Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 22:42 - За българските патриоти и султана
Автор: merlin68 Категория: История   
Прочетен: 16939 Коментари: 38 Гласове:
30

Последна промяна: 12.03.2015 01:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предполагам, че на всички нормални хора в България, от 25 години им прави впечатление как се роят борците против комунизма. Сякаш колкото повече се отдалечаваме от времето на комунизма и колкото повече намалява населението ни, толкова повече се увеличават тези борци. Това е един на пръв поглед странен феномен. Погледнато внимателно обаче, този феномен е разбираем и лесно обясним - колкото по-умрял е един лъв, толкова повече смели хиени отиват да го борят.
Този феномен в България не е прецедент. Аз както и мнозина други добре си спомняме, че по времето на комунизма, също така успешно се бяха нароили борците против капитализма и фашизма. И в една скобка само ще припомня, че българските войници, действително сражавали се срещу фашизма на фронта, те не бяха антифашисти, а само фронтоваци. Не заради друго, а защото големите привилегиите не стигат за всички - воювал си, е добре, но това не те прави антифашист, то това не е за всеки, само за наши хора. През 1988г. все още имаше много такива борци против капитализма, а това е 44 години след като капитализма бе преборен. Което ще рече, че ако няма някое сътресение което да доведе на власт нови борци, то поне още 20 години антикомунистите смело ще продължават да бият комунизма.
Познавам (както впрочем сигурен съм и мнозина от вас) такива активни борци против капитализма, които след 1989г. станаха също толкова активни борци против комунизма. Хора катерили се със зъби, нокти и езици по партийната стълбица, в един момент се оказаха борци против тая същата партия. Какво противоречие! - Но само на пръв поглед, ако се замислите всъщност ще разберете, че тия кариеристи наистина пребориха комунизма, направо му разкатаха фамилията и на мястото й уредиха своите фамилии. Днес тези бивши комунисти, успешно катурнали комунизма, се катерят по стълбичката на демократичната власт, като същевременно я и провалят точно толкова успешно колкото провалиха и комунизма. Но не си мислете, че това е само през последните 50 години - не, така е било от самото създаване на Третото българско царство. Още тогава едни са оставяли кости в Балкана за свобода, а други са получавали паницата на активни борци (справка Капитан Петко войвода, припомнете си филма).
Но както и да е, явно така е писано на търпеливите българи дето не са борци. Като такъв българин и аз, дето нито капитализма, нито комунизма борих, сега търпя поредните борци и се дразня от време на време, въпреки, че на последък съм го ударил повече на смях - като видя изява на такива пишман борци и ми става смешно, даже понякога много смешно. Има обаче едно голямо НО!

То бива борба, то бива патриотизъм (защото всички борци независимо дали против фашизъм, капитализъм, комунизъм, по дефиниция са все български патриоти), ама нека да има и някаква граница!
Да се гавриш с паметта на българи загинали при трагични обстоятелства, с единствената цел, да покажеш какъв борец срещу комунизма си, това за мен преминава всякаква граница!
Но да минем конкретно на въпроса - Преди два дни на 9 март се навършиха 30 години от атентата на гара Буново. Турски терористи (български турци) заложиха бомба и взривиха вагон за майки с деца. Загинаха 7 души, 9 бяха тежко ранени.
На тази дата, един активен борец против комунизма с ник 
sullltan, написа тук в блога, постинг. В него, вместо да почете невинните жертви на това зверство, въпросният Султан, се е заел да обяснява кой имал и кой нямал право да говори за тероризъм. Да прави паралели между терористичния акт в Буново и този извършен от комунисти в църквата Света Неделя през 1925г. където загиналите били 137 - значи да си направи всеки извода кои били по-големи терористи.
На всичкото отгоре, този същия се възмути, че му били сложили един минус (аз). Обясних му защо е минуса, а той ми изтри коментара:
sullltan написа:    
Който е сложил минуса, как ще убеди мен или друг, че му пука за които и да било жертви?
Мисли само за минусчета и плюсчета.
А че от история не разбира, то е повече от ясно.


