Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2019 19:41 - Образователно за Гетьо
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 4944 Коментари: 24 Гласове:
4

Последна промяна: 22.06.2019 10:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Това е един образователен постинг, за тези които не знаят и в частност за обичащия да копира оттук-оттам Гетьо.
Обикновено Гетьо копира от Фактор и това е гаранция, че няма да сбърка и да качи нещо не съответстващо на сбърканите му разбирания за света. Понякога обаче, Гетьо проявява креативност и качва материали и от други източници. Това създава риск да качи и неща които, ако добре предварително се бе осведомил, никога не би качил, защото не отговарят на хоризонта разкриващ се от капаците през които гледа на света.
Те така погрешка, Гетьо копи-пейстна ето този постинг:
http://getmans1.blog.bg/politika/2019/06/18/goreshti-novini-kato-komunisticheski-ezik-na-skara-i.1662118
Гетьовото задънено от пропаганда съзнание, даже не може да допусне, че коментарът който е качил е абсолютна истина отначало докрай. Даже му сложих плюсче, а Гетьо, щял да умре от смях... И естествено, както всяка подчинена единица, първато което Гетьо направи е да сигнализира старшия, че е свършил нещо полезно и е заслужил лакомство, а може даже да го почешат и зад ушите.

image
Да, да ама... промитите остатъци от мозък не схващат, че не е комунистически малоумен бъзик, а факт - Нокия правела галоши, докато България започва да произвежда компютри и е водеща страна в света в това отношение. Този израз, Гетьо не е от коментара който си копирал, каза го академик Кирил Боянов, директор на Института по микропроцесорна техника в Правец и главен конструктор на България по персонални компютри (1986г.) 
Цитат: 
„ В 1989 г.NOKIA, която в момента е номер едно в областта на телекомуникациите и на мобилните комуникации беше фабрика за галоши. И вече по-късно в средата на 90-те години намери съответните ниши в областта на телекомуникациите и сега е номер едно.

Академик Кирил Боянов е един от създателите на българската компютърна индустрия, разрушена от героите на гетьовия мироглед под лозунга - "Паметник на комунистическата глупост". Под този лозунг беше унищожено производството на българските компютри, на дискове, платки и микроелементи. Да, Гетьо, България беше сред водещите в света, докато Нокия по това време правеше галоши, гумени ботуши и гуми за велосипеди.

image

Чак в края на 80-те, Нокия разпродава бизнесите си свързани с галоши и гуми и се съсредоточава върху телекомуникациите, за да се правърне в това което Гетьо е чувал че е.
По същото време в края на 80-те, в България довтаса "демокрацията" и набързо се оттърва от високите технологии, тежкото машиностроене, химическата промишленост... от цялата ни индустрия, животновъдство, зеленчукопроизводство и леката промишленост свързана с тях. Все неща много лоши и обявени за "паметници на комунистическата глупост". В резултат от това мъдро ново управлени, България от цветуща развита страна с 9 млн. население, се превърна в умиращо гето, отдавна изпреварено по всички показатели от страните които някога ние наричахме "трети свят".
Така че, Гетьо, ако не искаш да се отклоняваш от амплоато си на правоверен папагал, копирай материали само от Фактор.



Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
21.06.2019 20:02
С Гетнан сме служили в Трета Армия, той е честен, но объркан човек
Аз лоша дума за него няма да кажа!

Но виждам ,че се подхожда полигически по принцип! Навсякъде! Който не е срещу Русия, респективно Путин, е враг?
И спрямо мен е така, аз, който поддържам неутрална позиция?
Интересува ме само това , което е полезно за страната
Ами още царя е казал- Не, срещу Русия! И с цената на живота си, не е позволил да се прати армия на Източния фронт Която като румънската , унгарската и италианската е щяла да стане курбан! Добре го е знаел това!
Баща ми казваше, участник във войната, че руснаци и германци нямат равни като войници Че след това сме ние, но мното далече от тях! Германците дори се забавлявали с нас

Американците ни са първи приятели!? И приятелски вдитнаха цената на самолетите с няколко стотин милиона!?
Да вземат на босия цървулите!
Тези пари ще блъдат намерени !Сигурен съм че и пет милиарда още да поискат, ще ги получат! Пари ще има!
Няма да има мизерни 40 лева на човек за Коледа и за Великден, това е сигурно! Не говорим за две заплати или пенсии! Но за приятели ,като американците- ще има!
Аман от приятели, чието приятелство е свързано с джоба ти!

Хубава вечер, Краси!
цитирай
2. radostinalassa - Аз редовно публикувам статии от НВК
21.06.2019 20:23
Виждам, че това дразни някои особени блогъри. Тази статия не публикувах, защото всичко в НВК е вярно и в такъв случай излиза, че хората на снимката са същества от неопределен пол.
цитирай
3. getmans1 - Май, май прави ще излязат тези дето ...
21.06.2019 22:49
Май, май прави ще излязат тези дето те наричат МЪРЛЬО ... Ако при мен имаше грешка то, заглавието на постинга не би било това което е ... и иронията ни най-малко не е в галошите.

Явно прословутата ти непочтенст която струи от всеки ред на на този ти пасквил и този път ти играе номера ... поне да беше прочел уикито за историята на тази компания наречена НОКИА ... а до колкото тая непочтеност засяга мен ще кажа, че вие мразите не толкова копи-пейста а това, че аз пускайки такива постинги съм винаги подготвен и за другата гледна точка.

И зада има все пак нещо образователно в постинга ти ще ти копна още нещо ... пък ти ако имаш някакви възможности на последния етаж можеш и да порасъждаваш;
„И още малко за перлата и блясъка й

РАЗСЛЕДВАНЕ "Икономическото досие на комунизма" - Част IV Соцелектрониката
"Докато имаше внос от СССР, от ГДР и други социалистически страни, от капиталистически държави открито или чрез заобикаляне на ембаргото (на суровини и градивни елементи - бел. ред.), електрониката живееше и даваше огромни валутни и бюджетни доходи. Като се измени ситуацията и спря вносът, тя клекна, да не кажа, свърши. Цял един сектор изчезна."

Това резюме е направено от бившия председател на БНБ Веселин Никифоров като свидетел на възхода и падението на друга от гордостите на социализма у нас - прословутата българска електроника. В архива на дело №4 причините за провала на този подотрасъл на машиностроенето, в който са наливани внушителни бюджетни пари, са посочени и от смятания за бащата на българската електроника проф. Иван Попов. Според него кризата, която сполетява електрониката, се дължи на:

- намаляване на поръчките от СССР

- намаляване на доставките на материали и суровини от СССР и на страните от СИВ

- ниското качество на производството и липсата на валута за доставка на материали, което не позволява да се излезе на западния пазар

- пропуснати възможности за коопериране със западни фирми, което би позволило изготвянето на продукция на световно ниво с техни материали и помощ.

Едностранното обвързване на развитието на електрониката със СИВ и печелившият, но само за определен период износ за СССР се оказват поредната стратегическа грешка в икономическата политика. Кризата на комунистическата система, която проличава още в края на 70-те години, е предизвестила смъртта на соцелектрониката след падането на Берлинската стена. Възходът й за малко в България съвпада с периода, в който страната си е осигурила суровинна база с новия договор за сътрудничество и взаимопомощ със СССР от 1967.„

... А, големите съмнения с цялата тази сага ДЗУ, че по заобиколен път цялото оборудване е отишло в тъй милата ви Русия, там където през Индия отидоха и КТМ-тата пък и всичко перспективно у нас.
цитирай
4. radostinalassa - Преди се казваше ЗЗУ
21.06.2019 23:03
А днес е ДЗУ и произвежда кабели. Това се казва възход. И къде ни е завода за компютри днес? Заминал е за Русия ? От какъв пол са тези младежи ? ЛГТБ ?
цитирай
5. merlin68 - Гетьо еталонът за почтенност, цял ...
22.06.2019 00:32
Гетьо еталонът за почтенност, цял ден папагалстващ без да разбира какво копира, седнал да ме нарича Мърльо. И да ми говори за почтенност:))) Я се погледни бе циркаджия, погледни си аверчетата, неграмотни, ама надути до пръсване. Виж се и самият ти, дето едно изречение не можеш да сглобиш.
Кой вестник ми цитираш в коментара си
цитирай
6. getmans1 - С Гетнан сме служили в Трета Армия, ...
22.06.2019 08:29
leonleonovpom2 написа:
С Гетнан сме служили в Трета Армия, той е честен, но объркан човек
Аз лоша дума за него няма да кажа!
.........

