Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2016 23:29 - Някои особености на съвременния тероризъм
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 970 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Потърсих определение на тероризъм и се оказа, че има най-малко сто!
Едно време някоя шайка, била от комунисти, палестинци или ирландци току отвлече някой самолет и предяви искане да се освободят от някой затвор техни съмишленици, или да им прочетат някой лозунг по телевизията. Днес нещата не са такива, този тероризъм няма нищо общо с онзи!
Ще започна така - напълно луди и то в най-лошия смисъл на думата хора управляват света в последните няколко десетилетия, това което днес наричат международен тероризъм е пряко следствие от управлението им. Дали управляват политическите елити, или те са само лица пред паравана, кукли на конци дърпани от невидими кукловоди... масони, илюминати... евреи... не знам. Но които и да са те, едно е сигурно - напълно откачени са. Няма по-голяма лудост от тази да си мислиш, че можеш да разпростреш властта си над всичко живо и не живо на Земята. Да вярваш, че подобно на Бог си създал единствените и съвършени норми на обществен порядък - единствената цивилизация.
Не знам дали ви прави впечатление, но в сегашно време се говори само за една цивилизация, едни ценности и една общност, всички останали сякаш са извън нормата.
Е, една част от тези извъннормени стават терористи по стандартите на единствената цивилизация, по своите стандарти обаче, те са войни. Воюват за правото си да живеят на собствената си земя, да почитат собствения си Бог, да разполагат с природните си ресурси. Тези хора са съвсем различни от нас, те имат съвсем различни разбирания за обществен порядък, религия и т.н. те са друга цивилизация. Това им желание не бе уважено от "единствената цивилизация", то не бяха цветни революции, то не бяха преврати, то не бяха коалиции на желаещите - все добрини извършени в името на единствените ценности. Колко години ни убеждаваха от всички медии, че бомбите пускани над Сърбия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия... са всъщност носители на демокрация и най-светли човешки ценности? Че САЩ и "коалицията на желаещите" (какво чудно название, винаги ме е кефило много), не воюват срещу народите на горе споменатите страни, а само с техните диктатори, не искат да убиват и тровят децата им, а само да ги освободят. Ние вярвахме ли на това? Французите вярваха ли? Ако сме вярвали, значи сме дебили, ако не сме вярвали, направихме ли нещо за да спрем тази десетилетна варварщина - не. Лицемерни лозунги и фрази наричани политкоректно говорене. От десетилетия лицемерието ни залива от екрана, вестниците, дори от църквата и ние май изтрещяхме, претръпнахме и се оставихме на течението...демократично надолу...надолу... Е това е част от резултата - тероризъм. А дали е тероризъм или е война и тези камикадзета не са наистина войни? Какъв е критерия - те убиват напълно невинни хора, тероризъм си е това - да. А "коалицията на желаещите" какво правеше, не убиваше ли невинни хора - да. А ние какво правехме, мълчаливо, а някои и много грамогласно подкрепяхме цивилизования тероризъм. Тези джихадисти не са с нищо по-различни от нашите цивилизовани войници сипещи смърт от небото, ако те имаха западните технологии щяха да воюват така, но като ги нямат, воюват както могат с бомби по улиците. Иначе с нищо не са по-различни, на терора отговарят с терор. В нашите ценности място има и религията, ходят политиците ни на черква, кръстят се, позират пред камерите и нетърпеливо чакат да свърши това губи време, та да се юрнат по греховете си. Въобще най-истинската ценност в тази наша цивилизация е лицемерието.
Който сее ветрове, ще жъне бури!

Дано почиват в мир всички жертви на тероризма, бил той цивилизован, или пък нецивилизован!





Гласувай:
5



1. mt46 - Поздрав!...
16.07.2016 09:28
Вярата и мисленето, че някои /нации, държави, религии, идеологии/ са носители на най-висшите ценности и на единствената истина, не е ли тоталитаризъм?...
цитирай
2. merlin68 - Вярата и мисленето, че някои /на...
16.07.2016 20:17
mt46 написа:
Вярата и мисленето, че някои /нации, държави, религии, идеологии/ са носители на най-висшите ценности и на единствената истина, не е ли тоталитаризъм?...


Според мен, проповядването на изключителност спрямо останалите (било национална, религиозна или идеологическа) цели легитимиране на пълна власт над всички, което разбира се си е тоталитаризъм. Вярата в подобни идеи е идиотизъм. А когато проповедниците на тези идеи, заедно с милионите идиоти който вярват в тях, тръгнат да ги осъществяват - това вече е престъпление срещу човечеството. Нещо повече, това е престъпление срещу природата, ако щеш срещу Бог, защото Бог е създал света многообразен. Природата е създала безкрайно много еко системи в които различните видове животни и растения взаимодействайки помежду си създават равновесие. Хилядите години човешка история е създала подобни системи където хората живеят в равновесие с природата и помежду си. Унищожаването на всичките тези обществени системи и замяната им само с една, на практика е самоубийство на човешкия вид. Разнообразието е необходимо именно за това - не всички оцеляват, десетки загиват, но десетки остават, ако имаме само една система, то риска тя да загине е огромен.
Да не говорим, че точно Западната цивилизация е вероятно най-неподходяща за ролята на единствена. Та западната цивилизация има огромен проблем с репродукцията си, тя просто загива. Загива от алчност и егоизъм. Тя няма просто как да бъде избор на човечеството.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Мерлин!
16.07.2016 20:39
Да, както казва Марин-тоталитаризъм е!
И бих допълнил-империализъм е също!-налагане на власт по силов начин!
Или неоимпериализъм
Въпреки ,че Обама каза, че вече ще се избягва този парадокс-демокрация да се налага силово, според разбиранията на силовака
Това да налагаш напредничави според теб самия убеждения по силов начин е все едно тези напредничави убеждения да идват от някоя горила и тя да ги налага! Както може!
Пълен парадокс

Хубава вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1696585
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930