Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2019 21:28 - ГочоНаучен съвет
Автор: merlin68 Категория: Забавление   
Прочетен: 6231 Коментари: 49 Гласове:
25

Последна промяна: 18.06.2019 21:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                             - фАРС -

Действащи лица... и други части:

Въздухаров (под налягане) - научен ръководител на екипа

Учен скункс - автор на теорията, че Арктика, Антарктика и Антарктида са едто и също "нещо".

Гетьо - геодезист и автор на научната публикация "Може ли да се появи цунами в леген"

Глашатай Вряскова - медийна и морална подкрепа на научния колектив

Група научни общественици осигуряващи логистична подкрепа с + и -

нетендебил - ръководител на екип от 5-6 дебила

нетенидиот - ръководител на екип от 5-6 идиота

и други такива

Сцена

Сцената е работното място на Въздухаров (под налягане), понеже той има много работни места, то сцената е изцяло плод на въображението на зрителя, кеф му:

- конферентната зала на огромна Западна фирма

- един от трите офиса на частните му фирми

- строежа на къщата му която прави сам с двете си ръце

- задния двор на хипермаркета който нощем охранява

- или в краен случай - багажника на огромното му бяло Ауди

                                          - ДЕЙСТВИЕ ЕДИНСТВЕНО -

Въздухаров (под налягане)

- Приятели!... Учени! Темата на днешния ни научен съвет е ЦУНАМИТО, и по конкретно, това в залива Литуя през 1958г. Както преди почти година заявих - Науката категорично отрича възможността за образуване на вълна по-висока от 100м. а нямащият си и понятие от това що е то "квантор", Мери, ми опонира с чудовищно невежество, че в залива Литуя имало цунами, чиято вълна достигнала височина 524м. и ми цитира медийни публикации. Този трол, даже не прави разлика между новина и наука и ми пробутва някакви медийни фейкове за наука!

Глашатай Вряскова

- Хъ гхъ хъ...

Въздухаров (под налягане)

- Спокойно, мой Ангеле, нямам предвид теб, ти си титан на свободното слово и никога не транслираш фейкове. Чак малко ми е тъжно за теб... с този талант, ако не се беше родила на Изток, а в страната на Свободата, сега щеше да си носителка на 16 награди Пулицър... минимум 16.

Глашатай Вряскова

- Да, така е, благодаря 16 е точно, има време за още, млада съм...

- ... баба - провиква се трол от публиката.

Въздухаров (под налягане)

- Я тишина в залата, това е Научен съвет, а не битак, хич няма да ви трая и ще опразня залата!

Трол от публиката

- Че тя твоята зала отдавна е празна бе Въздухаров (под налягане), това което чуваш са гласовете в главата ти и ехото им, защото и тя е празна като залата.

Въздухаров (под налягане)

- Виждате ли колеги Учени в какви условия съм принуден да работя! Но да продължим!Както, надявам се всички знаете (а, ако някои не знаят, веднага да прочетат 6476-я ми постинг и коментар 3,6,12,45 и 72 към него, а също отговорите ми към 3453 постинг на Мери и коментари 4,6,34,54 под него)... така, сега стана ли ви ясно?

Хор на учените

- Да, всичко е ясно Шефе, направо си го разбил.

Глашатай Вряскова

- Не разбрах къде, какво, но си прав и много се смях.

Въздухаров (под налягане)

- Благодаря ти, Ангел мой, за точния коментар.
Колеги Учени, приятели - дебили и идиоти, както знаете, вчера, постнах един много научен постинг, който да сложи точка на спора ми с това мърляво тролче - Мери. Той обаче, веднага ме контрира с друг постинг и линкове към научни доклади и експерименти потвърждаващи тезата му. Затова и като знаете колко много съм зает да печеля пари, да търся жената на живота си, да мъкна тухли на строежа си и т.н., то бъдете така добри да прочетете публикациите от линковете на Мери, както и доклада който аз съм споменал и ми дайте аргументите да го разбия тотално и окончателно. Действайте! А вие, нетендебил и нетенидиот, мобилизирайте фейковите си профили и започвайте да слагате плюсове под публикацията ми и минуси под тази на Мери и нехаресваните от мен пУетеси и путински тролове.

На сцената настава тишина и учени, и дебили, рамо до рамо се заемат с поставените им от Въздухаров (под налягане) задачи.

Въздухаров (под налягане)

- Е, то пък настана неловка тишина, я пуснете поне авторска моя музика, да се наслади публиката и на този ми талант.
В залата зазвучава много хубава музика, открадната от американски филм. Защо точно американски? - разбира се, защото Въздухаров (под налягане) е голям американофил и когато твори, да няма пък нещо руско да открадне я!

Глашатай Вряскова

- Приятелю Въздухаров (под налягане), ти пишеш толкова полезни за потребителите научни постинги, а ето гледай, някой от администраторите на блога е свалил чудесния ти постинг за цунамито от първа страница, не е ли това безобразие?!

Въздухаров (под налягане)

- Всъщност, свалили са ме, защото сайтът отдавна е проруски и с това не визирам идиотите, които безчинстват из него, а собствениците му.
А всички знаем, че комунистите искаха хората да са незнаещи и неможещи, за да могат по-лесно да се управляват. Затова и 99% от подобни "образователни" мои постинги биват сваляни от "първа", а често дори изтривани.
Трол, промъкнал се сред публиката

- Я ти другарю Въздухаров (под налягане) с цялата си научна компетентност ни кажи кои са тези собственици - путинофили? И ако може да ни кажеш, блога ли притежава Блумбърг, или Блумбърг, притежава блога, а?

Въздухаров (под налягане)

- Ей путински трол я се скрий веднага, че ако те хвана...

Втори трол от другия край на залата

- Абе ей, Въздухаров (под налягане), я ни кажи, понеже комунистите искаха да си незнаещ и неможещ, затова ли те направиха "син съм на милиционер още от 70-те"?

Въздухаров (под налягане)

- Не, така не може да се работи! - и Въздухаров (под налягане) започва да се млати по кратуната в опит да прогоне троловете оттам. След 2-3 минутен автокютек, Въздухаров (под налягане) спира побоя си и се ослушва, като не чува никакъв глас, гордо заявява - Те така, натроших ли ви кокалите, тролове мръсни!

Гетьо

Дру... а... г-н Началник, прочетох доклада от линка на Мери и стигнах до следното заключение: Изхвърленото от това срутище количество вода дори не е вълна и ако някъде се нарича вълна то е условно и за краткост ... Някога докато къпех децата и си играех да им правя вълнички омокрях цялата стая ... се едно, цунами ...хахахаха.

Учен скункс

Отлично колега Гетьо, твоето становище, чудесно се подкрепя от превода който направих на един израз от доклада публикуван от Шефа - "Цунамито", всъщност е пльосване! Разбирате ли, то си пише черно на бяло - Сриналата се огромна маса скали в залива, направо е изплескала водата му на отсрещния бряг и там пръските са стигнали на 524 м., но това са пръски, а не вълна!

нетендебил - Не че искам да ви се меша в научната работа и много умните заключения, ама да питам - как така някакви пръски са успели да изкоренят дърветата на баира висок 524 метра, че и да ги завлекат обратно в залива барабар с целия почвен слой, оголвайки баира до скала?

нетенидиот

Другари учени, заставам зад колегата дебил, въпросът му е много щекотлив, имате ли отговор?

Гетьо

Отговорът тук е прост - пльосването в коритото мокри килима, а пльосването в залив, изкоренява дървета........ м, това е, но изкоренило или намакрило - все тая, защото става въпрос за пльосване, а не за цунами.

Въздухаров (под налягане)... след кратка пауза с много научно замислен вид

- Признавам, че въпросът на дебила е интересен, но аз знам отговора! И отговорът се крие, не във височината от която се е срутила скалата, нито в обема ѝ и т.н., а от величини като скорост, налягане и т.н. Никой освен мен, не може да се сети какво всъщност е станало в залива Литуя, защото не сте учили КТРЕА и даже СЪПРОМАТ. Аз обаче съм учил и ви казвам, че водата може да реже стомана с дебелина 10см. а линейната якост на стоманата е много, ама много по-голяма от тази на дървото. Само една струйка с диаметър ПОЛОВИН МИЛИМЕТЪР, движеща се със скорост която ще обоснова с формули, може за секунда да отреже/изкорени бука с диаметър на стъблото половин метър.

