Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2019 04:34 - БУДТЕ ОСТОРОЖНыЕ, ТОВАРИЩИ АРХИЕРЕИ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1803 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 10.01.2019 04:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                   КЪСМЕТ В ГЪЗО МУ ВКАРВАШ, ОНО СИ БЕГА ОТ КЪСМЕТО…

       Скоро разясних какво символизират ПОПИКАНИТЕ ОСИ и как се стига до такъв казус, сега ще се спра на казуса с КЪСМЕТО.

      По Софийско и по Северозапдна България това сравнение се прилага за човек, който при осъществяването на социални контакти с нормалните хора възможностите му те да му помогнат той да извърши нещо, което прави смисъл са минимални – той остава невъзприемчив, невменяем, непредвидим и поради това води доста по-тежкък живот от заобикалящите го. Такива хора наричаме социопати. За да поясня какви са хората от тази група, визирам социолозите - една доста позната на хората категория поради присъствието им в медиите и социалните мрежи. Те се развиват експоненциално и когато достигнат върха на възхода си вече са мутирали в социопати. Аз и друг път съм се замислял за връзката социолог-социопат защото съм убеден, че трябва да има нещо общо между тях. Мисля, че достигането на степента социопат е върхът на творческото развитието на социолозите. Няма да цитирам Андрей Райчев, носач на приз „Мистър България 1990”, ще цитирам някой друг. Да достигнат до тази степен обаче успяват и несоциолози.

    А сега пример кога се изричат магическите думи, което съм поставил в заглавието на постинга ми.

    То се случва когато някой селянин от някое село, не лош човек, прави само глупости и така утежнява живота си допълнително. Хората от селото искат да му помогнат някак на този човек, казват му как да постъпи, за да му бъде по-леко, но он нЕщи. Ядосани поради отхвърлените техни добронамерени съвети към съселянина си, даващите му акъл окачествяват постъпката му така:

   Късмет в гъза му вкарваш, он/о/ си бега от късмето!

 

  Има ообаче случаи, когато акъл се дава не само на селяни, но и на много висши служители, каквито са архиереите на Светия синод, а даващият акъл е жена. Този крещящ пример ми навява доколко са глупави нашите архиереи, та да не възприемат съветите на една изключително умна дама, която явно е много по-наясно от тях по възникващите казуси пред БПЦ. Цитирам името на акълодаващата им, г/ца Велислава Дърева, а казусът е даването на независимост на УПЦ от РПЦ. Има ли документи, има история, затова копипействам акъла, който  госпожицада дава на нашите синодални старци:

 

 "Томосът на разкола (приписка)

 Г-н Архондонис, титулуван Негово Божествено Всесветейшество Вартоломей, Архиепископ на Константинопол – Новия Рим и Патриарх Вселенски, сътвори дела богупротивни и човекоугодни и нанесе нечувани оскърбления на Едната Света Съборна и Апостолска Църква: анексира чужда каноническа територия; самообяви се за „Източен папа”; легитимира разколници, самозванци и предадени на анатема, обдари ги с автокефалия и томос; погази свещените канони, правилата апостолски и на вселенските събори; и понеже извърши това безчиние, изпадна в ерес небивала, и посрами, и унизи, и опозори Константинополската катедра; и предизвика разкол в православния свят ради амбиции, властолюбие и алчност…

Забрави Архондонис, че е пръв по чест, но не и по власт – властта узурпира, честта изгуби.

 

Томосът, връчен на украинските разколници няма нищо общо с Вярата, с Православието, с Църквата, с Бога – съвсем.

Това е политически инструмент. Пътен лист за втори мандат на Порошенко. Дозволение за овластените неонацисти да грабят църквите и манастирите на УПЦ-МП, да бият и убиват духовници и миряни, да разширят територията на гражданската война. „Нотариален акт”, с който „по право” Вартоломей си присвоява каноническа територия на РПЦ ведно с нейното паство, собственост и безценни духовни съкровища.

За САЩ това е нов етап на войната срещу Русия – религиозна. Понеже никакви войни и провокации не сломяват Русия, САЩ започват антиправославен поход срещу Русия, в съучастие с подопечните им Вартоломей и новооглашените „автокефалници”. За да унижат и сломят Русия като унижат и сломят РПЦ.

Поместните православни църкви са поставени пред фалшива дилема: да „избират” между неканоничната „Светейша църква на Украйна” (СЦУ, според фамозния томос) и каноничната УПЦ-МП. Няма избор между разкола и Светото православие. Изборът е ясен. Войната срещу РПЦ е война срещу Православието. Срещу православната цивилизация. Срещу нашия Господ Бог Иисус Христос, глава и домостроител на Църквата. Изходът от тази война е предизвестен.

Велислава Дърева "

   Считам за обидно да нашите синодални старци да са по-некомпетенти по казуса от една госпожица, но и ги призовавам да я послушат, за да не каже тя по техен адрес вълшебните думи от заглавието на постинга ми, но в множествено число.

     Сезирам синодалните ни старци, когато отворят постинга ми върху следното:

    Много е пекана г/ца Дърева, ще приведа пример от времето на първите президентски избори.

      Тогава кандидатстваха Велко Вълканоов от БСП и Желю Желев от Задкулисието. За да се поучи как да се държи по време на изборната кампания, какво да говори, какво да обещава, той бе поканил в дома си същата тази г/ца Дърева. Велко беше много необуздан спрямо жените със сексуално излъчване и поради той бе винаги с майка си, за де не посрами синът й някоя мома или чужда булка. При консултациите обаче на майката на Велко, страдаща от диабет се налжило да отиде до тоалетната, време достатъчно на Велко да обладае хубавицата.

   И така, госпожица Вели си тръгнала от дома на ергена Велко… непразна, или както казват за жените в това състояние в Западна България, котна. Минала тя през АГ Шеново, оправила се работата. С този акт на Велко обаче бе заложен голям скандал, който разцепи БСП и доведе до загуба на Велко на президентските избори. Скандалът между двамата се пренесе в БСП, където половината от хкомунистите подкпериха Велко, половината – Вели. Майката на Велко се извина на момичето, за гдето синът й я посрамил, пред него е напляскала яко сина си, който се извинил за стореното и пред двете обещал повече така да не прави.

   Та, уважаеми наши архиереи! Внимавайте ако и Вие поканите госпожицата да Ви консултира как за постъпите по казуса. Да не се окаже някой архиерей, направил същото като Велко. Срамът и скандалът във връзка с нещо такова ще са още по-гръмки от тези по случая Велко-Вели. Сега има нет и новината ще се разпространи по целия свят за минути.

   А госпожицата – тя остава неотразима. Проучване на социологическа агенция поставя качестото й Сексуално излъчване на по-висока степен от това на най-първите по нейно време, Хубавото Наде и Елена Йончева, жените, в мокрите сънища на всеки български мъж в размножителна мощ…

image 


image


image






Гласувай:
6



1. planinitenabulgaria - Да се допълня сам
10.01.2019 06:20
като изразя безрезервната си подкрепа на г/ца Дърева. Считам, че Вселенкия патриарх направи голяма грешка - с колко дивизии разполага той, за да се противопостави на патриарх Гундяев? /б. м. говорим Гундяеев, понимаем Путин/
Вече разполагаме с програми на Центъра, с които кибергибридници на учат да работим в базата ни квартал "Юг" на Лос Анжелес, гетото с американциге от африкански произход. Зададохме въпрос на програмата, как може да се оправи този казус, който е гаф на Вселенския патриарх. Отговорът бе:
Гундяев ще се съгласи на независимостта на УПЦ, но на Русия трябва да бъдат отстъпени Донбас, Луганск, Крим и да й бъдат свалени санкциите.
Без тези отстъпки напомняме за въппроса на Сталин към преговарящите за разделянето на Европа след ВСВ:
- А колко дивизии има папата?
цитирай
2. vmir - Няма друг такъв смешен рев на ранена в сърцето пантера.
10.01.2019 09:13
Която реве та се къса за независимостта на църквата от политиката. При това не за англиканската църква, която е отделена от държавната власт от 800 и кусур години, а за православната, бидейки гордо и непоколебимо управлявана от полковници и цели отдели на КГБ на служба по съвместителство в Кремъл!

Ашколсун, аферим, евала, машала бре - Един е Путин и Гундяев е неговият пророк!!!

Добре, че има такива смешни плачове да ми масажират благоутробието по най-забавен и тонизиращ начин!

p.s. Не злорадствам, а се забавлявам. Много е забавно да видиш как авангарда на левичарската интелигентна аналитичност достига от собствен опит до всичко онова, което повечето хора отдавна не само знаят, но и са успели да го спасят от налитащите върху му като бясно стадо глигани.
цитирай
3. germantiger - +
10.01.2019 20:18
Прочетох и този ти постинг и не съжалявам, за момент дори се замислих - ами ако това е истина... кое ли - че някой е посегнал сексуално на ВЕЛИСЛАВ ДЪРЕВ?!

и тук идва едиснтвената ми корекция друже

ВЕЛИСЛАВ ДЪРЕВ, не велиславА

второ...

АМИ МНОГО СРАМОТНО Е КОГАТО ЧЕРВЕНИ ДРУГАРКИ ЗАПОЧНАТ ДА ПИШАТ ЗА ЦЪРКВА
цитирай
4. planinitenabulgaria - Аз си мисля, че синодалните страци трябва да се вслушат в съвета на дамата към тях,
10.01.2019 23:24
germantiger написа:
Прочетох и този ти постинг и не съжалявам, за момент дори се замислих - ами ако това е истина... кое ли - че някой е посегнал сексуално на ВЕЛИСЛАВ ДЪРЕВ?!

и тук идва едиснтвената ми корекция друже


ВЕЛИСЛАВ ДЪРЕВ, не велиславА

второ...

АМИ МНОГО СРАМОТНО Е КОГАТО ЧЕРВЕНИ ДРУГАРКИ ЗАПОЧНАТ ДА ПИШАТ ЗА ЦЪРКВА


защото нейната интелектност е почти колкото на Генерал радеВ. Тя не само от църква разбира, а от всичко. Родовото дъно на жената ако е перфектно и ако тя умее да върши салтанати с него отваря много тежки врати пред нея. Може да я направи външна министърка, посланичка в голяма държава, където хората ценят гьота и умело го боравят, може да я въздигнат до ниво, разрешаващо й да вика: Оставка, оставвк,, искам/е/ начело БСП и дружба с ОНД!
цитирай
5. vanevski - Константинополският патриарх равен на папата
11.01.2019 00:22
вселенският КОНСТАНТИПОЛСКИ патриарх е равен на папата! А Папата е свалял и крале и ги анатемосвал!


Шести вселенски събор признава константинополският патриарх равен на папата ....36-то правило/канон Тогава не е имало и българска и руска църква....

Manasses-Chronik, 14. Jhd., Miniatur 45

Шестият вселенски събор или Третият константинополски събор се провежда в периода от 7 ноември 680 г. до 16 септември 681 г. Свикан е от император Константин IV Погонат (668 – 685) и е насочен срещу монотелисткото учение, според което Христос има една воля и едно действие – божественото, а човешката му същност се отхвърля.

Съборът взима 102 важни решения, осъжда патриарсите Сергий I Константинополски (610 – 638), Пир (638 – 642) и Кир, както и папа Хонорий I. В събора участва и папа Агатон (678 – 681), канонизиран от църквата. 36-то правило потвърждава равенството между Цариградския патриарх и папата и определя йерархията на източните патриархати
цитирай
6. planinitenabulgaria - Благодаря Ви за информацията!
11.01.2019 01:28
vanevski написа:
вселенският КОНСТАНТИПОЛСКИ патриарх е равен на папата! А Папата е свалял и крале и ги анатемосвал!


Шести вселенски събор признава константинополският патриарх равен на папата ....36-то правило/канон Тогава не е имало и българска и руска църква....

