Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2014 16:13 - ЕВРОПА НА ОРЕЛА, РАКА И ЩУКАТА (част ІІІ)
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 4742 Коментари: 21 Гласове:
11

Последна промяна: 24.06.2014 16:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В първите две части разгледахме двама от героите и определихме посоката в която те дърпат ЕС. Ракът (европейски гражданин, суверен) теглещ на зад, и щуката (международните монополи) теглещи към мътните дълбочини. В третата, последна част ще разгледаме ролята на орела (САЩ), на къде той тегли европейската каручка.

Веднага започвам с едно уточнение: - Когато говоря за САЩ, имам предвид не америкаснкия рак (данъкоплатец и избирател), а тези сили които управляват САЩ пред и зад кулисите.
Най-важният продукт на военното и политическо сътрудничество между Европа и САЩ е НАТО. Този военен пакт е създаден в далечната 1949г. само 4 години след края на ВСВ и бележи началото на новото противопоставяне в света. Противопоставяне определено като идеологическо заради това, че от едната страна е капиталистическия запад, а от другата е комунистическия изток. Основен за алианса е член 5 от договора по силата на който, въоръжено нападение срещу която и да е страна член на НАТО, се приема като атака срещу всички страни членки на алианса. Идеята е, евентуално нападение от страна на СССР към която и да е западно европейска държава да е равносилно на обявяване война на САЩ. По този начин НАТО легитимира САЩ като защитник на Западна Европа. Почти 25 години след разпада на СССР и комунистическия военен блок, НАТО продължава да съществува, нещо повече - пакта се разширява. Следователно противопоставянето, оръдие на което е НАТО, не е било само идеологическо. За да продължи да съществува НАТО, трябваше да се дефинира нов враг, такава дефиниция и до днес официално не е правена. Не гласно обаче врага е дефиниран - Русия. От казаното до тук става ясно, че Студената война, първо не е била идеологическа, и второ, никога не е свършвала. След като Русия успя да се съвземе от икономическия, политически и системен шок предизвикан от разпада на СССР, Студената война отново навлезе в остра фаза. Въпреки, че бе лишена от предишните си съюзници в Източна Европа, превърнати вече във врагове в следствие членството си в НАТО, Русия притежава сериозна военна и икономическа мощ. Освен това Русия не е сама, тя среща подкрепа от редица държави на които налагания от НАТО нов световен ред, въобще не се нрави.
Големият проблем на ЕС, се състои в това, че страните членки не успяха да намерят консенсус помежду си и да се възползват от затишието в Студената война в периода 1990 - 2000г. за да създадат Европейски въоръжени сили, които да заменят НАТО като гарант за сигурността в Европа.
Тази неспособност на ЕС да изгони американците от Европа се дължи на няколко фактора, най-важен от които обаче е лакомията.
След разпада на Варшавския договор и краха на СССР, двуполюсния модел на световен ред бе заменен от еднополюсен и НАТО се превърна в инструмент за налагане на този ред. При така сложилата се ситуация, разпускането на НАТО би означавало САЩ и ЕС да се лишат от мощно оръдие осигуряващо им глобално господство. Нещо повече без да са партньори в НАТО, САЩ и ЕС биха влезли в остър конфликт помежду си за сфери на влияние в света. Така запазвайки НАТО, САЩ и ЕС чрез пакта налагат интересите си по цялото земно кълбо. Това сътрудничество носи на големите международни картели не малко облаги. Принципа е прост - решаваш в коя страна имаш интерес и изискваш от правителството й да го удовлетвори, ако то не желае, се превръща в "диктатура" и посредством НАТО бива заменено с "демокрация". Новото "демократично" правителство естествено се отблагодарява като предоставя на САЩ и ЕС природните ресурси на страната си. Единственият проблем е, че войната в тези "демократизирани" страни след това никога не спира. Ние знаем какво донесе "демократизацията" в Ирак, в Афганистан, Сирия, Либия, но далеч не са само тези страни. Малко са държавите в света, където НАТО да не е сложило демократичния си отпечатък. Резултатите от този нов световен ред, все още не са широко достояние на ситите европейски и американски граждани, но те все повече избиват на повърхността, те няма как да бъдат скрити защото са милиони. Въпросът е дали ще си дадем сметка за тези резултати преди да е станало късно. Вместо човечеството да се възползва от края на противопоставянето между комунизъм и капитализъм, и да инвестира освободения от това управленски, финансов и технически потенциал за решаване на глобалните проблеми на планетата, то отново бе въвлечено в омагьосания