Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2016 22:21 - За чуждите права или за България
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 3281 Коментари: 9 Гласове:
6

Последна промяна: 13.08.2016 21:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От два дена екстрадицията на турчина Бююк е тема номер едно за БНР. За мен лично е необясним този интерес, все пак нали това е българско радио. Простихме се с великия Никола Анастасов, а БНР в този ден отдели пет пъти повече време на турските проблеми, пак се питам защо?
Въобще се чудя кой поде тая истерия с въпросната екстрадиция - правозащитници казват. Кои са тия правозащитници, кой ги финансира? - отговора на този въпрос автоматично отговаря и на въпроса на кого служи БНР (а сигурно и други медии, аз просто докато пътувам слушах БНР, за това конкретно за тях говоря). Чудя се също тия големи правозащитници, как не намериха кого да защитават в най-бедната държава в ЕС, та стигнаха до там да защитават турските граждани!
Почна се с интервю на Пискова с журналиста от "Хюриет" Семих Идиз. От това интервю стана ясно, че той предполагал нещо, Пискова също предполагала нещо и се наложи извода, че България е сключила някакво политическо споразумение с Турция.
След това интервю с бивш български консул в Одрин (забравих му името), а нещо не го виждам това интервю на сайта на БНР, което е жалко защото беше много интересно! българският дипломат заяви, че заради тази екстрадиция българската полиция трябвало да бъде изрината от най-долу, до най-горе. Забележете, не защото не лови престъпници и не си върши работата, а заради един екстрадиран турски гражданин! Същият дипломат реторично запита - ние членове ли сме на ЕС и НАТО? - да - ами да се държим тогава като такива. Демек, ЕС се джафка с Ердоган, ние също да се джафкаме. Обаче аз питам друго, ние като сме членове на ЕС и НАТО и като има ОГРОМНА, РЕАЛНА ОПАСНОСТ, страната ни да бъде залята от милиони "бежанци", къде са ЕС и НАТО? Не ги виждам да ни пазят границата, следователно ние ще се държим като българи и ще правим всичко необходимо да опазим страната си от това нашествие! В това всичко необходимо, най-малкото е да не се ръбим излишно на Ердоган!
Следващо интервю на Дияна Янкулов с депутата от РБ Димитър Делчев, според когото случая с Бююк, заобикалял върховенството на закона.
Следващо интервю отново на Янкулова с адвокат Екимджиев, според когото "нашият премиер образно казано е "клекнал" пред Ердоган и фактически ние играем по свирката на Турция." Същия цитира и член 2 от конституцията, според който държавата гарантирала правото на живот... И се питам защо България трябва да гарантира такива права на чужд гражданин обявен за издирване от поне шест месеца, с изтекло право на пребиваване в страната ни и обявен за заплаха за националната ни сигурност от ДАНС?
Следващо интервю отново на Янкулова с Красимир Каракачанов, депутат и кандидат президент от "патриотите". Впрочем, аз бях решил да гласувам точно за него на изборите.... но уви, явно и този път ще се въздържа от гласуване! Според Каракачанов, ясно било, че някой се опитвал да заплашва и шантажира България - добре дошъл в политиката, ти сега ли вдяна? Това винаги е било така, а сега когато светът на практика е във война, то е ежедневие. Ние не трябвало да се поддаваме на шантажа на Ердоган с емигрантите, това му била дежурна заплаха към Европа, трябвало да се държим мъжки и т.н. Каракачанов изглежда не знае, че за разлика от нас, страните които се ежат на Ердоган надежно са защитили границите си, а нашата по нищо не личи да имат желание да пазят. Впрочем този същия ЕС и същото НАТО имат пряко отношение по въпроса за незащитените ни граници - та нали под тяхно давление унищожихме загражденията по границата - защото там имало приятели. Нали по тяхно давление унищожихме ракетни войски, а след това и цялата армия - защото НАТО ще ни пази. Сега какво излиза, че сами трябва да се оправяме...по мъжки.
Все пак не съм слушал цял ден БНР, навярно съм изпуснал още някой "правозащитник" и "мъжкар" дето са се изказали в този дух.
Никога не съм вярвал, че за нещо ще се съглася и ще подкрепя Бойко Борисов, но ето, че доживяхме - въобще на последък стават чудеса и това не е добре.
Всъщност намирам опасеният на Борисов за напълно адекватни, макар и силно закъснели. Напълно съм съгласен, че в момента с Турция трябва да градим възможно най-добри отношения, че той като държавен глава е длъжен да направи всичко възможно Турция да не пусне бежанския поток през България. Жалко само, че Борисов толкова късно разбра, че съюзници на запад България няма и никаква помощ и защита от там не може да чака.
Тези които два дена вече дрънкат само за екстрадирания турчин и се зъбят на Ердоган трябва да си дадат ясна сметка, че работят против интересите на България. А нещата вече не са само на реторика, ножа е опрял в кокала и скоро може да стане много страшно.

