Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2018 15:38 - Да поздравим Владимир Путин, новия Президент на Русия
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 4631 Коментари: 21 Гласове:
16

Последна промяна: 07.05.2018 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Най-силният световен лидер - Владимир Путин, днес за четвърти път се закле над руската Конституция и встъпи в длъжност Президент на РФ.

Да му пожелаем да продължи успешно да развива Русия като Световна Велика Държава. Да го подкрепим в борбата му против тероризма, за запазването на световния мир и изграждането на Нов, Справедлив и Многополярен свят, в който държавите ще си сътрудничат взаимнозачитайки интересите си.

Малко статистика по този повод:
Започваме с 41-вото глобално изследване „Край на годината“ на световната Асоциация „Галъп интернешънъл“
Според това изследване проведено в 55 страни, Путин е предпочитан лидер пред американския президент Тръмп. 29% от населението по света декларира, че между президента Тръмп и президента Путин, хипотетично би предпочело руския президент да оглавява неговата страна. Доналд Тръмп е предпочетен от 17%
Сред страните предпочитащи за президент Путин са Германия, Австрия, Франция, Италия, Ирландия, Гърция... и разбира се България. У нас Путин води на Тръмп с 20 пункта.
Нръмп пък е предпочетен пред Путин в страни като Албания, Косово, Филипини... Британия, в която той води пред Путин с 6 пункта.

image
Следва въпрос за предпочитания глобален ред. От графиката се вижда, че едва 19% считат, че САЩ трябва еднолично да доминират в света. За двуполюсен свят (САЩ-Русия) се обявяват 25% от анкетираните. 43% считат, че света не би следвало да се доминира от САЩ, или от Русия и САЩ, тоест те са за многополярен свят.

image
Продължаваме с:
Изследване на френската агенция Ifop което показва кой според жителите на четирите водещи европейски държави е най-силния лидер на планетата.

image

image

image

image
От изследването на френската аганция се вижда, че Владимир Путин е определен като най-силния световен лидер във Франция, Германия и Италия. Само в Британия за такъв е предпочетен Тръмп. Показателно е също така, че третото място във всички страни заема китайския президент Си Дзинпин, а европейските лидери липсват в тройката, което е красноречиво за мястото на ЕС в света.

И накрая:

Националното представително изследване на общественото мнение на Агенция „АФИС“, осъществено в периода 13-17 април 2018 г. Интервюирани пряко „лице в лице“ в техните домове са 1021 пълнолетни български граждани. image



image

 



Гласувай:
20



1. kvg55 - merlin68,
07.05.2018 16:02
Поздравяваме Го! Но направи първата си грешка - предложи Медведев за премиер. Тръмп и САЩ не могат да се сравняват с Путин и Русия. Гаменското поведение на САЩ в света не е лидерство.
цитирай
2. elinora - Ах,
07.05.2018 16:07
притеснявам се, че г-жа Пискова много ще се разстрои от този постинг:)
цитирай
3. bojinkata - То хубаво, ама медведев пак за пр...
07.05.2018 16:12
То хубаво, ама медведев пак за премиер, много му идва на руския народ! Този жид/медведев/ е втори горбачов!
цитирай
4. haralanov - Очаквано блатното джудже стана президент на Русия.
07.05.2018 17:39
Очаквано блатното джудже стана президент на Русия!
Да му мислят самите руснаци...
цитирай
5. haralanov - Истината!
07.05.2018 17:59
Истината, само истината и нищо друго освен истината:
Калифорния-население 39 млн., БВП 2.63 трилиона $.
Русия-население 144 млн., БВП 1.28 трилиона $.
цитирай
6. merlin68 - Поздравяваме Го! Но направи пър...
07.05.2018 19:03
kvg55 написа:
Поздравяваме Го! Но направи първата си грешка - предложи Медведев за премиер. Тръмп и САЩ не могат да се сравняват с Путин и Русия. Гаменското поведение на САЩ в света не е лидерство.


Не знам дали е грешка, Путин балансира между много различни интереси в руското общество и това прави работата му трудна.
цитирай
7. merlin68 - Очаквано блатното джудже стана ...
07.05.2018 19:10
haralanov написа:
Очаквано блатното джудже стана президент на Русия!
Да му мислят самите руснаци...


Малко са в България тези споделящи думите ти. Обединяват ви две неща - центовете и глупостта.
цитирай
8. merlin68 - Истината, само истината и нищо д...
07.05.2018 19:25
haralanov написа:
Истината, само истината и нищо друго освен истината:
Калифорния-население 39 млн., БВП 2.63 трилиона $.
Русия-население 144 млн., БВП 1.28 трилиона $.


