Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2017 19:14 - Нашите общи БЕЗценности
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 1527 Коментари: 14 Гласове:
16

Последна промяна: 26.01.2017 19:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес Свободните Световни Медии (ССМ, или ЕС/ЕС Медии) ни пуснаха поредната анти Тръмп новина. В основата ѝ е туитнатото от г-жа Олбрайт недоволство от миграционната политика на Тръмп.

Бившият Държавен секретар (по времето на Б.Клинтън), Мадлин Олбрайт е заявила в Туитър, че ще стане мюсюлманка в знак на протест срещу миграционната политика на Тръмп... съвсем доброволно.
    - Даваш ли, даваш, Балканджи Йово,
хубава Яна на турска вяра?
- Море, войводо, глава си давам,
Яна не давам на турска вяра!
..................
 
Уважаеми, вие към коя цивилизация принадлежите - към тази на г-жа Олбрайт, или към тази на Балканджи Йово?

Мадлин Олбрайт е чешка еврейка, рожденото ѝ име е Мария Яна Корбелова. Отношението към религията явно е наследила от родителите си, които въпреки, че са евреи, приели католицизма. В САЩ, освен, че се сдобива с ново име, г-жа Олбрайт зарязва католицизма и встъпва в лоното на Епископалната църква, а по-късно пък се отдава на юдаизма. Или както сама пише в Туитър:
    http://www.dnes.bg/world/2017/01/26/madlin-olbrait-stava-miusiulmanka-opyva-se-na-donald-trymp.329933,1

 
"Възпитана бях като католичка, после преминах в Епископалната църква, след това открих, че юдейската вяра е моето семейство. Сега съм готова да приема исляма от солидарност. Добре дошли бежанци!"
  Чудя се дали г-жа Олбрайт е сменила толкова бои за коса колкото религии?
Явно за нея Бог е нещо като тапет върху стената, трябва да се сменя переодично. Вярата за г-жа Олбрайт има съвсем материално измерение и е средство за постигане на политически цели.

Преди години се заговори за политиката като професия, за професионалния политик. Това обаче не трая дълго, защото пиарите се усетиха, че професионален политик е нонсенс. Вече не се говори, но пък за сметка на това в политиката и то далеч не само у нас са останали само професионалисти.
Без цвят, без идеи, без вяра, без морал, без род, без народ - професионални политици. Единствените им общи ценности са парите, за тях променят идеология, вяра, родина... всичко. Истински професионалисти.

Защо от солидарност г-жа Олбрайт не дари имотите и спестяванията си на бежанците? Защо не отиде доброволка в бежански лагер, или хайде като не е за годините ѝ да прати дъщерите си, внуците... не, тя от солидарност ще става мюсюлманка.
Чудя се кой истински вярващ човек от която и да е религия би се зарадвал на такъв ближен като Олбрайт? - едва ли има по-голяма обида за вярата от нея.

Сещам се за баронеса Юлия Вревская, която от солидарност към българите, продала имението си и с парите оборудвала походна военна болница в която постъпила като медицинска сестра. Лекувала руските войници и българите по време на Освободителната война. Загинала в град Бяла от тиф.

Уважаеми, вие чии ценности изповядвате, тези на Вревская, или тези на Олбрайт?

А Тръмп дано да изкорени професионалните политици заедно със ССМедиите им и общите им БЕЗценности.

диалога в клипа
Журналистката: Ние чухме, че заради санкциите в Ирак са умрели половин милион деца... повече отколкото в Хирошима.
И как мислите, оправдано ли е това?
Олбрайт: Аз мисля, че това е труден избор, но ние мислим, че това е оправдано.
 
Гласувай:
16
01. podvodni - Ма много интересно - АЗ МИСЛЯ, че ...
26.01.2017 20:21
Ма много интересно - АЗ МИСЛЯ, че това е труден избор - все пак има нещо човешко в чифутката Олбрайт, но общият интерес винаги се поставя пред егото и индивидуалното - НИЕ мислим, че това е оправдано.
Та въпросът на въпросите е кои са тези "НИЕ"?
Айде към "теориите на конспирациите" и правилните отговори. За сега само на ниска, земна переспектива.
цитирай
2. krumbelosvet - Защо ли си спомних стар виц?
26.01.2017 20:23
Дипломна защита на абсолвент икономист. Въпрос:
- Дайте пример за високо-ефективна инвестиция!
- Наемаш самолети и бомбардираш арабите!
- И какво печелиш?
- Не зам, но щом го правят евреите, значи има сметка!
Да, бомбардираха, бомбардираха, и потекоха бежанци. Еврото вече не е конкурент на долара, нито Европа на САЩ, А бомбардиращите са по-спокойни...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю! Чудесен материал!
26.01.2017 20:24
Евреите лесно приемат исляма Дьонмета!
Между другото, ислямът е еврейско изобретение, като противовес на християнството!
Маса султани са дьонмета

