Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2013 23:59 - Как се краде по европейски
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 3753 Коментари: 7 Гласове:
12

Последна промяна: 20.03.2013 08:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЕС в прав текст заяви на Кипър, че за да му отпусне спасителен заем от 10 млрд. евро, Кипър първо ще трябва да открадне 10% от депозитите на своите и ЧУЖДИ граждани и фирми в банките. Три дни вече се чудя каква е логиката на поредната брюкселска идиотщина. Може би, кипърските управници трябва да докажат, че могат да крадат чужди пари и с това си умение да гарантират връщането на кредита? Но пък като ги карат от Брюксел да крадат, защо въобще ще им дават заем, ами че то проблема може да се реши като задигнат не 10, ами да речем 50% от депозитите, защо така срамежливо? Чудя се също кой ли от тук на сетне ще си вложи парите в кипърска банка? А дали пък не е това идеята, да се унищожат кипърските банки, но - не, те от ЕС твърдят, че само това можело да ги спаси:) Не може да не се прокрадне и мисълта, че днес това става в Кипър...скоро и в други държави. Ама и това не е така, защото те от Брюксел вече обещаха, че това нямало да се повтори в никоя друга европейска държава:), от друга страна те какво ли не обещаха:)
И като се каже ЕС, мислете си за стабилност, ясни правила, прозрачност, предсказуемост и партньорство:)))
В Кипър парламента трябваше да обоснове със закон кражбата и той естествено го направи. Междувременно тълпи от кипърски и чужди граждани се юрнаха по банкоматите да теглят и спасяват спестяванията си, но... напразно. Точно както всеки професионален крадец не ще остави никакъв шанс за спасение на жертвата си, така и евробандитите взеха превантивни мерки (преди да е гласуван още закона) и заделиха дължимите проценти от всички влогове:) "Мариос Скандалис обяснява, че сумите, равняващи се на данъка, са вече блокирани."
Този "гениален план" сътворен от "генииите" управляващи ни от Брюксел е нещо като събиране на неволни дарения за болно другарче. Тъй като "експертите" стигнали до заключението, че на Кипър ще са му нужни около 17 млрд. евро за да постигне финансова стабилност и решили - ще дадем 10 млрд. още 5.5 млрд. ще се откраднат и добавят чрез "еднократният данък върху депозитите", останалия милиард и половина ще се реши в крачка от къде да бъде задигнат - просто и гениално решение на проблема:)
Най-хубавото обаче е това, че повече от половината откраднати по този начин пари са на лица извън ЕС (основно руснаци). И така се дава нагледен пример как всички страни и народи трябва активно да се включат в спасяването на евро зоната. Русия естествено вече изрази крайно недоволство от този акт, което ме подсеща и за един виц:
Попитали Путин, дали Русия няма да влезе в ЕС. Ще влезе ако се наложи - отговорил Путин - може чак до Брюксел да влезе.
И сега едно предложение как да използваме гениалният европейски план на родна почва.
Предлагам, тъй като сме в политическа криза и народа вече не вярва в никоя политическа партия, то политиците да се вземат в ръце и да приложат брюкселският почин. Да праснат гадните родни и чужди олигарси дето си държат парите в нашите банки с един еднократен налог от 12% (двата процента естествено са комисионна за политиците) и да раздадат парите на пенсионерите и майките - ураааа!


PS
Късно снощи (19.03) парламента на Кипър отхвърли така нареченият спасителен план на ЕС. С това си действие кипърските депутати доказаха, че разума и достойнството все още не са напълно изчезнали от стария континент. Разбира се от ЕС веднага изразиха съжаление относно отказа на Кипър да сътрудничи в замислената от тях кражба. Какво ще коства това на Кипър, предстои да разберем.
image
Карикатура на Иван Кутузов от септември 2011 г.
Фотограф: Иван Кутузов



Гласувай:
12



1. sparotok - кражби по европейски
20.03.2013 12:01
Че то Брюксел е столица на...корупцията.

Европейската Комисия е недемократичен орган. Членовете й не се избират от гражданите на Европа, но за сметка на това са под опеката на различни международни концерни.

Преди време един евродепутат се възмути от корупцията в Европарламента и Европейската Комисия. Човека се опита даже да създаде движение Прозрачност...но не успя, свиха му перките без много шум...

