Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2017 20:30 - Ново свръх оръжие, или... обикновена простотия
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 3135 Коментари: 16 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През последните няколко дни станахме свидетели на трудно обясними, почти невероятни професорски изцепки. И въобще не говоря за проф.Вучков.
През уикенда в Раднево, пред симпатизанти на БСП, проф. Иво Христов, обяви 80% от българите за дебили. Аз също много я обичам тази дума и да си призная често я употребявам в преносния и смисъл (има такъв, професорът го каза). Значи има вероятност в близко бъдеще, и особено ако ме поканят в някоя национална медия да употребя тази чудна дума, да стана скоро и аз професор. Но да се върнем на вече титулованите професори.
Проф. Иво Христов, обясни, че освен медицински термин, думата има и преносно, макар и сходно значение и той я е използвал в този смисъл. Ами аз се чудя в този смисъл не попада ли и самият професор Христов в групата на дебилите? Защото той нали е депутат от БСП, а БСП е наследница на БКП със сто и кусур годишна история. Да, обаче на всеки човек със здрав разум е ясно, че няма как да се пишеш продължител на една идея след като водиш точно противоположна политика. Как приватизаторите от БСП да са идейни последователи на национализаторите от БКП? Може да са им физически наследници, но не и идейни. Как дрипавите комунисти слезли от Балкана се вписват в депутатите от БСП, които са модно облечени, притежават свой (или роднински) бизнес, били са банкери, адвокати... но не и работници? Та г-н професоре, не е ли дебилно да членувате в такава партия?

На 6 ноември пък по БНТ, в предаването История бг, един друг професор Милко Палангурски, определи Великата октомврийска социалистическа революция, като събитие върнало човечеството към човекоядството.
Фактите са упорито нещо обаче, и те говорят друго - Победата на ВОСР и последвалият я социализъм, превърнаха Руската империя от най-изостаналата страна в Европа в модерна държава с развита икономика (която през 50-те години е равна на САЩ), световна супер сила с елитно образование и наука, ликвидирана напълно неграмотност и сравнително добър и равен стандарт на живот за цялото си население. Това по-късно тази революция донесе и в други страни по света, включително у нас. Твърде вероятно е, ако не беше ВОСР, днес проф. Палангурски да не беше професор. Според думите си, той е градил научната си кариера по време на човекоядството, дали пък не е ял и хора?

Онзи ден пък по Нова телевизия, професорът и бивш министър, Божидар Димитров, си позволи да нарече говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, безобразна, кльощава пикла, без цици. Изумително нали? Подобно поведение минава даже към не преносното значение на дебилно.

Тези зашеметяващи публични изказвания (а може да има и други за които не съм чул), на български професори, меко казано ме озадачиха. Замислих се, и колкото повече умувам, толкова повече потъвам в здрача на конспирацията...
Не може да бъде, хей така случайно в рамките на 3-4 дни тези видни наши учени да изпаднат в такова умствено затмение. Тук видимо има намесена чужда, черна сила.
И започнах аз методично да изследвам проблема, потърсих общото в случаите и... Еврика! В два от трите случая, пряко е намесена Мария Захарова, а в третия, макар да не става дума за нея, е замесена Русия.
Като си припомних огромните, но и пъклени постижения на руските (Путински) хакери, избрали американския президент и какви ли не още чудесии сътворили, то картинката на истината ми се оформи.
Явно руските хакери са напреднали до такава степен, че вече управляват не само изкуствения, но и човешкия интелект. Професорите, вероятно заради по-висшия си спрямо обикновените хора мозък, са и по уязвими на хакерски атаки. А нашите, български професори, очевидно блестят с особено силен интелект и се оказаха първите засегнати в света.

А, ако конспиративната ми теория е грешна... тогава не ми се мисли, защото излиза, че проф.Христов е прав и дебилите в България отиват към 80-те%, предвождани от своите професори.