кръг на борбата за световно господство. Дебело трябва да се подчертае - В условията на неспиращ технологичен прогрес и избавен от идеологическото противостоене между комунизъм и капитализъм, светът трябваше да стане по-мирен, по-екологичен, по-богат. Вместо това САЩ и ЕС използваха НАТО за удовлетворяване на своите икономически интереси, с което поставиха основите на ново световно противоборство. Резултатите са постоянни локални войни, предизвикващи глад, бедност и разруха, а в резултат огромни по мащаб миграции. През 2013г. по данни на ООН бежанците в света са 51.2 млн. цифра съпоставима само с годините на ВСВ. Не е далеч времето когато ситите и демократични европейци ще се удавят в морето от стотици милиони емигранти. Алтернативата е да използват НАТО, за избиването на милиони от напиращите към Европа, бегълци от глада и мизерията устроени в държавите им в следствие на американските и европейски интереси.
Това обаче не е всичко - до сега войната бе някъде там... в Близкия изток, Африка, Азия. Днес войната е в Европа, в Украйна, на границата на една от най-мощните ядрени държави, обект на противопоставяне с НАТО. Ако до днес европейските граждани и техните лидери не си даваха особена сметка за действията на САЩ, които и те легитимираха чрез участието си в НАТО, то днес на Европа ще и се наложи да изтрезнее. Аз няма да се спирам на икономическите вреди които ЕС може и вероятно ще претърпи заради противоборството на САЩ и Русия, те бледнеят пред една друга заплаха. До къде може да стигне провокацията на САЩ по отношение на Русия? Къде е точно чертата която Русия е определила за крайна, преди да счете заплахата за пряка и да реагира? Европа стои на ръба на ядрен апокалипсис, светът никога не е бил толкова близо до опасността от нова световна война. Преди да ме обявите за параноик, не е лошо да се замислите върху някои факти:
Първо, за разлика от времената на идеологическо противопоставяне, когато военните доктрини на СССР и САЩ, допускаха използването на ядрения потенциал на страните си единствено като отговор на военна вражеска атака, то днес не е така. Сегашната военна доктрина на Вашингтон допуска нанасянето на превантивен ядрен удар. Американският политик от времената на противопоставянето на САЩ със СССР, Пол Робъртс заявява: "Във Вашингтон са много тези, които подкрепят идеята за ядрена война."
  www.epochtimes-bg.com/201402/14060215.html
Второ, разполагането на ПРО (противоракетен щит) в Източна Европа, променя баланса на сигурността в света. ПРО трябва да даде на Европа илюзията, че е защитена от противниковия ядрен арсенал, а когато смяташ, че си защитен, значи е време да нападнеш. Разбира се едва ли мнозина европейци се чувстват защитени от ПРО, но какво от това, на кого му пука?
Трето, разпалването на конфликт в Украйна, е пряка заплаха за дестабилизиране на Русия. А това, заедно с перспективата Украйна да влезе в НАТО и там да бъдат разположени оръжейни системи даващи допълнително преимущество на САЩ, могат да провокират изпреварваща руска ядрена атака.
Тази огромна заплаха за физическото съществуване на Европа е и точката на пречупване на общите й интереси със САЩ. Въпросът е може ли Обединена Европа да се дистанцира от евентуален военен конфликт между САЩ и Русия? Страхувам се, че отговора е по-скоро - не. Европа с всичките си претенции, за Общ европейски дом с единна политика, не успя да постигне най-важното условие за това - да създаде собствена система за сигурност и да изгони САЩ от стария континент. Европейците проспаха времето си за реакция докато лакомо мааха тлъстите кюфтета осигурени им от натовския вандализъм по света. Късно е, посредством НАТО, американски войски, бази и ядрени ракети се намират в Европа и я правят неизбежен участник в евентуален ядрен конфликт. Днес Европа е поставена в ситуацията на мацката от известния виц - Кога плюска кифтееата не рева, сега ша ми ревеш.
Разбира се повечето хора се успокояват от една проста и изглеждаща желязна логика - Политиците да не са луди да започнат ядрена война на унищожение, да заменят лукса си срещу смърт. Няма такива, затова и ядрена война няма да има, само дрънкат заплашително с оръжия, но не са шантави да ги използват. Трябва да кажа, че и аз много се надявам на тази логика, но човешката история е изпълнена с необяснима лудост проявявана от съвсем нормални хора. Защо му е било на Александър да заменя лукса на двореца с жегата и студа на хилядите километри и с кръвта в стотиците битки? - За да завладее света! Това е особена лудост, няма я в учебниците по психиатрия. Стремежът да се изравниш с Бог и да властваш над всичко, за някои хора оправдава всеки риск.


