Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2017 20:07 - "Мозъка на Путин"
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 4241 Коментари: 18 Гласове:
12

Последна промяна: 29.12.2017 20:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преди няколко дни написах един пост за предизвикателствата пред Русия през следващия шест годишен мандат на Путин. Разбира се без претенции за професионализъм, а още по-малко за изчерпателност. Днес под влияние на коментарите на един израелски политически и военен експерт, а също, на едно интервю на Елена Чопакова с проф. Александър Дугин, реших да разгледам отношенията Русия - Украйна, под два различни ъгъла.

Започваме с Яков Кедми (израелски общественик, политически и военен анализатор, бивш шеф на специалната служба "Натив") и неговият коментар за пълната победа удържана от Путин по казуса украински майдан. Според Кедми, САЩ и ЕС, организираха и подпомогнаха преврата в Украйна с основната задача - Русия да загуби стратегическата база на Черноморския си флот в Севастопол. Изгонването от там на руския флот, според експерта, би лишило Русия от възможността да влияе по какъвто и да е начин в Черноморския и Средиземноморския региони. При подобно развитие, Русия не би могла да си позволи военната кампания в Сирия. Но това е малката беда, голямата е, че южният фланг на руската отбрана щеше да остане напълно незащитен. Но истинската катастрофа за Русия щеше да дойде, ако натовски флот бе заел мястото на руския в Крим. Разполагането на американска база в Крим, според Кедми, би обезсмислило до огромна степен руската противоракетна отбрана. На практика, Русия щеше да е победена във военностратегическо отношение.

Бързите и изключително прецизни действия на Русия по защитата и присъединяването на Крим, изненадаха САЩ и съюзниците им, и напълно ги лишиха от надеждата за военно превъзходство над Русия. Но истинската победа се състои в това, че Русия, според Яков Кедми, е разположила нови свръх модерни оръжия в Крим, което не би било възможно по договореностите с Украйна, докато Крим бе нейна част. Според специалиста, благодарение на тези нови оръжия, Русия контролира напълно Черно море и нито един кораб не би оцелял повече от 15 минути в Черно море, ако руснаците не желаят това. Също така, експертът твърди, че разположените в Крим руски ракетни комплекси, обезсмислят съществуването на американската ракетна база в Румъния, а и някои други бази. Новата ситуация в Крим, позволи на Русия да проведе изключително успешната си кампания в Сирия, следствие на което там трайно ще се разположи руска средиземноморска ескадра. Освен това с делата си в Близкия изток, Русия постигна нещо което до сега никой не е успявал - тя е в изключително добри отношения с всички страни в региона от Иран, до Израел, докато доскорошните "владетели" на Близкия изток - САЩ, успяха да развалят отношенията си с почти всичките си съюзници там. Така според Яков Кедми, с пълно фиаско завърши американо-европейската авантюра в Украйна. Днес, казва експертът, Украйна не е нужна нито на САЩ, нито на ЕС, тя е една страна лишена от перспективи, чието единствено по-нататъшно предназначение е да дразни Русия с постоянни провокации в Донбас. Основен проблем, според експерта, са военните формирования съставени от бандити и екстремисти и финансирани от олигарсите. Те са свикнали на безнаказаност, свикнали са да грабят и насилват, това ги опиянява, тази безнаказаност ги кара да се чувстват като властващи в страната. В Украйна няма сила която да се бори с тях и те ще трябва да бъдат унищожени със сила отвън. Като под "отвън", Кедми няма предвид Русия, а военните формирования на Донецката и Луганската републики. Според експерта, почти нулев е шансът за мирно решение на конфликта в Украйна и тя е изправена пред "кървава баня".
Това е, според израелския експерт, победата на Путин в украинската криза.

Аз до много голяма степен не мога да не се съглася с логиката и изводите на този безспорно много умен и информиран човек, но за мен такъв завършек не може да се нарече победа! Ако се върнем назад в историята (въпреки, че за мнозина това е спорно), не може да не забележим следните факти - В Прусия, в Северна Германия областта Померания и чак на запад до Дания, всичките тези земи са били славянски. Без да загубят голяма война и дори напротив, след многобройни победи над шведи, тевтонци, датчани... славяните са унищожени, претопени, изтласкани от тези земи. Това винаги е ставало след междуособици сред тях. Голям пример за това е вековната вражда между поляци и руснаци. Ако погледнем по нашите ширини, противопоставянето ни с православна Византия, междуособиците вътре в България и сред съседите ни, докараха турците в Европа. Днес тези междуособици продължават и ние сме на път да се окажем разпокъсани пред ново ислямско нашествие. Разкъсването на връзката между руснаци и украинци, дори представена като стратегическа военна победа над Запада, е всъщност една голяма загуба, рана която може да кърви вечно и да доведе до огромни поражения в бъдеще.