Гласувай:
10



1. mt46 - Може би
08.11.2017 21:35
Иво Христов е прав.
ПП: Той не е член на БСП, а е избран за депутат от гражданската квота на тази партия... Възможно е и 80 % от партийните членове /а и от депутатите/ да са дебили...
цитирай
2. born - Присъединявам се към твоята теория !
08.11.2017 23:35
С една забележка : по моите изчисления 80-те % са значително под реалното ниво на дебилизация на /подчертавам/ РБнарода. За професорите, доцентите /и както казва народа-руския,де--- вся остальная сволочь/ въобще не ми се иска да мисля.
Що се отнася до БСП - т.е. БКП- т.е. БРСДП - т.е. ... ще постъпя като на погребение. Само му се чудя на Иво Христов какъв го дири там. Сигурно са го кандърдисали. Но като гледам антикомунистите/особено бивши комунисти/ тук какви ги плещят, никакъв е проблема да те направят комунист за нула време.
цитирай
3. merlin68 - Иво Христов е прав. ПП: Той не е член ...
08.11.2017 23:45
mt46 написа:
Иво Христов е прав.
ПП: Той не е член на БСП, а е избран за депутат от гражданската квота на тази партия... Възможно е и 80 % от партийните членове /а и от депутатите/ да са дебили...


Да ти кажа, аз до тази негова изцепка, въобще не знаех, че е и депутат от БСП. Дори и да не е член, явно се припознава със социалистите щом се е съгласил да им стане депутат. А те за мен определено са дебилни в твърденията си, че са идейно продължение на комунистите.
цитирай
4. merlin68 - С една забележка : по моите изчис...
08.11.2017 23:47
born написа:
С една забележка : по моите изчисления 80-те % са значително под реалното ниво на дебилизация на /подчертавам/ РБнарода. За професорите, доцентите /и както казва народа-руския,де--- вся остальная сволочь/ въобще не ми се иска да мисля.
Що се отнася до БСП - т.е. БКП- т.е. БРСДП - т.е. ... ще постъпя като на погребение. Само му се чудя на Иво Христов какъв го дири там. Сигурно са го кандърдисали. Но като гледам антикомунистите/особено бивши комунисти/ тук какви ги плещят, никакъв е проблема да те направят комунист за нула време.


О, разбира се, цифрата е преувеличена многократно, но заедно с това и не е, защото 80% може и да не са дебили, ама зорлем се правят на такива.
цитирай
5. kvg55 - merlin68,
09.11.2017 13:29
За депутатите и въобще политиците процентът 80 дебилност е силно занижен. За останалия материал професорът е по-осведомен. Но процентите са извадени от цялото му изказване, където обяснява и причините - оскотял народ.
цитирай
6. merlin68 - За депутатите и въобще политиците ...
09.11.2017 15:03
kvg55 написа:
За депутатите и въобще политиците процентът 80 дебилност е силно занижен. За останалия материал професорът е по-осведомен. Но процентите са извадени от цялото му изказване, където обяснява и причините - оскотял народ.


Аз съм съгласен, че има много причини за оскотяване на народа, освен това съм чел доста от анализите на проф.Христов и го намирам за много интелигентен човек. Както казвам в постинга, аз също много често се изкушавам да използвам тази дума, както и други обидни. Но въпреки това си мисля, че подобно публично поведение е неприемливо. Освен това партията в чиито редици е депутат проф-Христов е също толкова виновна за причините носещи оскотяване на народа, колкото и ГЕРБ. В този смисъл и професорът има участие в дебилизирането на обществото, срещу което иначе се бори. Което пък си е дебилно поведение.
цитирай
7. kvg55 - merlin68,
09.11.2017 18:10
"Което пък си е дебилно поведение."
Значи влиза във въпросните 80%.
цитирай
8. getmans1 - Много си им набрал на тия професори ...
09.11.2017 22:20
Много си им набрал на тия професори бе Мерлине.
Хайде, за тия двамата Христов и Димитров те разбирам но ми е чудно що те дразни Палангурски нали се досещаш, че нещата които той ги говори не си ги е измислил сам!?!