Орелът САЩ, както и в баснята, тегли към висините, има глобален и величествен план - Пълно световно господство. За осъществяването на такава висша цел, няма неприемливи средства.


Конкурс   Обявявам конкурс за врачки, гадатели, пророци, икономически и политически анализатори на тема - На къде ще поеме каручката Обединена Европа?
предсказанията се ограничават в периода 2014-2019 година

Дали под напъна на рака, Европа ще се дръпне на зад към предишната форма на ЕС, или напълно ще се разпадне?
Дали под напъна на щуката, Европа ще продължи да се разширява и да съсредоточава все повече власт в Брюксел?
Или пък Европа, следвайки полета на орела, ще се сгромоляса в ядрена пропаст?

По лесно обясними причини материална награда ще има само за позналите третия катастрофален сценарии. Останалите победители ще получат не материални но престижни отличия, като Пророк на петилетката, Врачка на европейските бъднини и т.н.




Гласувай:
11



1. mt46 - Да,
24.06.2014 19:52
точно така е... Идеологията е на заден план, била е параван...
Без да съм гадател, логиката ме кара да мисля, че нещата вървят към катастрофална война... Защото, както съм писал и аз, светът се управлява от луди...
Поздрави!...
цитирай
2. merlin68 - точно така е. . . Идеологията е на ...
24.06.2014 22:02
mt46 написа:
точно така е... Идеологията е на заден план, била е параван...
Без да съм гадател, логиката ме кара да мисля, че нещата вървят към катастрофална война... Защото, както съм писал и аз, светът се управлява от луди...
Поздрави!...