Чудиш се кой е сложил минуса ли - Аз го сложих!
За всичките години от както съм в блога съм сложил десетина минуса, на особено гнусни постинги, твоя определено е от най-гнусните!
Когато някой чист негодник като теб, се прави на демократ за сметка на паметта на загинали по жесток и престъпен начин хора - това наричам връх на гнусотията!
Днес се навършват 30 години от смъртта на 7 абсолютно невинни човека. Това е ден на почит, ден за спомен и ден за осъждане на извършителите на това варварство! Това не е ден в който дебили като огромната част от коментиращите плюс автора, да се изявяват като борци против комунизма!
Като искате да плюете по комунистите-престъпници извършили зверския атентат в църквата, напишете постинг отделен, плюйте ги колкото искате и аз ще ги заплюя! Но това което правите тук, е абсолютно негодничество!


Чудя се и що за български патриот би си избрал за ник - Султан?
Чудя се също, що за български патриоти са тия, които по командата дадена от Султан, се хвърлиха в бой срещу комунизма, потъпквайки паметта на загиналите в Буново българи?
Ами това е, може да видите въпросния постинг на султана, както и всичките коментари на патриотите строени под командването му ето тук: 
sullltan.blog.bg/history/2015/03/09/komunistite-niamat-pravo-da-govoriat-za-terorizym.1344504
Само ще обърна специално внимание на един от въпросните патриоти и борци с комунизма -
vmir
Тоя преди около две години беше пуснал още по-гнусен постинг в който се погаври с жертвите на баташкото клане, само зе да може да лансира блестящата си теза, че комунистите били башибозуци.




Гласувай:
32



1. freeoldmen - Никът sullltan е на известния блогов подлец тутанкамон661,
11.03.2015 22:54
така че, не се чуди.
Вмирисания му е вярна дружка в ибрикчийството.
Избягвай да го четеш, само мръсотия излива...
цитирай
2. schumpov - Комунизмът в България не е умрял ...
11.03.2015 23:17
Комунизмът в България не е умрял лъв. В България няма нито един борец антикомунист реципрочен на борец антифашист. В последните 25 години няма нито един убит комунист защото е комунист. Няма нито един осъден комунист за комунистическа дейност или за съсипването на държавата. Вие слагате равенство между борец антифашист и борец антикоменист, защо?
цитирай
3. born - Великият Радой бе написал една не ...
11.03.2015 23:27
Великият Радой бе написал една не особено известна епиграма, като че ли точно за тези лица : "На онези - които паднаха в борбата - се падна честта . На другите - "ГЕРОИТЕ" - които останаха живи - се падна властта." Властта е нещо преходно и непостоянно и в повечето случаи краят е особено поучителен за кандидатите за слава - Народният съд, Саддам, Кадафи и т.н. В тази категория не включвам миризливите гомньовци от родния блог , анонимни келеши и нереализирани "гении", преливащи от злоба и завист поради некадърност и физическа и духовна немощ.
цитирай
4. mt46 - Поздрав!...
11.03.2015 23:38
Сега е най-лесно да се пише срещу комунизма и социализма... Аз признавам за смели и достойни хора тези, които са критикували преди 1989 г. пороците на социализма... Явно търсят причините за сегашното катастрофално положение на България само в бившите комунисти. Но нали социализъм имаше и в Унгария, в Чехословакия, в Полша и т. н.?...
цитирай
5. merlin68 - Комунизмът в България не е умрял ...
11.03.2015 23:47
schumpov написа:
Комунизмът в България не е умрял лъв. В България няма нито един борец антикомунист реципрочен на борец антифашист. В последните 25 години няма нито един убит комунист защото е комунист. Няма нито един осъден комунист за комунистическа дейност или за съсипването на държавата. Вие слагате равенство между борец антифашист и борец антикоменист, защо?


Първо с това с което не съм съгласен с Вас, а след това и с това с което съм съгласен.
Комунизмът в България умря още преди 89г. Той умираше бавно поне две десетилетия, че да не е и повече. Умираше точно по този начин, който и описвам в постинга - истинските комунисти с техните идеали бяха избивани преди 44г. останалите дошли след 9 септември на власт се опитаха да реализират идеите си. Постепенно обаче вечните "герои", "борци" и "патриоти" се намърдваха в структурите на комунистическата власт, децата на комунистите растяха и те се намъкваха в същата власт като деца на активните борци. В резултат на това идеалите на комунизма се изкривяваха все повече. Накрая дойде момента в който малкото останали комунисти като Бай Тошо, вече бяха стари и уморени, а новите кариеристи бяха образовани, млади, напористи и лишени от какъвто и да е стремеж да строят утопията комунизъм. Те това е - комунизма у нас отдавна умря, убиха го "активните борци против капитализма".
Сега тия същите са демократи, проблема е, че не са строители, а рушители. Те не са комунисти, не са обаче и демократи - те са "активни борци" за собствено благо. А собственото благо през последните 25 години се постига изключително за сметка на общото такова, демек държавата.
Да прав сте, осъден няма ни един комунист - ами как ще осъдиш баща си? Той комунист, убивал в Белене, а ти демократ изучен като дете на активен борец. Няма виновни - виновен е комунизма! Такова било времето! Всички преживели катарзис и готови демократи. Само дето строители няма сред тази паплач.
Слагам равенство между "борец" антифашист и "борец" антикомунист - те са едно и също. А за истинските борци аз в този постинг не говоря въобще.
цитирай
6. merlin68 - Сега е най-лесно да се пише срещу ...
12.03.2015 00:22
mt46 написа:
Сега е най-лесно да се пише срещу комунизма и социализма... Аз признавам за смели и достойни хора тези, които са критикували преди 1989 г. пороците на социализма... Явно търсят причините за сегашното катастрофално положение на България само в бившите комунисти. Но нали социализъм имаше и в Унгария, в Чехословакия, в Полша и т. н.?...


Тия които критикуваха тогава, критикуват и днес, но както бяха малко тогава, така са малко и днес.
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Не е умрял камунизмо,
12.03.2015 00:32
щом пишете такива глупотевини.
цитирай
8. merlin68 - Не е умрял камунизмо, щом пишете ...
12.03.2015 00:58
slavimirgenchev1953 написа:
Не е умрял камунизмо, щом пишете такива глупотевини.


Ами щом смяташ, че не е умрял, бори го бе Слави. Аз на никого не преча да се бори с комунизма, просто апелирам да не се гаврите с някои неща.
цитирай
9. merlin68 - Великият Радой бе написал една не ...
12.03.2015 01:07
born написа:
Великият Радой бе написал една не особено известна епиграма, като че ли точно за тези лица : "На онези - които паднаха в борбата - се падна честта . На другите - "ГЕРОИТЕ" - които останаха живи - се падна властта." Властта е нещо преходно и непостоянно и в повечето случаи краят е особено поучителен за кандидатите за слава - Народният съд, Саддам, Кадафи и т.н. В тази категория не включвам миризливите гомньовци от родния блог , анонимни келеши и нереализирани "гении", преливащи от злоба и завист поради некадърност и физическа и духовна немощ.


Напълно съм съгласен, Радой е наистина велик.
В една държава принципно хората на изкуството, трябва да са опозиция на всяка власт. Те са коректива, днес се чудя в България има ли такъв коректив?
цитирай
10. podvodni - На времето (преди 1990-та г. ) имаше ...
12.03.2015 01:12
На времето (преди 1990-та г.) имаше един интересен виц, че нашите пранини са необятни, защото, даже след толкова дълго време след 9.09. 1944-та още излизаха партизани.
И днес е съощото, колкото повече се отдалечаваме от 1990-та г. борците срещу комунизма ще ствата все-повече и повече. Въпреки, че, реално погледнато, комунизъм никъде в соц.лагера не есъществувал.
Т.е. като е казал Големанов- Партията може да остане без членове, но без кандидат министри - никога.
цитирай
11. dinkov - Динков
12.03.2015 03:16
merlin68 - ако не беше тъжно щях да се посмея. Лошото е, че постинга ти е точен и верен.
Ицко
цитирай
12. theeconomist - То е като в стиха:
12.03.2015 06:32
...."и може би тъй ще се случи,
слепец да те води по правият друм,
безчестник на чест ще те учи!"