По времето на Жан Виденов не помня вече годината, август месец бях с колеги семейно на почивка в Балкана та две поредни вечери по Канала излъчиха руски документален филм. Авторите и консултантите на този двусериен филм все разни титуловани руски учени а кадрите снимките архивни.
Там в този филм се говореше и показваше мизерията, умрелите от глад които товареха като дърва в каруци и камиони.
Коментираше се и темата за случаите на канибализъм.
Цитираха и кои държави са помогнали с храни, лекарства и лекари, наред с омразните богати капиталистически държави бе и България, неблагодарната сега България.
Ако се сетиш кой нарече България и българите неблагодарни сигурно ще разбереш и омразния за леви и десни проф. Божо който действително е особен чешит-националист и пакриот.

Във втората част на този документален филм показаха Русия преди ВОСР, която ти / и не само ти/ наричате бедна, мизерна и икономически изостанала. Тук веще за по прегледно ще изреждам това което съм запомнил:
- цитираха се мненията на разни водещи за него време икономисти за руската икономика. Всеобщата оценка бе, до 1925 година Русия ще е равна на най-развитите в Европа и света.
- за алкохолизма, в края на 19 и началото на 20-ти век Русия е на пето място в Европа.
- надниците, майстор взема колкото за ведро водка, най-масовата категория работници колкото за половин а най-неквалифицираните колкото за четвърт ведро.
- чорбаджията-изедник и собственик на фабрика когато отидел във фабриката си първото нещо което го интересувало е види как работниците си носят каскетите.
Обърнатия с козирката на зад каскет показвал проблем и най-често показвал, че не си харесвали прекия началник.
- особено внимание обърнаха и на декабристите като урок за Царя и политиката му.


цитирай
9. leonleonovpom2 - Чудесно ,Мерлин!
09.11.2017 22:21
Има вънщен натиск върху мисленето на професорите И понеже интелектът им е голям и последиците от този външен натиск върху него също са големи!
Това е едно от обясненията
Друго възможно е, че много професори се нароиха в последните години Остава вече и махалите да си избират професори Даже, чувам, че в някои университети били повече от студентите

Та базата на интелекта им вероятно си е промениля формата си -от твърда-в течна или дори газообразна? А такава промяна влияе и върху самото мислене!
Става като въздух под налягане

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
10. getmans1 - И още малко от филма: - най много ...
09.11.2017 22:33
И още малко от филма:
- най много внимание обърнаха на министър Столипин , всеобщ любимец на болшевики анархисти и разни други прогресивни сили.

Та Мерлин, преди да ме поставиш на пангара до професора /ще е чест за мен/ си помисли, че аз просто ти разказвам един документален руски филм който всеобщия русофилски любимец и историк Г. Марков няма да ти разкаже.
цитирай
11. born - Като чета последните коментари се сещам за архивния виц :
09.11.2017 23:08
Чукча не читатель ... чукча - зритель !
цитирай
12. merlin68 - Гетьо, понеже не ти е излязъл още ...
09.11.2017 23:14
Гетьо, понеже не ти е излязъл още коментара, ще рекоментирам по памет, тъй като ти цял ден умува и реши да го пуснеш тъкмо преди да си легна. Та утре може и да добавя нещо в отговор, ако сега пропусна.
За проф.Димитров, чешита с особен патриотизъм - никъде не коментирам нито патриотизма му, нито що за чешит е. Коментирам откровено дебилното му изказване по национална телевизия за физическите дадености на една дама. Това, че тя е дипломат от една световна супер сила, само подчертава дебилизма на професора и говори, че наистина патриотизма му е доста "особен".