Тези мои размишления ме накараха да си припомня едно интервю с проф. Александър Дугин. Проф. Дугин е определян като "мозъка на Путин", той е човекът създал концепцията Евразия, той е човекът предупредил Ердоган за готвения срещу него преврат... той, не е случаен човек.
Та Дугин в едно интервю за Нова телевизия https://nova.bg/news/view/2017/10/07/195011/%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F-%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D1%8A%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD което ви препоръчвам да видите, казва доста интересни неща. Разбира се, няма да се спирам над всичко казано от него, а само на свързаното, според мен, с темата която разглеждам тук. Проф. Дугин се определя като консервативен защитник на православието, славянството, руските традиции. Той подчертава, че не е "мозъка на Путин", а само една малка част от него. Част, съветваща Президента относно стратегиите чрез които да се защитят упоменатите ценности. Други съветници съветват Путин по други въпроси, включително военни експерти, вероятно доста подобни на Яков Кедми в логиката на стратегическото военно противопоставяне. Това са теми, които проф. Дугин определя като далечни от него, а решенията по тях, като - често плашещи го. Затова и той вижда Путин, като човек с две природи - една светла - слънчева, природа която той добре разбира и високо цени, и друга мрачна - лунна, природа прагматична, пресметлива и понякога твърде неприятна за професора.

В този смисъл, военната част от "мозъкът на Путин", май отлично си свърши работата в Украйна до сега, но дали това не стана за сметка на слънчевата страна на Путин? Дали, проф. Дугин ще намери решение на украинския проблем в светлата част на диапазона? Много се надявам, това да се случи, лично аз това решение не го виждам, но аз не съм нито проф. Дугин, нито съм част от "мозъка на Путин".

Обаче, единствено при намиране на решение максимално щадящо близките, приятелски отношения между братските народи на Русия и Украйна, може да се постигне пълна победа в украинската криза! Намирането на такова решение мисля, ще е от полза и за нас българите, защото не бихме желали при огромното противоборство между Русия и Запада, в един момент да се окажем пометени от едно победоносно във военностратегически план решение на лунния Путин.








Гласувай:
15



1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
28.12.2017 21:03
Историята е доказала, че тази страна е била силна и фактор, когато е управлявана от човек със здрава ръка-Петър Велики, Николай, цар Освободител, а и жена между тях- Ектерина Велика! Защо да подминаваме и Сталин?
Тези с пухкави ръчички, като Николай Втори или Горбачов са и създали само проблеми....
Путин, може да не е два метра като Петър Велики и да не може да изпие чаша с литър и половина водка , като него, подобно на осъдения на такава смърт от Петър Велики, но е със здрава десница!
Силна Русия, противно на нечии разбирания е спасение за....Европа!?
От азиатските нашественици, които и сега са страшна заплаха за Европа, но подценявана!

Хубави празници ти пожелавам!
цитирай
2. merlin68 - Историята е доказала, че тази ст...
28.12.2017 21:14
leonleonovpom2 написа:
Историята е доказала, че тази страна е била силна и фактор, когато е управлявана от човек със здрава ръка-Петър Велики, Николай, цар Освободител, а и жена между тях- Ектерина Велика! Защо да подминаваме и Сталин?
Тези с пухкави ръчички, като Николай Втори или Горбачов са и създали само проблеми....
Путин, може да не е два метра като Петър Велики и да не може да изпие чаша с литър и половина водка , като него, подобно на осъдения на такава смърт от Петър Велики, но е със здрава десница!
Силна Русия, противно на нечии разбирания е спасение за....Европа!?
От азиатските нашественици, които и сега са страшна заплаха за Европа, но подценявана!

Хубави празници ти пожелавам!


