Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2017 15:12 - Леви, десни - химн на хамелеоните
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 2791 Коментари: 14 Гласове:
7

Последна промяна: 29.10.2017 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                        Вчера на комунизма мамата ебахме,
                                                                                        от БКП, на ляво и на дясно плъзнахме.
                                                                                        Днес демократично гроба изкопахме,
                                                                                        на народа балъм сметката видяхме.

                                                                  припев            Пазарът свят със всички сили защити!
                                                                                        Продай, продай... и майка си дори!

Тази седмица за пореден път станахме свидетели на чутовната борба между "комунистите" в лицето на БСП, и "антикомунистите" от ГЕРБ и коалиция.

На своят 49 конгрес БСП пое курс към предсрочни избори и даде заявка за спечелването им. Управляващите от ГЕРБ и коалиция бяха обвинени в лъжи, корупция и т.н. както си му е редно.
Дотук добре, обаче веднага възниква един въпрос - Защо 49 конгрес, от къде започва летоброенето на конгресите на БСП? С каква вековна история се перчат социалистите?
Как е възможно да си присвоиш историята на БКП, след като си поел противоположен на нейния курс? БКП бе партията на национализацията, под нейно ръководство бе национализирана земята, средствата за производство и финансовия капитал. БСП е партията на приватизацията, тя възприе курс за раздържавяване на всички национализирани от БКП ресурси. БКП бе партията на работниците и селяните, БСП е партията на бизнесмени, земевладелци и рентиери. БКП вкара България във Варшавския договор, БСП вкара страната ни в НАТО... още много противоположни действия могат да се изредят. Въпросът е, тези от БСП, малоумни ли са, нагли ли са, или какви въобще са, за да си приписват историята на комунистите, които всъщност свалиха с преврат на 10.11.1989г.

ГЕРБ, и особено бащицата им - Борисов, се възмутиха не на шега от лъжливите, според тях, твърдения на социалистите и припомниха, че са ги били и пак ще ги бият на избори. Също така от изявлението на герберският вожд стана ясно, че и той (кой знае защо) приема 49 конгрес на БСП като такъв на БКП, цитирам:
"А всъщност този 49-ти конгрес продължава отброяването на най-мракобесните времена на БКП, които ще бъдат запомнени с трудовите лагери, взривяваните църкви, националните катастрофи и фалитите на държавата ни."
Едно дълго, смислено и добре подредено изречение, такова, каквото много от критикарите му, твърдят, че не може да произнесе. Безспорно, хубаво изречение, но...
пълно с лъжи. Аз не знам колко църкви са взривили комунистите, но със сигурност знам, че над половината от българите биха желали да видят Борисов, Нинова и много други политици как копат в трудови лагери. Също така знам каква България оставиха през 89г. комунистите. Износът на България на глава от населението през 1989г. е 2.4 пъти по-голям от този на Гърция; 1.2 пъти по-голям от този на САЩ (България в Европа и света през 20 век). Да, имаше тежка промишленост и машиностроене, лека промишленост и селско стопанство, 9 млн. население и пълна заетост. Над 200 000 редовна армия плюс 2.2 млн. обучен военен резерв, хиляди танкове, стотици боеспособни самолети, ракетни войски... най-боеспособната армия на Балканите. Никакви национални катастрофи, никакви фалити. Да, имаше и натрупан за 45 години дълг в размер на 10 млрд.  долара, но да си припомним, че само през един от кратките си мандати Борисов взе кредит за 8 млрд. евро.
Но да оставим лъжите на премиера за "мракобесните времена", да речем, че не лъже и е прав. Възниква нов въпрос - той какъв беше по това време? - комунист.
Що за наглост - премиерска, голяма колкото егото борисово.
В ръководството на "антикомунистическата" партия ГЕРБ, 70% са бивши комунисти, останалите са твърде млади за това.

Или, тази седмица за пореден път станахме свидетели на цирка - "комунисти" срещу "антикомунисти".
В този цирк обаче повечето участници и от двата лагера са били комунисти, но заедно с това и не са били. И как става тази мистерия - хем си бил, хем не си. Става, те никога на са били комунисти по убеждения, били са такива заради келепира осигуряван от власта. Днес тия същите въобще не са демократи, нито са леви, или десни, не, те са пак същите - келепираджии.