Ами ето ви го отговора на това което се е случило през 1958г. в залива Литуя, там не е имало никакво цунами, а пльосване на купчина скали (без значение от масата и височината), които не са предизвикали никаква вълна, а са дали ефекта на водно разпръскващо действие. Разпръсканата вода е изкоренила дърветата и е отнесла почвения слой на склона до височина 524 метра над морското равнище, поради скоростта и налягането на водните пръски! Както вече доказах, а и ще приложа над 50 формули, 0.5мм водна струя с лекота изкоренява вековни дъбове. Това обяснява как десетина милиона водни капки са съборили десетина милиона дървета.

В заключение ще кажа, че след работа в екип и много креативност базирана върху знания и опит, малкият ни сплотен научен екип достигна до решението на поредния сложен научен казус, останал неразгадан цели 60 години. Статията която ще постна в блога, ще съдържа 50 формули, доказващи изводите които току-що направих. Тази научна публикация ще се превърне в истинска научна сензация на 21 век.

Що не пляскате? - питаше един водещ на предаване за знаещи.


- КРАЙ -



Тагове:   трол,   гочо,


Гласувай:
26



1. tikoev - :))))
18.06.2019 21:43
:))))
цитирай
2. kvg55 - merlin68,
18.06.2019 22:20
Теорията на Учения скункс е непълна. Трябва да се добави и Атлантида.
цитирай
3. morskipesni - Въздухаров (под налягане) ми напомня за Мара Парата, известна от МЕИ-Варна
19.06.2019 09:37
Преподавател по топлотехника, женицата си нямаше хабер как работи климатика. Такива като Въздухаров (под налягане) не само режат релса на водна струя (алтернатива-урина) ами също правят от пръдня-боя, във всички цветове на дъгата. Брюкселските радиоточки бързо извряскват фейкова сводка за високотехнологичния успех.
цитирай
4. анонимен - Едно известно на всички влечуго ...
19.06.2019 16:00
Едно известно на всички влечуго напомпи 6 постинга на първа и взе да ги замеря с минуси.
Този е единственият с нормални прочити.
Очакваме Жорж.
цитирай
5. merlin68 - Теорията на Учения скункс е непъ...
19.06.2019 17:10
kvg55 написа:
Теорията на Учения скункс е непълна. Трябва да се добави и Атлантида.

Пропуск в знанията му.
цитирай
6. merlin68 - Преподавател по топлотехника, ...
19.06.2019 17:12
morskipesni написа:
Преподавател по топлотехника, женицата си нямаше хабер как работи климатика. Такива като Въздухаров (под налягане) не само режат релса на водна струя (алтернатива-урина) ами също правят от пръдня-боя, във всички цветове на дъгата. Брюкселските радиоточки бързо извряскват фейкова сводка за високотехнологичния успех.


Въздухаров (под налягане) издухва всичко.
цитирай
7. merlin68 - Реших да направя едно наблюдение, ...
19.06.2019 17:33
Реших да направя едно наблюдение, вчера сутринта Гочо е пуснал 18.06 10:04 - За "Литуя" като за "Литуя". Нацвъкал си е няколко плюсчета до към обяд, а после е изчезнал от блога.
Вечерта в 21.30 аз пуснах този постинг, а на сутринта в 8.00 проведох следното наблюдение - моят и на Гочо постингите имаха почти еднакъв брой прочити и точно по 12 + Нещо което никога не се случва когато Гочо е в блога, тогава за това време, задължително щеше да се е напомпил на първа и да си е цвъкнал поне 20 + каквато е редовната му практика.
Сега е 17.30 и очевидно Гочо не е припарвал в блога защото има само 14 +, а обичайната практика е за два дена и половина да е сбрал поне 30.
Та ще има да наваксва като се появи докато ги докара до 35-40 както обича:).
Въобще, Въздухаров (под налягане) е един много НЕкомплексиран гений.
цитирай
8. merlin68 - Няма го Гочо, няма ги естествено и ...
19.06.2019 17:43
Няма го Гочо, няма ги естествено и всичките му клонинги, един там щъка ученият скункс, който е "открил" чисто новата теория, че цунами не е имало, а просто дъжд е валял и в съвместителство със силния земетръс е предизвикал свличане на почвения слой заедно с дърветата.
Трябва да се признае, че това е една много смислена теория, и тя е такава, защото не е измислена от учения скункс. Тя възниква непосредствено след събитието, отричайки невероятното - да се вдигне вълна на 524 м. по склона и да изкорени всички дървета. Но, ученият скункс, хванал се за тази теория, е толкова тъп, че дори не се замисля - ако ставаше въпрос за свлачище, а не за цунами, днес, никой нямаше и да е чувал за Литуя. Самият той коментира колко десетки доклади имало за това събитие, а не се замисля защо ги има. Теорията, че изкореняването на дърватата и отмиването на почвения слой на целия хълм до височина 524м. е следствие на свлачище, е отхвърлена още няколко дни след събитието. Просто на място се оглежда терена и се виждат следите и какно не може да ги е причинило, а какво е възможно да ги причини, една вълна достигнала 524м. оставя много следи, които американските експерти, макар и не така високо квалифицирани като учения скункс, са видели отлично. Та се чудя, защо ученият скункс, въобще повдигна въпроса за тази много лесно отречена теория - защото е дебил, или защото смята, че американските специалисти, като Дон Дж. Милър от Геоложката служба на САЩ, разследвали веднага събитието, са идиоти неразличаващи следите оставени от свлачище и от вълна? Познавайки добре учения скункс от блоговите му изяви, залагам на това, че не американските учени, а той е идиотът - онзи същият идиот, който твърдеше три дена, че Антарктика и Антарктида са едно и също "нещо". А на четвъртия ден, се оказа, че той не правел разлика и между Арктика и Антарктика.
Другарю учен скункс, като се замислих и ми се струва, че зад твоя дебилизъм, няма как да не стои Путин. Ти си станал жертва на експеримент с кагебейско оръжие правещо от учените на врага - идиоти.
цитирай
9. merlin68 - Едно известно на всички влечуго ...
19.06.2019 18:16
pompaduridiot написа:
Едно известно на всички влечуго напомпи 6 постинга на първа и взе да ги замеря с минуси.
Този е единственият с нормални прочити.
Очакваме Жорж.

Не съм виждал под постинги, освен теб и производните ти, някой да се хвали, че е напомпил "този идиотски постинг" и, че е нацвъкал минуси на напомпените постинги. Така че, не прехвърляй отговорността съдържаща се дори в ника ти.
цитирай
10. анонимен - Колко пъти трябва да ти се обяснява, ...
19.06.2019 19:28
Колко пъти трябва да ти се обяснява, че оня черен пръдльо помпи постингите.
Около 15 часа зареди 6 постинга с по около 400 прочита и свали и твоя, има и още един напомпан, но модераторите проявиха добър вкус и свалиха един пуетичен боклук на една некадърница.Виж сега първа.
И уондър, и оня архимандрит , и психолога са от неговите редовни клиенти.
А моят Ник е гавра с истинските помпадури като него.
Тоя, който помпи и слага минуси и превръща първа в кочина, е само и единствено пръдльото , и това всеки го знае.