Все пак се надявам да не познаеш, ти си човек на изкуството, а изкуството е склонно да драматизира. От друга страна, имаше една такава мисъл - Ако в първо действие на стената виси пушка, то в трето действие, тя непременно ще гръмне.
Честно казано и аз си мисля така, веднъж създадено ядреното оръжие няма начин да не бъде използвано, въпросът е само на време.
цитирай
3. mt46 - Ето
25.06.2014 10:58
гледната /гладната/ точка на "орела" -
http://news.bgnes.com/view/1170841
цитирай
4. merlin68 - Прочетох с голям интерес "...
25.06.2014 21:34
Прочетох с голям интерес "откровенията" на служителя на американската Агенция за национална сигурност и д-р по философия Пол Кристи. Този човек лъже отлично, също като дърт циганин:) Много истини използва за да аргументира основната си теза, която е чиста лъжа. Вярно е, че САЩ посредством кризата в Украйна искат да убедят европейците, че Русия е първо, ненадежден икономически партньор и второ, тя е опасна и агресивна. Не е вярна обаче основната теза, че САЩ заемайки мястото на Русия като енергиен доставчик на Европа ще плати по този начин огромния си правителствен дълг. Професора хитро бие и по съвестта на Европа - ние ви помогнахме след ВСВ да създадете икономика, пазехме ви от СССР, сега е време вие да ни помагате:) Да, щатите искат Европа да ги подкрепи, но това няма нищо общо с американския дълг.Да САЩ искат да запазят долара като световна валута, но нямат никакво намерение, както и възможност да платят дълга си. Доларът като световна валута на практика означава, че всички страни по света ползващи долари за да извършват сделки на международните пазари, плащат американския дълг. Обезценяването на долара се поема от абсолютно всички тези страни, те са по същество платци на американския дълг. Ако у нас се напечатат 100млрд. лева и се увеличат заплатите, какво ще се случи - инфлация. Да но ако лева е световна валута, инфлацията у нас ще е минимална, защото цял свят ще я покрива.
Държавният дълг на САЩ оценен на 17 трилиона долара от д-р Кристи (цифра твърде съмнителна) не може да се плати с 500млрд. годишен стокооборот. Първо защото стокооборот не е равно на печалба. Второ, защото печалбата от този оборот няма да влезе в държавната хазна на САЩ, а в частни корпорации, от тази печалба в най-добрия случай единствено данъка ще послужи за изплащането на дълга. И трето, но най-важно - трупането на публичен дълг е в основата на финансовата система в САЩ (и не само там), самата система изключва напълно възможността той да може да бъде погасен.
Ударът срещу Русия не цели САЩ да платят дълга си, а просто Русия да бъде смачкана икономически. САЩ искат ЕС да пожертва икономическите си интереси в името на тази победа.
цитирай
5. mt46 - Явно
25.06.2014 23:31
по икономически път, с икономически средства САЩ не може да се спаси... Затова смучат от чужди страни, предизвикват войни...
Европа ни дължи нищо на САЩ. Нали европейци създадоха САЩ...
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Мерлин!
26.06.2014 00:14
Щатите си имат основен принцип и от войните с Мексико насам и си го спазват - какъвто и конфликт да има , да не е в техните граници, да гори чергата на някой друг, независимо от позицията им - на подбудител или миротворец, в нея винаги има някаква йезуитщина и лична изгода
Не може и да е другояче, след като на база този принцип са излизали винаги печеливши, най-вече икономически. Заради него са и първа икономика
И е нормално, да избегвеш сриване на икономика, да възстановяваш градове, това е огромен шанс.
И материалното им общество го е материализирало
Така, че в отношенията им кс ЕС винаги трябва да се търси именно това-материализиране на интереса им
Иначе като военна сила, имайки предвид човешкия фактор са книжен тигър, но технологиите , парите компенсират
Но за първи път са в много сложно положение, не знаят как реално стоят нещата в Русия-икономически, В Иран-технологически и в Китай-в двете области.
Така че, в техен стил е да използват ЕС да направи проучването.Дано в американизма си тези, от ЕС не се подведат на уловката
САЩ също така зорко ще бдят да не изгубят водещата си роля от съюза - било икономическа, било военна
цитирай
7. merlin68 - Всяка страна в света се опитва да се ...
26.06.2014 13:21
Всяка страна в света се опитва да се придържа към принципа да няма война на територията й, успяват обаче само най-силните. За малките държави този принцип винаги зависи от волята на някоя велика сила.
Световната политика всъщност се базира на непрестанни икономически, военни и медийни конфликти между основните играчи. Обикновено всичките тези конфликти са за сметка и на територията на трети страни. Днес обаче положението е особено сериозно, тъй като сблъсъка е вече в Европа.
цитирай
8. merlin68 - Явно по икономически път, с икон...
26.06.2014 14:01
mt46 написа:
Явно по икономически път, с икономически средства САЩ не може да се спаси... Затова смучат от чужди страни, предизвикват войни...
Европа ни дължи нищо на САЩ. Нали европейци създадоха САЩ...