П.С.
Щях да забравя, последната новина която чух от БНР, бе, че Турция получила положителни сигнали относно екстрадицията на Гюлен от САЩ. И каква стана тя, САЩ са на път да "клекнат" пред Ердоган, а ние трябвало мъжки да ръмжим срещу него.
И каква стана тя, САЩ са на път също така "недемократично" да екстрадират Гюлен, при това много срамно, след публичен ултиматум на Ердоган.




Гласувай:
7



1. blackpredator - абе ти Мерлин ли си или Местан?
12.08.2016 23:26
има ли нормален държавник да вярва на Ердоган?!
и нашият морален инвалид срешу ашколсун прехвърли собствената си низост на държавата
виж гърците - византийското им хитруване относно избягалите с хеликоптера - не, ние, разбира се, ще ви ги върнем, обаче сега процедури, съд, тън-мън...
а те са в пъти по-застрашени, бяха и са от бежанците...
на вчерашния брифинг в Държавния департамент говорителката Бети Трюдо обясни колко велико е турско-американското приятелство и как решаването на случаите с искане за екстрадиране отнема години, години...
така се прави - години, години...
но затова трябва да имаш топки и чест!
цитирай
2. mt46 - Поздрав!...
12.08.2016 23:28
Мисля, че Турция е поне 10 пъти по-важна за САЩ /а и за Русия/, отколкото България. Заради некадърната ни външна политика, заради липсата на смелост да държим на националните си интереси... Загубихме войната, преди да сме я започнали. А и какъв принос може да имаме в тази война, освен като територия и като пушечно месо?...
цитирай
3. podvodni - Реално, днес Борисов говори доста ...
13.08.2016 12:01
Реално, днес Борисов говори доста верни работи (относно "флотилията на онова същество Плевнелиев, бежанската вълна, енергийните проекти), че за малко и аз да се хвана на въдицата, че му е дошъл, поне мъничко, акъля в празната кратуна. Но добре, че съм със здрав РАсУМ, та се не потдадох, а още повече, че и чудеса не съществуват.
Всъщност на всяко низшо същество е присъщ инстинкта за оцеляване, та така че , едва ли е възможно законите на природата да подминат и Борисов. Пак поради същата причина, съществото от Банкя е разбрало, че далеч по-безопасно, с оглед на бъдещето, е да си остане премиер, а не да се хвърля в борбата за "Дондуков" 1.
А зца Пискова и подобни те и нея журналисти е напълно безмислено да говорим. Явни еволюционни недоразумения, оставени на свободна вегетация и пълнеж на общата популация.
цитирай
4. merlin68 - абе ти Мерлин ли си или Местан? има ли ...
13.08.2016 16:21
blackpredator написа:
абе ти Мерлин ли си или Местан? има ли нормален държавник да вярва на Ердоган?!
и нашият морален инвалид срешу ашколсун прехвърли собствената си низост на държавата
виж гърците - византийското им хитруване относно избягалите с хеликоптера - не, ние, разбира се, ще ви ги върнем, обаче сега процедури, съд, тън-мън...
а те са в пъти по-застрашени, бяха и са от бежанците...
на вчерашния брифинг в Държавния департамент говорителката Бети Трюдо обясни колко велико е турско-американското приятелство и как решаването на случаите с искане за екстрадиране отнема години, години...
така се прави - години, години...
но затова трябва да имаш топки и чест!


Мен Гърция не ме интересува, каква е политиката им си е тяхна работа. САЩ не сравнявай с България, не ме убеждавай, че ние трябва да копираме американската политика по отношение на Турция.
Срещу ашколосун никой нищо не прави, както се и видя днес, ще има двустранно споразумение. Дали може или не може да се вярва на Ердоган е съвсем друг въпрос, в момента обаче ние имаме единствено надеждата да може да му се вярва. Защото ти даваш ли си сметка въобще за какво говорим? - не за 5-10 хиляди, говорим за по 50 хиляди на ден, кой и как ще ги спре?
Така, че който иска да защитава турците от другите турци, нека продължава да кряка, аз искам да се защити България. Намирам това действие на премиера за правилно. За съжаление, много други неправилни негови и на тези преди него действия ни поставиха в положение на заложник в момента. От тук на сетне за да не разчитаме само на доверие в Ердоган, трябва да се предприемат други решителни мерки, за сега аз лично не ги виждам.
цитирай
5. merlin68 - Мисля, че Турция е поне 10 пъти по...
13.08.2016 16:24
mt46 написа:
Мисля, че Турция е поне 10 пъти по-важна за САЩ /а и за Русия/, отколкото България. Заради некадърната ни външна политика, заради липсата на смелост да държим на националните си интереси... Загубихме войната, преди да сме я започнали. А и какъв принос може да имаме в тази война, освен като територия и като пушечно месо?...


Общо-взето е така, изглежда, че като през ВСВ, основно ще разчитаме войната да ни заобиколи. И както през ТСВ, ще се снишим да видим дали пък няма да отмине...е тогава не отмина, няма да отмине и този път.
цитирай
6. rustam - Първо
13.08.2016 19:44
изказването беше на бившия български консул в Одрин, а не в Охрид, както ти си написал. Ще кажеш, че е техническа грешка, ама не е така. Защото това е човек, който познава отлично "табиетите" на ердоганската полиция и Боюк беше откаран именно в Одринския зандан. Който е бил в Одринския затвор знае за какво става дума. Аз познавам човек, който е бил там месеци.