Гласувай:
8



1. mt46 - Мда...
29.10.2017 18:09
И аз съм писал, че БСП и ГЕРБ са издънки на комунистическата номенклатура... Ясно е, че играят цирк...
цитирай
2. krumbelosvet - Къв "курс на БСП"
30.10.2017 06:28
СССР загуби войната и НИКОЙ НЕ НИ ПОПИТА дали това ни харесва. "Курсът към приватизация" беше опит за ОРГАНИЗИРАНО отктъпление, което е по-добре от паническо бягство. Триж проклетият Луканов ПРЕДОТВРАТИ ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА, по-страшна от сръбската, с ГЕНИАЛЕН ХОД - спря плащанията по дълга и вдигна заплатите. Той знаеше, че вече НЯМА СТОКИ за тия заплати, но вместо да се хванем за гушите, ние в зори тръгвахме по магазините. На триж проклетия Луканов дължим още нещо - за разлика от ГДР, където НИТО ЕДИН ИЗТОЧЕН НЕМЕЦ не стана фабрикант или банкер. Ама защо раздар пари. По-добре РОДНИ капиталисти, отколкото ЧУЖДИ, като в ГДР, но там поне дойдоха пак немци, макар западни. У нас първо щеше да дойде Италианската и Американската (южно- и северно-) МАФИЯ.
А ние си говорим кви били курсовете. Най-важните неща обикновено не се виждат на повърхността на събитията. И въздухът е невидим, но го има и е по-насъщен от хляба и водата...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Мерлин!
30.10.2017 13:03
И аз на времето погледнах благосклонно на появата на бивши партийни величия в СДС. Ще учат, ще предават опит!
Блажени са верующите!
Но бързо се осъзнах, какво търсят тук и защо са тук?
Търсеха властта!
Народът го е казал-нов бардак със стари курви не се прави!
И времето доказва правотата на народната мъдрост!

Хубав ден, Мерлин!
цитирай
4. merlin68 - Круме, СССР, както и всички соц с...
30.10.2017 17:50
Круме, СССР, както и всички соц страни от обкръжението му загубиха войната благодарение на тези плужеци за които пиша тук. Организирано отстъпление била приватизацията и произвеждането в капиталисти на най-големите негодници... ще умра от смях. Значи да чакаме и организирано настъпление от тях, при което ще върнат на държавата всичко "прибрано" при отстъплението?
Интересно ми е, как ще обясниш на 60% от българите живеещи в крайна мизерия, че е много по-добре грабителите им да са българи, а не американци? Може би не ти е известно, че точно тези български бизнесмени плащат най-ниските заплати и нарушават правата на работниците си доста по-често от чуждите.
Най-важните неща чудесно се виждат, не са невидими като въздуха - България обеднява, застарява, загива!
А дедовците дето вярват в "организираното отстъпление", умират, жертви на тактически отстъпилото здравеопазване и на ромското включване.
цитирай
5. merlin68 - И аз на времето погледнах благос...
30.10.2017 17:52
leonleonovpom2 написа:
И аз на времето погледнах благосклонно на появата на бивши партийни величия в СДС. Ще учат, ще предават опит!
Блажени са верующите!
Но бързо се осъзнах, какво търсят тук и защо са тук?
Търсеха властта!
Народът го е казал-нов бардак със стари курви не се прави!
И времето доказва правотата на народната мъдрост!

Хубав ден, Мерлин!


Да, поговорката е абсолютно вярна, многократно проверена.
цитирай
6. krumbelosvet - Това "на повърхността"
30.10.2017 20:38
Ми е известно. А на вас не ви ли е известно поне това, че НЯМАШЕ ИЗБОР "приватизация или не". И става дума не за ПАРТИЙНО отстъпление, а за СПАСЯВАНЕ каквото е възможно от НАРОДА. ПО-ЛОШО винаги е възможно.
А това за милостивите чужденци, наситина е ваш принос в полит-икономията.
цитирай
7. merlin68 - Ми е известно. А на вас не ви ли е из...
30.10.2017 21:58
krumbelosvet написа:
Ми е известно. А на вас не ви ли е известно поне това, че НЯМАШЕ ИЗБОР "приватизация или не". И става дума не за ПАРТИЙНО отстъпление, а за СПАСЯВАНЕ каквото е възможно от НАРОДА. ПО-ЛОШО винаги е възможно.
А това за милостивите чужденци, наситина е ваш принос в полит-икономията.