цитирай
11. merlin68 - Предатора, може и да помпи пости...
19.06.2019 19:46
Предатора, може и да помпи постинги, аз лично не знам и честно казано доскоро не съм се и заглеждал много. Разбира се, знам, че от години се помпят постинги, но кой и защо... а ти откъде знаеш, кой, кого и с колко е напомпал? Единственото което със сигурност знам, защото от известно време специално него го наблюдавам е, че Гочо се помпи винаги и винаги си слага плюсчета. Даже по-горе съм описал последното си наблюдение. А забравих да кажа, че се и коментира сам, при това не като Юла съвсем открито, а правейки се, че това са някакви други хора. Толкова смешно и нелепо, че чак понякога ми е супер забавно като го чета - "Да Жоро, това вече си ти!", "Много точно и аргументирано"... тоя като дете, никой, никога добра дума не му е казвал, а това си е голяма травма.
Та, да не се отклонявам, не знам дали предатора може и помпи, но съм сигурен, че не слага минусите по първа. Също така си мисля, че това го правиш ти, който и да си. Специално на моя предишен постинг обаче, съм сигурен, че Гочо също сложи няколко минуса, ако не всичките. Той много обича да се хвали с личните познанства с блогери и една от постоянно замесваните от него като реални личности на които е помагал е Земела. Нея май вече я няма тук отдавна, но доколкото си спомням, без да сме контактували лично, сме си харесвали постинги и сме си гласували, въобще не сме били в лоши отношения. Онзи ден, докато седя тук и кликам насам-натам, а минусите ми в постинга нарастват, без при това в статистиката да се отразяват посещения, изведнъж гледам посещение от Земела 2 и съответно се появява пореден минус. Страно... отварям профила, като ми е ясно, че не е онази позната ми Земела. И да, оказва се чисто нов профил без история. След десетина минути пак си отварям статистиката и там профила Земела 2 вече го няма. Та си мисля, а ти като специалист помпадур ще кажеш дали съм прав - Гочко влиза и активира профил на клонинг, или на потребител, чиято парола знае, влиза чука си плюсче, чука на някого като мен минусче, а като свърши с тази процедура, деактивира профила и той изчезва от статистиката. Това обяснява как се появяват минуси от нищото, така ли е?
цитирай
12. анонимен - И знаеш ли защо напомпи шестте п...
19.06.2019 19:51
И знаеш ли защо напомпи шестте постинга?
За да свали постинга на нимфодора.
Защото си е втълпил, че е Ник на един, дето го мрази.
Има вероятност Жорж да слага минуси, тоест Блеки да помпи, а Жорж да се възползва и да слага минуси на напомпаните.
Но виновникът за кочината не е тоя, който слага минуси, а който помпи.
Ти сега като нямаш помпа нямаш и минуси.
Винаги минуси имат само напомпаните постинги.
цитирай
13. анонимен - Естествено, че това е технологията ...
19.06.2019 19:54
Естествено, че това е технологията на минусите.
Отнема няколко секунди да сложиш минус и да се дезактивираш.
Но може да се слагат и по няколко минуса, дори по 10 наведнъж.

А току що изстреля валдорката и нея с кеф ще одрусам с минуси.
цитирай
14. vmir - Хах, Мери68 (ака иконом0 & морски пръдни) e изнесла поредния семинар по геология за баби на Женския пазар.
19.06.2019 20:19
“За баби” от благоприличие обаче. Защото истинската му цел е да повдигне духа на гювендиите, на които мира им не дава въпросът дали с напредване на възрастта гъзоврътките не стават все по-малко приемливи. “Няма такова нещо, колежки!!!” е оКУРажаващото послание на Мери68 към посърналите й колежки, които със светнали благодарни погледи поглъщат врътките на Мери68, решена да ги убеди, че за поддръжка на гъзоврътието всички средства са подходящи. И с врътка като на истинска Корнела Нинова вдъхновена от бодрящината на Путин, а той пък от решителността на Сталин, Мери68 безапелационно поставя въпроса: “Кой от изследователите е идиотът? – първия с цунамито или следващите, които стигат до извода, че е нямало такова нещо… Повратливостта за Мери68 обаче е висша ценност, заради която последните трябва да станат първи, а първите – последни. И хоп – Милер, който през 1960 без наличните бази данни, информационни технологии и методи за компютърно моделиране и възпроизвеждане на процесите изказва хипотезата за цунами, е въздигнат от повратливата Мери68 в гарант за идиотизма на изследователите, които в продължение на 50 години след Милер продължават да констатират “синдром на изчезващо цунами”, защото в науката се работи с натрупване на факти и доказателства, а не с укази за незабавно разобличаване на “идиотите”, както си мечтае повратливата Мери68.

Въпрос, но не за повратливи колежки на Мери68: колко изследователи щяха да се озоват в Колима само защото са си свършили съвестно работата, ако беше удовлетворен меракът на Мери68 тя да решава кой от тях е идиотът? Не е ли идиот невежата, който иска да решава съдбата на изследователи според съответствието на резултатите им с бръмченето на бръмбарите в главата му?
цитирай
15. valdor1355 - Не се прави на луд! Ти си ми пуснал ...
19.06.2019 20:24
Не се прави на луд! Ти или Жори сте ми пуснали помпата, за да падне на Мерилин хубавият постинг под чертата!


цитирай
16. merlin68 - Естествено, че това е технологията ...
19.06.2019 20:24
pompaduridiot написа:
Естествено, че това е технологията на минусите.
Отнема няколко секунди да сложиш минус и да се дезактивираш.
Но може да се слагат и по няколко минуса, дори по 10 наведнъж.

А току що изстреля валдорката и нея с кеф ще одрусам с минуси.


Сега, ти ми казваш, че предатора ги помпи и им слага минусите, не ти. И в следващия си коментар ми пишеш, че отиваш да слагаш минуси:)
Цялата работа с помпане и минуси си е чиста чалгария, но това е от най-малките чалгарии в държавата ни, така че, както писах неотдавна - това не ме засяга особено, освен с това, че е много грозно и глупаво. Направо си е забавление за дебили.
цитирай
17. merlin68 - “За баби” от благоприличие обаче. ...
19.06.2019 21:11
анонимен написа:
“За баби” от благоприличие обаче. Защото истинската му цел е да повдигне духа на гювендиите, на които мира им не дава въпросът дали с напредване на възрастта гъзоврътките не стават все по-малко приемливи. “Няма такова нещо, колежки!!!” е оКУРажаващото послание на Мери68 към посърналите й колежки, които със светнали благодарни погледи поглъщат врътките на Мери68, решена да ги убеди, че за поддръжка на гъзоврътието всички средства са подходящи. И с врътка като на истинска Корнела Нинова вдъхновена от бодрящината на Путин, а той пък от решителността на Сталин, Мери68 безапелационно поставя въпроса: “Кой от изследователите е идиотът? – първия с цунамито или следващите, които стигат до извода, че е нямало такова нещо… Повратливостта за Мери68 обаче е висша ценност, заради която последните трябва да станат първи, а първите – последни. И хоп – Милер, който през 1960 без наличните бази данни, информационни технологии и методи за компютърно моделиране и възпроизвеждане на процесите изказва хипотезата за цунами, е въздигнат от повратливата Мери68 в гарант за идиотизма на изследователите, които в продължение на 50 години след Милер продължават да констатират “синдром на изчезващо цунами”, защото в науката се работи с натрупване на факти и доказателства, а не с укази за незабавно разобличаване на “идиотите”, както си мечтае повратливата Мери68.

Въпрос, но не за повратливи колежки на Мери68: колко изследователи щяха да се озоват в Колима само защото са си свършили съвестно работата, ако беше удовлетворен меракът на Мери68 тя да решава кой от тях е идиотът? Не е ли идиот невежата, който иска да решава съдбата на изследователи според съответствието на резултатите им с бръмченето на бръмбарите в главата му?


Я, ученият скункс дошъл лично да смърди в блога ми:)
Няма да те изтрия, единствено поради факта, че коментарът ти е нагледно доказателство, как Путин, ползвайки тайно психотронно оръжие е увредил мозъка ти.
Я кажи, напредваш ли с теорията, че Арктика, Антарктика и Антарктида, са едно и също "нещо". От всичките ти глупотевини, най ме кефи като ги наричаш "нещо":))) Отбележи, колегата КВГ55 е предложил в тройката да включиш и Атлантида, имаме потресаваща звукова близост, помисли, безплатно го е предложил, даже съавторство не ти иска.
цитирай
18. merlin68 - Не се прави на луд! Ти или Жори сте ми ...
19.06.2019 21:20
valdor1355 написа:
Не се прави на луд! Ти или Жори сте ми пуснали помпата, за да падне на Мерилин хубавият постинг под чертата!




"Жори" го няма, не се е вясвал в блога от вчера по обяд, затова и последният му постинг нито е напомпан, нито пък е събрал обичайните си 40 плюса:)) Хей така осиротял си стои на 14 плюса, откакто го е зарязал Гочо.
цитирай
19. valdor1355 - То и мен, когато ме притиснат до с...
19.06.2019 21:39
То и мен, когато ме притиснат до стената, мога да се преструвам, че ме няма- докато измисля как да си "измия нааканото дупе".
цитирай
20. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
19.06.2019 21:50
Един ръководител на научен съвет би трябвало да е наясно с някои основни нещица в науката!
Например, Че в съвета хората са равнопоставени и няма в него някои по- равни, а други по- глупави или по- смешни?! И че цветистите изрази вървят и се харчат в съвета на Сточна гара , а не в научен съвет!
Че в него, научният съвет, има етика, която го прави диаметрално различен от съвета на Сточна гара или пък този на Шекер маала!...

