Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2019 15:06 - Реабилитация
Автор: merlin68 Категория: Забавление   
Прочетен: 3009 Коментари: 22 Гласове:
27

Последна промяна: 14.04.2019 15:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                  Важното е да сте щастливи,
                                                                  а не какво е заключението на психиатъра ви.

Проф. д-р Сигиз-Тогиз Фройдов, седеше на удобния стол в кабинета си и гледаше в екрана на монитора. Блокадата му се беше пропукала, двете батареи успешно изградени от изкуствения интелект, го бяха поставили в цугцванг. Докторът се подразни от повтарящата се вече в трета поредна партия ситуация и направи изчакващия си ход за да види къде противникът му ще насочи пробива си. Компютърът извърши своя ход моментално, а това още повече ядоса професора. Той дръпна платформата на която стоеше клавиатурата, взе чашата и отпи от уискито. Ледът отдавна се беше разтопил и питието бе топло - не по вина на противника му разбира се - с ирония си помисли докторът. Отдавна играеше шах, обичаше тази игра провокираща мисълта му, обичаше разговорите с приятели докато играеха, опитите да се надхитрят, бъзиците, понякога солени, които си разменяха. Но откакто на нечий извратен ум бе хрумнало да вкара шаха в компютъра, играта все повече дразнеше професора. Разбира се той можеше просто да не играе, или да си избере по-лек електронен противник, но въпреки, че добре съзнаваше това, Фройдов винаги се дразнеше. Как може някаква тъпа машина, да отговаря на секундата на дълго обмисляния от него ход, сякаш подигравайки се с разума му? Разбира се, докторът знаеше, че в тази машинка са вкарани милиарди възможни комбинации, хиляди изиграни вече партии и машината не мисли, а изчислява оптималния вариант и все пак, винаги се дразнеше. - Ще го изтрия този шах - за пореден път си казваше професорът, и дори го беше правил, но пък от друга страна, все някак трябваше да притиква свободното от работа време. Ами, че утре на друг извратен ум, може да му скимне да вкара в тази кутия цялата медицина, всичко постигнато от човешкия ум за векове. И като застане пациентът пред кутията, вкара вътре флашката с изследванията и си изрецитира оплакванията, машината да му изплюе диагнозата барабар с рецептата за секунада. - Е чак тогава ще си играя с Пешо по цял ден шах - с изкуствена веселост си помисли Фройдов.
В този момент в коридора се чу разправия, Старшата сестра се препираше с друг женски глас, някакъв мъжки глас, преминаващ във възмутен фалцет, обясняваше, че не е кой да е, а виден учен - географ и не може някаква санитарка да му се пеняви насреща. Фройдов стана, отвори шкафа и прибра полу-празната чаша, а от коридора, вече се чуваха и псувни, скандалът приближаваше вратата му. Професорът се ядоса на себе си, двамата яки санитари ги нямаше, единия го бе пуснал да си вади мед от кошерите, а другият пък, програмист щял да става, та на очни се беше запилял от седмица. Старшата сестра, явно беше загубила битката с жената, учения и псуващите им спътници и почти не се чуваше гласът ѝ. Вратата се отвори и тълпата нахлу в кабинета на проф. Фройдов.
Докторът се обърна към тях, на лицето му бе наложена маската на спокойствие примесено с нескрито отгчение. Със съответстващия на маската спокоен и отегчен, но твърд глас, професорът попита:
- Какво е това безобразие? Намирате се в болница, или си мислите, че това е площада пред Парламента! Да остане само един и членоразделно да обясни за какво сте тук, останалите да напуснат кабинета ми. - с не търпящ възражение глас заяви професорът.
Тълпичката се развълнува, но децибелите намаляха и след минутка, жената избута всички навън и пое ролята си на парламентьор.
- Добър ден професоре, аз съм Вряскова, небезизвестен глашатай на общите ни ценности, предполагам сте чували за мен - представи се жената.
Професорът беше чувал за нея, но се чудеше какво я води насам, здравеопазването не беше в ресора ѝ, значи едва ли ставаше въпрос за проверка на невеселите условия в болницата по нечий сигнал в медиите... освен, ако този сигнал не бе стигнал чак в Меката на демокрацията... Професорът, реши, че правилно е да подходи любезно, за противното време винаги има.
- Разбира се, че съм чувал за вас, и не само, че съм чувал, но държа да подчертая, че съм чувал само хубави неща. А какво ви води насам и защо беше нужно такова ... шумно нахлуване?
- Извинявам се от името на моите приятели, те наистина малко прекалиха, но държа да подчертая, че поведението им се оправдава от чудовищната несправедливост която трябваше да понесат и за премахването на която сме тук.
- А, каква ще е тази чудовищна несправедливост, към която болницата, и аз в частност, имаме отношение?
- Един от нашите приятели тук, по голяма попогрешка е обявен за социопат, настояваме за реабилитация!
- Ааа, разбирам, и кой е този невинно репресиран от здравната ни система?
- Това е моят личен приятел - Стоников, много смел, решителен и постоянен борец с чикиджийската агитка в социалните мрежи.
- Вижте, от медицинска гледна точка, това явление е необоримо, правени са опити през цялата човешка история, но все неуспешни. И слава Богу, защото ако бяха успешни, то енергията изразходвана по този начин, щеше да избие кой знае къде. И ако вашият борец срещу чики..., сам не е чики..., то това до голяма степен обяснява и диагнозата му.
- Професоре, цинизмът ви не ме учудва като гледам дупката в която работите, но аз не съм тук да слушам психарския ви хумор. Чикиджийската агитка за която става въпрос, са банда путински тролове, руски мекерета и платени кремълски агенти, подкопаващи основата на демокрацията, на Европа и авторитета на нас - нейните защитници. Сега разбрахте ли ме?!
- Ами..., не знам, ако правилно съм ви разбрал, вие, в отличие от режима който беше преди вас и ни натискаше да пишем диагнози на здрави хора, ни натискате да сваляме диагнози от болните. На прима виста ми е трудно да преценя коя тактика е по-кретенска, вашата, или тази на болшевиките... Но, нека да погледнем какво пише в картончето на пациента - Крайно нецензурен език спрямо околните, заплахи за физическа разправа с и без оръжие, заплахи за кибертерор...
- Вижте докторе, Стоников е изключително интелигентна и уважавана реална личност и просташкото му държание е насочено единствено към фейковете от въпросната чикиджийска агитка, които го провокират и изкарват от релси с подлото си държание.
- Виждам, виждам, но и чувам, чувам, а ви уверявам, че моята Старша сестра, която вашият Стоников, псуваше в коридора, не е путински трол, а тук в картончето пише, че въпросният използвал нецензурен език и спрямо модераторите в социалните мрежи в които се борел с чики... а модераторите, едва ли са кремълски агенти. И забележете, този тип хора се държат така към всички, ще рече, че утре тяхна мишена може да станете и вие.
- Докторе, утре ще го мислим, днес е важно, че този пълен с енергия екземпляр с ярко присъствие, е насочил потенциала си към чикиджийте и трябва да го използваме в нашата борба, в която всеки враг на нашия враг, е наш приятел.
- Уважаема, мен вашите принципи са ми добре известни, но се чудя, на вас дали ви е известно, че решаването на проблеми по този начин, създава нови проблеми?
Този дълбоко безсмислен диалог между психиатър и глашатай беше безцеремонно прекъснат от ново нахлуване в кабинета на професора.
- Абе ей дърт чикиджия, докога ще те чакаме отвън като някакви ненормалници бе? - заплашително се провикна нахлулият, подлежащ на реабилитация, реален и многоуважаван господин.
- Спокойно приятелю, твоят проблем е почти решен, остава бюрократично да го оформим - миролюбиво, с благ глас и съответстващ поглед се обърна към Стоников, професорът.
Проф. д-р Фройдов сложи на бюрото си картона на пациента, задраска диагнозата и написа с четлив, едър почерк - Напълно излекуван. - след което с много нечетлив дребен шрифт добави - не от медицината, а от промените в общите ни ценности.
Професорът стана, протегна ръка на Стоников и му каза:
- Вие вече сте достоен, пълноправен член на нашето общество и според мен имате всички качества да заемете поне министър-председателското място в малката ни европейска Родина.
Вряскова гледаше с изумление професора и видимо се чудеше какво да каже. Доктор Фройдов, усмихвайки се на изумлението ѝ, тихо и промърмори:
- Тъй де, какво се чудите, като гледам какви реабилитирани управляват Европа, вашият приятел е напълно достоен да управлява нас.
Не чики...-та агитка мълчаливо си замина, а професорът извади чашата, доля от уискито и си пусна вътре бучка лед.
- Е поне мога да бъда спокоен за работата си, няма изкуствен интелект, който би могъл с такава вещина да трие диагнози.



Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blackpredator - постна работа
14.04.2019 15:37
сума ти време вече и никъф коментар от Брюксел..

а Гоца обеща тържествено
цитирай
2. freeoldmen - Ама Жорко я е молил да му коментира в блога, а?
14.04.2019 16:04
И тя се е вързала...
Май я надцених.
цитирай
3. radostinalassa - Ако ме помоли и мене...
14.04.2019 16:11
и аз ще коментирам в блога му. Но кой знае защо си мисля, че е доволен да не пиша там. Страх го е от истината.
цитирай
4. vasilisa1917 - .
14.04.2019 16:13
към сцената, в която стоименов псува, можеш да добавиш как след всяка псувня, вряскова стиска ръката му казва: "поздравления за позицията и последователността!"
цитирай
5. vasilisa1917 - .
14.04.2019 16:14
freeoldmen написа:
Ама Жорко я е молил да му коментира в блога, а? И тя се е вързала..


даже го похвали и поощри за псувните
цитирай
6. blackpredator - е, как?
14.04.2019 16:16
Да си отиват заради такива недонаебани комуникстически идиоти хора като Пискова, Вмир и т.н.?
Да, ама не.
Аз, Георги Стоименов, обещавам на въпросните чмикиджиИ недоонодени, че тези двама съблогъри ще се върнат и това ще е заради цветущия ми език.

И аз, и Любо, и Пискова сме ИМЕНА.
цитирай
7. vasilisa1917 - .
14.04.2019 16:24
що за извратена работа?! излиза, че цветът на нацията ще се завърне, само за да чете и да се наслади на псувните на гоче...
цитирай
8. radostinalassa - Но щом професор Фройдов го обяви за излекуван, то...
14.04.2019 16:42
тогава може и да спре да обижда. Аз продължавам да твърдя, че е от радиацията и генетиката.
цитирай
9. mt46 - Сегиз-тогиз
14.04.2019 18:08
ти харесва да се забавляваш... :)
цитирай
10. merlin68 - Ами да, много интересни публикации ...
14.04.2019 19:25
Ами да, много интересни публикации и коментари имаше вчера, аз съжалявам, че модераторите изтриха словоизлеянията на Стоников и Вряскова, мисля, че им направиха услуга.
цитирай
11. vaquero - merlin68,
14.04.2019 23:13
Доктор Фройдов все попада на уникални екземпляри. Ако рече да напише книга, ще има успех.
цитирай
12. vencivaleri1951 - Гледах я преди време по тв
15.04.2019 01:47
Толкова се е запуснала, че изглежда само "мръсни думи" и остават
цитирай
13. krumbelosvet - Поздравления
15.04.2019 06:50
Който и да е авторът, е на ниво и го прочетох на един дъх. А аз не си падам по кримки и фентъзи.
А заключителната реплика
- Тъй де, какво се чудите, като гледам какви реабилитирани управляват Европа, вашият приятел е напълно достоен да управлява нас. -
не е литература, а документална, чиста истина.
цитирай
14. анонимен - Ами да, много интересни публикации ...
15.04.2019 07:57
merlin68 написа:
Ами да, много интересни публикации и коментари имаше вчера, аз съжалявам, че модераторите изтриха словоизлеянията на Стоников и Вряскова, мисля, че им направиха услуга.