Управляват ни зависими от тъмни лобита наркомани...Страшно, но истина:

Смъркат кокаин в Европарламента

Брюксел. Проби, взети от 46 тоалетни в Европейския парламент, са открили следи от кокаин в 41 от тях, съобщи Euobserver. Проверката е била организирана от германско тв предаване, което преди 5 години откри кокаин в тоалетните на Бундестага. "Някои от намерените количества бяха толкова значителни, че на тях реагира полицейско куче", каза проф. Фриц Зоргел от биомедицинския институт в Нюрнберг, който анализира пробите. Той обаче разви тезата, че кокаин може да бъде намерен във всички обществени тоалетни, поради което не бил изненадан, че дрогата присъства и в Европарламента. Водещият на предаването "Акте 05" Улрих Майер коментира, че употребата на кокаин е "много по-сериозен проблем, отколкото обществото иска да признае".

http://paper.standartnews.com/archive/2005/07/16/world/s4497_4.htm


Назрява нов лобистки скандал в Европейската комисия

ЕЕвропейската комисия бе свързана с нов лобистки скандал, след като няколко медии в последните дни публикуваха статии за бивш неин служител, който сега работи като адвокат и представител на една от най-големите световни тютюневи компании, а същевременно е бил преназначен и като съветник в подкомисията по въпросите на етиката в лобизма.

На 28 декември миналата година сайтът ИЮ Обзървър съобщи, че французинът Мишел Пьотит, дългогодишен служител на ЕК и личен съветник на трима нейни председатели - Жак Делор, Романо Проди и Жозе Барозу, е бил преназначен в подкомисията, докато представлява интересите на дружеството Филип Морис чрез намиращата се в Лондон адвокатска компания Клифърд ченс с кантора в Брюксел.

Очаква се на поста си към ЕК той да дава съвети дали е възможно бивши еврокомисари да работят в областта, която са наблюдавали, докато са представлявали интересите на европейските граждани.

Сайтът уточнява, че името на Пьотит, през годините завеждал и юридическата дирекция на ЕК, се е появило покрай скандала с отстранения еврокомисар по въпросите на здравеопазването и потребителите Джон Дали. Напусналият комисар заяви неотдавна, че е станал жертва на тютюневото лоби покрай подготвяните и преди дни оповестени намерения за промени в директивата за тютюневите изделия.

В публикацията се посочва, че сигнал срещу сегашното положение ще бъде внесен до европейския омбудсман от неправителствената организация Център за наблюдение на корпоративна Европа. Пьотит напуска официално ЕК през 2008 година, след като e работил в структурите й от 1979 година. Само година по-късно той е привлечен към посочената подкомисия.

В същата информация се отбелязва, че подкомисията по етичните въпроси към ЕК досега е разрешила на бившия комисар по индустрията Гюнтер Ферхойген да открие лобистка фирма само два месеца след напускането на поста си, не се е произнесла по случая на бившия комисар по риболова Джо Борч при постъпването му във фирма, лобираща в сферата на морската политика и не е възразила бившият комисар по въпросите на вътрешния пазар Чарли МакКрийви да постъпи на работа в авиопревозвача Райънер.

От групата на Зелените в Европейския парламент днес обявиха на пресконференция, че Пьотит не е включен в списъка на лобистите, които работят в европейските институции, което бе определено като нарушение на правилата за прозрачност и предотвратяване на конфликт на интереси.

Говорителят на ЕК Пиа Хансен заяви на пресконференция днес, че комисията е дала съгласието си Пьотит да работи като адвокат, а качествата му за заемане на поста в подкомисията не могат да бъдат поставени под съмнение. Тя уточни, че ЕК е подала отговор до ЕП по тази тема, в който се посочва, че Пьотит е подписал декларация със списък на клиентите си, в която е посочено и споменатото дружество от тютюневата индустрия, пише БТА.

цитирай
2. zaw12929 - Ще се осъзнаваме дано не е късно!!!
20.03.2013 16:35
Ще се осъзнаваме дано не е късно!!!
цитирай
3. merlin68 - "Че то Брюксел е столица на. . . ...
20.03.2013 20:44
"Че то Брюксел е столица на...корупцията."
Разбира се, тя корупцията не е патент на нашите политици, нали си имат европейски учители:)
цитирай
4. merlin68 - Ще се осъзнаваме дано не е късно!...
20.03.2013 20:45
zaw12929 написа:
Ще се осъзнаваме дано не е късно!!!



Да особено важно е да не закъснеем с осъзнаването!
цитирай
5. mariniki - до където се докоснеш...
25.03.2013 19:02
корупция... затова хората нямат вяра на никой...
и не се вижда скоро светлина в тунела...
цитирай
6. alchemist - Напротив.
27.03.2013 19:56
Светлината е от локомотива....
цитирай
7. batogo - !!!:)))
20.04.2013 08:56
Ако откраднеш от крадеца, ти е простено, защото му помагаш да изживее това, което е причинил на другите! :))))))))))))))) Когато крадат, мълчат, но откраднат ли от тях, голямо пищене пада. :))))))))))))))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1694967
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930