Един участник в научен съвет не може да си позволи дори да квалифицира нечий въпрос като" добър", камо ли да го нарече " глупав" , смешен" и така нататък.....Защото, наричайки един въпрос " добър" излиза, че другите, на други задали ги не са? Че те са глупави, смешни, които не се вписват в добри....
Защото в съвета са равнопоставени Този, който си определил цветисто, утре ще ти го върне тъпкано! Защото той ще ти прави утре рецензия и той ще трябва да грасува за тебе
Може да се представи лесно човек, какъв бюлетин ще пуснат за тебе тези, чийто въпроси негласно си определил като глупави и за капак си ги залял с помия от вулгаризми!

В заключение, да повторим най същественото:

Само " учен", любител на харакири, може да прави цветисти определения за другите и да ги нарича смешници, глупаци или чукундури
Защото като краен резултат ще се окаже в пъти по- голям смешник, глупак или пък...чукундур! Както един известен Български историк е нарекъл Ганчо Ценов!
Интересното при този историк е, че в момента се води борба, как да се предпази той, да не го получи за самия себе си?! Чукундурът!
Което само потвърждава горенаписаното

Не, такъв ,служещ си с подобни похвати, не се включва и не може да се включи в гилдията на учЕните!

Хубава вечер, Краси!
цитирай
21. анонимен - Яяя, кой бил тук
19.06.2019 21:55
valdor1355 написа:
То и мен, когато ме притиснат до стената, мога да се преструвам, че ме няма- докато измисля как да си "измия нааканото дупе".



Няма начин да си измиеш нааканото дупе, докато стърченето с 2000 четения ти доставя кеф.
Аз да напомпя теб????
По-скоро бих си отрязък едното ухо, хаха.
цитирай
22. анонимен - а бе нали това ти казвам, дебил я нагъзи, но не съм аз.
19.06.2019 21:58
merlin68 написа:
pompaduridiot написа:
Естествено, че това е технологията на минусите.
Отнема няколко секунди да сложиш минус и да се дезактивираш.
Но може да се слагат и по няколко минуса, дори по 10 наведнъж.

А току що изстреля валдорката и нея с кеф ще одрусам с минуси.


Сега, ти ми казваш, че предатора ги помпи и им слага минусите, не ти. И в следващия си коментар ми пишеш, че отиваш да слагаш минуси:)
Цялата работа с помпане и минуси си е чиста чалгария, но това е от най-малките чалгарии в държавата ни, така че, както писах неотдавна - това не ме засяга особено, освен с това, че е много грозно и глупаво. Направо си е забавление за дебили.

цитирай
23. merlin68 - Ах, бабо Дюло, изтрих те по погрешка ...
19.06.2019 22:11
Ах, бабо Дюло, изтрих те погрешка вместо да те цитирам... добре, че това не е никаква загуба, като се има предвид, че нищо не казваш, а само показваш, колко с Гочко сте си лика прелика. Ако не беше пустата му разлика във възрастта, щях да ви сватя.
цитирай
24. merlin68 - Един ръководител на научен съвет би ...
19.06.2019 22:24
leonleonovpom2 написа:
Един ръководител на научен съвет би трябвало да е наясно с някои основни нещица в науката!
Например, Че в съвета хората са равнопоставени и няма в него някои по- равни, а други по- глупави или по- смешни?! И че цветистите изрази вървят и се харчат в съвета на Сточна гара , а не в научен съвет!
Че в него, научният съвет, има етика, която го прави диаметрално различен от съвета на Сточна гара или пък този на Шекер маала!...

Един участник в научен съвет не може да си позволи дори да квалифицира нечий въпрос като" добър", камо ли да го нарече " глупав" , смешен" и така нататък.....Защото, наричайки един въпрос " добър" излиза, че другите, на други задали ги не са? Че те са глупави, смешни, които не се вписват в добри....
Защото в съвета са равнопоставени Този, който си определил цветисто, утре ще ти го върне тъпкано! Защото той ще ти прави утре рецензия и той ще трябва да грасува за тебе
Може да се представи лесно човек, какъв бюлетин ще пуснат за тебе тези, чийто въпроси негласно си определил като глупави и за капак си ги залял с помия от вулгаризми!

В заключение, да повторим най същественото:

Само " учен", любител на харакири, може да прави цветисти определения за другите и да ги нарича смешници, глупаци или чукундури
Защото като краен резултат ще се окаже в пъти по- голям смешник, глупак или пък...чукундур! Както един известен Български историк е нарекъл Ганчо Ценов!
Интересното при този историк е, че в момента се води борба, как да се предпази той, да не го получи за самия себе си?! Чукундурът!
Което само потвърждава горенаписаното

Не, такъв ,служещ си с подобни похвати, не се включва и не може да се включи в гилдията на учЕните!

Хубава вечер, Краси!


Иване, то затова театрото тук е - фарс.
Приятна вечер!
цитирай
25. vmir - 17. merlin68,
19.06.2019 23:44
Мери68 написа:
От всичките ти глупотевини, най ме кефи като ги наричаш "нещо"

Върховния ти кеф е поради предоверяване на Гугъл – преводача, който превежда няколко различни думи като “нещо”, защото смисловите им приложения нямат съответствия в българския език. Ако незнанието на толкова елементарно НЕЩО ми беше кефът в живота, на твое място щях да съм се гръмнал отдавна.
цитирай
26. merlin68 - От всичките ти глупотевини, най ме ...
20.06.2019 00:16
анонимен написа:
Мери68 написа:
От всичките ти глупотевини, най ме кефи като ги наричаш "нещо"

Върховния ти кеф е поради предоверяване на Гугъл – преводача, който превежда няколко различни думи като “нещо”, защото смисловите им приложения нямат съответствия в българския език. Ако незнанието на толкова елементарно НЕЩО ми беше кефът в живота, на твое място щях да съм се гръмнал отдавна.

Ученият скункс пак довтасал да се доказва като неадекват.
Какъв гугъл-преводач бе, ти на български го написа, че Антарктика и Антарктида са едно и също нещо:))
Айде марш да вониш другаде.
Тоя блог е достъпен и за дебили, но не и за български предатели като теб.
Казах ли вече да не те мяркам, не ме карай да се повтарям!
цитирай
27. theeconomist - Привет,
20.06.2019 06:40
Гледам жмир пак се е възбудил....:-)))
Казват ми, че пишел, че ти и аз сме едно и също лице. Може...за разлика от него, който е един и уникален, неграмотен и смешен задник.
Вероятно, горкият страда от мания за преследване...
Поздрави,
цитирай
28. vmir - Тера правилно предупреди да направиш разлика между Antarctic и Antarctica.
20.06.2019 07:05
Ако беше я послушал, отдавна щеше да си зацепил защо Antarctica и Антарктида означават едно и също и нямаше да има нужда да се правиш на различен от иконом0, сякаш бабите от женския пазар са се свършили.
цитирай
29. leonleonovpom2 - Здравей, Любо!
20.06.2019 08:48
Тера не е нищо повече от един манипулатор- злобен!
Такава квалификация получи от жена в блога ,която уважавам, а и Георги също твърди ,че уважава?
Явно от география разбира по- малко и от творчеството на Ботев! Бих я посъветвал да се ангажира повече с оперите Там не бих могъл да оценя познанията й Дори и да искам


Само ще вметна ,че континентът Антарктида е открит от руснаци И откривателят има свещеното право да определя името! Както например на Рио де Жанейро Никаква река няма там, особено пък януарска, но никой не пипа името!
Вярно е, че Американците наричат континета Антарктиса

Сега, за интересуващите се от география
Арктика- на север и Антарктика - на юг са полярни зони или пояси. Намиращи се зад полярния кръг , а някои ги слагат и на 60 градуса географска ширина, преди полярния кръг
На север няма материк Всичко е Арктика
На юг има обаче материк
Е, ще се съгласиш ли например,че ако Антарктида - континентът , е с 14 милиона квадратни километра площ-в това съм сигурен, а задполярието- да не ровя- за удобство 50 милиона, така наречената Антарктика, че не може да се сложи знак на равенство между двете?!
Или, ако означават едно и също ,възниква противоречие относно площта им
Сега, Антарктида е част от Антарктика, в това спор няма, но по - площ тя е много по-малка от Антарктика!Как да се твърди ,че са едно и също?
За Терито специално обяснение:
Четири се включва като количество в седем
Но това съвсем не означава , че четири е равно на седем!Или е равно, искам да чуя?!
И така, не особено много уважаема Тери, няма как континентът Антарктида да се припокрива с Антарктика! Едното е континет ,другото- географски пояс!Би трябвало да правиш разлика между Земя- Терра и вода?
И ако за Ботев може да имаш някакви уважителни претенции спрямо мен, за географията нагло мога да ти кажа, че си на космически разстояния-зад мен!
Там зубренето без мислене може и да мине!Но може и да не мине!
цитирай
30. starforlife - Сега... За разлика от друг път, за да не бъда обвинен, изчетох макар и набърза целия постинг и всички коментари.
20.06.2019 09:13
И хей така ще вметна следните реплики:

