Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2018 17:42 - Началото на края?
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 5629 Коментари: 20 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Светът сякаш се пързаля към бездната на глобална война.

През последните месеци противопоставянето между Русия и САЩ ускори ход и прие много твърд характер. Инициативата е изцяло в колективния Запад, а повода за тази ескалация дори не заслужава коментар. Използването на химическо оръжие от Русия за покушение срещу един двоен агент отдавна изгубил значението си. Използването на химическо оръжие от Асад срещу бунтовниците в Дума, които вече се бяха договорили с Асад и се изтегляха. И в двата случая има фрапиращо отсъствие на доказателства, толкова фрапиращо, че представлява обида за човешкия разум. Още повече, че на база тази липса на разум се предприеха много сериозни  крачки към конфронтация с Русия. Бяха изгонени стотици дипломати и от двата лагера, а по повод обвинението в използване на химическо оръжие в Гута, САЩ обещаха военен удар срещу Сирия.

Въпросът, защо толкова плоско, без никакви доказателства и дори без да се вложи минимално въображение в стил Агата Кристи, бяха лансирани тези обвинения, има два отговора:

- Защото авторите им наистина са безобразно тъпи и лишени от всякакво въображение хора.

- Защото целта не е да бъде убеден света в злодеянията на Путин и Асад, а да бъдат сплотени съюзните държави за битка срещу Русия. В този смисъл, Британия и САЩ, изискаха от съюзниците си по НАТО пълна солидарност и готовност те да стигнат до край в борбата срещу врага. Няма доказателства, има солидарност и съюзни задължения. Не е работа на васалът, да разсъждава прав ли е господаря, или - не, неговата работа е да воюва за него.

Разбира се може да има и други отговори на този въпрос, но разсъжденията в тази посока са абсолютно безсмислени и няма защо да се занимаваме с тях.

Важното е, че желаната конфронтация бе постигната, при това крайно успешно. До толкова успешно, че всеки момент тя може да прерасне във война.

Късно вечерта на 10 април в Съвета за сигурност на ООН, бяха предложени и съответно отхвърлени при гласуванията три резолюции (една американска и две руски) по повод разследване химическата атака в Дума.

 

Днес (11.04.18) в 19 часа изтича 48 часовия срок който си даде Тръмп, за да реши по какъв начин ще накаже режима на Асад за уж употребеното от него химическо оръжие в Дума. Точно преди една година и точно по същия повод, Тръмп "наказа" Асад, като удари с 59 ракети летището от което се предполага, че е излетял самолета извършил химическата атака. Оказа се, че Русия е била предварително уведомена за удара с цел избягване на жертви сред руските военни. Съответно Русия е уведомила Сирия и летището е било опразнено преди удара.

Сега обаче ситуацията е малко по-различна. От САЩ заявиха, че не желаят да пострадат руски военни, но няма да предупреждават къде ще бъдат нанесени ударите за да не предупредят руснаците пък сирийците. От ген.щаб на руската армия пък предупредиха, че ако от американския удар бъдат застрашени руски граждани, то руската армия ще предприеме контра мерки, както срещу изстреляните ракети, така и срещу носителите им (самолети, кораби, бази). Един американски ракетоносец вече е на 100км. от руската морска база в Тартус, втори се очаква да пристигне до няколко дни. Шести американски флот (един самолетоносач и около 40 други кораба), вчера са се отправили от базата си към Сирия. По различни данни САЩ имат между 10 и 20 бази в Сирия и около 2000 войника, нямам информация колко са военните от други страни на НАТО в Сирия. Освен това САЩ разполагат с бази в Ирак. Като прибавим и Шести флот, те имат сериозен превес във военна сила в региона.

Не е нужно човек да е врачка за да предположи до къде може да доведе развитието на тази ситуация.

 

Повечето анализатори са на мнение, че САЩ със сигурност ще нанесат удар по Сирия. За мащабите на този удар обаче анализаторите са на различни мнения. Повечето американски експерти твърдят, че удара няма да е един а множество, при това масирани. Други са на мнение, че Тръмп просто няма как да се отметне от това което е казал заради и без това разклатения си имидж, но удара ще е съпоставим с този от миналата година, тоест, не военна операция, а по-скоро пиар акция. Едни твърдят, че руснаците пак ще бъдат предупредени, други пък, че няма да бъдат предупредени. Някои американски експерти дори са на мнение, че САЩ ще ударят директно по руските бази в Сирия.

