Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2019 16:33 - Говорит Москва!
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 4931 Коментари: 7 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В традиционното си послание пред Федералното събрание на 19 февруари 2019г., Путин отдели специално внимание на излизането на САЩ от Договора за ракетите със среден и малък радиус на действие и специално подчерта опасностите които произлизат от това решение.
Президентът Путин, първо подчерта, че обвиненията на САЩ спрямо Русия, че нарушава въпросния договор са неверни. Второ, че САЩ отдавна нарушават договора и вече са монтирали пускови установки за тези ракети в Румъния, площадки се подготвят и в Полша.
Трето, особено важно - Путин подчерта, че Русия няма намерение ПЪРВА да разполага ракети със среден и малък радиус в Европа. Но, Русия ще отговори, ако САЩ разположат такива ракети в Европа. При това, отговорът ще е огледален и асиметричен. Ше рече, че срещу страните където са разположени американски ракети, ще бъдат насочени и такива руски, които ще нанесат ответен удар по тези страни. Асиметричността се изразява в това, че под прицела на руските ракети ще попаднат не само европейските страни от които може да се нанесе удар по Русия, но и тези страни в които се намират властовите и командни центрове, вземащи решения за такъв удар. Тоест, Путин повтори нещо което бе казал още преди две години - САЩ, не бива да разчитат, че ще подпалят ограничена ядрена война в Европа. От която и част на Европа и света да бъдат изстреляни ракети срещу Русия, ядреният руски отговор ще бъде и по САЩ, и по съюзниците им от НАТО.
Красивата американска мечта, близкородствените народи на поляци, литовци, украинци... и руси да се изпотрепат замеряйки се с атомни бомби любезно предоставени им от САЩ, няма да стане. "Невинната" закачка, някой "неопитен" румънски разчет да изстреля по "грешка" ядрена ракета срешу Москва, на 100% означава пълномащабна ядрена война.

Ние имаме работа с умни хора - заяви Путин - Но някои американски политици са излишно увлечени от собственото си превъзходство и изключителност над останалия свят. Те, разбира се имат правото да мислят каквото си искат, но дали те могат да смятат? - Мисля, че могат да смятат. Нека тогава пресметнат далекобойността и скоростта на нашия ядрен отговор. Ние ги молим, нека първо да пресметнат, а след това да взимат решения носещи нови заплахи пред Русия, която разбира се ще вземе нужните ответни мерки. Безопасността ни ще бъде надеждо и безусловно обезпечена!

Искам да припомня, че този договор за ракетите със среден и малък обсег, бе подписан през 1987г. от Горбачов и Рейгън. Той доведе до унищожаването на хиляди ядрени заряди и ракети, с което Европа стана много по-безопасна.
Ще припомня също, че когато САЩ, а в отговор и СССР, разполагаха такива ракети през 60-те години на ХХ век, имаше множество протесни движения в цяла Европа. Американската база Рамщайн в Германия, бе обсаждана от пацифисти в продължение на десетилетия. Днес в Европа не се забелязва никаква протестна активност пред приближаващата ядрена заплаха. А днес положението е много по-сериозно защото, ракетите, първо са по-бързи, второ ще бъдат разположени много по-близо до Русия, това скъсява страшно много времето за взимане на решение за ответен удар. И ако през Студената война, една такава ракета до Москва би стигнала за половин час, то днес тя ще стигне за 5-10 мин. Всяка техническа грешка водеща до ядрена тревога, няма да има време да бъде проверявана. Ядрената война може да започне от елементарен технически пропуск, или грешка. Допусне ли се разполагане на ракети с ядрени заряди в страните около Русия, то рискът от ядрена война става огромен. По време на Студената война, не веднъж светът е бил на прага на ядрен Армагедон поради технически грешки както от съветска, така и от американска страна. Разминавало се е, защото времето за ответна реакция е било достатъчно и грешките са били откривани, а също така е имало елемент на взаимно доверие. Такова доверие днес на практика няма, няма и време за проверка на евентуални грешки!
Странно е, че "свободните медии", не коментират и не подчертават огромната заплаха за света от възможността американските ядрени оръжия да се появят в Европа.
Странно е, че протестиращите за щяло и нещяло европейци, нехаят за нещо което е въпрос на живот и смърт за всички нас. Европеецът сякаш е повярвал, че е безсмъртен и едничкият му проблем е, дали ще може и занапред да сменя колата си на всеки четири години, или това му свещенно право ще бъде изядено от алчните капиталисти.






Тагове:   война,   сащ,   Русия,   Европа,   путин,   ракети,


Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Да,
21.02.2019 19:45
явно американците много обичат да си играят с огъня...
цитирай
2. eva666 - мисля, че си губите Времето с безполезни клишета,маринчо..
21.02.2019 22:18
Няма нации и народи г-н Бийл! Всичко е бизнес. Мамона.


От филма "Network(Телевизионна мрежа 1976г.)".

В това превърнаха света сатанистите кланящи се на мамона.
Който не го е разбрал вече и вярва на някакви политически партии и на някаква псевдо демокрация да помисли пак.
Цитат от филма: "Вие сте един стар човек, който разсъждава с термини като нации и народи.

нищо лично,момчета....
просто, агитката е стара, и..скучна...и ясна...
думи, думи, думи...
имаш дар слово, авторе..
цитирай
3. radostinalassa - Демокрация наистина няма
22.02.2019 14:52
Но има огромна разлика между хората. И тя трябва да се запази дори само затова, да не изчезнат хората.
цитирай
4. apostapostoloff - Кой го е еня за тоя
22.02.2019 14:57
пършив кагебешник Фаса бе, аланкоолу?! Само 4- 5 абдали коментират неговите глупости тук.
цитирай
5. vasilisa1917 - .
23.02.2019 20:23
не се притеснявай, и да има война, българия отново ще е в редиците на победените. съдба
цитирай
6. morskipesni - Ще си намерят майстора мам'рикяните
26.02.2019 12:33
Няма място, което да не са наторили с неописуема смрад. Само който не ги познава може да се подлъже. Но в съвремието лъжите им хващат все по-рядко дикиш. Немците например не крият реакцията си на отвращение, колчем стане дума за "американска демокрация" и пр. дивотии. Поздрави от Бавария!
цитирай
7. krumbelosvet - Драга ева666
06.09.2019 07:50
Язък ви за трите шестици - знака на Звяра от Апокалипсиса. Отдавна "всичко е бизнес" НЕ за ГЕОполитиката. За живот или смърт е въпросът.
Дали, както ИЗГЛЕЖДА, се сбъдва идеята на глобалистите, за САМОИЗТРЕБЛЕНИЕ на главните им конкуренти - първо араби и славяни, а после всички европеиди и т.н.?
Това е битката в момента.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1680161
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031