~ Извъртанията и лъжите, както и неправилните и невярни заключения в постинга са доста, но ще се спра само да речем на реплики към това, че:
- Никога и никъде не съм казвал, че Западната компания, в която работя основно, е огромна. Никъде и никога. Казвал съм, че е най-скъпата частна компания в света в момента и това е факт, но не води до заключението, че е огромна. И ето, че явно в главата на домакина тук се получава нещо като разсъжденията му за Литуя и последващите нерелевантни (и неноторни - и неноторни) дюдюкания.
- Частните ми фирми са три, да, но никога и никъде не сам казвал, че имам три офиса. Имам един офис и той е повече от достатъчен. Всъщност, ако се брои този във Варна, са два. Но пак не са три, а точността е много важно нещо. Поне за мен. Но явно за домакина не е и се получава нещо като бръщолевенията му за Литуя.
- Строя, да. С двете си ръце, да. Без досега никакъв майстор да влезе на обекта, да. Но много добре съм казал, че строя жилищна площ, а не къща. Всъщност, жилищни площИ, защото са три отделни "неща", при все, че две от тях са вече свързани физически. Но щом домакинът ви казва какво строя - естествено, че на него трябва да вярвате, а не на другия, спрямо когото е дадено обстоятелство.
ТУК ИСКАМ ДЕ ВМЕТНА НА КВГ55, ЧЕ НИКЪДЕ И НИКОГА НЕ СЪМ ИСКАЛ ОТ НЕГО ДА ВИ КАЖЕ, ЧЕ ТОВА СЪС СТРОЕНЕТО Е ВЯРНО. НИКОГА И НИКЪДЕ. А ТОЙ ПРОСТО ПУСНА ПОРЕДНИТЕ СИ ТРОЛСКИ ДУМИ.
Както и всъщност да го попитам: ЗАЩО СЕ ПРАВИ НА НАСРАН КОМУНИСТ И НЕ ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСА МИ АЗ НА НЕГО ЛИ СЪМ ПРЕДЛОЖИЛ ЗАКУПУВАНЕТО НА ЖИЛИЩЕ В РУСИЯ, ЧЕ ДА ГО ВИДЯ КАК ЩЕ ЗАЖИВЕЕ ТАМ ИЛИ НА ДОМАКИНА, ЧЕ ДА ЛЪЖЕ ПОСЛЕДНИЯ ТАКА НАГЛО И БЕЗЦЕРЕМОННО КАКТО ПОСТОЯННО ДЕ?
- За "задния двор на хипермаркета който нощем охранява(м)": Когато се ебавам с нещо, което изнася на някого от жалката ви гилдия тук (включително и теб, Валдор, приобщавам и към теб пък отправям репликата, че аз не живея като теб в блога, за да подмяташ, че съм се покрил, а към другите вмятам, че да си мислят, че си на 33 години и с по-така социален статус е толкова смехотворно, че дори няма да коментирам)... Та: Иронията ми се подема от домакина и се върти като развалена грамофонна плоча, единствено когато според него може да ме засегне или унизи.
Така в случая е и с охранителството, натресено от жалкия черен пръдльо.
За мен си остава фактът, че вадя пари и от този ресор, СОТ-аджийската дейност, и то повече от много добри пари. И нито самочувствието ми, нито егото ми, страдат от това, какво дюдюкате. Дюдюкат троловете, Влдор, личностите боравят с аргументи и доказателства.
- Още един неразбрал, при все, че така яростно следи изявите ми тук, че вече става втори месец откакто продадох "огромното бяло "Ауди". Нищо, че преди това пък никога и никъде не се е говорело, че е огромно, но то човек без автомобил - огромни му се струват нормални неща.

~ Кратки реплики към смехотворния Иван, опитващ се така настървено да ни се представя за човек на Науката: Иване, ако прочетеш дори само своя 20-ти коментар тук и вникнеш в него трезво, логично и най-вече с разум, ще разбереш защо съм ти казвал неведнъж (икомунист0 да заляга над българския език, че да не се излага като кифладжия, какъвто е всъщност - ирония, Валдор, с намека, че е лайнар без покритие), че си смешен и пишеш глупости. Защото ти СИ смешен, погледнат отстрани и продължаваш да пишеш глупости.
Но като оставим това настрана, така да те попитам откъде накъде ти, ТРОЛЕ, ще твърдиш, че аз харесвам Тера? Страхотни заключения вади мозъкът ти научен.
С това не казвам, че имам обратно отношение към Тера - юрист по образование, пич, юрист, а защо ти го казвам ли? Защото един юрист на около 50 е 300 пъти по-съдържателен откъм интелект от един пръдльо като теб на гонещ 70. Това, защото ти имаш детинското самочувствие да си мислиш, че превъзхождаш околните, а реално е обратно в болшинството от случаите. Например и в този с Любо и тук не говоря за дъвката ви с Арктика, Антарктика, Антарктида, Скарида..., а по принцип като Знания, Интелект и дори положение в Научния свят. В момента, Иван, в момента, а не по времето на смотания соц преди 35 години когато ти се е искало да си в него.

Бих могъл още доста идиотии да засегна...
Като тази да се прави опит да се извърти какво искам да кажа с вметката ми за водното рязане, където някои пък не са ичували даже до момента...
Но това по-нататък във времето - за разлика от виртуалните ви същности, аз не държа тук да се изкарвам победител в спорове, от които ама изобщо нищо не зависи, та дори и за виртуалния ми статус тук.
цитирай
31. merlin68 - Иване, на учения скункс, тези об...
20.06.2019 09:27
Иване, на учения скункс, тези обяснения му бяха направени нееднократно в продължение на почти седмица. Сега осралият се като карпатска лисица "учен", твърдящ, че Антарктика и Антарктида, са едно и също "нещо", е намерил "доказателства" за чутовната си неграмотност в английския език, където, Антарктика е Antarctic, а Антарктида е Antarctica. От което следвало, че дебилната му мисъл, че Антарктида е едно и също с Антарктика е вярна:)
Тъпото копеле, е толкова тъпо, че не схваща колко е тъпо.
Но проблемът с учения скункс не е в безмерната му глупост и наглостта да я навира навсякъде - те моите герои са все такива и аз си ги уважавам и дори обичам, с изключение на тази смрад. Проблемът с него е, че той пусна постинг за Баташкото клане в който го определи като чисто българска работа, в която, новата вяра (исляма), нямала никакво отношение за зверствата извършени от помохамеданчените башибозуци, които се дължали на стари навици (значи разбирай - навици отпреди да приемат правата вяра, докато са си били православни скотове).
Този мръсник, ако е вярно това което Гочо казва, преподава на нашите деца. А благодарение дейността на такива "преподаватели", България няма да доживее да празнува 1400-а годишнина.
Чак ти се чудя как го приятелосваше толкова дълго време, обяснявам си го само с това, че не си чел този му "шедьовър" за Баташкото клане.
цитирай
32. merlin68 - Гледам жмир пак се е възбудил. . . . ...
20.06.2019 09:31
theeconomist написа:
Гледам жмир пак се е възбудил....:-)))
Казват ми, че пишел, че ти и аз сме едно и също лице. Може...за разлика от него, който е един и уникален, неграмотен и смешен задник.
Вероятно, горкият страда от мания за преследване...
Поздрави,


Да, пише, че сме един и същ човек, но той скункса, пише какви ли не простотии, ако човек почне да обръща внимание на всяка от тях... отиде му живота в дискусия с дебил.
цитирай
33. starforlife - Мери, скъпа Мери,
20.06.2019 10:50
ти наистина четеш със задника си или възприемането при теб е крайно сбъркан процес.
Ето пример от новото лайно, което си изклепал волно или неволно в новия си коментар от преди малко, това за преподаването.
Кога и къде съм казал, че Любо (Вмир) "преподава на нашите деца"? (цитирах те затова са кавичките)
КОГА И КЪДЕ КАЗВАМ ТАКОВО НЕЩО?