Руските експерти са по-скоро на мнението, че удара ще е ограничен и съответно не бива да се отговаря на американците. Други обаче са в недоумение, защо руските военни не са предупредили за ответен удар, независимо дали ще има пострадали руски военни. Някои са на мнение, че поради превъзходството на американците в региона, Русия може да отговори несиметрично, като удари кораби и подводници на САЩ в Баренцово море, в Тихия океан и дори бази в Румъния и Полша... Въобще, спете спокойно.

 

В последния момент обаче, британците, французите и германците са се разколебали. При проведени телефонни разговори на Тръмп с Мей, Макрон и Меркел, европейците са били по-склонни да се изчака с ударите докато не се съберат доказателства за химическата атака и съпричастността на Асад към нея.

 

Положението с руските съюзници е даже по-лошо от това на американците. Турция, не само, че подкрепи САЩ в ООН, но Ердоган се изказа много остро по отношение на Асад. Разбира се, това поведение на Турция, едва ли е успокоило кой знае колко американците. Въобще, Турция никой не знае какво ще предприеме в случай на война между САЩ и Русия.

Китай, подкрепи руските резолюции и се въздържа по американската, но за разлика от 2013г. никакви китайски кораби не поеха към Сирия. А и защо да го правят? За Китай един сблъсък (разбира се не глобално унищожителен) между Русия и САЩ, е добре дошъл. Подобен развой може само да укрепи позициите на Китай в световната икономика и политика.

 

Израел през цялото време на войната в Сирия се опитва да показва неутралитет, но нееднократно нанася удари по войските на Асад. Това си действие Израел оправдава с опасенията си, че ирански военни и Хисбула прехвърлят ракети на сирийска територия за да ги използват срещу Израел. Като се има предвид обаче, че последния израелски удар бе онзи ден и изразените от някои експерти предположения, че целта му е била да се провери боеспособността на сирийската противоракетна отбрана (а дори по-вероятно на руската), то израелския неутралитет е твърде съмнителен. Все пак според мен, Израел, дори и да помогне на САЩ с разузнавателна информация, пряко няма да се намеси в евентуална война с Русия в региона. Няма да го направи защото е изключително малка по територия държава, която не би имала никакъв шанс да се защити от ответен руски удар.

 

Противопоставянето между Русия, Китай и доста други страни и Запада, не е от вчера, но то ескалира през последните два месеца. Търговска война срещу Китай, изключително твърди санкции срещу Русия, гонене на стотици дипломати и свеждане на комуникациите между страните на първобитно ниво. А ето, че и директна военна заплаха. Защо толкова форсирано действа САЩ? Отговорите са много:

- Може би Западът се заблуждаваше, че Путин няма да спечели изборите, или поне, че няма да ги спечели така убедително. Резултата който Путин показа на тези избори е такъв, че напълно отрезви западните стратези които съвършенно погрешно се надяваха чрез икономически санкции да предизвикат народното недоволство срещу него. Вместо това руският народ легитимира политиката на Путин по един безспорен начин. А това за колективния Запад и особено хегемонът му САЩ не вещае нищо добро в перспектива.

- Путин демонстрира нови стратегически оръжия. Бързата ескалация, може би е резултат от желанието на САЩ да предизвикат военно стълкновение преди някои от представените нови оръжия бъдат въведени на бойно дежурство. Превъзходството на САЩ в конвенционалните оръжия пред Русия е значително и е твърде вероятно американците да се опитат да победят Русия в една такава война, преди тя да е превъоръжила стратегическите си войски. По този начин, САЩ ще имат предимство и в случай, че се стигне до ядрен конфликт.

- Друг повод за бързане е намаляващата дисциплина сред европейските съюзници. Една бърза победа над Русия в Сирия, ще убеди света и особено Европа, че САЩ, продължават да са световен хегемон. А това означава, че ще ги убедят и да игнорират руския газ за сметка на по-скъпия американски.