БВП, по начина който се пресмята не може да служи за сравнение между икономиките на страните. Трябва да се имат предвид много други фактори преди да сравниш БВП на различни държави, като ценови индекси. Структурата на БВП също е много важна, защото висок БВП идващ от комар или от борсите, изкривява доста икономическата картинка. Ето например откакто Тръмп е президент, борсовите индекси отбелязаха над 100 рекорда, БВП също расте.. На този фон някак "странно" промишленото производство в САЩ продължава да спада напук на тръмповите обещания. Иначе всичко с БВП на САЩ е наред. В Китай един чифт маратонки Найк излизат 20 долара които се записват в китайското БВП. После в САЩ тези маратонки се продават за 200 долара които влизат в БВП на САЩ. Готино нали? Благодарение на това 50млн. безработни американци взимат по-големи помощи от заплатите на китайците. Утре някой като теб ще гласува да похарчим 2 млрд. за няколко негодни вече американски самолета и те ще влезат в БВП на САЩ. Путин затова е номер едно в света, защото има сериозно намерение да сложи край на това.
Още нещо за идиотското сравнение на БВП да ти кажа. САЩ от десетилетия поддържат 10-12 пъти по-висок бюджет за отбрана от Русия, ако прибавим и НАТО, то разликата става 20 пъти. Въпреки това Русия, според военни експерти, в момента изпреварва САЩ в стратегическите оръжия и носителите им. Освен това, експертите са на мнение, че в евентуална конвенционална война в Европа, Русия ще смачка НАТО и то много бързо.
Защо така се получава при 20 пъти повече пари за отбрана, ти знаеш ли?
цитирай
9. leonleonovpom2 - Да, Да!
07.05.2018 23:04
Българите са били най- добрите войници на света от Аспарухово време до времето на Светослав Тертер! Колко пъти в този период ромейската армия, превъзхождаща ни в численост и във въоръжение е яла пердах от нас В добавка араби, маджари, татари- /само ние сме ги били/ и какви ли не!
Докато сме имали силна армия, сме имали и могъща държава!
Руснаците ,това им военно качество явно са го наслдили от нас
В момента няма по - добър войник от руснака! Казвам го неутрално и смятам ,че е обективно!
цитирай
10. slavimirgenchev1953 - Поздравявам Навални, че още е жив.
08.05.2018 07:13
А на теб ти забивам един заострен кол в ...
цитирай
11. apostapostoloff - Путин е отрапка и идиот, който
08.05.2018 08:16
съсипа Русия. Да гу ибъ в гъзът!
цитирай
12. merlin68 - Благодаря за мнението на послед...
08.05.2018 08:36
slavimirgenchev1953 - Поздравявам Навални, че още е жив.
07:13
А на теб ти забивам един заострен кол в ...
........................................
apostapostoloff - Путин е отрапка и идиот, който
08:16
съсипа Русия. Да гу ибъ в гъзът!
.......................................
Благодаря за мнението на последните двама идиоти, единия от които и шарлатанин.
цитирай
13. krumbelosvet - Путин
08.05.2018 08:50
В разгара на истерията, Путин каза за Северна Корея "Те трева ще ядат, но няма да се откажат от ядреното оръжие". И не се отказват. ГОВОРЯТ, че МОЖЕ да се откажат. Разбирай - след САЩ.
А Путин говореше и за Русия. Никъв БВП няма да ги откаже. Много пъти съм писал в блога, че научно-техническият прогрес има едно ФУНДАМЕНТАЛНО свойство. Във всеки момент СЪЩЕСТВУВА малка но реална вероятност, да се появи новост, която да обърне съотношението на силите. И докато американските учени и инженери продължават да работят спокойно за пари, руските работят като бесни за живота си и за живота на страната си. Дали ще им стигне време? Или вече имат квото требе?
Има и друго. Когато се разбра, че САЩ усилено събират генетични проби от Русия, особено от стратегически райони (за употреба на генно-избирателни оръжия), ПУТИН КАЗА "Нека правят каквото могат, и ние ще правим каквото можем". ТОЙ ЗНАЕ, ЧЕ Е ВОЙНА.!!! И запазва спосойствие, значи и увереност...
цитирай
14. vencivaleri1951 - Когато фактите говорят
08.05.2018 09:06
slavimirgenchev1953 написа:
А на теб ти забивам един заострен кол в ...


