са санитари – те почистват вашите кухни от микроорганизми, които вашето око не вижда. Общото замърсяване на околната среда предизвика нашествията на насекоми и гризачи. Изсичането на горите лиши птиците от тяхната естествена среда за живот и много видове изчезнаха. Именно птиците поддържат необходимия баланс при насекомите.

(продължава)  



Гласувай:
10



1. emelika - Хармонията между човека и природата
20.05.2019 20:03
Разлиствайки старите книги, много неща научаваме за нея. И това кое и как лекува, "без да си помръднем пръста". Ужилила те е пчела. не случайно е избрала мястото. Полазили те мравки и щипят - ето ти акупунктура, защото те активните точки избират. Жулнала те коприва - от ревматизъм пази. Буренът който най-никне до домът ти - тебе лекува. Преместиш ли се другаде и той ще те последва...
цитирай
2. bven - Така е, emelika - възрастните са знаели и предавали на деца и внуци тайните.
20.05.2019 23:15
Новата медицина и науката ги игнорираха, сега ги преоткриваме и градим нови връзки. Дано е за добро на всички нас , планетата Земя и Вселената ни!
Лека и спокойна нощ!
цитирай
3. lexparsy - Много е полезно че припомняш за ж...
20.05.2019 23:27
Много е полезно че припомняш за живата същност на Майката Земя!
За жалост, тя е толкова преобразена от хората, и то тенденциозно, че трябва тепърва да си спомним за същността и, и тогава да започнем да сме И съпричастни, и чак тогава да започнем да я възстановяваме.
Защото ние сме част от Нея. Но Тя без нас може, и ще оцелее, както е правила. Но ние пак не.
цитирай
4. bven - lexparsy, всеки поотделно и всички заедно трябва да се грижим за майката Земя.
21.05.2019 08:57
Ако чакаме, както ти предлагаш, да си спомним същността й, да станем съпричастни и след това да я лекуваме от нанесените от нас рани, много закъсняваме! Земята стене от нашите действия, отрицателни мисли отравят нея, аурата й и тя трудно ще еволюира - така, както и ние еволюираме. Нека всеки сам прави каквото и колкото може, с любов и благодарност към нея за всичко, което тя ни дава и - надявам се, ефектът ще е по-бърз и по-добър! Тя не може без нас, както и ние без нея!
Слънчев ден !
цитирай
5. lexparsy - Безспорно са верни думите ти Таня,
21.05.2019 09:10
bven написа:
lexparsy, всеки поотделно и всички заедно трябва да се грижим за майката Земя.
Ако чакаме, както ти предлагаш, да си спомним същността й, да станем съпричастни и след това да я лекуваме от нанесените от нас рани, много закъсняваме! Земята стене от нашите действия, отрицателни мисли отравят нея, аурата й и тя трудно ще еволюира - така, както и ние еволюираме. Нека всеки сам прави каквото и колкото може, с любов и благодарност към нея за всичко, което тя ни дава и - надявам се, ефектът ще е по-бърз и по-добър! Тя не може без нас, както и ние без нея!
Слънчев ден !

Но ти помни, знаеш и си съпричастна, за да сториш нещо!
Но тези, които не са, само продължават да консумират от цялата благодат на Земята, докато я изтощават! Точно такива люде може да наречем извънЗемни. Те като че са дошли от друга планета, и искат да пригодят Земята към техните нужди.
За това „Правенето“ трябва да е съобразно и съпричастно. Иначе „лекуваме“ Земата, както днешната медицина хората...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868335
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава