Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2019 14:31 - Екскурзия с трамвай в социалистическа София
Автор: merlin68 Категория: Забавление   
Прочетен: 3400 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 28.02.2019 16:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За тази случка ме подсети един колега от блога с публикацията си за градския транспорт в София. Случката е съвсем действителна, само имената на героите са различни.

Да е било 1984 или 85г. отиваме на екскурзия в столицата на НРБ. 40 момчета по на 16-17 години с двама учители - другарката Маркова и другаря Пехливанов. В различие от обичайното, пътувахме с влак, а не с автобус. И така пристигнахме на гара София, а оттам с трамвай тръгнахме към НДК, който по това време бе нов и лъскав. Това става някъде по обяд, или в ранните следобедни часове, в трамвая, освен нас - учениците, нямаше много хора, може би 10-15 човека, повечето пенсионери. Но още от гарата се качи и един, явно несподелящ социалистическия морал пътник. Този индивид, в трудоспособна възраст, незнайно как заобиколил правилото - "който не работи не трябва да... пие", бе успял да се накваси, като казак, още по обяд, време в което целият пролетариат трябваше да създава материалната база на задаващия се комунизъм, а не да се отдава на типичния за гнилия капитализъм разгул. Та, нахълта това петно на социализма в трамвая и със силно клатеща се походка се запъти към средата му, където вместо да седне, увисна на една от ръкохватките. Ние се бяхме разположили из целия трамвай, някои стърчаха прави, а други бяха насядали по седалките. Нахлуването на пияндурника предизвика сред нас смях и най-различни шеги и подигравки, въобще настана оживление. Пияният антисоциалистически елемент, отначало не реагира и съсредоточено се взираше в някаква точка навън, явно опитвайки се да се стабилизира в пространството. Трамваят потегли и увисналият на ръкохватката пияница започна да се люлее в ритъма на превозното средство, като отвреме на време успяваше да направи завъртане покрай остта си на 360 градуса. Въобще зрелището щеше да е много еротично, ако вместо пияното петно на социализма, на тази ръкохватка висеше някоя западна стриптизьорка. Но това е късна алюзия, защото по това време, нямах представа как изглежда поклащаща се на пилона западна стриптизьорка. Тия му телодвижения, предизвикаха в нас още по-буен смях и пиперливи подмятания които в един момент достигнаха съзнанието на несъзнателния елемент. Пияният се възмути на неуважението което проявявахме към персоната му и след кратък размисъл, формулира отговора си така: Извръщайки се към предната част на трамвая и сочейки с пръст, той заяви:
- Вие там всичките сте пе..расти! - след което успявайки да се извърти на 180 градуса, сочейки задната част на трамвая, заяви:
- А всички вие там сте ку..ари!
Съответно в трамвая изригна страшен смях, спомням си, че чак ми бяха потекли сълзи от неподправения артистизъм с който пияния изрази възмущението си от нас.
Въобще, всички се смееха и никой не помисляше дори да се обиди, камо ли да тръгне да бие обиждача. Дори най-буйните и агресивни сред нас, не си го помисляха. Смееше се със сълзи дори другарката Маркова, пренебрегвайки задължението си да предпази нас - младежите от влиянието на това явно покварено същество.
Пияният, вероятно преценил, че е постигнал някакъв значителен успех с думите си, реши да ги повтори, а след това и потрети... по пети... и в един момент от много повтаряне заличи комичния ефект който беше постигнал в началото. Това позволи на другаря Пехливанов, да се окопити от първоначалния шок и да се опита да внесе контрол в ситуацията. Другарят Пехливанов, беше учител по физкултура, бивш успешен борец на международно равнище и съответно доста внушително здрав мъж на средна възраст. Разбира се, другарят Пехливанов, не тръгна да решава проблема с юмруци, защото не беше капиталистическа мутра, а високо морален социалистически преподавател. Те поради тази причина, той просто много строго направи забележка на пияния, да не говори глупости пред учениците, а да се види на какво прилича и така нататък. Пияният мъж изслуша тирадата на учителя, успя да се съсредоточи в новата обстановка, насочи показалец към другаря Пехливанов, и съвсем сериозно го изкомандва:
- Ти мини от другата страна! (при пе..растите).
Смехът който избухна в трамвая надвиши всички норми на приличие, другарката Маркова беше успяла все пак да скрие лицето си с ръце, но телесата ѝ така се тресяха, че я издаваха напълно. Другарят Пехливанов се беше зачервил сякаш е в третата третина на двубой със световния шампион тежка категория и кой знае какво щеше да се случи, ако трамваят не беше спрял рязко, и ватманката не се бе появила в салона.
- Или престанете веднага, или слизайте всички долу! - заяви бясната ватманка на много висок глас. В трамвая настъпи тишина и дори пияният направи някакви оправдателни жестове с ръце и се свлече на една от празните седалки. Ватманката постоя така няколко секунди обхождайки трамвая със строгия си поглед, па се върна на мястото си и потеглихме в тишина.








Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Свежо
28.02.2019 14:44
Поздравления.
цитирай
2. lexparsy - Хехе, и аз се посмях..
28.02.2019 15:47
Ако човека не пречи а прави безплатно забавно шоу, разбира се че не може да го обвиниш нито поучиш с нещо :-)))
И аз споделих че в транспорта може да се видят и много уникални и комични случки.
Аз в постинга цитирах само негативните за да „обидя“ алегорично милите Овце :-)
Всеки може да разкаже десетки комични сценки.
Аз прясно от преди дни се сещам за пътник, който в началото си мислех че разговаря с човека до него. Но се оказа че той си е чалнат милия, но подлагаше на дълбокомислен и уникален „анализ“ на всяко нещо което зърнеше в автобуса или през прозореца. Като няма какво се сещаше и за политика и социални неволи. Въпреки че го правеше на висок глас всички се забавляваха, а някои женици без чувство за хумор го съжаляваха гласно, за да му пригласят :-)))
Благодаря за смешната споделена случка. Още пролетни усмивки да имаш.
цитирай
3. mt46 - Поздрав!
28.02.2019 20:31
Интересна и забавна случка. Добре си я разказал...
цитирай
4. born - Явно пияндурникът не е бил проев...
02.03.2019 21:49
Явно пияндурникът не е бил проевропейски ориентиран, съдейки по антипедерастките му изказвания. Независимо от неправилното му деяние /натаралянкване още рано-рано/и разбираемото му /нетрезво/ поведение, все пак не мога да се съглася с погрешния ти извод, че е бил антикомунистически настроен индивид. По оново време здраво се пиеше и особено комсомолските кадри много издържаха на пиене в резултат на редовния тренинг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679909
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031