Знаеш ли, препрочетох интервюто с д-р Пол Кристи, и направо ме побиват тръпки. Думите му са шокиращи, но когато преведем политическите му формулировки на прост език, те стават направо ужасяващи.
"За разрешаване на общите финансово-икономически проблеми трябва просто двете главни икономики на Земята да се обединят в единна икономиката. За целта икономиката на Европа трябва да бъде преориентирана към още по-тясно сътрудничество със САЩ. По същество, иде реч двете икономики буквално да се слеят в една, като взаимно се допълват."
С тези си думи д-р Кристи на практика безапелационно представя икономическия проблем на САЩ, като общ и за ЕС. А Европа въобще няма подобен проблем, е това си е нейна работа - вече го има, алтернативата е глобална война.
Сливането на европейската и американска икономики, на практика означава единен пазар и единна валута. ЕС ще трябва да се откаже от еврото и да приеме долара с всичките му негативи натрупани през последните 100г. които американския философ оценява на 17 трилиона. Повечето анализатори оценяват този дълг между 30 и 40 трилиона долара, разбира се с пояснението, че точната цифра се знае единствено от управляващите банките влизащи в така наречения Федерален резерв на САЩ. Съответно европейските и американските мега монополи ще трябва да се интегрират помежду си, в резултат ще се получи една свръх мощна олигархична структура. Тази евро-американска интеграция ще има ефекта на земетресение от 9 степен върху цялото земно кълбо - американците и европейците ще трябва да приемат това, защото алтернативата е ядрен апокалипсис. В този глобален земетръс, както подчертава Пол Кристи, ще се вземат мерки за максимална защита на съюзниците от Западна Европа и на американците, другите като Украйна и България - кучета ги яли.
.............
цитирай
9. merlin68 - ........
26.06.2014 14:11
След като премине интеграционният земетръс, останалите извън американо-европейския кооператив страни като Русия и Китай, ще трябва или да се "демократизират", или ще бъдат напълно изолирани, в следствие на което и обречени на вечна изостаналост.
Това е близкото бъдещето което ни представя служителя на американската Агенция за национална сигурност и д-р по философия Пол Кристи. И ако Европа не е съгласна с този сценарии - война.
Но да речем, че Европа е съгласна със сценария на САЩ, това означава ли, че войната непременно ще бъде избегната? - Доктора не отговаря на този въпрос, а той е важен. Русия, Китай, Индия, Бразилия... дали ще са съгласни да станат доброволни жертви на американския "спасителен" план? Едва ли, а това означава война.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Мерлин!
26.06.2014 15:14
Така е Мерлин, но контролът се изплъзва от САЩ
Те могат да банкрутират, когато Китай реши, не са добри, доказано войници, Иран явно разполага с ново поколение оръжия, вероятно и други.
Никоя световна империя не е вечна и я сменя по-изостанала от нея, това е закон
Е, смяната не е а ла минут, но винаги е била факт
Не им желая злото, но законите са такива, поне историята го доказва
Ако не се предприеме някакъв гибелен за човечеството ход, би трябвало да се очаква смяна на...караула
цитирай
11. merlin68 - Така е Мерлин, но контролът се из...
26.06.2014 15:36
leonleonovpom2 написа:
Така е Мерлин, но контролът се изплъзва от САЩ
Те могат да банкрутират, когато Китай реши, не са добри, доказано войници, Иран явно разполага с ново поколение оръжия, вероятно и други.
Никоя световна империя не е вечна и я сменя по-изостанала от нея, това е закон
Е, смяната не е а ла минут, но винаги е била факт
Не им желая злото, но законите са такива, поне историята го доказва
Ако не се предприеме някакъв гибелен за човечеството ход, би трябвало да се очаква смяна на...караула