Това е някакво извратено, но не и нормално твое четене и възприемане на написаното, същото като това да съм казвал по отношение на Литуя, че "милиони капки са изкоренили милиони дървета" - отново недословно те цитирах.
И би ли ми помогнал с едно тото, цитирайки ми 5 числа в интервала от 1 до 35? Моля.
цитирай
34. vmir - 29. leonleonovpom2, Здравей, Леон!
20.06.2019 11:56
Съжалявам, че точно с изследовател трябва да продължа безумния спор, основаващ се на злостната интрига, че лоши хора са отнели свещеното право на руснаците да наложат на всички по света да наричат най-южния континент Антарктида вместо Антарктика.

Не намирам нито лингвистични, нито географски, нито прагматични, нито морални основания (правото на първооткривателя да даде име на откритието си), за да приема, че Антарктика и Антарктида не са синоними, както твърдят някои нескопосани български преводи и за да угодите на нелепите руски претенции, не само нарочвате южния полярен кръг за “географска” област но и го кръщавате “Антарктика”.

Вече имах възможността да ти възразя аргументирано на последното и затова няма да се повтарям, че географска област с подвижни граници не съм срещал и не съм прочел от теб пример за съществуването на такава.

За „свещеното право” на руснаците – не само американците, но и огромната част от останалите народи наричат южния континент Антарктика, а не Антарктида. И не само французи, германци, британци и прочие западняци, но също и съседните ни турци, гърци, македонци, сърби и т.н. също я наричат Антарктика, а не Антарктида. И обяснението съвсем не е в нарушаването на „свещеното право на руснаците” от Макартизма (както ще каже Крумедикойси), а защото южния континент си има име и от хилядолетия то гравитира около Антарктика по множество причини, някои от които бяха цитирани от Гет, други не ми се изброяват заради нескопосан опит да бъдат заличени, а историята – пренаписана като започваща от руснаците, които са зърнали от разстояние ледени пространства, които дори не са достигнали. Дори само турците имат географски карти с Антарктика поне 3 века преди руснаците да я зърнат за пръв път. Ха-сега - какъв съм предател - да кажа нещо толкова положително за турците...

Тера в случая е напълно права и причината е, че знае английски за разлика от всички останали в този „спор”, който доказва какви глупави недоразумения пораждат нелепите претенции и сляпата вяра в тях от хора без необходимите познания.
цитирай
35. merlin68 - Съжалявам, че точно с изследовател ...
20.06.2019 14:18
анонимен написа:
Съжалявам, че точно с изследовател трябва да продължа безумния спор, основаващ се на злостната интрига, че лоши хора са отнели свещеното право на руснаците да наложат на всички по света да наричат най-южния континент Антарктида вместо Антарктика.

Не намирам нито лингвистични, нито географски, нито прагматични, нито морални основания (правото на първооткривателя да даде име на откритието си), за да приема, че Антарктика и Антарктида не са синоними, както твърдят някои нескопосани български преводи и за да угодите на нелепите руски претенции, не само нарочвате южния полярен кръг за “географска” област но и го кръщавате “Антарктика”.

Вече имах възможността да ти възразя аргументирано на последното и затова няма да се повтарям, че географска област с подвижни граници не съм срещал и не съм прочел от теб пример за съществуването на такава.

За „свещеното право” на руснаците – не само американците, но и огромната част от останалите народи наричат южния континент Антарктика, а не Антарктида. И не само французи, германци, британци и прочие западняци, но също и съседните ни турци, гърци, македонци, сърби и т.н. също я наричат Антарктика, а не Антарктида. И обяснението съвсем не е в нарушаването на „свещеното право на руснаците” от Макартизма (както ще каже Крумедикойси), а защото южния континент си има име и от хилядолетия то гравитира около Антарктика по множество причини, някои от които бяха цитирани от Гет, други не ми се изброяват заради нескопосан опит да бъдат заличени, а историята – пренаписана като започваща от руснаците, които са зърнали от разстояние ледени пространства, които дори не са достигнали. Дори само турците имат географски карти с Антарктика поне 3 века преди руснаците да я зърнат за пръв път. Ха-сега - какъв съм предател - да кажа нещо толкова положително за турците...

Тера в случая е напълно права и причината е, че знае английски за разлика от всички останали в този „спор”, който доказва какви глупави недоразумения пораждат нелепите претенции и сляпата вяра в тях от хора без необходимите познания.

Скунксче миризливо, безумният спор няма да продължиш с никого тук, защото наглостта ти да се правиш, че не си разбрал, че беше "помолен" да се разкараш от блога ми, повече няма да толерирам. Направи достатъчно идиотски изказвания за да се запознаят читателите що за стока си, нямам намерение да продължавам да търпя миризмата ти.
Какви основания намираш, или не намираш ти, името на континента да е Антартида, за никого по света не представлява интерес. И това, че американци, французи и други го наричат Антарктика, по никакъв начи не означава, че българи, руснаци, испанци и много други не може да го наричаме Антарктида. В България този континент се нарича така, а това, че ти се опитваш чрез езикови жонглирания през английския, да маскираш абсолютната си неграмотност, не е тема въобще за спор. Още повече, че ти бъркаше и Арктика с Антарктика, а сега ни "светваш" по въпроса, че едната дума, била антипод на другата, както цитирал Гет, руската Уикипедия))
"Антарктика е географски регион, обхващащ континента Антарктида и водите и островните територии в Южния океан разположени южно от Антарктическата конвергенция."
"Антарктида е континент, обграждащ Южния полюс на Земята."
А това последното дето си го пльоснал - че, някои си, не сме знаели, че Антарктика и Антрактида са едно и също "нещо", понеже не знаем английски... направо счупи личния ти и без това много занижен тъпомер:)
Изчезвай оттук, часът по география за скунксове със специални потребности завърши.
цитирай
36. leonleonovpom2 - Здравей, Любо!
20.06.2019 14:22
Оставам дребнавите заяждания настрана...
Има термин Арктика и аналогичен на него Антарктика
За Тера има много лошо мнение жена, която и ти уважаваш!
Не всичко е политика , приятелю!
Аз също ,още от ученик се бях насочил към политиката, но за мое щастие ,мечтата ми не се осъществи!~ И може би ,върхът на подготовката ми в този етап беше именно географията ! Ами реално, аз изнасях уроците по география в гимназията!
Тера е едно студено същество, целяшо да докаже имагинерното си превъзходство над другите чрез унижаването им
Бил съм на прогимназиално ниво относно Ботев ?
Първо не е разбрала целта на постинга Основната! Да се подчертае заслугата му днес България да я има! И тя е може би основната!
Хайде сега, историците я подминават, ученик от прогимназията я знае?
Без коментар!
Простено и е, не знае ,че от класа ни за Ботев учителката в гимвназията изпита само мен, донесе ми бележника, което правеше в изключителни случаи и никой друг повече за него! За сведение на Тери, аз знам причината за това

Едва ли има по- голям защитник , поне тук, на американците, че наистина са били на Луната От мен!
Но като географи са слаби, това ми е мнението

Северният и Южният полюс имат съществена разлика Тя не е случайна, има си причини
Посочих горе, има континет на Южния полюс
Арктика и Антарктика са всъщност задполярието и на север и на юг!
Ти си умен човек
Арктика на север не се влияе от граници

Но да вземем континента на Юг Континентът си има граници Прилежащите към него води , след полярния кръг не могат да се считат за суша Съгласен си, нали?
Така, че не може Антарктика и Антарктида да са едно и също нещо!
Добре, ако континетнта е Антартика, как се нарича зоната, цялата след полярния кръг Не може и тя да носи същото име, нали?
Игра на думи и словосъчетания е , наистина, но се цели да се направи разликата!

Относно правото, ще си послужа с Пржевалски Той е енциклопедист, повече е военен шпионин ,отколкото учен географ, без ни най-малко да бъде подценяван като такъв Описал е един кон, който и днес носи името на Пржевалски И никой няма и намерение да му промени името! Примерите са хиляди За Рио споменах!