Абсолютно си прав, на страна с огромна територия, с разнороден етнически и религиозен състав, й е необходима силна централна власт, иначе тя започва да се разпада. Това с Русия се случи два пъти в рамките на 100 години - веднъж при слабия монарх Николай втори, а след това при дурака Горбачов и пияницата Елцин.
Прав си, че в ситуацията в която е изпаднала Европа, за нея няма спасение без Русия. Но е трудно да спасиш някой, който сякаш не иска да бъде спасен, това в частност се отнася и до България за съжаление.
цитирай
3. mt46 - Интересен,
28.12.2017 21:40
логичен е анализът на Кедми...
Мисля, че Русия е сторила възможно най-доброто за себе си, като отчитаме огромния натиск на Запада, на Щатите... Какво по-добро би могла да направи?...
цитирай
4. germantiger - по историческата ти част
28.12.2017 21:55
И веднага маркирам твоето незнание или просто лъжа и манипулация

земите в померания хиляди години преди да има славянски са населени с германски племена, това е показано в извори и датирано с археология

векове след германите по тези земи идват славянски племена, които претопяват малкото заварени и останали там германи, а оттам маса германски племена са тръгнали на запад и юг

векове по-късно започва германската реконкиста или ако ти искаш я наречи ново германско завоевание

и така историята показва:

първо германия
после славяни
посел пак германи
и днес само славяни там

нещо повече - в много от тези земи преди да има славяни, че и германи на част от тези земи е имало да ги наречем балтийски племена и население родеещо се с това на литва, латвия и в някаква степен на естония, но не и славяни
цитирай
5. germantiger - 2
28.12.2017 22:01
нещо повече - славяните почти нямат победи над шведи и тевтони

преди полтава пьотр яде бол бой и то зверски от шведите, вероятно не знаеш как шведи на нож колят стотици руснаци в една мъгла и това е епохална битка останала в историята, но вие на изток не я знаете, защото така ви е угодно, но света я знае

също така не знаеш, че по времето на шведите е имало фраза - като нямаш какво да правиш иди и бий руснака, с него винаги е лесно, приблизително в превод примерно от шведски е това, самия шведски крал до поражението си я е потвърждавал

също така явно не знаеш, че тевтонските рицари векове наред НЕ се бият срещу славяни - нещо повече, германския орден/доче орден, казват му тевтоснки по света, но тиой си е Дойче Орден за германците, та той се е бил години наред срещу прусите, които са балти, тевтордена е повикан от склавянския ви послки крал преди папската була итн

ЕМБЛЕМАТИЧНА ЗАГУБЕНА ВОЙНА е тази на иван грозни - ливонската война е пример за тотален бой и руски загуби срещу по-малобройните рицари и обединените с тя балти в ония векове

за тази война ми предстои да направя постинг ако не и два и то вкл. по рски източници от онова време
цитирай
6. germantiger - 3
28.12.2017 22:04
Иначе казано - удобната представа, че славяни или българи губят войни защото са разединени е удобен мит, ласкаеща самолюбието ви лъжа в почти всички случаи, макар и не във всички и само незнанието на войната и историята ви обясняват това

примерно в битката при грюнвалд което е безспорно съюзническа победа участват много повече литовски войски отколкото руски към полските, но вие считате това за ваша руска победа, че и напълно славянската, каквато тя не е, това е типично за вас - убягват ви детайли, защото вие обичате да "работите" на едро с тези ез да влизате в детайл и специфика, без да уважавате дори съюзниците си
цитирай
7. germantiger - +
28.12.2017 22:10
предполагам няма да допуснеш моите коментари или само този който ти отърва, но

винаги споменавам как постъпват западняците с вас и как това винаги минава

те винаги ви хлъзгат говорейки ви, че сте победители, дори когато ви побеждават, те винаги ви говорят желаните от вас приказки и митове, защото знаят, че те са важни за вас като храната и заблудата, докато те правят реалната политика

яков кедми може да е прав в някои детайли, които прочетох, макар че може да се спори доста за тях, но пропуска един фундамент

ВЕКОВЕ НАРЕД УКРАЙНА БЕШЕ РУСКА БИЛО В ИМПЕРИЯ БИЛО В СССР 70 ГОДИНИ И СЕГА ТОВА КОЕТО ВЕКОВЕ БЕШЕ РУСКО, ДНЕС Е ОТРОДЕНО ДО ОГРАМНА СТЕПЕН, БЕШЕ ОТВОРЕНА ТАКАВА РАНА, ТАКАВА ДУПКА И ПРОПАСТ, които трябват поколения за да се обърнат или затворят - запада никога не е забивал нож там - това е невероятен успех за американците които го направиха а аз мисля, че ТЕ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА БЪРКАТ ТАМ И ДА ПОСЯГАТ ТАМ, но те успяха
цитирай
8. merlin68 - логичен е анализът на Кедми. . . М...
28.12.2017 22:24
mt46 написа:
логичен е анализът на Кедми...
Мисля, че Русия е сторила възможно най-доброто за себе си, като отчитаме огромния натиск на Запада, на Щатите... Какво по-добро би могла да направи?...