Така ,че тази чешка еврейка да не се прави на героиня!
Има си го в кръвта!
А иначе гостоприемството си да демонстрира, както ти казваш!
И всеки подобен гостоприемник
Има няколко основни правила за гости, особено пък неканени
Длъжни са да се съобразяват с изискванията на домакина Ако те не му харесват, свободен е да си търси друго гости Ако пък е много недоволен, има право да крещи, но на ум!
Гостуване и осиновяване са съвсем различни категории!
А по всичко личи, че те искат да бъдат осиновени

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
4. sparotok - !
26.01.2017 20:48
По времето на войната в Косово, хората на Хашим Тачи отвличат и изкормят над 2000 души, като органите са продадени на мафията.

Европейската комисия знае за престъплението, но понеже Тачи е човек на Олбрайт, никой не смее да го закачи...Та дали вършиш нечовешко престъпление или не, няма значение, ако някой важен стои зад теб.

Kosovo PM is head of human organ and arms ring, Council of Europe reports

arty says: "Thaçi and these other Drenica group members are consistently named as 'key players' in intelligence reports on Kosovo's mafia-like structures of organised crime. I have examined these diverse, voluminous reports with consternation and a sense of moral outrage."

His inquiry was commissioned after the former chief prosecutor for war crimes at the Hague, Carla Del Ponte, said she had been prevented from investigating senior KLA officials. Her most shocking claim, which she said required further investigation, was that the KLA smuggled captive Serbs across the border into Albania, where their organs were harvested.

https://www.theguardian/world/2010/dec/14/kosovo-prime-minister-llike-mafia-boss


цитирай
5. raders - Разбира се, кьорфишеци. Каквото и ...
26.01.2017 21:08
Разбира се, кьорфишеци. Каквото и да приказва тази дърта кочина Фулбрайт, няма никога да нахлузи бурката. Но и препоръчам да пробва.
цитирай
6. merlin68 - Когато чета биографиите и деянията ...
26.01.2017 21:16
Когато чета биографиите и деянията на политици като Олбрайт, несъзнателно в главата ми изниква един въпрос - аз ли не съм добре, или тези са откачени? Когато такива хора говорят за ценности, при това НАШИ, ОБЩИ, аз съм склонен да повярвам на конспираторите твърдящи, че извънземни ни управляват. Да, до толкова не виждам нищо човешко в ценностната им система.
цитирай
7. milady - poveche.com/защо-ще-загине-америка-олег-платонов/
26.01.2017 21:46


даа, нали казах аз, че Извънземните са...по-Хора от нас,,
поздрав, мерлин..
и ти прашам един линк..за успокоение..
пр,вечер..


цитирай
8. mt46 - Поздрав!...
26.01.2017 21:49
Явно доста американци са изперкали. Защо се учудваш чак толкова?... Едва ли има по-големи откачалки от американците...
цитирай
9. getmans1 - Лелейй, тая кака как се изложила тя, ...
26.01.2017 23:33
Лелейй, тая кака как се изложила тя, утре може и да каже, че пърди точно като Путин или като нас, как да не и наклепаш един постинг.

А, помниш ли и тук какви неща се случваха, как кат свалиха „Бай Тошо“ Пилатпонтийското бюро с какъв ентусиазъм оди да пали свещи в църквата?
цитирай
10. zaw12929 - Да става и джахадистка Мадлин Ол...
27.01.2017 02:26
Да става и джахадистка Мадлин Олбрайт , беше главно острие срещу България в ООН- аферата "ПОКУШЕНИЕ НАД ПАПАТА" не заслужава уважение...да става слуга на дявола и да се засели в Ада
цитирай
11. merlin68 - Лелейй, тая кака как се изложила тя, ...
27.01.2017 10:14
getmans1 написа:
Лелейй, тая кака как се изложила тя, утре може и да каже, че пърди точно като Путин или като нас, как да не и наклепаш един постинг.