При цялото ми уважение към американците, географията не им е най- силната наука!
Хуманитарните науки- също, в известна степен Що се отнася до техническите науки, до произзводството и свързаната с него наука, там мога само да се възхищавам от гения им!
Защото съм се учил като съвсем млад от тях, усетих насърчението им и фактически, каквото съм постигнал в значителна степен го дължа на тях! На тези добронамерени хора!
Но за слагането на знак на равенство между материка и материка с принадлежащата му водна зона -тук не съм съгласен!
Ти съгласен ли си, ти си класен математик, че тук има знак на равенство?
Хайде, на Терра е простено ,тя е специалист по литературни анализи и по прослушване на опери!

Хубав ден!

ПП- Георги много се компрометира с невъздържаността си Не е ли разбрал ,че анализите и наблюдението ми са много силни страни? Как си е въобразил ,че може да ме заблуди? При положение ,че са включени, а не обратно!
цитирай
37. merlin68 - ти наистина четеш със задника си или ...
20.06.2019 14:52
starforlife написа:
ти наистина четеш със задника си или възприемането при теб е крайно сбъркан процес.
Ето пример от новото лайно, което си изклепал волно или неволно в новия си коментар от преди малко, това за преподаването.
Кога и къде съм казал, че Любо (Вмир) "преподава на нашите деца"? (цитирах те затова са кавичките)
КОГА И КЪДЕ КАЗВАМ ТАКОВО НЕЩО?

Това е някакво извратено, но не и нормално твое четене и възприемане на написаното, същото като това да съм казвал по отношение на Литуя, че "милиони капки са изкоренили милиони дървета" - отново недословно те цитирах.
И би ли ми помогнал с едно тото, цитирайки ми 5 числа в интервала от 1 до 35? Моля.

Гочо, не си ли ти този, който на не едно място си писал, че скункса, подготвя ученици за олимпиади? Не е ли това преподаване?
Да, прав си, не са милиони капки, а милиони струйки вода с диаметър 0.5мм тия дето са изкоренили милиони дървета в Литуя. Ама не ми е ясно, Гочо, каква е разликата като заменим капки със струйки, дане би да се получава верен резултат, че тия струйки са изкоренили дърветата?:)))
Гочо, аз знам, че водата може да реже метал и дърво при определено налягане и други условия. Я обаче ми обясни как в Литуя ти намери подобни условия? Въобще, написването на онзи ти коментар под предишния ми постинг е чутовна глупост, при това не за човек с три висши, ами даже за за ученик на 15+
цитирай
38. leonleonovpom2 - Много добре знам Любо, как се пише и ...
20.06.2019 16:31
Много добре знам Любо, как се пише и на френски и на италиански Антарктида Но защо трябва да копираме във всичко някой От памтивека е утвърдено у нас Антарктида
И да ти кажа, от елементарната математическа гледна точка е правилно континента да има едно име, а полярната зона ,цялата + континента- друго
Безспорно е , че Антарктика съответства на Арктика Да ,всичко е Антартика И Антартида- също Но малката промяна показва ,че става дума за нещо по- розлично
А кажи ми под Антарктика какво разбираш ти- само континента ли или континента плюс водната зона? Не е ясно ,нали
Антарктида не означава ,че не е Антарктика Но сочи ,че става дума за континента
Ог географска гледна точка , а и не само географска, подобно уточнение е правилно!
За Антарктида има международни споразумения и никой ве може произволно да ги нарушава Русия - също! Руснакът е дисциплиниранДаже самите те ще следят да не нарушават договора
Кръшелното име е от уважение, не признак за собственост
Не съм лингвист като Тера, но за разлика от нея, знанията си мога да ползвам в изследвания, а не като папагал да ги повтарям!Прекалено много си е позволила по мой адрес, за да се прави на разсеяна!
И ако се въздържам от остър отговор, то не е ,че не мога, а за да не я порежа!
Гледам ,че в учебници и в справочна литература Антарктида си е Антарктида на Български
Записах мнението си по въпроса
Ние сме световни шампиони по глупости

Иначе има прецеденти
Например, като се пише Алжир и Тунис, някой може ли да каже, кое се има предвид, столицата или държавата
Съгласен съм, че трябва да има единен стандарт за всички относно наименованието
Но също смятам за правилно ,без допълнителни уточнения, като се каже Атлантика , от раз да става ясно, кое се има предвид- само континента или цялата полярна зона!?

цитирай
39. merlin68 - Иване, затврена е дискусията с у...
20.06.2019 18:27
Иване, затврена е дискусията с учения скункс, на когото десет пъти казах, че е задник нон грата в моя блог.
Не прави разлика глупакът между Арктика, Антарктика и Антарктида, дошъл да ми смърди тук и да вади от сто кладенеца вода. Откакто съществува българска наука и образование се знае, че има континент Антарктида и географси район Антарктика, дебилът явно на училище не е ходил, то през демокрацията защо да си губиш времето да ходиш на училище като можеш да си купиш диплома.
цитирай
40. vmir - Що триеш бе педал смотан?
20.06.2019 20:54
Що се страхуваш от истината? Педеруга тъпа.
цитирай
41. merlin68 - Що се страхуваш от истината? Пед...
20.06.2019 21:06
анонимен написа:
Що се страхуваш от истината? Педеруга тъпа.


Слушай бе дебил, ти до толкова ли си тъп, че не разбираш даже когато те гонят?
За каква истина ми говориш ти бе, безмозъчно и продъжно същество, което вместо да отвори учебника по география и да прочете що е Арктика, що е Антарктика и що е Антарктида, е седнал да спами простотията си в блога ми.
Читателите са достатъчно умни, от коментарите ти до тук, отлично са схванали колко си тъп, няма нужда от продължение, защото става досадно.
Айде изчезни.
цитирай
42. leonleonovpom2 - Здравей, Любо!
20.06.2019 21:17
Цялата неразбория ,според мен, идва от наличието на континент- земя в южната полярна област
Иначе Арктика си е географска област, съответстваща на полярната в Северното полукълбо Езиково? Свързана е с белите мечки

Съответстващата и област в южното полукълбо правилно е наречена анти-Антарктика Ще рече противоположна на Арктика И в центъра на континента се намира южния полюс Този континент го наричаме Антарктида Според мен, за да се подчертае ,че е част от Антарктика, но не се припокрива изцяло с нея
На мен не толкова как се нарича е толкова интересно Въпрос на международно съгласуване и стандарт е! Но ми се струва правилно да носи име, леко отличаващо го от географската област Антарктика Което означава ,че така посочено се има предвид място в сушата , а не в океана....

Интересно е наличието на суша там, по площ по- голяма от Европа и двукилометрова ледена обвивка върху нея Според мен това е баласт, както в някои детски играчки, който ги поддържа изправени Или както коментираш, това отромно количество лед регулира по някакъв начин наклона на земната ос и поддържа равновесното състояние на Земята! На север ледът е с десетки пъти по- малко
Не го казвам като специалист, какъвто в тази област не съм Астрономията не ме влечеше, когато я учих, защото не намирах логика в написаното Трябваше да се учи наизуст
Та, Земята си е един вид жив организъм, движи се, регулира движението си
Доколкото си спомням имаше един турски капитан, по времето някъде на Сюлейман Великолепни, който е направил подробна карта на континента, без крайбрежния лед? Карта като съвременните, с меридиани, които преди 400 години са били непознати? А той твърдял ,че е ползвал стари карти ,на няколко хиляди години?? Загадка аналогична на рисунките в платото Наска?
Това е истината, че нищо не знаем, колкото и да се мислим за вещи!
цитирай
43. starforlife - ~
21.06.2019 00:25
leonleonovpom2 написа:
Георги много се компрометира с невъздържаността си Не е ли разбрал ,че анализите и наблюдението ми са много силни страни? Как си е въобразил ,че може да ме заблуди? При положение ,че са включени, а не обратно!

Иване, ако имаш толкова близък приятел Психолог, че да може да е откровен с теб и наруши един от най-основните принципи в тази Наука, ще ти каже, че ти страдаш от раздвоение на личността, пич.
Но да оставим настрана това (една дума, икономч0) и те помоля да дефинираш какво е "компрометиране", м?

И би ли бил така добър да ми цитираш 5 числа в интервала от 1 до 35, защото ощипаната момо Мери се цупи.
цитирай
44. leonleonovpom2 - Благодаря, Георги!
21.06.2019 06:54
starforlife написа:
leonleonovpom2 написа:
Георги много се компрометира с невъздържаността си Не е ли разбрал ,че анализите и наблюдението ми са много силни страни? Как си е въобразил ,че може да ме заблуди? При положение ,че са включени, а не обратно!

