Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2018 20:23 - Министерство на Истината
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 3171 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 03.01.2018 20:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                                         Има чудаци - за истина още воюват.                                                                                             Но думите им и грош пукнат не струват.
                                                                                                         (Владимир Висоцки)

image



                                                                                       Ако на лъжата, краката са къси,
                                                                                       то на истината, вратът е... дебел.

image
                                                                                                                    Снимка: Reuters

Какво сме дали ние на света?
Освен всичко друго, и една жена, знаеща истината.
Днес агенция "Фокус", разпространи новината, че българският еврокомисар Мария Габриел, е дала интервю за белгийския всекидневник „L"Echo” в което е изразила личната си и европейска решимост за борба с лъжата на "фалшивите новини".
"Фалшивите новини атакуват демокрацията ни" - заяви жената - истина. Чия демокрация, и кои сте вие? - Във всеки случай, не и демокрацията на гражданите на Европа, не и техният избор! Ето и една много кратка история на подмяната:

- Европейската Конституция, превръщаща Европейския съюз в супер държава, беше отхвърлена на референдуми в Холандия и Франция, което принуди предшествениците на жената-истина, да прекратят провеждането на предвидените в другите страни референдуми.

- Еврочиновниците се събраха в Лисабон, напудриха Европейската конституция и я представиха като "Лисабонски договор". За да защитят това си решение от европейските избиратели, тези същите чиновници, записаха, че Лисабонския договор ще се ратифицира от парламентите на страните членки, а не на референдуми. Единствената страна провела референдум за договора бе Ирландия и гражданите ѝ гласуваха против. Така "демокрацията" на брюкселската бюрокрация отново бе застрашена. Наложи се повторен референдум, на който бе постигнато заветното - да. Как беше постигнато?.. - най-демократично.
 Това бе сблъсък на представителите на народа, със самия народ. В този сблъсък, народа показа, че не е съгласен с решенията на уж избраните от него представители, а те от своя страна показаха, че въобще не им пука за вота на уж техните избиратели.

- На изборите за европарламент през 2014г. избирателната активност в България е 35.84%. Общо за ЕС, активността е 43.11% като за пръв път от 35 години, тя бележи ръст. Ръстът обаче изцяло се дължи на гласувалите за крайно леви, или крайно десни партии, общото между които е евроскептицизма им. Например, Национален фронт на Мари льо Пен, печели 25% от гласовете във Франция, което е четири пъти повече от изборите през 2009г.
Или, на практика, едва 43% от европейците са гласували за евродепутатите, които ще се борят за своята демокрация и с новините против нея. Никой от тези граждани не е гласувал за Мария Габриел - главен борец срещу "фалшивите новини". От тези 43% демократично гласували европейци, повече от 15% са гласували за партии не подкрепящи Брюкселския диктат в Европа. Така за управляващите демократично Европа, се оказва, че са гласували едва 28% от жителите ѝ с право на глас. Но и това не е съвсем така, защото поне 10% от тях, са хора гласуващи за различни партии всеки път, тоест, хора разочароващи се постоянно и сменящи партията с надежда следващите да ги "оправят". В този смисъл, те година-две след направения избор, вече не го подкрепят.
Простата сметка показва, че мнозинството вземащо решения от името на европейските граждани, всъщност се ползва с доверието на двадесетина процента от тях. Останалите 80% не са представени сред управляващите в Брюксел, следователно, те имат други възгледи, други истини и други новини за тях са истинските. Логиката от тук насетне е много проста - ако избраните с 20% от гласовете на европейците произвеждаха истински новини, които удовлетворяваха, и на които вярваха 80% от европейците, никаква борба срещу "фалшивите" новини нямаше да се налага, та те щяха да са само 20%, един съвсем нормален процент за едно съвсем нормално, истински демократично общество в което има и алтернативни възгледи. Проблемът обаче е, че тези брюкселски "народни избраници" и техните "свободни" медии, произвеждат новини, които нито удовлетворяват, нито пък срещат доверието на 80% от европейците. А това вече е много опасно за тяхната демокрация.

Следователно, тези европейци трябва да бъдат лишени от своето мнение и от възможността да прочетат, видят, или чуят, че и други мислят като тях тях! Те това иска да каже жената - истина.
"Експертна група на високо равнище трябва да идентифицира добрите практики за борба с фалшивите новини" - казала в интервюто комисар Мария Габриел.
А ето пък как го е казал Оруел в своя култов роман "1984"
"Министерството на истината се занимаваше с информацията, забавленията, образованието и изкуствата."
Ето още един изключително показателен за тяхната демокрация цитат от интервюто на главната боркиня срещу фалша:
"Наша отговорност е да помогнем на "четвъртата власт" - журналистиката, която е стожер на демокрацията."
Това кратко, но много смислено изречение е брилянтен превод на дефиницията за цензура, на политкоректен, либерален език. Проблемът е, че когато политическата власт определя кое е журналистика и кое - не е, кое е истина и кое - не е, журналистиката престава да бъде "четвъртата власт" и се превръща в глашатай на политическата власт.

Сега остава да разберем по какъв начин ще се осъществи цензурата на комисарите и какви ще са наказанията за не спазилите указанията.
На 9 януари, г-жа комисарката е организирала среща с представители на 30 социални интернет платформи даващи възможност за обмен на информация между потребителите си. На тази среша жената - истина, ще им обясни кое е законно и кое - не е. Чудя се как и защо комисарят по "цифрова икономика и общество" се нагърбва със задачата да обяснява на операторите на интернет платформи законови положения, след като тя няма юридическо образование, а те със сигурност си имат добре подготвени юристконсулти? На тази среща г-жа Габриел щяла да подходи со кротце и со благо, наблягайки на "доброволните мерки и редовния диалог".
Ако методът "со кротце, со благо" не сработи... дали ще има кютек?

"Министерството на любовта поддържаше законността и реда." - Джордж Оруел "1984" 




Гласувай:
10



1. leonleonovpom2 - Поздрави ,Мерлин!
03.01.2018 20:51
Наистина е много добре, разните министерства да поведат борба с фалшивите новини!
Те създават суматоха и несигурност!
Например, че днес не се живее много по-добре и по-сигурно от вчера или от преди петилетки!
Имам оценката на съдебен лекар , с колко много работа той и колегите му са били натоварени днес!
С аутопсии на жертвите от шесторното убийство, с тази на човек ,скочил от 18-ти етаж, с обесил се дядо- той пък защо, има таван на пенсията?, с двама убити от катастрофа, бягали от фалшивите новини.....
Това за толкова преждевременно напуснали този свят в един град, за един ден, е изключено да е истина! Прекалено е, за държава ,по- малка два пъти по население от Истанбул и три пъти -от Москва
Ето типичен пример за фалшиви новини! Не страх, суматоха искат да създадат с тях!
И добре ,че се намери Българка, милееща ден и нощ за родната си страна, да води борба с тях!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
2. mt46 - Мда...
05.01.2018 20:06
През социализма имаше лъжи и фалш, а сега се сблъскваме с лъжите и фалша на Евросъюза /и на "демокрацията, в по-широк план/...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1680048
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031