Не му обръщай внимание на шизоидният имебацил тутьо. Той горкия е изтъкан от комплекси и фобии / фобия - страх от нещо /.
цитирай
13. yoan2015 - Претендирайки за честност и обективност
12.03.2015 07:34
Претендирайки за честност и обективност би трябвало да пишеш за по - големия според мен проблем: проруските агитатори в блога и "страдащите" по отминали времена, заливащи го ежедневно с какви ли не глупости. Те наистина се гаврят с хората. Докато ги има тях, ще има и "борци против комунизма" Едното за сметка на другото. Просто мнение, нищо лично.
Препоръчвам ти Виктор Кордон, един сериозен автор.
цитирай
14. merlin68 - На времето (преди 1990-та г. ) имаше ...
12.03.2015 11:16
podvodni написа:
На времето (преди 1990-та г.) имаше един интересен виц, че нашите пранини са необятни, защото, даже след толкова дълго време след 9.09. 1944-та още излизаха партизани.
И днес е съощото, колкото повече се отдалечаваме от 1990-та г. борците срещу комунизма ще ствата все-повече и повече. Въпреки, че, реално погледнато, комунизъм никъде в соц.лагера не есъществувал.
Т.е. като е казал Големанов- Партията може да остане без членове, но без кандидат министри - никога.


Така е, от необятните ни гори излизаха шумкари чак до 10 ноември 89г. А като си представя колко необятни са САЩ, то значи от там български демократи има да излизат чак до второто пришествие.
цитирай
15. merlin68 - Претендирайки за честност и обе...
12.03.2015 11:37
yoan2015 написа:
Претендирайки за честност и обективност би трябвало да пишеш за по - големия според мен проблем: проруските агитатори в блога и "страдащите" по отминали времена, заливащи го ежедневно с какви ли не глупости. Те наистина се гаврят с хората. Докато ги има тях, ще има и "борци против комунизма" Едното за сметка на другото. Просто мнение, нищо лично.
Препоръчвам ти Виктор Кордон, един сериозен автор.


Не претендирам за нищо, апелирам за нормалност.
Ако според теб е въпрос на честност да се пише за "проруските агитатори в блога" - пиши, кой те спира. Но се боя, че въобще не си разбрал за какво пиша тук.
Що се отнася до препоръката ти, ще ти каже, че когато става въпрос за българските проблеми, вместо Султан, Кордон, Капон или Соломон, предпочитам да чета Бай Ганьо.
цитирай
16. merlin68 - . . . . "и може би тъй ще се случи, ...
12.03.2015 11:41
theeconomist написа:
...."и може би тъй ще се случи,
слепец да те води по правият друм,
безчестник на чест ще те учи!"

Не му обръщай внимание на шизоидният имебацил тутьо. Той горкия е изтъкан от комплекси и фобии / фобия - страх от нещо /.


При този наплив от Водачи и Учители, скоро българският народ ще лежи под цветя и рози.
цитирай
17. merlin68 - merlin68 - ако не беше тъжно щях да се ...
12.03.2015 11:44
dinkov написа:
merlin68 - ако не беше тъжно щях да се посмея. Лошото е, че постинга ти е точен и верен.
Ицко


Прав си - тъжно е.
цитирай
18. schumpov - Благодаря за доизясняването в т. 5. ...
12.03.2015 12:13
Благодаря за доизясняването в т.5 . Това само потвърди Вашата защита на истинските комунисти идеалисти като бай тошо и нему подобните. Целият идеал и практика на комунистите се събира в едно изречение - да вземем чуждото. А гаврата със жертвите на терора е присъщ както на терористите от ДПС така и от терористите на БСП ( БКП, РП, тесни, широки или за каквито се сетите комунисти ) Докато в България има комунисти , комунизмът не си е отишъл, затова ХОРА БДЕТЕ, ТЕ ПАК СА ТУК, МНОГО СА И ГРАЧАТ.
цитирай
19. merlin68 - Благодаря за доизясняването в т. 5. ...
12.03.2015 12:39
schumpov написа:
Благодаря за доизясняването в т.5 . Това само потвърди Вашата защита на истинските комунисти идеалисти като бай тошо и нему подобните. Целият идеал и практика на комунистите се събира в едно изречение - да вземем чуждото. А гаврата със жертвите на терора е присъщ както на терористите от ДПС така и от терористите на БСП ( БКП, РП, тесни, широки или за каквито се сетите комунисти ) Докато в България има комунисти , комунизмът не си е отишъл, затова ХОРА БДЕТЕ, ТЕ ПАК СА ТУК, МНОГО СА И ГРАЧАТ.