Хубава вечер, Краси!


... Ха такаааа, другарю Иван Симеонов я тогава обясни какво точно глазува за блога ми;
Последни 20 гласували:
21.06 13:39 - хххххххххх
21.06 12:17 - хххххххххх
21.06 11:25 - хххххххххххх
20.06 23:02 - ххххххххх
20.06 18:38 - ххххх
20.06 12:12 - хххххх
19.06 18:26 - хххххх
19.06 08:14 - leonleonovpom2
18.06 22:33 - shtaparov

Последни 20 регистрирани посетителя
хххххххххххххххххххххххххххххх
19.06 08:14 - leonleonovpom2
ххххххххххххххххххххххх

ДОСТА СТРАНЕН НАЧИН Е ПО ТАКЪВ НАЧИН ДА ИЗРАЗЯВАШ НЕУДОБРЕНИЕТО СИ, другарю Симеонов.

Както виждаш и аз „лоша дума не казах„
цитирай
7. leonleonovpom2 - Уважаеми, другарю Гетманс!
22.06.2019 09:37
Какво образование трябва да имаш, за да разбереш нещо елементарно?
Неодобрение не се изразява с плюс
А плюсът е резултат на нещо, също елементарно Просто си в "любими" блогове И одобрението към тах ,когато имам време и настроение, изразявам с плюс Не съм искал еквивалент от тебе и мисля, че го и нямам
Сега, ако не ти харесва това, няма проблем, изчезваш от " Любими" Само го потвърди!
И що за пошла практика,да вадиш на показ неща ,които никъде не са публични? Що за простотия? А ,че не са, факт е, че аз нямам достъп до тази ти класация или статистика, така ли е? И ,че тя лесно може да сие манипулира, както си го и направил Каква ти е гаранцията, след като си изтрил останалите, че пък мен не си вписал? А, докажи ми!
Ясно, каква е работата
Видях и хвалебствената ти тирада за" Нокиа" Смятам ,че няма нормален човек, който да я оспорва
Както аз пък не оспорвам нито Гагарин, нито Армстронг! Защото е глупаво и смешно, разсъждаващ човек да го прави

Сега, редно е и да напишеш хвалебствена тирада, съпроводена с благодарност за повишената с 400 милиона цена на поръчаните фантоми, пардон самолети!
Смятам, че като истински американски патриот няма да закъснееш Съпроводена и с обосновка, колко милиарда още са ни спестени!.....
За твое сведение никога не съм бил партиец, включително и след 90-та година,когато път направиха до мен ,да ме молят
Ати ,99,99% съм сигурен че си бил партиец, не комунист Така мисля поне
Знаеш ли разликата между партиец и комунист откъде идва?
Че най- върлите противници на комунизма са бившите партийци!
Но това е друга тема
Така че, кажи, да не излезе ,че е саморазправа, искаш или не да си в" Любими" и греша ли ,че си партиец, бивш?
Възможно е, допускам го, все пак?
И напиши постинг за цената на фантомите Да разсее спекулациите!
цитирай
8. radostinalassa - leonleonovpom2
22.06.2019 10:18
Гагарин е достигнал 350 км. А Аполо - 13 е паднал в Бискайския залив. Като капсулата е била празна. След това янките са построили безплатно газопроводи за милиони долари в Русия, доставили са пшеница без пари и пр. Тази пшеница се представя като помощ за гладуващите в Русия. Винаги съм се чудила на този жест. Та саксите оставиха да измрат милиони индийци без да им мигне окото. Емпатията няма расова основа.
цитирай
9. merlin68 - Гетьо, както казва Иван, блоговата ...
22.06.2019 10:33
Гетьо, както казва Иван, блоговата статистиката е манипулируема материя и няма нормален блогър, който би я тъпанчил на показ, и не само поради причината, че всички знаят, че може да я е манипулирал. Но, очевидно свойствено на подчинената единица, считаща копи-пейста за най-висша проява на разум, е да подръжава на практиките на своите мантални гурута. Доскоро единственият дебил, даващ израз на душевните си клизми под формата на "статистика", колко бил интересен за блогърите, беше Гочо. От известно време, практиката му се копира от теб и Дюла, в доказателство на това което писах малко по-горе.
Виж сега Гетьо, освен, дето е свръх дебилно да копираш дебилни практики, при теб се получава още по-дебилно, защото не отчиташ някои фактори:
- Гочо, така манипулира статистиката си, че да изглежда, че наистина е предизвикал интерес, докато ти си толкова простоват, че си изтъпанил, нещо което всеки с малко мозък, не би направил на твое място - това, че имаш средно по 2,5 гласувания за блога на ден.
Що се отнася за Нокия, разбира се, че никой нормален човек не би тръгнал да оспорва постиженията на тази забележителна компания. Обаче, дебилът винаги проявява качествата си по определение и не може да ги надскочи, затова той никога не разбира какво чете. Съмнявам се, че това уточнение, ще ти помогне, Гетьо да схванеш какво има предвид човека писал онзи коментар който си копирал в постинг, както и това което четеш в този ми постинг.
Това, че Нокия е произвеждала основно галоши, ботуши и гуми, когато България е била на водещи световни позиции в телекомуникации и компютърна техника, не е подигравка с Нокия, напротив. Това идва да покаже как една компания започва нещо от много по-задни позиции и стига върха, докато една държава имаща базата, не се възползва от нея, а потъва надолу.
цитирай
10. getmans1 - . . . С ДУМИ ПРОСТИ; В основата си ...
22.06.2019 11:11
merlin68 написа:



... С ДУМИ ПРОСТИ;
В основата си НОКИА са обидинение от 3 фирми от двайсете години на мин. век
-дървообработване и производство на хартия
-произвозство на кабели о подръжка на тел; итереграфни линии и станции
-производство на гум изделия

ЗА ТЕБ ЯВНО СА ИнТЕРЕСНИ ГАЛОШИТЕ ... ГОЛЯМ ПРАЗ Е КОГА ТОЧНО СА СЕ РАЗДЕЛИЛИ СЪС ПРЕДИШНИТЕ СИ ПРОИЗВОДСТВА ЩОМ ВЕЧЕ СА БИЛИ В в биснеса на високите технологии.

Колкото до тоя рев за изнасяне на уж лични - да, може да се манипулира но това дали съм го правил явно съдите по себе си. ... например ти тия тарикатлъци може би си ги научил още в кабинета по информатика в основното училище. Друг е въпроса, че оставам с впечатление за това, че в тия кабинети на бая още мръсотии и гадории са ви учили или пък ти само тях си възприел.

цитирай
11. merlin68 - . . . С ДУМИ ПРОСТИ; В основата си ...
22.06.2019 11:33
getmans1 написа:
merlin68 написа:



... С ДУМИ ПРОСТИ;
В основата си НОКИА са обидинение от 3 фирми от двайсете години на мин. век
-дървообработване и производство на хартия
-произвозство на кабели о подръжка на тел; итереграфни линии и станции
-производство на гум изделия

ЗА ТЕБ ЯВНО СА ИнТЕРЕСНИ ГАЛОШИТЕ ... ГОЛЯМ ПРАЗ Е КОГА ТОЧНО СА СЕ РАЗДЕЛИЛИ СЪС ПРЕДИШНИТЕ СИ ПРОИЗВОДСТВА ЩОМ ВЕЧЕ СА БИЛИ В в биснеса на високите технологии.

Колкото до тоя рев за изнасяне на уж лични - да, може да се манипулира но това дали съм го правил явно съдите по себе си. ... например ти тия тарикатлъци може би си ги научил още в кабинета по информатика в основното училище. Друг е въпроса, че оставам с впечатление за това, че в тия кабинети на бая още мръсотии и гадории са ви учили или пък ти само тях си възприел.