Е как да не ми е известно? След като гореспоменатите плужеци предадоха и продадоха комунизма, Варшавския договор, СИВ и собствените си държави, то не им остана никакъв избор - приватизацията в собствена полза беше безалтернативна.
За милостиви чужденци, нищо не съм споменавал.
цитирай
8. krumbelosvet - Кво предателство
01.11.2017 11:43
Даже за несъмнения пораженец Горби НЕ Е СИГУРНО дали е предател, или е отстъпил пред УЛТИМАТУМ. Не забравяйте, той самият каза, че до днос НЕ Е ИЗВЕСТНО защо гръмна Чернобил. Бих добавил и кацането на едно немско самолетче на червения Площад. И двете тия събития магят да бъдат предизвикани с насочени ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ излъчвания. От ХАРП или нещо подобно. И кво да прави главата на СССР, ако могат да му гръмнат ядрените централи и да му елиминират ПВО-то? Изборът не е голям - внезапна смърт или капитулация.
А трябва ли да повтарям, че у нас за НИКАКВО ПРЕДАТЕЛСТВО не може да се говори. САЩ си имаха "пета колона" и Тренчев и др.влюбени в тях, и на много от рабониците им беие омръзнало от началниците, и си мислеха, че ЧАСТНИКЪТ ще е по-убав... Великият СССР падна, ние останахме "голи сред вълци".
цитирай
9. merlin68 - Даже за несъмнения пораженец Горби ...
01.11.2017 14:31
krumbelosvet написа:
Даже за несъмнения пораженец Горби НЕ Е СИГУРНО дали е предател, или е отстъпил пред УЛТИМАТУМ. Не забравяйте, той самият каза, че до днос НЕ Е ИЗВЕСТНО защо гръмна Чернобил. Бих добавил и кацането на едно немско самолетче на червения Площад. И двете тия събития магят да бъдат предизвикани с насочени ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ излъчвания. От ХАРП или нещо подобно. И кво да прави главата на СССР, ако могат да му гръмнат ядрените централи и да му елиминират ПВО-то? Изборът не е голям - внезапна смърт или капитулация.
А трябва ли да повтарям, че у нас за НИКАКВО ПРЕДАТЕЛСТВО не може да се говори. САЩ си имаха "пета колона" и Тренчев и др.влюбени в тях, и на много от рабониците им беие омръзнало от началниците, и си мислеха, че ЧАСТНИКЪТ ще е по-убав... Великият СССР падна, ние останахме "голи сред вълци".


Е с този коментар направо ме разби отвсякъде!
Значи според теб, Горбачов капитулирал пред ужасяващата заплаха във формата на един келеш кацнал на Червения площад с Чесната си? Или пред ултиматума, че САЩ ще му взривят атомните централи с ХАРП. Не знам дали си чувал за концепцията ядрен паритет. На кратко тя е основана върху факта, че СССР и САЩ притежават ядрена мощ достатъчна да унищожи напълно другата страна. Това и тогава и днес е гаранцията (макар и несигурна), че нито една от двете супер сили няма да прибягнат към първи удар, защото ги чака неминуем, унищожителен отговор. Тази концепция не позволява ултиматуми, освен спрямо враг, който е решил вече да се предаде.
На работниците винаги им е омръзнало от началници, но не знам да са си мислели, че частника е по-свестен, е имало е и глупаци. На работниците от друго им беше омръзнало - от плужеците за които говоря, дето още преди да си раздадат народното стопанство, бяха почнали да се държат като господари. От шуро-баджанащината на същите плужеци и други "недъзи на комунизма", които днес се превърнаха в правило.
цитирай
10. krumbelosvet - Г-н 68
02.11.2017 14:23
Има ли подписан "паритет" за електромагнитно оръжие? Самолетчето Чесна е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че ПВО не работи. И ако СССР не знае КАК е гръмнал Чернобил, и КАК е заслепена ПВО, може ли да знае КАКВО ОЩЕ НЕ ЗНАЕ?
Да, не са популярни моите тези (не са мои), но другите обяснения са НЕЗАЩИТИМИ. Ако добавим и гръмването на Курск заради "некачествена заварка"... Виж ми окото. У нас се произвеждаха газови бутилки по съветски лиценз. Всеки сантиметър от заварката се снимаше на ренген и снимките се съхраняваха... Бутилката струваше под 50лв и можеше да убие едно семейство. Колко струва Курск и колко екипаж загина?
цитирай
11. merlin68 - Има ли подписан "паритет&...
02.11.2017 19:49
krumbelosvet написа:
Има ли подписан "паритет" за електромагнитно оръжие? Самолетчето Чесна е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че ПВО не работи. И ако СССР не знае КАК е гръмнал Чернобил, и КАК е заслепена ПВО, може ли да знае КАКВО ОЩЕ НЕ ЗНАЕ?
Да, не са популярни моите тези (не са мои), но другите обяснения са НЕЗАЩИТИМИ. Ако добавим и гръмването на Курск заради "некачествена заварка"... Виж ми окото. У нас се произвеждаха газови бутилки по съветски лиценз. Всеки сантиметър от заварката се снимаше на ренген и снимките се съхраняваха... Бутилката струваше под 50лв и можеше да убие едно семейство. Колко струва Курск и колко екипаж загина?


По твоята, както сам казваш, непопулярна логика и Путин след потапянето на Курск трябваше да капитулира пред САЩ. Всъщност, "теориите" които привеждаш като аргумент за "организираното отстъпление", са меко казано смехотворни, поне за хората между 5 клас и 70 години. За по-малките и по-възрастните... не знам.
цитирай
12. krumbelosvet - Минаха години
03.11.2017 06:35
Даже обикновените хора поразбраха нещо. А, да, не всички. Та Елцин не беше ли капитулирал? Но вече НЯМА МЯСТО за капитулация. Ракетите на САЩ са на 5 минути, а флотът им пътуваше към Севастопол. И Путин пое риска. Но опасността продължава да е смъртна. Китай играе СВОЯ игра. Само "братята" западни славяни играят ЧУЖДАТА игра, оти са папищаши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1680834
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031