Във военно отношение изглежда, че Путин е сторил най-доброто възможно за защита на руските интереси. Но според мен трябва да се направи нещо и по отношение на помирението между руси и украинци. Какво обаче, аз не знам.
цитирай
9. merlin68 - Тигър, чудех се дали да не ти затрия ...
28.12.2017 22:55
Тигър, чудех се дали да не ти затрия множеството коментари, както ти изтри единствения ми коментар под твой постинг, който преди това ми рекламира неведнъж. Реших да не ги трия, но не прекалявай така количествено.
За хилядите години "германия", преди да има славяни по тези земи е глупаво въобще да коментираме, всеки с малко разум, знае, че по това време Германия е нямало, нито археология и извори за нея. Аз пиша за времето когато изброените от мен територии са били населени със славяни и начина по който те са унищожени, изтласкани, претопени. Това са тенденции продължили стотици години, а дребните фактчета за които говориш, като изкланите стотици славяни в една мъгла, или как шведския крал повтарял, че е лесно да се убиват руснаци, докато не са му го набарбучили... те не променят нищо от казаното от мен.
Не виждам нито оправдание, нито пък някакво геройство във факта, че българите и други славянски народи са губили жизненоважни войни заради междуособици помежду си.
Що се отнася до последния ти коментар, то ако си прочел внимателно постинга ми, разбираш, че и аз съм на същото мнение.
цитирай
10. germantiger - ВСИЧКО В ЕДИН КОМЕНТАР - ако добре помня преди години в една тема за норманизъм ти първи ми затри поредица коментари
29.12.2017 05:47
като погледнеш изворите на тацит, марцелин, дион касий, ще видиш че германските племена с имената им са ситуирани в земите на днешна полша и чехия

археологията също показва поселенията им там векове преди да има славяни там

славяните идват по тези земи 4-5 век от новата ера

първите извори за германи са от 4 века преди новата ера, докато археологията ги ситуира там 1 200 г. пр. н. е.