Гетьо, разбира се ти не осмисли отново прочетеното... което рабира се за мен не е изненада.
Първо, важно е кога Нокия се отказва от останалите си производства, които при това са били доминиращи до момента, защото именно тази бизнес оценка която прави ръководството тласва компанията на върха на телекомуникационния бизнес преди десетина години (защото вече не е там и никога няма да бъде, не защото е калпава, а защото този бизнес вече е политика).
Второ, вече открих кой казва това за Нокия и може да препрочетеш постинга където го добавих - академик Кирил Боянов и пак ще ти повторя, той не го казва с цел да унижи Нокия, а точно напротив, с цел да покаже що за некадърници дойдоха на власт с промените от 10 ноември.
Трето, аз лични данни и статистика от блога не публикувам, затова намеците ти относно мен са нелепи, невярни и могат да се квалифицират само като клевета, което се отнася и до това, на какво са ме учили в училище. Единственият очевиден факт тук е, че са ме учили на доста повече от теб, или по-вярното, че съм разбрал доста повече.
цитирай
12. getmans1 - Ти ако искаш разбирай но този под...
22.06.2019 12:10
Ти ако искаш разбирай но този подтинг и това заглавие което цитираш са заради ето това;
„Същества от неопределен пол щели да правят СУПЕР компютър. Щели да сме иновативни в ЕС.
Абе ГЪЗОВЕ, ама селтик Габриел и всички излъзгани олигофрени, кога България е ИМАЛА подобна технология майките ви по селата са гонили кравите!„

Ето това толерантно комунистическо отношение възбуди моето а всичко друго е фон и за мен е без значение защото са празни приказки.
Явно и за тебе, който иска да направи нещо добро за България но е различен от русофилите е с „неопределен пол и гъзове„ ... Да ти пикая на самочувствието за разбирач тогава.
цитирай
13. merlin68 - Ти ако искаш разбирай но този под...
22.06.2019 12:19
getmans1 написа:
Ти ако искаш разбирай но този подтинг и това заглавие което цитираш са заради ето това;
„Същества от неопределен пол щели да правят СУПЕР компютър. Щели да сме иновативни в ЕС.
Абе ГЪЗОВЕ, ама селтик Габриел и всички излъзгани олигофрени, кога България е ИМАЛА подобна технология майките ви по селата са гонили кравите!„

Ето това толерантно комунистическо отношение възбуди моето а всичко друго е фон и за мен е без значение защото са празни приказки.
Явно и за тебе, който иска да направи нещо добро за България но е различен от русофилите е с „неопределен пол и гъзове„ ... Да ти пикая на самочувствието за разбирач тогава.


Ааа, нежната ти делиорманска душица се обидила от "неопределения пол" на съществата. Ми Гетьо, там в ЕП са приели някакви полови стандарти, комай са го докарали до към тридесет и няколко основни пола, ние, по-старото и лишено от съвременната сексуална култура поколение, се затрудняваме да квалифицираме всеки към кой от тези полове принадлежи, затова пишем - неопределен.
Кой иска да направи нещо по-добро за България? Аз това Гетьо го слушам от 30 години, че и отпреди това. Фактите, Гетьо, дай ми фактите, къде е по-доброто в цифри?
цитирай
14. vasilisa1917 - .
22.06.2019 13:05
гетю е тъп като галош
цитирай
15. leonleonovpom2 - Гетманс ,зададох ти няколко въпроса.........
22.06.2019 14:35
Трудни са и вероятно мислиш върху тях!
Все пак, ще ти ги припомня:
- Държиш ли да останеш в " Любими"? Ако това те компрометира пред някой, няма проблеми!
- Бил ли си партиец?
Не ,че ми пука бил ли си или не, но мразя бивш партиец да се гаври с мен ,че аз съм такъв?!
Един път се е гаврил ,че не съм, сега- че съм?!Не му ли идва ташкън?

А що се отнася до тези статистики, те отдавна имат нулева представителност за мен !Че даже и под нулата!
Окончателно, когато видях една, в която на 20 места бях само аз ,като посетител и... като гласувал!
Понеже искаш обяснения, а кажи ми аз какво обяснение да дам в случая?
Смешно, ако не е тъжно, нали така?
То е същата работа ,като напомпените постинги, а сега и с минусите
А, да не забравя, ще пишеш ли постинг - обосновка за новата цена на фантомите с по 50 милиона повече на парче
Според мене с малко са я надули Съвсем недостатъчно!
Я вдигни цената двойно ,дори тройно ,да разберат тези диви балкански субекти ,че братята американци работят и мислят за тях
То ,там , в Боинга нямаше ли някаква Българска заслуга, как мислиш?
Хайде, достатъчно!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Краси, виждав, че единият ти медал ...
22.06.2019 14:37
Краси, виждав ,че единият ти медал липсва Някой се е погрижил и ти го е "свил"
цитирай
17. getmans1 - Ааа, нежната ти делиорманска ...
22.06.2019 15:27
merlin68 написа:
getmans1 написа:


Ааа, нежната ти делиорманска душица се обидила от "неопределения пол" на съществата. Ми Гетьо, там в ЕП са приели някакви полови стандарти, комай са го докарали до към тридесет и няколко основни пола, ние, по-старото и лишено от съвременната сексуална култура поколение, се затрудняваме да квалифицираме всеки към кой от тези полове принадлежи, затова пишем - неопределен.
Кой иска да направи нещо по-добро за България? Аз това Гетьо го слушам от 30 години, че и отпреди това. Фактите, Гетьо, дай ми фактите, къде е по-доброто в цифри?


... Бреййй, не знаех, че тези отклонения от пола са измислица на ЕС ... като прос делиорманец си мислех, че това си е от други области и веднага се сещам за медицината.

А, щом достигната да това велико прозрение, че от 30 г. всички са маскари значи спора спира до тук ... поне от моя страна ми е под нивото това направление на разговора макар, че и до сега си губих времето.
цитирай
18. getmans1 - . . . . . . . . . СИМЕОНОВ, ИЗБИЙ СИ ОТ ...
22.06.2019 15:32
leonleonovpom2 написа:
......


... СИМЕОНОВ, ИЗБИЙ СИ ОТ ГЛАВАТА ТАЯ МИСЪЛ, ЧЕ НЕЩО ТИ ДЪЛЖА, НЯКАВИ си ОТГОВОРИ ... хахаха ... колкото до първи коментар, ти ми дължиш едно извинение.
цитирай
19. vasilisa1917 - .
22.06.2019 16:00
да бе, Симеонов, що си помисли, че гетю ще ти даде отговор на какъвто и да е въпрос?! та той още сам на себе си не може да отговори на въпроса от какъв пол е ...
цитирай
20. leonleonovpom2 - Здравей!
22.06.2019 16:31
vasilisa1917 написа:
да бе, Симеонов, що си помисли, че гетю ще ти даде отговор на какъвто и да е въпрос?! та той още сам на себе си не може да отговори на въпроса от какъв пол е ...


Наистина, голям наивник съм!
Някои реагират ,като искаш отговор на нещо ,по зле и от да им искаш пари да ти върнат
Даже предпочитат да ти дадат пари, но да не ти дължат отговор?
Други пък почват да ти обясняват какъв си и що си, един вид те запознават със себе си, съмнения имат, че не се познаваш и за пръв път се срещаш със себе си?
А точно те имат нужда от такова запознанство Защото заети с опознаване на другите и то основно, според интересите си пропускат важното запознанство със самите себе си
Да видят, що за стока са!
Това за стоката Гетманкс е извън коментара за тебе

Все пак, ако пишеш за правилното повишаване на цената на фантомите, сигнализирай ми! Веднага ще те подкрепя и ще кажа ,че трябва да се качи още с няколко милиарда повишението! Това повишение в момента е крайно недостатъчно!
Да видят балканците и другите около тях, къде пикаят раците!
цитирай
21. merlin68 - гетю е тъп като галош Ама марков на ...
22.06.2019 17:04
vasilisa1917 написа:
гетю е тъп като галош

Ама марков на Нокия.
цитирай
22. merlin68 - Краси, виждав, че единият ти медал ...
22.06.2019 17:07
leonleonovpom2 написа:
Краси, виждав ,че единият ти медал липсва Някой се е погрижил и ти го е "свил"

Не, дадох го на Гетьо, че като му видях статистиката и ми дожаля. Ти представяш ли си, да тича по Гочо и да му докладва за всеки коментар дето е пуснал, а оня нито веднъж да не му гласува за блога... това даже моето куче няма да го понесе.
цитирай
23. kvg55 - merlin68,
23.06.2019 16:11
И аз подозирам Гетя за докладване на висшестоящия за публикуваните от мен постинги.
цитирай
24. theeconomist - "НЕУДОБРЕНЕ"
23.06.2019 17:33
това, гегенце е шедьовър! Отрицание на торта...........:-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679912
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031