Даже още малко разяснения ще ти дам, ако и да остана неразбран.
Винаги съм симпатизирал на идеалистите, човешките идеали за равноправие, братство и свобода заслужават симпатии, в частност и комунизма. Като човек обичащ историята обаче, винаги съм осъзнавал утопизма на подобни идеали - просто човешката същност от гледна точка на историята не прогресира за разлика от техническия прогрес който е факт, съзнанието на човека сякаш е стационарно, или прогреса е твърде бавен.
Що се отнася до периода на социализма (който не е комунизъм), сравнителния анализ показва, че той бе по-подходящ за страната ни, от това което имаме днес. Ако беше обратното, то бъди сигурен, че бих се радвал.
Обективно аз гледам състоянието на държавата, а не благосъстоянието на отделния индивид. В личностен план някой днес е по-богат, друг е по-беден от времето на соца. Но като цяло България днес е по-бедна, демографските проблем са критични, престъпността е увеличена, стандарта на образование, здравеопазване пада.
Изводите се налагат сами, а който си мисли, че проблемите се решават с лепене на етикети и ритане на умрели кучета - е те тоя не е нито демократ, нито патриот, нито каквото и да е положително.
цитирай
20. schumpov - Като историк и като анализатор и...
12.03.2015 14:46
Като историк и като анализатор изглежда само си констатирал как стоят нещата, няма смисъл да си губиш времето с тези неща, видял си следствието но не си видял причината и си правиш грешни изводи. Бъди жив и здрав.
цитирай
21. merlin68 - Като историк и като анализатор и...
12.03.2015 16:41
schumpov написа:
Като историк и като анализатор изглежда само си констатирал как стоят нещата, няма смисъл да си губиш времето с тези неща, видял си следствието но не си видял причината и си правиш грешни изводи. Бъди жив и здрав.


Всъщност основната причина за това което констатирам в горния коментар, е описана в първата част на постинга. Ако ти виждаш други причини и правиш други изводи - добре.
цитирай
22. yoan2015 - Твоята или Вашата работа е горе - долу следната:
12.03.2015 23:06
" Да съдиш човек, който е прострелял друг човек в главата, за това, че му е пробил шапката"
Бъдете здрави, ще Ви е необходимо.
цитирай
23. lidislidis - Много точно!
12.03.2015 23:24
Изчетох с удоволствие истините в постинга. Благодаря!
цитирай
24. slavimirgenchev1953 - Въртиш, сучеш -
12.03.2015 23:32
на комунизъм те избива. Да не си прочела(а) и ти като Димитри три вагона книги, без да знаеш накъде отива влакът?
цитирай
25. merlin68 - Въртиш, сучеш -на комунизъм те и...
13.03.2015 00:08
slavimirgenchev1953 написа:
Въртиш, сучеш -на комунизъм те избива. Да не си прочела(а) и ти като Димитри три вагона книги, без да знаеш накъде отива влакът?


Слави, много хубаво сравнение даваш с влака, ще го използвам:) Ти нали си писател и ги разбираш тия работи, лошото е, че не си читател. Обикновено хората когато четат, знаят на къде отива и влака. Виж при теб е обратното, не четеш и се качи на влак който се движи в обратната посока:)
Сещаш ли се какво имам предвид? -не се сещаш, защото бавно сгряваш, затова ще ти припомня:)
Имам предвид, че един месец почти всеки ден влизаш в блога ми и гласуваш за него, без да знаеш какво всъщност пиша - защото не четеш!
09.02 00:04 - Русия се тресе от страх - хареса ти заглавието, не прочете обаче постинга и от тогава цял месец се возиш на влак в противоположна на твоята посока.
Кажи ми Славчо, как им се вика на тия заблудените?:)))
цитирай
26. slavimirgenchev1953 - Накъдето и да се движа аз, ми е от полза. Мога да се кача и да скоча в движение. А колкото до четенето - никога няма да ме стигнеш.
13.03.2015 00:17
merlin68 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
Въртиш, сучеш -на комунизъм те избива. Да не си прочела(а) и ти като Димитри три вагона книги, без да знаеш накъде отива влакът?