Много се спекулира с дълга на САЩ към Китай. Това, че Китай може да банкрутира САЩ когато си пожелае не отговаря на истината. Китай може да изиска дълга си, но това не означава, че САЩ ще банкрутира, защото САЩ може просто да откаже да го плати в изисканите срокове. САЩ също може и веднага да го плати обезценявайки за целта рязко долара, което ще се отрази върху глобалната икономика в това число и китайската. Затова Китай не иска дълга си обратно. Въобще американският дълг е просто спекулативна тема маскираща истинските проблеми на човечеството. А те са много и не се решават въобще, трупат се все нови и нови, ако така продължим още малко, тоталната война ще стане неизбежна.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Ами тя ще е гибелна. На губещия ще му е ...
26.06.2014 17:15
Ами тя ще е гибелна. На губещия ще му е безразлично и ще вкара в действие всичко.
Според написаното по-горе от тебе, по-резултатна ще е финансовата война
Пак Щатите я използваха напосредък и то резултатно, без много да се напрягат. Виж, там има какво да покажат, еврейският им потенциал е на супер ниво
Може би знаещ, през 1967 година по време на войната Египет -Израел богатите арабски страни събраха колосалната тогава сума от 1 милиард долара, помощ за Египет Живеещите в САШ евреи обаче събраха два - за Израел!
Щатите имат и колосален вътрешен дълг Но са му намерили лесното, гласуват му увеличение и толкова
Така, че военно този път те може да са потърпевши и смятам, че го знаят, но финансово могат да сразят света, ако поискат!
цитирай
13. merlin68 - Ние се лутаме в един свят в който нищо ...
26.06.2014 18:01
Ние се лутаме в един свят в който нищо не е такова каквото изглежда. Ние си служим с термини чиято същност е изчезнала преди десетилетия. Ти като човек обичащ историята си запознат с големите терминологични обърквания в нея. Например, кимерийците - днес наричани българи, мирмидонците - днес известни като българи, скитите-българи, хуните-българи, мизите - или както са известни българи, гетите - готи - славяни, русите - скити.... и прочие. Това прави историята поле на нестихващи спорове и всеки намира някакви аргументи и цитати. Днес още говорим за капитализъм и комунизъм, комунистически Китай например, че какво общо има Китай с комунизма? Е как да няма, там имаме диктатура и тя е на комунистическата партия. Да ама какво общо има комунистическата партия с комунизма? Примери много и най-различни, днес истината обаче е, че ние живеем в абсолютно без идейни времена. Нито капитализма, нито комунизма, нито монархията имат своя първоначален смисъл, това създава масовата обърканост в представите на съвременния човек за света.
Същото е и по отношение на парите, масовият човек няма никаква представа как и кой създава парите, от там няма и представа за ролята която те играят в света.
Ако се замислиш ще видиш, че не си прав за това, че губещите не ги бърка нищо и ще започнат война с всички средства. В историята няма пример в който губещи да са започвали война, винаги войните се започват от считащите се за по-силни. В последствие те в много случаи се превръщат в губещи, но това е в последствие. Отчаяните губещи, не започват войни, те започват само революции.
Сега ситуацията заради ядрените арсенали е патова, войната най-вероятно ще започне този, който счете, че тя е неизбежна и избере момент в който му се струва, че има някакво временно предимство. А това може да се случи във всеки един момент. Освен това ядрена война може да бъде подпалена от фанатици, никоя държава не е напълно застрахована, че един ден няма да се събуди с такива хора в управлението си. Въобще си е страшно.
цитирай
14. merlin68 - ....
26.06.2014 18:25
Но ние и без ядрена война отиваме на много зле. Човечеството не решава глобалните проблеми. Пренаселване, бедност, неграмотност. Огромна част от Африка и Азия имат тези проблеми, като прибавим измененията в климата и постоянните локални конфликти, картината е ужасяваща. Милиарди човеци по планетата могат да останат без вода и храна, милиони и днес напират към Европа. Какво ще правим, ще ги избиваме? Ще направим ограда като тази срещу зайците в Австралия? Европейска стена по пример на китайската?
А човечеството притежава технологиите и ресурсите с които през последните 50 години можеше да реши голямата част от тези проблеми, то обаче беше заето в конфронтация, в нови мечти на елитите за световно господство, това са резултатите - един ужасен свят, ние още дори не подозираме колко ужасен.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Така е Мерлин, елитът е ужасен, о...
26.06.2014 19:45
Така е Мерлин, елитът е ужасен, особено финансовият. Той мисли, че създава парите, а в същност умело прибира парите , създадени от други. Реално той нищо не създава ,не е продуктивен и затова е най-опасен. Аз виждам , в това консумативно общество, него, като най-голямата опасност
Мнозина взимат пари, особено от милион нагоре, без да се замислят дали са ги заработили А това води до трагедии за други
Гледах документален исторически филм, който се повтори, но без този епизод
Ядрен опит с военнопленници на остров Рюген Прожектират филмът на Хитлер. Той е ужасен от резултата-от 500 военнопленници няма оцелели, убити са по най-жесток начин
Пита само колко бомби такива имат. Отговарят, че в момента са три. Руснаците са вече в Германия.
Хитлер забранява употребата им с думите, че това вече не е война , а унищожение
Да, ама сега не се знае дали реакцията ще е такава
цитирай
16. sparotok - !
26.06.2014 22:16
За жалост капанът вече щракна, ще излезем от него само през радиоактивен облак...от това ме е страх.
цитирай
17. merlin68 - За жалост капанът вече щракна, ще ...
26.06.2014 22:37
sparotok написа:
За жалост капанът вече щракна, ще излезем от него само през радиоактивен облак...от това ме е страх.