1. Може би, не знаете, че за германите векове преди Тацит пише Пифей от Массилиа (дн. Марсилия), този елин търговец в 4-и век пр.н.е. пътува до Британиа и Германиа, ситуира и пише за тевтоните в земите на дн. Дания. В онова време римляни и елини са познавали дорбре траките, но са определили келти и германи като различни от траките. За българи и дума няма в изворите от онези епохи.
2. Пак векове преди Тацит елинския писател Посидоний разказва за кимврите и тевтоните през 2-и век пр.н.е. когато тези племена достигат земите на дн. Франция и разбиват дре римски армии в долината на р. Рона и при Оранж, по-късно германите са победени от Гай Марий и реформираната му армия. Посидоний изрично отделя тевтоните и кимврите като германски народи.
3. За германите пишат още: Цезар, Страбон, Патеркул, Плиний-стари, (Тацит е „тук” като поредност), Плутарх, Флор, Аппиан, Касий, Марцеллин... Всички те знаят и отделят траките от германците. Мога да предложа вкл. на латински част от тези извори, в обем писаното за германите никак не е малко! Писани са обичаите, целомъдрието, военните им традиции, храната и начин на живот, както и външния им вид – коси, очи, дори фигура-стойка...
Племената от изворите с помоща на археологията ситуирани и „картографирани” през вековете – посочвам някои от тях, а германските племена са десетки, може би над 60:
- Ост Пройссен-Източна Прусия
16 000 г. пр. н. е. (няма грешка в нулите) на южния бряг на Остзее( Балтийско море в края на Айсцайта) поселение - остъанки
98 г. от н. е. споменато от Тацитус населена с германски племена в неговото съчинение Германиа – ГОТОНИ/гутони и река Готалус разделяща естите от готите.
- Вест Пройссен и Позен-Познан
4 000 г.пр.н.е. първи поселения датирани
ок. началото на новата ера заселена с германски племена
МАНИМИ, ХЕЛВЕКОНИ, ХАРИИ, ЛУГИИ, ВАНДИЛИИ-вандали (съвсем други племена и на изток са венедите или венетите, да не се бъркат)
- Остбранденбург
германски племена ок. 2-и век от новата ера
СЕМНОНИ, СВЕВИ/суеби
- Поммерн-Померания
около 1 200 г.пр.н.е. заселена с германски племена
БУРГУНДИОНИ, ЛЕМОВИ
- Шлезиен-Силезия и Зудетенланд-Судетите
200 г.пр.н.е. заселена от германци, известно в по-късен период кралството на Марбод, крал на маркоманните
МАРСИГНИ, БУРИ, КВАДИ, МАРКОМАНИ, НАРИСТИ, ХЕРМУНДУРИ
При т.нар. Велико преселение на народите МНОГО ОТ ТЕЗИ ПЛЕМЕНА КАТО ГОТОНИТЕ-ГОТИТЕ, СВЕВИТЕ ИЛИ СУЕБИТЕ ИЛИ ШВАБИТЕ СЛЕД ВРЕМЕ НАРЕЧЕНИ, КАТО БУРГУНДИОНИТЕ-БУРГУНДИТЕ НАРЕЧЕНИ, КАТО МАРКОМАНИТЕ СЕ РАЗСЕЛВАТ НА ЗАПАД СМАЗВАЙКИ РИМ.
ВЕКОВЕ НАРЕД В ДНЕШНИТЕ ЗЕМИ НА ПОЛША, ЧЕХИЯ И СЛОВАКИЯ ЖИВЕЯТ ГЕРМАНСКИ ПЛЕМЕНА И ПАК ВЕКОВЕ ПО-КЪСНО ИДВАТ СЛАВЯНИТЕ!
цитирай
11. baskeret - така или иначе
29.12.2017 13:10
Русия "проспа" преврата който се случи в Украйна, а ако не, тя го е предизвикала за да си върне Крим.
Апокалиптичните картини които се чертаят за флота и така нататък не вярвам да се бяха случили. България и Украйна много си приличат в момента. Казвам го защото се чудя защо Европа допусна тиранията (аз казвам хунта), и след това изобщо не се чудя, че допусна хунтата в Украйна. Русия е доста слаба и не може да стигне нивото на производство което да й даде тласък за повече плурализъм, гледам и чета постоянно "Русия 24" и газета.ру. Русия е същата като България, разликата е в мащабите. Русия е под постоянния натиск на Европа и САЩ, и засега не намира противодействие, НО постоянно се мъчи. Русия е най-големия инвеститор в Украйна, и не иска разрешаване на конфликта, Путин е в патова ситуация и би трябвало да отпусне хватката към Европа, за да тръгнат нещата по-рязко към добро за неговата страна. Така мисля аз.
цитирай
12. getmans1 - Да питам ....
29.12.2017 13:50
baskeret написа:
Русия "проспа" преврата който се случи в Украйна, а ако не, тя го е предизвикала за да си върне Крим.
Апокалиптичните картини които се чертаят за флота и така нататък не вярвам да се бяха случили. България и Украйна много си приличат в момента. Казвам го защото се чудя защо Европа допусна тиранията (аз казвам хунта), и след това изобщо не се чудя, че допусна хунтата в Украйна. Русия е доста слаба и не може да стигне нивото на производство което да й даде тласък за повече плурализъм, гледам и чета постоянно "Русия 24" и газета.ру. Русия е същата като България, разликата е в мащабите. Русия е под постоянния натиск на Европа и САЩ, и засега не намира противодействие, НО постоянно се мъчи. Русия е най-големия инвеститор в Украйна, и не иска разрешаване на конфликта, Путин е в патова ситуация и би трябвало да отпусне хватката към Европа, за да тръгнат нещата по-рязко към добро за неговата страна. Така мисля аз.


... кой определи днешното управление на Украйна като „фашистко“ и „хунта“?
цитирай
13. merlin68 - baskeret, Русия, може би проспа ...
29.12.2017 14:24
baskeret, Русия, може би проспа преврата в Украйна, а може би прецени, че е по-изгодно да го използва и да си вземе Крим обратно. Във всеки случай, версията, че Русия предизвика този преврат, не е вярна, тези които го предизвикаха са добре известни, техните представители раздаваха понички на "украинския народ" и го разгряваха от трибуните.
Горбачов също не вярваше, че НАТО ще се разшири на територията на Източна Германия, та САЩ му бяха обещали да не го правят... обаче се разшириха не само в Германия, ами навсякъде из бившите соц държави.
Европа и САЩ, не само, че допуснаха, ами отгледаха с 5 млрд. долара въпросната хунта. Защо го направиха? - Защото подкрепят всичко що е против Русия, па ако ще да е краен нацизъм. Така сащ подкрепиха талибаните срещу СССР, днес тези същите са известни като Алкайда. Така подкрепяха "народа на Сирия", който после се превърна в ИДИЛ и т.н.
На Русия не и е нужен повече "плурализъм", има си достатъчно.
Русия, като държава няма никакви съществени прилики с България като държава, като започнем с мащаба и свършим със суверенитета.
Русия е под натиск от САЩ и Европа, те също са под руски натиск. От 2000г. до момента, Русия не само, че успешно противодейства, но и е в настъпление.
Русия, беше най-големият инвеститор в Украйна, нищо чудно и още да е, но това не се дължи на нови руски инвестиции там, а на това, че никой друг не инвестира в Украйна.
По отношение на конфликта с Украйна, възможно е Путин наистина да е в патова ситуация. Но като цяло в противопоставянето на Запада, той за сега има сериозен превес.
цитирай
14. apostapostoloff - Русофилистиците, които по принцип са си тъпаци,
29.12.2017 18:53
този път тотално се оляха.