и боговете мълчат. Боговете да, но Славимир не-забива колове вече защото от "забивалото" една кожичка останала. А за Навални наистина поздравления. С " борбата" си срещу Путин спаси колония със строг режим, където биха му се зарадвали на сините очета и нежните там подробности.
Извън парламентарната опозиция в Русия драги Славомире се бори не за власт, не и за "купата на съветската армия" дори, а кой да сложи ръка на грантовете ЯБЛОКО, Навални, Собчак са СДСто на Русия
цитирай
15. merlin68 - БВП има смисъл за вътрешен иконо...
08.05.2018 09:25
БВП има смисъл за вътрешен икономически анализ, сравнението на различни страни по БВП изкривява доста нещата, това - първо.
Второ, в световната история има примери за унищожението на велики империи с огромно БВП от далеч по-слаби икономически субекти. Рим с огромното си БВП се разпадна под ударите на хуни и готи, нямащи никакво БВП. САЩ беше просто една колония в огромната Британска империя с огромно БВП, но я победи и ето, че днес е страната с най-голямо БВП.
Трето, някои империи въпреки огромното си БВП са обречени да загинат безвъзвратно, други обаче се възстановяват след значителни поражения.
Защо Рим загина завинаги? А защо Британия възкръсна, Русия възкръсна? А ще възкръсне ли САЩ?
Русия и Британия, освен на БВП-то си се крепяха на култура, традиции, национална идеология, такива страни са способни да се възстановят след огромни сътресения. Рим (в залеза си) и САЩ (от самото начало), са империи на алчността. Там няма традиции, национална идеология и национална култура. Те са сбирщина от алчни индивиди, обединени под девиза - дружно да грабим и живеем добре. Такива империи се разпадат окончателно след като загубят тоталното си господство над останалите, гарантиращо им икономически просперитет.
В САЩ на всяка къща се вее американското знаме и патриотизма изглежда много голям, но това е огромен фейк. Само им сринете долара и въцможността чрез него да грабят цял свят и ще видите какво ще остане от великите САЩ - бой на негри в тъмна нощ.
Нещата отиват натам, в САЩ добре разбират, че военното, политическото и икономическото им господство над света свършва, политиците им разбират и какво означава това за САЩ. Затова битката е на живот и смърт. Но за разлика от римските мечове, тази новоумираща империя има атомни бомби и може да завлече подире си целия свят.
цитирай
16. vencivaleri1951 - Брутният продукт има смисъл при сравнения
08.05.2018 10:07
само когато имаме коралационен коефициент. Наприме -паритет на покупателната способност. Да кажем произвеждаш чаша и на пазара ти я купуват за един лев, в Германия като я произведат я продават за 3 лева, а в САЩ за 10. Тоест в България тази чаша натрупва левче към брутния продукт, 3 в Германия и 10 в САЩ Брутният продукт е
преди всичко сборът от продадените всички стоки плюс печалбата от тях. И САЩ наистина имат като абсолютна единица огромен БВП, но и цените там са високи. Като съпоставим към този продукт и възможността за потребяването му/покупка/ , то имаме паритет на покупателната способност на населението и вече САЩ по някои методики на изчеслиние отстъпват на китайците например. Русия например до 14та година беше 5тата или 6тата икономика, което бе сериозен ръст от незавидното състояние по времето на Елцин. Трябва да отбележим, че и това беше незадоволително място впредвид възможностите и. При СССР бе втора
цитирай
17. alhimik1 - Русия се събужда от лош сън...запомнете!
08.05.2018 13:24
А Путин и Медведев няма дълго да си "менкат" длъжностите хех
А ти си национален предател пфу
цитирай
18. starforlife - ~
08.05.2018 13:32
ВенциВалери, не съм напълно съгласен с теб, колкото и ти да ги разбираш професионално нещата, а аз не.
При Кофичко (блеки) можеш да вземеш отношение по нещо, което изложих като факти, а ти може да коментираш като икономист.
Всъщност, икономист ли си или счетоводител? Няма ирония - просто питам.

А това ВенциВалери
vencivaleri1951 написа:
И САЩ наистина имат като абсолютна единица огромен БВП, но и цените там са високи. Като съпоставим към този продукт и възможността за потребяването му/покупка/ , то имаме паритет на покупателната способност на населението и вече САЩ по някои методики на изчеслиние отстъпват на китайците например. Русия например до 14та година беше 5тата или 6тата икономика, което бе сериозен ръст от незавидното състояние по времето на Елцин. Трябва да отбележим, че и това беше незадоволително място впредвид възможностите и. При СССР бе втора

осъзнаваш ли колко е смешно?
Особено в частта, че въпреки всички соц-сателити, с които СССР превъзхождаше териториално и демографски САЩ в пъти - стигнаха до второ място и то като абсолютни показатели, опиращи се на отрасли, свързани именно с казаното от мен по-горе за тереториално и демографско превъзходство.