Слави, много хубаво сравнение даваш с влака, ще го използвам:) Ти нали си писател и ги разбираш тия работи, лошото е, че не си читател. Обикновено хората когато четат, знаят на къде отива и влака. Виж при теб е обратното, не четеш и се качи на влак който се движи в обратната посока:)
Сещаш ли се какво имам предвид? -не се сещаш, защото бавно сгряваш, затова ще ти припомня:)
Имам предвид, че един месец почти всеки ден влизаш в блога ми и гласуваш за него, без да знаеш какво всъщност пиша - защото не четеш!
09.02 00:04 - Русия се тресе от страх - хареса ти заглавието, не прочете обаче постинга и от тогава цял месец се возиш на влак в противоположна на твоята посока.
Кажи ми Славчо, как им се вика на тия заблудените?:)))

цитирай
27. merlin68 - Така е Слави, от толкова много че...
13.03.2015 00:41
Така е Слави, от толкова много четене си стигнал до там да влизаш в блога и да слагаш плюсове само по заглавията. Интересно занимание наистина:)
Все пак ти благодаря, че цял месец гласува за влака ми, преди да разбереш на къде се движи, а още повече ти благодаря за забавлението което ми донесе - цял месец да гледам как не знаеш на къде отиваш:) Внимавай Слави, че с тази разсеяност, току виж не си забелязал като дойде новия 9 септември, да не пропуснеш първата колона на борците, че ще останеш без китки и почести:))
цитирай
28. slavimirgenchev1953 - Така е, не е така, така е, не е така. Важното е, че си от групата на боклуците с болшевишко мислене и
13.03.2015 05:24
merlin68 написа:
Така е Слави, от толкова много четене си стигнал до там да влизаш в блога и да слагаш плюсове само по заглавията. Интересно занимание наистина:)
Все пак ти благодаря, че цял месец гласува за влака ми, преди да разбереш на къде се движи, а още повече ти благодаря за забавлението което ми донесе - цял месец да гледам как не знаеш на къде отиваш:) Внимавай Слави, че с тази разсеяност, току виж не си забелязал като дойде новия 9 септември, да не пропуснеш първата колона на борците, че ще останеш без китки и почести:))


мЕнталитет, а анонимното ти присъствие най-точно илюстрира същността ти. Като на останалите кушели. А като дойде 9 септември, сложи си кожената тужурка, грабни нагана и влез във влака, за да си получиш полагаемите шамари.
цитирай
29. merlin68 - Слави, едномесечния експеримент с ...
13.03.2015 15:23
Слави, едномесечния експеримент с теб доказа, че не си човека на верните посоки, мнението ти за мен е без значение.
цитирай
30. slavimirgenchev1953 - Дреме ми. Та ти не си личност, никой не знае какво си.
13.03.2015 19:05
merlin68 написа:
Слави, едномесечния експеримент с теб доказа, че не си човека на верните посоки, мнението ти за мен е без значение.

цитирай
31. merlin68 - Тая личност Славимир, най-добре ...
13.03.2015 19:33
Тая личност Славимир, най-добре римува се с ДЕ... мократ.
цитирай
32. pravda - С голямо удоволствие те чета!Някак ...
14.03.2015 09:44
С голямо удоволствие те чета!Някак вдъхваш надежда.Като светлината в тунела на този сайт си!
Не само заради разсъжденията ти,но и заради удивително добрия начин да поставяш на мястото им отпадъците тук.
цитирай
33. merlin68 - С голямо удоволствие те чета!Някак ...
14.03.2015 20:32
pravda написа:
С голямо удоволствие те чета!Някак вдъхваш надежда.Като светлината в тунела на този сайт си!
Не само заради разсъжденията ти,но и заради удивително добрия начин да поставяш на мястото им отпадъците тук.