Manasses-Chronik, 14. Jhd., Miniatur 45

Шестият вселенски събор или Третият константинополски събор се провежда в периода от 7 ноември 680 г. до 16 септември 681 г. Свикан е от император Константин IV Погонат (668 – 685) и е насочен срещу монотелисткото учение, според което Христос има една воля и едно действие – божественото, а човешката му същност се отхвърля.

Съборът взима 102 важни решения, осъжда патриарсите Сергий I Константинополски (610 – 638), Пир (638 – 642) и Кир, както и папа Хонорий I. В събора участва и папа Агатон (678 – 681), канонизиран от църквата. 36-то правило потвърждава равенството между Цариградския патриарх и папата и определя йерархията на източните патриархати


Изключвам хипотетичната вероятност г/ца Дърева да не знае тези факти. Щом на архиереите акъл дава, ходи на "Позитано" и е интелигентница почти колкото мъжо на Деса Мерцедеса, това със сигурност означава, че тя е запозната с тези въпроси, за които загатвате.
Благодаря още веднаж!
цитирай
7. vanevski - Аз също ви благодаря,Коста
11.01.2019 19:32
С удоволствие ви чета в блога,особено коментарите за САЩ/аз живея в Канада/.

Ето още по темата,май сегашната РПЦ не е официално канонизирана....

http://internetsobor/images/171209-1.jpg

http://internetsobor/images/171209-2.jpg

http://internetsobor/images/171209-3.jpg


ДИРЕКТИВА

от 28 сентября 1944 года № 122

Совершенно секретно

"УТВЕРЖДАЮ"

НАРКОМ ГОСБЕЗОПАСНОСТИ СОЮЗА ССР

Комиссар Госбезопасности 1 ранга

В. МЕРКУЛОВ



НАРКОМАМ ГОСБЕЗОПАСНОСТИ СОЮЗНЫХ и АВТОНОМНЫХ

РЕСПУБЛИК

НАЧАЛЬНИКАМ УНКГБ КРАЕВ И ОБЛАСТЕЙ.

Во второй половине января месяца 1945 года в Москве состоится поместный собор (съезд) русской православной церкви для избрания "патриарха Московского и всея Руси".

Поместный собор будет состоять из выборных делегатов от духовенства и мирян.

Избирательных собраний в церковных приходах, благочиниях и епархиях проводиться не будет, а делегаты от духовенства и мирян будут определены в епархиях по усмотрению правящего епископа (епархиального архиерея) из числа лиц, рекомендуемых духовенством епархии и положительно зарекомендовавших себя на священнической или церковной работе.

На поместном соборе будут участвовать от епархий, имеющих архиереев: архиерей, один священник и один мирянин; от епархий, не имеющих архиерея только один священник.

Для предварительного обсуждения вопросов, связанных с проведением поместного собора в период с 14 по 20 ноября с.г. в г. Москве будет проведено предсоборное совещание (архиерейский собор).

В связи с изложением НКГБ СССР предлагает:

1. Приступить к подбору кандидатов для участия на соборе из числа духовенства и мирян, наметив с этой целью лиц, имеющих религиозный авторитет среди духовенства и верующих и в то же время проверенных на агентурной или патриотической работе.
цитирай
8. vanevski - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8_%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%80
11.01.2019 19:46
https://sites.google/site/canonsocbg/home/kanoni-na-sv-apostoli/kanoni-1-40

Изпратих ви линк за 6 вс.събор и каноните на ПЦ
цитирай
9. planinitenabulgaria - Благодаря Ви!
11.01.2019 21:49
vanevski написа:
https://sites/site/canonsocbg/home/kanoni-na-sv-apostoli/kanoni-1-40

Изпратих ви линк за 6 вс.събор и каноните на ПЦ


Ето и едно мое предположение:
Когато някой архиерей не се харесва моного-много, вадят му досието от ДС. Оказва се, че всички епископи имат досието в ДС.
От друг страна се оказва, че от партиарсите ни ни един няма досие в ДС, а за Патриарха Максим това е ясно на всички. Причаната - техните досието са в КГБ. От там и постъпки като тази, където не отидохме на Вселенския събор.
Путин е велик, Гундяев е неговия пророк!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183983
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031