- И най-важната причина за бързането е, че ако САЩ не направят сега прелом в Сирия, то те ще я загубят завинаги, а заедно с това и голямата част от Близкия изток. Сега е последният им шанс. Но ако искат прелом в Сирия, американците ще трябва директно да ударят по Русия, което без съмнение ще доведе до пълномащабна война помежду им. А тази война с 90% вероятност ще премине в ядрена. Дори 100% защото загубилата страна просто ще бъде обречена на разпад. А както каза Путин - Какво ни интересува света, ако в него няма да има Русия?

 

Това до тук бяха размишления върху американските въжделения. Но да надникнем и към руските карти.

Путин мълчи, спокойно си ходи по предвидените мероприятия и не коментира страстите на Тръмп. Той каза каквото имаше да казва преди месец и очевидно няма намерение да го повтаря - Тогава не ни слушахте. Чуйте ни сега!

И сега не го чуха, не го разбраха, не му повярваха. Вместо желаните от Путин преговори, той получи опит за тотално очерняне и делегитимиране на Русия.

И сега внимавайте добре - възможните варианти са два:

- Путин блъфира и Русия въобще не е онази военна, ядрена сила за която той я представи. Положение при което сега е момента да си мушне опашката между краката и да напусне Сирия, а след това да зареже и всякакви претенции за формиране на нов световен ред. След това Русия я чака връщане в 90-те години. Либерали на власт, ограбване на ресурсите, разпадане...

- Путин не блъфира и Русия ще отговори на САЩ. До къде ще се простре отговорът щем - нещем ще видим. Но пак повтарям, нито САЩ, нито Русия могат да си позволят да загубят война помежду си, а това ще рече, че започне ли такава война, тя няма да спре до последната ядрена бомба.

 

И разбира се накрая и най-вероятния вариант - Тръмп, ще забрави какво е казал и какъв срок си е дал и нищо няма да се случи тези дни.

 

В противен случай, знайте, че онзи ден Христос умря за последен път спасявайки човечеството.




Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Цитирам социалиста и сириец Нидал Алгафари
11.04.2018 17:47
Нидал Алгафари
1 час ·
Приятели,

вероятно до часове ще започне изтикването на най-грозната диктатура в света, тази в Сирия, в историята.
Цивилизованите човеци по света този път няма да търпят и да приемат използването на отровния газ зарин срещу беззащитните човеци в покрайнините на Дамаск.
Сирийският народ даде много жертви от създадената от наследственият диктатор война. Многото сирачета, вдовици, изнасилени жени и деца, изтезавани граждани и избити без съд и присъда от най-низките човешки същества, поддръжниците на диктатора ще видят едно от трите случило с подобни на този сатрап. Съден, обесен или завършилият земния си път негов побратим в Либия.
Демократичните, свободните, милеещите за човешки права САЩ, Велика Британия, Франция, Германия получиха въздушни коридори от Турция, Йордания и Ирак и сетния миг на диктатора наближава с бързи стъпки. Самият сатрап е изведен от двореца си с руски военен конвой. Семействата на висшите военни от свитата му са преминали границата с Ливан и там ще изчакат съдбата си.
За първи път от много години ливанското правителство е конфискувало камиони пренасящи оръжие на поддържаната от диктатора, Русия и Иран групировка Хизб Аллах.
Въпреки размахването на пръсти от руската дипломация, че всяка ракета срещу Сирия ще се приема от тях като военно престъпление, задвижената машина няма да бъде спряна.
Искрено се надявам лаладжиите, славещи диктатора и най-мракобесните сили, които го държат на власт все още, да се опомнят защото след дни срамът ще е по челата им.
цитирай
2. merlin68 - Нидал Алгафари 1 час · Прият...
11.04.2018 19:33
haralanov написа:
Нидал Алгафари
1 час ·
Приятели,

