Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2017 22:46 - План - Московска зима в Киев
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 1196 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 05.12.2017 22:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всеки е чувал коментари от сорта, че България е страна на абсурдите, Абсурдистан, няма такава държава и тем подобни. Всеки сигурно поне веднъж се е чувствал в България като в Абсурдистан. И на мен ми се е случвало, но искам да ви кажа - българи не бъдете така черногледи! У нас може да им много абсурди, но в това отношение не сме на първото място. Разбира се такава класация няма, и аз естествено не знам на кое място бихме били, ако я имаше, но едно е сигурно - Украйна е пред нас.
Днес със смесени чувства,сред които преобладаваше смеха, аз гледах развитието на поредната политико-площадна драма в Украйна. Драмата освен площадна бе и покривна...
Бившият Грузински президент, широкоизвестен с това, че пред телевизионните камери едва не изяде вратовръзката си и днешен водач на партия в Украйна, Михаил Саакашвили, днес трябваше да бъде арестуван... но не бе.

image

Главният прокурор на Украйна, Луценко, обвини Саакашвили, че готви държавен преврат, като за целта е получил половин милион долара от Москва. Прокурорът дори назова името на руския план - "Московска зима в Киев".
След такова грандиозно обвинение и без това вече лишеният от украинско гражданство Саакашвили, естествено трябваше да бъде арестуван. Части на СБУ (каквото и да значи това) нахлуха в квартирата на политика за да го арестуват. Саакашвили обаче оказа геройска съпротива, качи се на покрива на 8 етажната сграда и заплаши да се хвърли от там. След което започна да крещи призиви към своите съмишленици да се съберат, да попречат на "отвличането" му. Освен това крещеше и обиди към президента Порошенко, обвиняваше го в корупция, лъжи и естествено, че е слуга на Москва.
Полицаите (или каквито са там) от СБУ бездействаха, а под сградата се събираше все по-голяма тълпа. По едно време гледам, от СБУ хванали грузинеца и го свалят от покрива, извеждат го от сградата и правейки кордон, успяват да го вкарат в син микробус. Това си е успешен арест... почти. Защото се оказа, че тълпата е спукала гумите на микробуса, блокирала е пътя му и той не може да мръдне, а фенове на Саакашвили започват да трошат стъклата му. В този момент дават кадри отгоре над тълпата и с изумление виждам следната картинка - около половината (да не кажа по-голямата част) от тълпата около микробуса са полицаи, при това доста сериозно оборудвани. Те обаче не правят абсолютно нищо докато останалата част от тълпата троши стъклата на колата им. Изумявам се в първия момент. След това обаче си припомням един репортаж за Украйна в които ставаше въпрос за следното - след събитията на Майдана, довели днешните украински "демократи" на власт, много служители на реда са хвърлени в затвора, а някои са убити при странни обстоятелства понеже дошлите на власт майданчовци не са харесали действията на тези служители на сигурността по време на Майдана. Та от там е обяснима и пасивността на СБУ в ситуацията с "ареста" на Саакашвили. От къде да знаят те, дали утре той няма да дойде на власт и те, които са го арестували и репресирали феновете му, няма да се окажат в затвора, или с пръснати глави в някоя канавка. Да... по-добре да си траят, че знае ли човек... Припомних си впрочем и няколко разговора на кафе с мои приятели - полицаи. Бях шокиран от изразената от един от тях позиция, че по-добре полицаят да се направи, че не вижда какво става, да се скатае и да не се намесва в събитие носещо съмнителната окраска на незаконност. Изразих възмущение от подобно поведение, на хора от които очакваме защита. Груповия отговор и аргументите които полицаите исипаха срещу мен, ме удиви още повече. Но определено в края на дългия разговор, се съгласих, че са прави... е поне за себе си. Ставаше въпрос, че много по-често от похвала, за подобни намеси те получават наказания, заплахи и прочие опасни за службата им и лично за тях "награди". Злополучният арест на грузинеца е пример за деградация на държавността, за липсата на мотивация в силовите органи да защитят закона, дори при заповед от най-висока инстанция. Може би мнозина не разбират, но моля замислете се, това е огромен абсурд при това страшно опасен за държавата в която се случва.
След няколко часа, тази смешна, поне за гледане от 1000 км. сага, свърши по един абсолютно логичен за Абсурдистан начин - "народът" на Украйна, спаси Миша Саакашвили от лошия закон, измъкнаха го от микробуса на СБУ и го повлякоха на протест срещу Порошенко.
Сега, ако тук някой иска да коментира, че това е истинската демокрация, че украинския народ не е заспал като нас, че Украйна не е путинска диктатура и т.н... нека коментира. Но преди това, все пак да кажа, аз не съм кой знае колко добре запознат със ситуацията в Украйна, но на още по-незапознатите ще кажа. Първо, народът на Украйна, не харесва Саакашвили, е той и Порошенко не харесва де. И все пак, Порошенко е с най-висок рейтинг сред политиците там, някъде между 10 и 12%, от там всички други яценюци, аваковци, тимошенки... са надолу, а Саакашвили май е на самото дъно.
Второ, всеки украински олигарх си има кръг от политици и добре въоръжена частна армия съответстваща на размера готов да плаща. За Саакашвили се твърди, че е от кръга на Коломойски, враждуващ с кръга на Порошенко. Та, спасителите на Миша, е трудно да бъдат определени като будния украински народ.
За мен като русофил е готино да знам, че който и да победи, Порошенко или Саакашвили, това все ще е успех за Москва, тъй като и двамата твърдят, че другия е финансиран от Кремъл:)

Ето и едно кратко видео в което един военен и политически експерт, който е и бивш шеф на израелската секретна служба "Натив", Яков Кедми, прогнозира в две минути съдбата на Украйна... смеховете свършват тук.




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Единият цвили,
06.12.2017 05:43
другият реве... Пародия!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1680887
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031