За проф. Палангурски - забележи, той не казва, че ВОСР е довел до случаи на канибализъм в Русия (каквито ти си видял във филма), той казва, че ВОСР е върнала човечеството към човекоядството. Което ще рече, че не само за Русия говори, но въобще за отражението на революцията по света. Това, Гетьо е също доста дебилно изказване. Защото:
1. Русия наистина е най-изостаналата страна в навечерието на ПСВ, поне така я определят руски и западни историци.
2. ВОСР, преминава почти безкръвно и болшевиките взимат властта. Гражданската война с всички ужаси, глад и мизерия която донася е дело на контрареволюцията. На съвестта на царските офицери, кулаци, помешчици и банкери са записани 8 млн. жертви в тази война.
3. От 1921г. (когато болшевиките печелят Гражданската война) започва строителството на СССР, то е прекъснато в периода 1941-1945 от най-страшната война в историята, изнесена основно от СССР с цената на много жертви и материални разрушения. Въпреки всичко това, през 50-те години СССР е първа, или втора (спори се по въпроса) икономика в света. Икономически ръст стотици пъти надвишаващ базата от която започва, безпрецедентен случай в световната история.
4. Постига се един добър, при това за всички граждани, стандарт на живот, ликвидирана е неграмотността, жените получават равни права с мъжете (нещо което в Западна Европа се случва доста по-късно)... и т.н. благини.
5. След ВСВ, постиженията които до някъде изброих се пренасят и в много други страни по света, включително у нас. Изграждането на модерна България, превърнала се от изостанала аграрна страна в една от най-развитите държави е също следствие от ВОСР.
6. Социалните придобивки които получават народите в капиталистическите страни, до огромна степен се дължат на ВОСР и са предизвикани от страха да не избухнат революции и там. Благодарение на ВОСР, капитализмът надена маската на човещината. Днес тази маска отново се свлича.
Може да се изброят още много ползи от ВОСР, но няма нужда, можеш да ги намериш ако потърсиш и сам. Какво от това ти прилича на канибализъм?
Мен примерно ми навява усещане за канибализъм безработицата, която принуждава хората да работят за мизерно заплащане, при мизерни условия на унижаващи ги работодатели, само и само да не ровят в кофите за боклук и да нахранят децата си. Този канибализъм, ти Гетьо виждаш ли го днес в България? А преди 30 години имаше ли го?
цитирай
13. getmans1 - Добро утро в аванс Мерлин ...
10.11.2017 00:59
[quote=merlin68]Гетьо, понеже не ти е излязъл още коментара, ще рекоментирам по памет, тъй като ти цял ден умува и реши да го пуснеш тъкмо преди да си легна. Та утре може и да доб .....


.... Пак намери начин да ме виниш, ма аз съвсем не живея в компютъра макар и пенсионер аз работя и във фирма, и на село, реновирам една къща и разработвам имот. Лично съм отгледал половин тон тикви, сега подарявам на поразия.

Та по темата, аз не оневинявам Божидар Димитров, този негов речник не е за пред медии но има едно голямо НО. Ако този човек беше коментирал онази снимка на Х. Клинтън с жълтавото петно отзад на панталона /явен монтаж/ която се разпространяваше в някои сайтове да ли реакцията щеше да е същата.

Сега виждам, че некой си изявен уикипедист е недоволен от това, че разказвам филми но дали му светна, че филма е документален, руски и с нужните консултанти.
Много ми се иска този филм да бъде показан сега макар, че знам каква ще е реакцията на укипедия-науката.

Та пак на темата, казваш, че ВОСР е допринесла с нещо за благоденствието на пролетариата в гадните капиталистически страни, може и да си прав особено като знаем, че „умните се учат от чуждите грешки“. Просго максима вярна като войнишки устав а е всеизвестно, че уставите са писани с кръв.

Изостаналата преди ВСВ България е била толкова изостанала колкото и другите страни в региона което от историята се знае защо. Грешно твърдение!
Когато тук за втори път идват освободителите ни заварват три самолетостроителни фабрики. Сигурно нямаше да произвеждаме аеролайнери ама се изкушавам да попитам, къде отидоха!?

