Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2018 15:45 - Специалистите на Запада
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 4858 Коментари: 16 Гласове:
24

Последна промяна: 16.04.2018 17:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тамън да се спра с коментарите и анализите относно американските удари в Сирия и се натъкнах на анализите на един безспорен Специалист в тази и всички останали материи.
Не мога да отмина без коментар забележителния му принос в разясняване на случилото се в Сирия.

Според неговата информация и личната му убеденост, че е вярна, основна цел на американските бомбардировки в Сирия е бил научен център Барза край Дамаск. Той е ударен от 76 ракети, от които 57 "Tomahawk" и 19 "Hound Dog". Като всичките са поразили целта без да бъдат прихванати от сирийската ПВО.

Трябва да отбележа, че крилатите ракети GAM-77/AGM-28 «Хаунд Дог» при обща маса от 4.3-4.6 тона имат боен заряд 750-790 кг. Ракетите се произвеждат в периода 1959 - 197...и някоя си година и дори се счита, че към днешна дата няма наличност от тях. Известни са с това, че са лесна плячка за съветските противоракетни системи.
Томахавките са по-нови и струват по 1.8 млн.$ парчето, като носят 450кг. боен заряд.

снимки и видео от Нова телевизия:
https://nova.bg/news/view/2018/04/15/213042/разрушенията-край-дамаск-след-въздушните-удари-видеоснимки

Или сумарно тези ракети са изсипали 40 тона боен заряд по територията на този научен център, обявен за химическа лаборатория. Разрушенията (както се вижда от снимките и видеото) са сериозни, но много далеч от тези които би постигнал такъв взрив. Което веднага ни насочва към една друга информация за този удар. Тя е от руските средства за обективен контрол разположени в Сирия и дава следната картинка - По този и още един обект в покрайнините на Дамаск са изстреляни 30 ракети, 7 от тях са свалени от сирийската ПВО.

Според Дамаск в този научен център няма химическо оръжие и не се провеждат опити за създаването му. В центъра се разработват лекарства. 
На снимките може да видите както разрушенията, така и как сирийски военни без противогази и каквито и да било средства за хим.защита, гасят пожарите възникнали след удара. На видеото също може да видите как на мястото сирийски служител дава интервю пред множество журналисти, никой не ползва защитни средства.

Разбира се, както и при американския удар преди година, руските военни са били предварително информирани както за времето, така и за обектите по които ще бъдат нанесени ударите. Съответно информирани са били и сирийските военни, от атакуваните обекти е изнесено всичко ценно, ако такова въобще е имало там.
 
При тези обстоятелства възниква въпросът - защо бяха извършени тези удари? Отговор, че те са в защита на сирийското население от хим.оръжия в контекста на написаното е несериозен. Цялата операция по дислоцирането на американските, британските и френските кораби и самолети, боеприпасите, логистиката и прочие е струвала около половин милиард долара. Ако САЩ, Британия и Франция бяха предоставили тази сума за хуманитарна помощ на сирийците, то със сигурност в Сирия те биха постигнали по-добри цели от тези които постигнаха "защитните" им ракети.

Всъщност в Сирия Пентагонът по настояване на Тръмп, направи една телевизионна война, като изпразни складовете си от остарялото оръжие и ги подготви да приемат новата партида струващи още по-скъпо ракети. Освен това задачата бе да се лъсне имиджа на Тръмп, сериозно помръкнал след страшните, но увиснали във въздуха заплахи които отправяше срещу Северна Корея. Освен това, Тръмп показа, че е готов да подпали световна ядрена война срещу Русия и следователно няма как да е агент на Путин. За бездетната "майка" Тереза и баболюбеца от Франция въобще не ми се споменава. Те заедно с Меркел, Юнкер и щастливо омъженият премиер на Люксембург са витрина на "общите ви европейски ценности" и нагледен отговор на въпроса, защо умира Европа.

При това положение, ако някой Специалист, сериозно си мисли, че Путин би следвало на тази комедия да отговори с най-новите стратегически оръжия на Русия и да постави света на ръба, то той не е Специалист, а обикновен дебил.