Здравей Павка. Това, че си стигнал до подобни на моите изводи предизвиква в мен още по-големи притеснения относно бъдещето. Тук обаче няма нищо по-хубаво от това да сгрешим, дано да грешим.
цитирай
18. leonleonovpom2 - Признавам си, не съм компетентен, ...
27.06.2014 14:47
Признавам си, не съм компетентен, но ми се струва, че в момента се дърпат лостовете на финансовата война. А при нея последиците са непредсказуеми
След като повечето хора са на ръба на оцеляването и при това положение им се вземе залъка, нещата излизат извън контрол
Минавах и от далече видях огромна опашка пред банка. В нея отделно, но не беше корпоративтната . Те , банките сега са повече от закусвалните едно време.
Дали умишлено, дали не, това ще доведе до хиперинфлация, а последиците са ясни
Парица е царица, топовете и служат!
цитирай
19. merlin68 - Признавам си, не съм компетентен, ...
27.06.2014 16:59
leonleonovpom2 написа:
Признавам си, не съм компетентен, но ми се струва, че в момента се дърпат лостовете на финансовата война. А при нея последиците са непредсказуеми
След като повечето хора са на ръба на оцеляването и при това положение им се вземе залъка, нещата излизат извън контрол
Минавах и от далече видях огромна опашка пред банка. В нея отделно, но не беше корпоративтната . Те , банките сега са повече от закусвалните едно време.
Дали умишлено, дали не, това ще доведе до хиперинфлация, а последиците са ясни
Парица е царица, топовете и служат!


Да има икономическа война, тя е част от войната въобще. Икономическата война на САЩ обаче не е само срещу Русия, Китай и др., тя е и срещу Европа. Скрита зад лозунгите за сътрудничество, между съюзниците от Европа и САЩ, тази икономическа война си тлее, на последък започват да излизат пламъци и на повърхността. Ние обаче сме най-пострадалата от тези икономически войни страна в Европа, а перспективата да останем без руски газ, съвсем ще ни довърши.
цитирай
20. mt46 - Ето нещо,
04.07.2014 11:37
което прочетох преди малко /в подкрепа на хипотезата ми/ -

http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=230&aid=4
цитирай
21. merlin68 - което прочетох преди малко /в по...
04.07.2014 13:37
mt46 написа:
което прочетох преди малко /в подкрепа на хипотезата ми/ -

http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=230&aid=4


Рядко се съгласявам с нещо на 100%, но този материал е точно такъв.
Само ще допълня, че това противоборство между Запад и Изток, никога не стихващо и периодично проявяващо се в огромни кървави конфликти не започва през 1914г. а далеч назад във времето. Има огромна разлика между европейския запад и изток, разлика на ниво цивилизация. Особено силно впечатление в материала ми направи този пасаж:
"Има разлика и в тактиката. Руснаците са свикнали да играят в шахмат, където силите на противника и техните действия се виждат от всички. Западните политици играят покер, в който измамата на противника се счита за успех и достойнство."
Това е важна част от тази цивилизационна разлика между изтока и запада, тя също има хилядолетна история. Именно на това се дължи факта, че славяните никога не са губили голяма война, но вместо да се разширят в следствие на тези победи, те все повече се свиват. Това можем да го видим и в българската история, след славните военни победи следват катастрофални политически поражения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679752
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031