Да си припомняме ли плахия ни опит в автомобилостроенето и защо то съществуваше в Югославия и още съществува в „дръпнатата и своеволна“ Румъния?
Знаеш ли какво има срещу нашата северозападнала България от другата страна на Дунав?
Аз знам какво има и мисля, че знам защо.

цитирай
14. merlin68 - Гетьо, от тебе чувам за "сн...
10.11.2017 18:28
Гетьо, от тебе чувам за "снимка на Х. Клинтън с жълтавото петно отзад на панталона", сигурно не са я давали по някоя национална телевизия, или съм пропуснал? Но въпросът ти е много добър! Ако Божо, еше коментирал такава снимка на Хилъри Клинтън, по телевизията и по начин подобен на случая който обсъждаме, то ти гарантирам, че щеше да бъде разпнат на кръст и повече микрофон нямаше да му доближат до устата, камоли да види телевизия от близо.
И това се отнася въобще ако беше коментирал която и да е западна дипломатка. И тук наистина има едно голямо НО!
Още нещо Гетьо, нашите така сводолюбиви и демократични медии, дето три дена ни представяха като основна новина казаното от проф.Христов на една сбирка от симпатизанти в Раднево и записано на мобилен телефон, ни вопъл, ни стон за супер изцепката на проф.Димитров. Ти нещо да си чул или гледал да коментират за това? В НС цял ден се занимаваха с дебилите на Иво Христов, а някой да обели дума за обидата към жената, и към руския дипломат Мария Захарова? Всички са се покрили и мълчат като задници! В Господари на ефира, снощи също обърнаха специално внимание на дебилите, но някак странно пропуснаха дебилщините на професора казани в тяхната телевизия. Освен това, проф.Христов се извини, нещо подобно да си чул от проф.Димитров?
Всъщност Гетьо, колкото повече се замислям, толкова по-добре разбирам казаното от проф.Иво Христов. Не знам за процентите, но страната ни е пълна с откровена простащина струяща от най-високите властови нива, от "учени" и медии. Като към тази простащина прибавиш и безпрецедентната пропаганда лишена от всякакви аргументи, като тази на другия професор - Палангурски, хранителната среда за дебилизиране на народа е напълно готова. И ако още не са станали 80% дебилите, то при условията които посочих, ще станат.

За уикипедисти и аероплани не ми говори, съвсем кратко ти казах някои успехи на ВОСР и безспорните ползи от нея в днешна Европа. Има статистики, вземи ги прочети и може да вденеш как от нищото се построи социалистическа България и как демокрацията я прати обратно в нищото. Само, че има и още една много важна подробност - монархо-фашизма в България остави бедна, но демографски стабилна страна. Демокрацията, чиято 28 годишнина е точно днес, напълно ще заличи страната ни, няма да остави нищо!
цитирай
15. born - Чудя ти се, Мерлин, на ума !
10.11.2017 21:40
Да влизаш в дискусия с дебили от тия 80 % , за които говори Иво Христов е погрешен ход. Човекът ти говори за филм/сигурно е световно известен в дебилските среди/, който е гледал и който е бил създаден от руснак и този руснак вероятно се бие в гърдите като нашия дебил, че е най-големия патриот ! Такива хора са истински тартюфели и уикипедисти, в което ,разбира се, няма нищо лошо. Дебилизмът им се състои в това, че вярват на подобни писания, както и че след време започват да си вярват и на самите себе си. И са готови на истински канибалски прояви, ако някой има различно мнение от тях. Интересно мии е друго: как е възможно един тип, който е бил член на БКП след промяната на статуквото да обърне палачинката до такава степен, че да стане най-ревностен апологет на това, което е бил ! На това му казвам истински дебилизъм и нечистоплътност !
цитирай
16. merlin68 - https://www.youtube.com/watch?v=qh6U6nmQ6Rc
10.11.2017 22:39
Борн, на човека дето обича филмите, ще му дам едно линкче да погледа, как един наистина умен човек накратко казва какво е донесла ВОСР на Русия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1680724
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031