Второ. Връщането на Боюк въобще не е показател за това, че българската полиция "си гледа работата", а напротив. Към момента по споразумението за връщане на бежанци от наша страна към Турция са приети не повече от 10 човека. И Боюк е между тях.Защо именно той е избран измежду хилядите с нередовни документи, хрантутени от българите? Ясно е защо, защото е имало "политически" съображения.

Трето. При толкова стриктното спазване на Закона спрямо Боюк,доста изненадващо е безхаберието на българската полиция спрямо доказани джихадисти и главорези, които получават съответния "статут".


Четвърто. чисто технически. Ако приемем, че министърката и Полицията не лъжат, че Боюк бил с фалшифи документи, как така бързо успяха да го идентифицират? На практика той е лице с неустановена самоличност. Отговорът е ясен- просто са приели на доверие искането на турците и като пълни слагачи са хукнали да го изпълнят. Което си е и нарушена процедура.
цитирай
7. merlin68 - rustam Първо благодаря за поп...
13.08.2016 22:02
rustam
Първо благодаря за поправката, нещо съм занемарил проверката на текста в последно време, разбира се, че е Одрин, не Охрид.
Ако си слушал или чел интервюто на въпросния български дипломат, би трябвало да ти е направило впечатление, че дипломатическия език напълно отсъстваше, което е меко казано недопустимо, освен ако дипломата целенасочено не желае да изостри отношенията с Турция.
Второ, аз никъде не твърдя, че българската полиция си гледа, или не си гледа работата - съвсем ясно съм написал това което искам да кажа.
Трето, ако има безхаберие на полицията спрямо доказани джихадисти, съм напълно съгласен, че това трябва да се промени максимално бързо.
Четвърто, никъде не съм писал (а и не съм чул някой държавен служител да твърди), че Бююк е бил с фалшиви документи, става въпрос за документи за пребиваване С ИЗТЕКЪЛ СРОК.
цитирай
8. rustam - Това за "ИЗТЕКЛИЯ СРОК"
13.08.2016 23:02
беше само първата "версия" на родната полиция. Ако си следил внимателно съобщенията, после го промениха на "неистински документи". Както и да е.

Всичко в случая с Боюк сочи, че българската полиция действа в него не като орган на Закона, а според "политическата съобразност". Сиреч, не като правозащитна институция, а като политически субект.

При това, абсолютно игнорирайки принципа на "реципрочност". В Турция се укриват десетки техни граждани, извършили престъпления у нас. Само че, турската полиция и прокуратура отказват каквото и да е реално съдействие. В нормалните и уважаващи себе си държави се действа реципрочно, а не слугински.

А и политически погледнато, България има само реална полза да помага, без да насърчава, противниците на Ердоган. Именно той и Давутоглу са създателите на доктрината за нова Османска империя. Ако си запознат с идеите на Гюлен, какъвто привърженик изкарват Боюк, това въобще империализма въобще не е част от тях.
цитирай
9. merlin68 - Рустам, не знам дали ти си юрист, аз ...
13.08.2016 23:46
Рустам, не знам дали ти си юрист, аз не съм и спор дали юридически правилно са действали полицаите не мисля да водя. Чуха се разнопосочни мнения по въпроса от юристи, затова приемам думите на Борисов - на ръба на закона.
Политически погледнато имаме турски президент с неоосмански амбиции и това е много тревожно, това не се знае от вчера, а от години. Този президент в момента е в обтегнати отношения с ЕС и особено със САЩ, отношенията му с Русия са неясни. Нима ти смяташ, че османските му мераци са непосредствена опасност точно сега? Аз не мисля така, въпреки, че могат да станат на по-късен етап. В момента обаче Ердоган е властта в Турция и в ръцете си държи юздите на една истинска, огромна и непосредствена заплаха за нас - "бежанците". Изхождайки от този очевиден факт, считам развихрилата се полемика около Бююк за вредна за България. Особено безобразното изказване на български дипломат в БНР. Ако не си го слушал, ето за какво става въпрос - Ердоган обичал кашоните, в кашони семейството му укривало милиони долари с неясен произход от данъчните, в кашони той изпратил на САЩ "доказателства" за виновността на Гюлен (дипломата прави паралел тук с кашоните), това как ти звучи за макар и бивш консул в Турция? Призивите на почти всички плямпащи по радиото адвокати, дипломати, политици, да се държим като член на ЕС, при положение, че както правилно отбеляза Борисов - всичките те (европейски страни) вече са затворили и оградили границите си, а по отношение охраната на нашата не предприемат абсолютно нищо. Както съм отбелязал всичките тези плюс САЩ имат пряка отговорност за разрушаването на граничните ни съоръженията по турската граница и за унищожаването на отбранителната ни способност. Сега ние трябвало да се държим като тях и да се зъбим на Ердоган. Ти как определяш подобни изказвания?
Що се отнася до Гюлен, не са ми известни идеите му и не ме интересуват въобще.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1693252
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930