П.П.
В клипа, легендарният музикант Роджър Уотърс, разказва как някой си Паскал искал от него да го пусне на сцената за да говори за жертвите на химическата атака на кървавия Асад в Дума. Уотърс обаче е на съвсем друго мнение по въпроса и разказва как според него "Белите каски" са една фейкова организация помагаща на терористите и как всички трябва да обединят усилия за да попречат на правителствата си да бомбардират Сирия заради такива лъжливи поводи.




Гласувай:
26



1. shambala - .
16.04.2018 15:56
Уха, 76 ракети... Това ще да е било доста жилав научен център.
Да не би да са били тенис ракети?
цитирай
2. merlin68 - Уха, 76 ракети. . . Това ще да е било ...
16.04.2018 16:06
shambala написа:
Уха, 76 ракети... Това ще да е било доста жилав научен център.
Да не би да са били тенис ракети?


Умните ракети автоматично се насочват към научни центрове. Останалите 30 ракети не са били умни, а красиви и са се насочили към фризьорските салони в Дамаск. Добре, че е било в ранни зори та сирийките още не са били хукнали да си правят прически, иначе...
цитирай
3. shambala - .
16.04.2018 16:19
Ако следваме тази логика, по всяка вероятност, при следващата ракетна атака, ще ударят по някой аец за да спрат тока на Асад
цитирай
4. haralanov - Мен ме интересува и какво се случва с Русия. А ето какво се случва. То е показателно...
16.04.2018 16:35
— Дочь Сталина — десятилетия жила и умерла в США.
— Сын Хрущева — гражданин США.
— Где дочери Путина? В России их не видно.
— Депутат Пехтин. С сыном в США.
— Министр транспорта Московской области — Кацыва. С сыном в США.
— Дети депутата Железняка — живут в Швейцарии.
— Дети Астахова. Один во Франции, другой в Англии.
— Дети и внуки "главного патриота России" главы РЖД Владимира Якунина живут за пределами страны — в Англии и Швейцарии.
— Дочка министра иностранных дел Сергея Лаврова Екатерина живет и учится в США.
— Сын — вице–спикера госдумы А.Жукова долго жил и учился в Лондоне.
— Дочь вице–спикера гос.думы Сергея Анденко учится и живёт в Германии.
— Старший сын вице–премьера Дмитрия Козака — Алексей живет за границей и занимается строительным бизнесом.
— Младший брат Алексея Козака, Александр, работает в Credit Suisse
— Старший сын депутата Ремезкова, Степан, недавно закончил милитер–колледж Вэлли Фордж в Пенсильвании (год обучения стоит 1 млн 295 761 руб.). Его младшая дочь живёт в Вене, где занимается гимнастикой. Маша Ремезкова представляла сборную Австрии(!!!) на детских соревнованиях в Любляне.
— Дочь депутата В. Фетисова — Анастасия, выросла и выучилась в США.Писать и читать по–русски Настя так и не научилась.
— Дочь Светланы Нестеровой, депутата гос.думы от фракции "Единая Россия" — живет в Англии.
— У главного борца за "традиционные православные ценности" Е. Мизулиной сын Николай учился в Оксфорде, получил диплом и переехал жить на постоянной основе в толерантную Бельгию, где разрешены однополые браки.
— Дочь депутата Воронцова Анна проживает в Италии. Туда она переехала из Германии.
— У единоросса Елены Раховой, прославившейся тем, что она ленинградцев, проживших менее 120 дней в блокаде, назвала "недоблокадниками", дочь живет в США.
— Дочь экс–спикера ГД,одного из основателей партии "Единая Россия", а ныне члена Совбеза Бориса Грызлова Евгения живёт в Таллине. И даже недавно получила эстонское гражданство.
— Сын бывшего министра образования Андрей Фурсенко живёт на постоянной основе в США.
— Сын В.Никонова (внука Молотова), президента фонда "Политика" — гражданин США.
цитирай
5. shambala - .
16.04.2018 16:49
Сега пък аз искам ти да знаеш, че те подкрепям срещу всичко, което се очаква да се излее срещу теб.
цитирай
6. merlin68 - Хараланов, ты как думаеш, где до...
16.04.2018 16:57
Хараланов, ты как думаеш, где дочери Путина?
цитирай
7. merlin68 - Сега пък аз искам ти да знаеш, че те ...
16.04.2018 17:00
shambala написа:
Сега пък аз искам ти да знаеш, че те подкрепям срещу всичко, което се очаква да се излее срещу теб.