В момента една Япония, която никога не е имала и 1/хилядна от ресурсите на Русия във всяко едно отношение - превъзхожда същата във всяко едно отношение.
И не се "сърди" на САЩ за атомното нечовечие спрямо тях, а стои зад тях, а не Русия, която от нас иска да сме й вечно задължени, при все, че е "пито-платено" мноого-много отдавна.
Интересно, м?
цитирай
19. merlin68 - Специалисте, не знам Венци дали ще ...
08.05.2018 16:29
Специалисте, не знам Венци дали ще намине да ти отговори, затова ще ти споделя някои мои разбирания по въпроса.
Първо, спорно е дали СССР бе достигнал до втора икономика в света, или до първа. Големия обем ресурси, както природни така и човешки бяха в полза на СССР, но в отличие от САЩ, СССР не формираше своя БВП за сметка на сателитите си, напротив, отделяше голям процент от него за развитието им.
Поради тази причина, когато руските, а и българските специалисти, носеха достиженията на европейската култура, медицина и технология в Близкия Изток, Африка и Южта Америка, никой не стреляше по тях и нямаше тероризъм насочен към страните ни. По същата причина, СССР помогна на всички негови сателити да създадат модерни армии, помогна им с оръжие да могат да гарантират безопасността си, не само като консуматори във Варшавския договор, но като участници. Днес ти ми раправяш хумореските, че НАТО ни пазело и се грижело за националните ни интереси, поради което ние спокойно можем да си караме със съветското оръжие. Само да си плащаме членския внос и да способваме увеличението на американския БВП, като переодично даваме по някой и друг милиард за закупуване на техника годна единствено за изхвърляне.
Когато в Китай един чифт маратонки на Найк се произвеждат за 20 долара и това влиза в БВП на Китай, а същия чифт се продава в САЩ за 200 долара, които влизат в БВП на САЩ, на теб как ти се струва сравнението между икномиките на Китай и САЩ по БВП?
Когато ограбваш половината страни в света по подобни начини (а има и още много такива чрез така наречената световна финансова система), то БВП-то ти е много добро и производителността на труда също. Китайката днес произведе 8 чифта маратонки по 20 долара и има производителност 20 долара на час. В САЩ продавачката продаде 8 чифта от къщите маратонки по 200 долара и има 200 долара производителност на час.
Когато българското и други правителства на уж свободни страни, отказват изгодни проекти като Южен поток под американско давление и в перспективна полза на американския БВП, това също доста изкривява сравненията, не мислиш ли? А ако имахме собствена армия и добро оръжие, не мислиш ли, че нямаше да ни се налага да се отказваме от националните си интереси " в името на колективната ни сигурност", както да речем една Турция не го прави?
А когато говориш за "развитите" държави, ти защо забравяш, че България като член на СИВ и Варшавския договор, заемаше достойно място сред тази група страни, а днес като член на ЕС и НАТО, страната ни е трудно да се определи дори като "развиваща" се?
Многополярният свят, който искат да изградят Русия, Китай, Индия... е много по-добра алтернатива от днешния, доминиран от САЩ (само от САЩ, защото вече са отрязани и богатите европейски държави) за всяка една страна в света. Това се вижда с просто око, не го виждат само заблудените от пропагандата на марионетните на САЩ правителства.
За една малка държава е много по-лесно да отстоява интересите си в свят в който няма един силови център на когото да е длъжна да бъде васал.
Дали ти харесва, или - не, войната за детрониране на САЩ вече е в разгара си. САЩ ще рухнат, както рухна Рим, единствения въпрос е дали ще приемат края си, или ще завлекат цял свят в пропастта на ядрената война.
цитирай
20. slavimirgenchev1953 - Цъвецката курвица Мерлин.
08.05.2018 22:04
Ще ти скъсам трътката, курве.
цитирай
21. merlin68 - Цъвецката курвица Мерлин. Ще ти ...
08.05.2018 22:57
slavimirgenchev1953 написа:
Цъвецката курвица Мерлин. Ще ти скъсам трътката, курве.


Ей дебил дърт, я ходи се изпускай на друго място.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679892
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031