А, помниш ли и тук какви неща се случваха, как кат свалиха „Бай Тошо“ Пилатпонтийското бюро с какъв ентусиазъм оди да пали свещи в църквата?


Гетьо, първата част от коментара ти няма да коментирам, просто не си струва.

Що се отнася до комунистите дето палили свещи в църквата след падането на Бай Тошо, ами какво да ти кажа, нали за такива пиша - професионални политици.
Но все пак те палят свещи в православен храм, макар и не особено вярващи те са православни християни, ако щеш по традиция, далеч са от професионализма на Олбрайт, успяла да запали свещ на всички основни богове в човешката история... ще има да я стигат.
Ти Гетьо, подозирам също не си особено набожен, но сигурно си палил свещ?
Ние с теб, както и повечето българи сме по-скоро атеисти, но в корените си, в традициите сме православни. И аз не бих си продавал, ако и да не съм много вярващ, традициите и корените. Ако те не са ценности, какво са ценностите?
Та кажи ми Гетьо, кои са твоите ценности, тези на Олбрайт, или тези на Балканджи Йово и Вревская?
цитирай
12. getmans1 - . . . Ти не подозираш какъв съм, ти ...
27.01.2017 11:32
merlin68 написа:
[quote=getmans1
Ти Гетьо, подозирам също не си особено набожен, но сигурно си палил свещ?
Та кажи ми Гетьо, кои са твоите ценности, тези на Олбрайт, или тези на Балканджи Йово и Вревская?


... Ти не подозираш какъв съм, ти предполагаш какъв съм и то така предполагаш, че направо си уверен какъв съм, това разбирам.

Определено ти казвам, че грешиш и то тотално, и по всички аспекти от които ме разглеждаш, ега си и самочувствието.
Твърде елементарно е да разглеждаш човек с вярата му само по-рождение и решение на родителите му. Точно това беше най-силния коз на тези които до онзи ден ни налагаха атеизма и затова такива хора сте ми смешни.

Така както виждам, ти приемаш, че адептите на атеизма след като декларират промяна на посоката си то, тази посока остава най-вярната посока. Писанията ти показват точно това нещо като лакърдията „Нааапред ходом марш, кръъгом и пак напред“ ма това е не сериозно.
Излиза, че едни комунисти могат да се обявят за социалисти и в различна степен вярващи и това е нормално но други не могат да си останат комунисти или най-общо казано СДСари и те също да са различно вярващи.
Има и още нещо решенията на пълнолетните винаги са над наследствените обременености независимо дали са плод на осмисляне или грешки.

Колкото да Вревская, мисля, че въпроса ти е повече от провокативен и това би било отговор, но.
Но има едно голямо но, за тази фамилия мога също да говоря но нямам моралното право защото познавам двама потомци на нейния род защото тук не става въпрос само за русофилство а и за още нещо, сещай се.

Никъде и по никакъв начин аз не съм се определял за русофоб така, че провокативните ти въпроси не ме засягат, те говорят повече за теб.

Виж, Путинофоб съм но това няма нищо общо с историята, Освобождението и благодарността, и въпросите които ти повдигат когато става въпрос за амбициите на нови и стари имперски амбиции!
цитирай
13. merlin68 - Много глупости Гетьо си издрънкал, ...
27.01.2017 12:42
Много глупости Гетьо си издрънкал, но отговор на въпроса ми ти липсва.
Вече не просто подозирам, че не си вярващ, сигурен съм в това. И знаеш ли защо - Олбрайт е обида за всяка вяра, а ти като гледам не си много обиден... вярата ти явно е такава...като нейната:)
цитирай
14. getmans1 - Елементарно Мерилин, елементарно ...
27.01.2017 13:06
merlin68 написа:
Много глупости Гетьо си издрънкал, но отговор на въпроса ми ти липсва.
Вече не просто подозирам, че не си вярващ, сигурен съм в това. И знаеш ли защо - Олбрайт е обида за всяка вяра, а ти като гледам не си много обиден... вярата ти явно е такава...като нейната:)


... А ти „вярващия“ утре като отидеш на черква и застанеш до някого откъде ще знаеш, че той е от твоята вяра и твоята свещ ще гори до неговата, даже и от неговата може да си запалил твоята и един до друг ще се молите и кръстите?!

Смешен си Мерелин, много смешен ама така са ти наредили и така си пишеш.
А, ако го правиш по самоинициатива направо си жалък!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 692536
Постинги: 213
Коментари: 2662
Гласове: 14959
Календар
«  Юни, 2018  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930