Що ме плашиш така, да не би да се канят да ме прожектират по радиото...
цитирай
8. freeoldmen - https://www.youtube.com/watch?v=iKIRXjM_5S8&feature=youtu.be
16.04.2018 18:08
Клипчето на български.

П.П. Основен код-Хараланов е идиот.
цитирай
9. shambala - .
16.04.2018 19:09
Изглежда Роджър Уотърс е върл путинофил
цитирай
10. merlin68 - Изглежда Роджър Уотърс е върл пу...
16.04.2018 19:54
shambala написа:
Изглежда Роджър Уотърс е върл путинофил


И не само той, както току шо съобщиха по новините, ЕС подкрепя ударите на САЩ но се въздържа от нови санкции срещу Русия защото правителствата на страните членки са притиснати от собствените си граждани.
цитирай
11. born - Изглежда, че не всички граждани на ...
16.04.2018 23:32
Изглежда , че не всички граждани на ЕС и демократичния Запад са абсолютни дебили като известна част тукашни блогъри и Специалисти ?
цитирай
12. merlin68 - Изглежда, че не всички граждани на ...
17.04.2018 13:17
born написа:
Изглежда , че не всички граждани на ЕС и демократичния Запад са абсолютни дебили като известна част тукашни блогъри и Специалисти ?


Разбира се, че не са.
проф. Иво Христов би следвало да се извини на българския народ за 80-те% дебили. Според проучването на „Галъп интернешънъл” 81% от българите не приемат за достатъчни британските доказателства за вината на Русия в случая "Скрипал" и едва 6% ги считат за напълно достатъчни и адекватни. Така че професорът е длъжен да се извини и да реабилитира тази разлика между 80 и 6%
цитирай
13. kvg55 - merlin68,
17.04.2018 14:28
И двете страни не говорят за човешки жертви, което било, защото САЩ предупредили противника за целите, по които ще стрелят. Съмнително. Не се говори и за големи разрушения. Френският посланик по телевизията само мрънкаше неубедително мантрата : "Ракетите са постигнали целите си". НАТО мълчи, "Световната демократична общоност" мълчи. Дончо спира новите санкции срещу Русия. Май всички те се радват, че Русия не отговори на удара.
цитирай
14. radostinalassa - Професорът бърка
17.04.2018 14:44
Фалшификацията на изборите с дебилност. Тя е характерна само за гласуването в гетата.
цитирай
15. merlin68 - И двете страни не говорят за човешки ...
17.04.2018 15:28
kvg55 написа:
И двете страни не говорят за човешки жертви, което било, защото САЩ предупредили противника за целите, по които ще стрелят. Съмнително. Не се говори и за големи разрушения. Френският посланик по телевизията само мрънкаше неубедително мантрата : "Ракетите са постигнали целите си". НАТО мълчи, "Световната демократична общоност" мълчи. Дончо спира новите санкции срещу Русия. Май всички те се радват, че Русия не отговори на удара.


Това, че американците не само, че са информирали руснаците, но са и обсъдили с тях кои да са целите на удара, не подлежи на никакво съмнение. Ако американците бяха решили да нанесат ефективни, а не театрални удари, то първото което се удря е противоракетната отбрана на врага. Руснаците обаче са предупредели, че няма да допуснат подобно нещо. И ето какъв е резултата.
Що се отнася до говоренето, то не спира, всеки си говори каквото си ще, но въпросът е кой как ще действа.
цитирай
16. krumbelosvet - Хайтов:
18.04.2018 06:56
"Ще умра с кеф. Накъдето е тръгнал светът, не е за живеене."
Ма нали я няма "Империята на злото"? Откак я няма, злото превзе света.
Звачи, друга е била империята на злото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679743
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031