Какви победи на Путин са ви пасли бе, малоумници? Как може някаква средно голяма страна с ограничен потенциал да победи страните от ЕС и САЩ, които имат двадесетократно военно превъзходство?

Вие вече съвсем изкукуригахте, русофилистици! Спрете да се наливате с водка, защото най- накрая ще псовисате!
цитирай
15. merlin68 - този път тотално се оляха. Какви ...
29.12.2017 19:30
apostapostoloff написа:
този път тотално се оляха.

Какви победи на Путин са ви пасли бе, малоумници? Как може някаква средно голяма страна с ограничен потенциал да победи страните от ЕС и САЩ, които имат двадесетократно военно превъзходство?

Вие вече съвсем изкукуригахте, русофилистици! Спрете да се наливате с водка, защото най- накрая ще псовисате!


Ти от водката ли така си псовисал, каквото и да означава това.
Звездите ли ти казаха, че си по-сведущ във военните дела от експертите? Нещо са те излъгали, я си свали перуката да приемаш вълните им по-добре, може пък да ти просветне нещо, макар, че се съмнявам при твоя псовисал мозък.
Ей дебил алкохолизиран, кой в Европа има военно превъзходство спрямо Русия?
А знаеш ли къде отива десетократно по-големия военен бюджет на САЩ?
Я се махай от тук, върви да хвърляш боб.
цитирай
16. baskeret - Ок хорошо, коментара ти заслужава да поговорим и поспорим :)
31.12.2017 09:27
merlin68 написа:
baskeret, Русия, може би проспа преврата в Украйна, а може би прецени, че е по-изгодно да го използва и да си вземе Крим обратно. Във всеки случай, версията, че Русия предизвика този преврат, не е вярна, тези които го предизвикаха са добре известни, техните представители раздаваха понички на "украинския народ" и го разгряваха от трибуните.
Горбачов също не вярваше, че НАТО ще се разшири на територията на Източна Германия, та САЩ му бяха обещали да не го правят... обаче се разшириха не само в Германия, ами навсякъде из бившите соц държави.
Европа и САЩ, не само, че допуснаха, ами отгледаха с 5 млрд. долара въпросната хунта. Защо го направиха? - Защото подкрепят всичко що е против Русия, па ако ще да е краен нацизъм. Така сащ подкрепиха талибаните срещу СССР, днес тези същите са известни като Алкайда. Така подкрепяха "народа на Сирия", който после се превърна в ИДИЛ и т.н.
На Русия не и е нужен повече "плурализъм", има си достатъчно.
Русия, като държава няма никакви съществени прилики с България като държава, като започнем с мащаба и свършим със суверенитета.
Русия е под натиск от САЩ и Европа, те също са под руски натиск. От 2000г. до момента, Русия не само, че успешно противодейства, но и е в настъпление.
Русия, беше най-големият инвеститор в Украйна, нищо чудно и още да е, но това не се дължи на нови руски инвестиции там, а на това, че никой друг не инвестира в Украйна.
По отношение на конфликта с Украйна, възможно е Путин наистина да е в патова ситуация. Но като цяло в противопоставянето на Запада, той за сега има сериозен превес.

цитирай
17. krisssbg - вие Българи ли сте ?
13.01.2018 15:44
Работете за народа си .
цитирай
18. merlin68 - Работете за народа си. Би било чу...
13.01.2018 16:40
krisssbg написа:
Работете за народа си .


Би било чудесно българите да работехме за България, а не за чужди бизнес и политически интереси. Да се надяваме, че и това време ще дойде, но само с надежди и без да си мръднем пръста ще е трудно да се случи. Късметът е изменчив.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1680312
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031