А видехте ли аватара му? Когато некой нарича модераторите как ли не му махат самодоволната физиомония че да знае кой командва тук
цитирай
15. merlin68 - Ами да, много интересни публикации ...
15.04.2019 09:04
анонимен написа:
merlin68 написа:
Ами да, много интересни публикации и коментари имаше вчера, аз съжалявам, че модераторите изтриха словоизлеянията на Стоников и Вряскова, мисля, че им направиха услуга.

А видехте ли аватара му? Когато некой нарича модераторите как ли не му махат самодоволната физиомония че да знае кой командва тук


Можеше да му оставят самодоволната физиономия и само да му наденат една табелка - "реабилитиран"
цитирай
16. merlin68 - Доктор Фройдов все попада на уни...
15.04.2019 09:06
vaquero написа:
Доктор Фройдов все попада на уникални екземпляри. Ако рече да напише книга, ще има успех.


Може, може, обаче няма издател. Бюджета за психично здараве не достига за популяризиране успехите на психиатрията.
цитирай
17. merlin68 - Сегиз-тогиз ти харесва да се заб...
15.04.2019 09:08
mt46 написа:
Сегиз-тогиз ти харесва да се забавляваш... :)


Не сегиз-тогиз, винаги ми харасва да се забавлявам, а напоследък тук има много забавен материал.
цитирай
18. merlin68 - Който и да е авторът, е на ниво и го ...
15.04.2019 09:09
krumbelosvet написа:
Който и да е авторът, е на ниво и го прочетох на един дъх. А аз не си падам по кримки и фентъзи.
А заключителната реплика
- Тъй де, какво се чудите, като гледам какви реабилитирани управляват Европа, вашият приятел е напълно достоен да управлява нас. -
не е литература, а документална, чиста истина.


Е как, "който и да е авторът", че то е ясно кой е авторът - Гочо, аз съм само един от никовете Му.
цитирай
19. merlin68 - И тя се е вързала. . . Май я надцених. ...
15.04.2019 15:06
freeoldmen написа:
И тя се е вързала...
Май я надцених.


То няма как да я подцениш.
цитирай
20. merlin68 - що за извратена работа?! излиза, че ...
15.04.2019 15:07
vasilisa1917 написа:
що за извратена работа?! излиза, че цветът на нацията ще се завърне, само за да чете и да се наслади на псувните на гоче...


Мухите на нацията:)
цитирай
21. анонимен - Бе некой прочете ли последния ко...
15.04.2019 17:58
Бе некой прочете ли последния коментар на Рей Гей Празнолей Гочо в оня пост дето му го изтриха модераторките? В него Гочо говореше че писанията му харесвали на козъ с две виши филология. Та си мисля като Радиоточката е с две филологии да не са се залюбиле теа двамата мммм?
цитирай
22. merlin68 - Бе некой прочете ли последния ко...
15.04.2019 18:39
анонимен написа:
Бе некой прочете ли последния коментар на Рей Гей Празнолей Гочо в оня пост дето му го изтриха модераторките? В него Гочо говореше че писанията му харесвали на козъ с две виши филология. Та си мисля като Радиоточката е с две филологии да не са се залюбиле теа двамата мммм?


Едва ли, Гочо като истински "младеж" си пада не по-какички, ами по лелички. Като гледам онази 100никовата леля, дето крещи по него ту осанна!, ту разпни го! според горещината и студа на преминаващите през нея вълни, то по-скоро си мисля, че там му се е отворил пак парашута.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1680202
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031