Благодаря, но все пак едва ли съм сред най-светлите примери в този сайт, що се отнася до отпадъците, винаги ги изхвърлям на определените за това места, това е дълг на всеки - за чиста България.
цитирай
34. starotomagare - Поздравления за честната позиц...
14.03.2015 21:01
Поздравления за честната позиция!Днес нашата страна е доведена до такова печално състояние а народа ни усилено измира или емигрира именно като последица от непреставащото управление и котерийни борби на потомците на същата тази номенклатура.Дори е твърде условно да се нарече червена защото тя няма цвят а само несекващ апетит за власт пари и демостриране на своята безкруполност и простащина.Потомците на номенклатурата са винаги слуги на чужди господари .За тях никое предателство пред страната и народа ни не е толкова голямо ,че да ги спре да не го направят.Готвят ни дори ново турско робство с презокеанска благословия и помощ а техните платени хиени вият непрестанно из нета сеейки гадната си смес от лъжи ,нихилизъм и омърсяване на всичко свещено за българина.Заразата се разнася от вълната учили ,недоучили службогонци които са готови на всичко но да се наредят да смучат от държавата понеже нищо полезно самостоятелно не могат да сътворят.
цитирай
35. merlin68 - Поздравления за честната позиц...
14.03.2015 21:14
starotomagare написа:
Поздравления за честната позиция!Днес нашата страна е доведена до такова печално състояние а народа ни усилено измира или емигрира именно като последица от непреставащото управление и котерийни борби на потомците на същата тази номенклатура.Дори е твърде условно да се нарече червена защото тя няма цвят а само несекващ апетит за власт пари и демостриране на своята безкруполност и простащина.Потомците на номенклатурата са винаги слуги на чужди господари .За тях никое предателство пред страната и народа ни не е толкова голямо ,че да ги спре да не го направят.Готвят ни дори ново турско робство с презокеанска благословия и помощ а техните платени хиени вият непрестанно из нета сеейки гадната си смес от лъжи ,нихилизъм и омърсяване на всичко свещено за българина.Заразата се разнася от вълната учили ,недоучили службогонци които са готови на всичко но да се наредят да смучат от държавата понеже нищо полезно самостоятелно не могат да сътворят.


Коментарът ти е много точен! Точно това съм се опитал да опиша в постинга. И съм съгласен, че има една такава кохорта пропагандатори, добре построени йерархически, не всички са платени има и ентусиазирани идиоти сред тях.
цитирай
36. apostapostoloff - И ти, пишляк, за
17.03.2015 17:21
дърво плачеш!
цитирай
37. vielichkata - Искрено
20.03.2015 02:11
се забавлявам на коментарите. Мързеливи, неграмотни, некадърни - навсякъде са еднакво властолюбиви блюдолизци, цветът дори не е от значение. Вече. Нищо, че "червенкото" преобладава и все са "борци". :)
цитирай
38. merlin68 - се забавлявам на коментарите. М...
20.03.2015 11:23
vielichkata написа:
се забавлявам на коментарите. Мързеливи, неграмотни, некадърни - навсякъде са еднакво властолюбиви блюдолизци, цветът дори не е от значение. Вече. Нищо, че "червенкото" преобладава и все са "борци". :)


Кариеристите са безцветни, но притежават способността на хамелеона да се оцветяват за секунди. Арсенала им е широк - от откровено близане на властови задници, до агресивната наглост на мутрата. Целта обаче е една - намърдване във властта, или плътно до нея, по-близо до кацата с меда, от който да клюпат без да работят. Кариеристите приемат на нож всяка нова идея за промяна на обществото, защото тя винаги е породена от желанието на хората да се избавят от тях. Но дори да не успеят да потушат стремежа за промяна, кариеристите успяват да изпълзят в новите обществени структури, връщайки по този начин статуквото си. От Исус, до демокрацията, няма идея която кариеристите да не са успели да извратят до собственото си ниво. В този смисъл кариеристите са борците, които с хленч, пълзене и наглост, в края на краищата успяват да сломят всеки героизъм, да откраднат всяко откритие, да поробят всяка свобода.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679937
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031