Иване, ако имаш толкова близък приятел Психолог, че да може да е откровен с теб и наруши един от най-основните принципи в тази Наука, ще ти каже, че ти страдаш от раздвоение на личността, пич.
Но да оставим настрана това (една дума, икономч0) и те помоля да дефинираш какво е "компрометиране", м?

И би ли бил така добър да ми цитираш 5 числа в интервала от 1 до 35, защото ощипаната момо Мери се цупи.


Много мило от твоя страна ,че проявяващ такава загриженост!?
Това е добро качество, бързо да забравяш!
За компрометиран сам ще си отговориш,като се върнеш назад и прочетеш коментарната помия, която изсипа Може ли след всичко това, да имаш някаква вяра в такъв човек, как мислиш?
Компрометиран ли е или е чист като сълза?
А кажи ми, като си толкова голям специалист и вълна не може да стигне петстотин и няколко метра височина в изолиран район, как си обясняваш наличието на лед на повърхността на Антарктида-14 милиона квадратни километра площ с дебелина 2 километра?
Слушам?
И , ако можеш, опитай са да свържеш двете неща, защо в единият случай може , а в другия- не?
И също, обясни с какво точно съм станал смешен, давайки примера с Лисабон? Това ми е много интересно
Но , аргументирано Не в стила, че всички глупаци се смеят, защото не вдяват!
За сведение, Лисабон е класически случай за цунами И е единственият пример в съвременната история, за напълно унищожен град от цунами, столица на Световна империя!При средна надморска височина около 100 метра Кралският дворец е устоял на земетръса ,но е пометен от вълната!......

За какво ти са петте числа? Има теория на вероятностите, според която ,по закона на случая, всеки може да ги познае, след определен брой опити Ето и формулата 35.34.33.32.31/ 1.2.3.4.5? Останалото е до късмет На времето, след дълъг размисъл, приех да правя нещо много рисковано С коментар, какво е и кога може да се случи по закона на случая, хазарта Хазарт не е мръсна дума, означава случайност За съжаление, стана някъде на стотния път, на на милионния и всички ,включително и глупаците, които се смееха , се убедиха в правотата ми
Намислил си пет числа и искаш да ги позная ли?Или да позная тези от тотото и да ги пуснеш? Обясни, да знам,дали си струва труда!?
Умният и способен човек, за какъвто ,сигурно основателно се считаш, е и възпитан
И би разбрал, без подкана, че в случая нещо ми дължи! Не материално!
Само една, единствена....дума!
цитирай
45. starforlife - Иване, аз не съм идиот, но думите, които са две, защото аз "Извинявай" няма как да кажа с една дума, би ги получил когато ги заслужиш.
21.06.2019 11:06
Извинение се дава, а не се изисква.
За Лисабон - ти май никога няма да осъзнаеш, че ставаш смешен с постоянното му повтаряне, а не с нещо друго. Като при оня мохабет за краставицата и 99% вода.
Но в случая аз поради други причини казвам, че си смешен, защото коментарът ти който давам като жокер не съдържа дюдюкането ти за идиотията "Лисабон". Това, че ти не схващаш противоречията си, прави само и единствено теб глупав или вече поради годинките изветрял.
За числата - типичното лелеене на дървения философ, който се опитва да се прави пред околните. Приканих те повече дори от нормално, та чак учтиво да ми цитираш 5 числа, а ти отново се отвяваш в дървенофилософстване. Толкова ли беше трудно да цитираш числа, пич? Или като крайно любопитен женчо, манталитетът ти надделява винаги и любопитството пъпкува? М?
Големият труд да цитираш 5 числа, че трябва да ти обяснявам за какво ми трябват.
Ми решил съм да си пусна тото, извличайки числата от максимален брой предоставени от блогъри (не се прави, че не надзърташ при мен, смешко). Сега ще седнеш ново философстване ли да разпъваш, вместо просто де цитираш за 10 секунди числата.
Пълен ташак си, Иване.
Ама пълен.
цитирай
46. leonleonovpom2 - Да.....
21.06.2019 12:09
Просто няма какво да се коментира
Това ,че ти по някакъв странен начин схващаш нещата,съвсем не означава ,че си прав и модел за подражание
Откъде разбра че става дума за извинение?Някаквискрупули ли имаш? При положение ,че винаги си прав, а другият греши? Не може да бъде!
Аз от никой не съм искал извинение, от тебе също Но съм получавал, за далече по- дребни неща!
Това беше тест и ти потвърди очакванията ми
Защо мислищ ,че идеалът си ти и другите трябва да са твое подобие?
Аз лично нямам такова изискване към другите и смятам ,че е неправилно Човек е неповторим в индивидуалността си Никой няма право да го променя, в зависимост от това, дали го харесва
Подобна оценка, при това съвсем близка до реалността , мога да направя и аз за тебе, но няма да е полезна нито за тебе, нито за мен
Но да прекратявам безсмисления коментар

В блога ти не влизам,миражи ли ти се явяват, тук научих достатъчно Повече не е и необходимо
А въпросното ти извинение не ми е нужно, пази си го в швейцарска банка!
цитирай
47. leonleonovpom2 - Щях да ти дам пет чуудотворни числа, ...
21.06.2019 15:54
Щях да ти дам пет чуудотворни числа, плюс едно резервно- 40!Защото е извън бройката
Но сега ще ти дам само него А да видим, можеш ли да намериш другите пет?
цитирай
48. merlin68 - Просто няма какво да се коментир...
21.06.2019 18:00
leonleonovpom2 написа:
Просто няма какво да се коментира
Това ,че ти по някакъв странен начин схващаш нещата,съвсем не означава ,че си прав и модел за подражание
Откъде разбра че става дума за извинение?Някаквискрупули ли имаш? При положение ,че винаги си прав, а другият греши? Не може да бъде!
Аз от никой не съм искал извинение, от тебе също Но съм получавал, за далече по- дребни неща!
Това беше тест и ти потвърди очакванията ми
Защо мислищ ,че идеалът си ти и другите трябва да са твое подобие?
Аз лично нямам такова изискване към другите и смятам ,че е неправилно Човек е неповторим в индивидуалността си Никой няма право да го променя, в зависимост от това, дали го харесва
Подобна оценка, при това съвсем близка до реалността , мога да направя и аз за тебе, но няма да е полезна нито за тебе, нито за мен
Но да прекратявам безсмисления коментар

В блога ти не влизам,миражи ли ти се явяват, тук научих достатъчно Повече не е и необходимо
А въпросното ти извинение не ми е нужно, пази си го в швейцарска банка!


Иване, ти знаеш, че при всичките си недъзи, соца имаше и доста добри практики, една от най-добрите му беше, че държеше въздуха под налягане надеждно затворен да не избива:)
цитирай
49. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
21.06.2019 19:40
Така е!
Едва ли има някой тук, изпитал повече от мен жилото на Соца От тази гледна точка трябва да плюя безогледно Но аз не съм получил нищо даром от него Но съм получил и оценка! Подобаваща Защото някойтрябваше и да работи!
Но още звучат в ушите ми думите на покойната ми началничка, когато някои я подкокоросваха, при" демократичните " промени, да се отърве от мене?
Без да я питам, диРектно, каза:
Иване, спокойно работи! Без тебе , по- добре да закрием и секцията! Ти вършиш половината от работата, която никой друг не може да свърши?

Та , колкото и да не съм привърженик на такива определения, Въздухаров е герой на нашето време-демократичното!
Което върна Иречековото време Неспособни да управляват способни?и ДА ГИ ОЦЕНЯВАТ?
Направих на един шеф отчет с графични зависимости, която явно не разчете и не можа да разбере Така и и казал, кой ще ги разбере? Но отишъл при началничката ми и направил гаден коментар за мен ?Тя, която ме познаваше от първия ми ден там, рязко отговорила:
- Само за Иван подобен коментар не приемам! Той е различен от другите!
Мир на праха и!
Та Въздухаров ще ми прави оценка и тя ще има някаква стойност за мен?
Не повече от тази на вживялата се за фактор блогова лайнярка, оня, натакования!
Да си оцвети ника в синьозелено, да му напомня ,че е само лайнярка и нищо повече!А не в червено!

Така е, " демокрацията" позволи на измета на обществото да се смита за някакъв фактор?!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679968
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031