Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2014 18:21 - ЕВРОПА НА ОРЕЛА, РАКА И ЩУКАТА (част ІІ)
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 1465 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 24.06.2014 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В първата част разгледахме първия герой от баснята - европейския рак (гражданина на Европа, суверенът) Втория герой впрегнат в каручката наречена Обединена Европа, когото тук отъждествяваме с щуката, са международните финансово-промишлено-търговски корпорации.

     Щуката и представителната демокрация

В първата част изяснихме що е то представителна демокрация, а също така, че едва около 15% от европейските граждани имащи право на глас са дали мандат на евро политиците управляващи Европа. Тук ще се опитаме да изясним и каква е ролята на щуката (международните монополи) в представителната демокрация и избора на политически елит.
Живеем в ерата на информацията, което означава, че информацията е най-ценното нещо днес, следователно за нея се плаща най-скъпо. Не е трудно да се досетим, че който има най-големи финансови възможности, той контролира и информационните потоци. Днес в Европа и в света, това са международните финансово-промишлено-търговски концерни (наричани тук щука). Щуката притежава големите информационни агенции, с което на практика контролира огромната част от информационните потоци в цял свят и в Европа. Нека си зададем друг въпрос - как се създава политическа партия, какво е нужно за това? Някои (макар и не много) биха казали - нужна е идея. Да, идея някаква е нужна за да може да оправдаем съществуването на партията. Всъщност ако се позамислите ще видите, че днешните партии в огромната си част са безидейни, те са наследници на идейни партии и често се гордеят с дългата си история, но всъщност отдавна са се отказали от идеите на основателите си. Безспорно обаче за функционирането на една партия са нужни финансови средства в огромни количества, защото партията не създава продукт и не продава продукт. Също толкова важно за една партия е да има медийно представяне, а такова представяне както изяснихме по-горе струва скъпо. И други неща са нужни за да може една партия да функционира и да се представя добре, но и те са свързани главно с финанси. В обобщение може да се каже, че за успешната дейност на партията са нужни пари, пари и пак пари. И отново стигаме до тези които контролират парите - щуката. Излиза, че щуката освен финанси, промишленост, търговия, притежава също медии и партии, осигуряващи и политическа власт - това се нарича олигархия.
Представителната демокрация в Обединена Европа отнема правото на суверена рак (европейски гражданин) и го заменя с правото му на "избор" кой да го управлява. Избор предрешен от олигархията (щука), посредством медиите и партиите.
   
Интересите на щуката

Международните финансово-промишлено-търговски корпорации (щуката), имат изключителен интерес за съществуването и разширяването на ЕС, на свободния пазар, на свободното движение на капитали и работна сила. Освен това за щуката е изключително важно да има единни правила в цялото това икономическо пространство, а също политическа стабилност, за да бъдат гарантирани собствеността и печалбите. На щуката въобще не и пука за интересите на рака, за опасенията му, че емиграцията от изток ще доведе до безработица на запад и намаляване доходите на средната класа. На щуката и пука за печалбата, за завладяването на нови пазари и ресурси, а разширяването на ЕС води точно до това. За щуката е важно, цялата политическа власт в Европа да се концентрира на едно място - ЕС с неговите структури. Така на мега монополите няма да се налага да се разправят постоянно с местни държавни администрации, с различни законодателства и митнически политики. Няма да има нужда да раздават рушвети на местни политици, които при това често се сменят преди да са свършили това за което са ги подкупили. Това е неприемливо за мега монополите, затова на тях им е нужен ЕС. И те ще направят всичко възможно той да продължи да съществува, да се разширява, и все по-голяма власт да се съсредоточава в Брюксел. Някой биха казали, че всичко това е само за добро. Ясни правила важещи навсякъде, намалени възможности за корупция... все хубави неща. Но я си помислете когато дойде компанията "Х" във вашия град да добива примерно шистов газ. Тя си е платила на когото трябва в Брюксел и има всички разрешения. На компанията не и пука за това, че вие сте против, вашето правителство, вашата община нямат думата. Национален интерес, екология, среда на живот - няма такова нещо за международните монополи.
И още - да общи правила, единно законодателство, липса на възможност за корупция - чудесно звучи, както обикновено обаче има едно голямо НО. Тия правила, това законодателство и другите условия се определят някъде далеч там в Брюксел, и се определят от един политически елит имащ мандат на едва 15% от европейските граждани, политически елит контролиран изцяло от монополите, за каква прозрачност тогава говорим! Ами я вижте тия монополи които искат ясни и единни правила, те самите прозрачни ли са? ООД регистрирано в София, собственост на АД регистрирано в Мюнхен, което пък е част от групата на... регистрирана някъде си... кой всъщност е собственика на един такъв монопол и какво включва в себе си той, някой може ли да даде отговор на този прозрачен въпрос?
И накрая ще дам един пример с Украйна, който чудесно илюстрира как европейският рак и европейската щука, дърпат каручката на ЕС в коренно противоположни посоки.
Как започна трагедията която днес вилнее в братска Украйна? - Започна с лозунги на Майдана: "Русия иска да отнеме европейската ни мечта", а Европа веднага отговори - Не допускайте това, борете се, бийте се, ние сме с вас.
- Започна с това, че украинският президент отложи (той дори не отхвърли напълно) подписването на договора за асоцииране на Украйна към ЕС. Договор съвсем подобен на подписания от България преди десетина години. Редица условия които Украйна трябва безусловно да изпълни. Само едно от тях ще спомена - стандартизиране на производството в страната с европейските изисквания. Това иначе казано означава пълно преоборудване на предприятията в Украйна на стойност десетки милиарди евро, пари с които страната не разполага, следователно закриване на предприятията или продажбата им на безценица (това дали не ви е познато от нашия опит). Също така Украйна ще загуби преференциите си на руските пазари, където до скоро реализираше 70% от производството си, а това означава още фалити в сферата на машиностроенето основно. Това ще доведе до безработица и обедняване в огромни мащаби. Което от своя страна пък ще доведе до масова миграция на украинските раци на запад.
Сега ми кажете на фона на последните европейски избори, където на челни места излязоха партии обещаващи на избирателите си да спрат наплива от източноевропейци в страните си, как вие си представяте влизането на Украйна в ЕС? Кой иска Украйна в Европа? - Със сигурност не я искат европейските граждани (рака). Защо въпреки това обаче Европа отваря уста да лапне Украйна? - Много просто защото я искат международните картели (щуката), те искат да налапат ресурсите и пазара на Украйна. Никой в Европа обаче не иска украинския народ!

Срамно и подло е това европейско двуличие, но двойно по-срамно и подло е, че български политици, общественици, журналисти, също в тон с Европа мамят украинците, защото тези украинци може да са никакви за западняците, но за нас те са братя! Но защо да се учудваме, та те измамиха собствения си народ, как да ги е срам да измамят украинците.
И ето как, точно както в баснята, щуката дърпа към дълбокото, тъмното, непрозрачното. Там където лесно риба се лови, само трябва да няма кой да ти пречи, затова ликвидирането на държавността и нацията е приоритет за щуката.


В трета част ще разгледаме и последният герой от нашата басня - орелът САЩ.



Гласувай:
8



1. mt46 - Поздрав!...
21.06.2014 19:10
Да, на щуката не й пука за рака... И у нас има щуки /макар и по-малки от западноевропейските/...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1688867
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930