вероятно до часове ще започне изтикването на най-грозната диктатура в света, тази в Сирия, в историята.
Цивилизованите човеци по света този път няма да търпят и да приемат използването на отровния газ зарин срещу беззащитните човеци в покрайнините на Дамаск.
Сирийският народ даде много жертви от създадената от наследственият диктатор война. Многото сирачета, вдовици, изнасилени жени и деца, изтезавани граждани и избити без съд и присъда от най-низките човешки същества, поддръжниците на диктатора ще видят едно от трите случило с подобни на този сатрап. Съден, обесен или завършилият земния си път негов побратим в Либия.
Демократичните, свободните, милеещите за човешки права САЩ, Велика Британия, Франция, Германия получиха въздушни коридори от Турция, Йордания и Ирак и сетния миг на диктатора наближава с бързи стъпки. Самият сатрап е изведен от двореца си с руски военен конвой. Семействата на висшите военни от свитата му са преминали границата с Ливан и там ще изчакат съдбата си.
За първи път от много години ливанското правителство е конфискувало камиони пренасящи оръжие на поддържаната от диктатора, Русия и Иран групировка Хизб Аллах.
Въпреки размахването на пръсти от руската дипломация, че всяка ракета срещу Сирия ще се приема от тях като военно престъпление, задвижената машина няма да бъде спряна.
Искрено се надявам лаладжиите, славещи диктатора и най-мракобесните сили, които го държат на власт все още, да се опомнят защото след дни срамът ще е по челата им.


На Нидал Алгафари въобще не му пука за Сирия, за него е важно от САЩ да му плащат и да си живее добре далеч от Сирия.

Но темата тук не е да хвалим или плюем по Асад, а до какво може да доведе това което се случва в Сирия.
цитирай
3. mt46 - Мда.
11.04.2018 20:22
Положението е много лошо! Но може да се влоши съвсем. Щатите се стремят към война, защото разбират, че по други начини не могат да се справят /с Русия и с вътрешните си проблеми/...
цитирай
4. apostapostoloff - Дааааа,
11.04.2018 21:58
само в България все още има маса абдали, които така и не разбраха, че САЩ имат ДЕСЕТОКРАТНО военно превъзходство над изостаналата и западнала Русия.

Фактите говорят сами за себе си: през миналата година САЩ са похарчили за отбрана над 600 МИЛИАРДА долара! Руснаците с триста зора успяха да заделят някакви си мижави 60 милиарда за отбрана...

Затова тези арогантни и нагли типове ще отнесат сега един як пердах, а ние ще им гледаме сеира. И ще се радваме, че не сме в тяхната орбита...
цитирай
5. merlin68 - Положението е много лошо! Но може да ...
11.04.2018 22:02
mt46 написа:
Положението е много лошо! Но може да се влоши съвсем. Щатите се стремят към война, защото разбират, че по други начини не могат да се справят /с Русия и с вътрешните си проблеми/...


Щатите едва ли се стремят към война, но могат да я получат. Блъфират, обаче са сбъркали игралната маса.
цитирай
6. merlin68 - само в България все още има маса а...
11.04.2018 22:05
apostapostoloff написа:
само в България все още има маса абдали, които така и не разбраха, че САЩ имат ДЕСЕТОКРАТНО военно превъзходство над изостаналата и западнала Русия.

Фактите говорят сами за себе си: през миналата година САЩ са похарчили за отбрана над 600 МИЛИАРДА долара! Руснаците с триста зора успяха да заделят някакви си мижави 60 милиарда за отбрана...

Затова тези арогантни и нагли типове ще отнесат сега един як пердах, а ние ще им гледаме сеира. И ще се радваме, че не сме в тяхната орбита...


Ако беше се ослушал какво ще ти кажат звездите, можеше и да познаеш. Но когато се позоваваш на факти които си мислиш, че познаваш, но реално си нямаш представа от тях, то сигурно е, че няма да познаеш.
Я като виден гадател прогнозирай дали моряците от "Доналд Кук", ще успеят да се реабилитират за преживения срам в Черно море и ще победят враговете в Сирия.
Припомням, че 27 моряци от "Доналд Кук" подадоха рапорти за уволнение след като руски СУ-24 няколко пъти прелетя над американския кораб имитирайки атака. С екипажа тогава работиха по спешност румънски психолози, но не успяха да ги убедят, че страшно няма.
Днес този култов кораб е призван да докаже силата на американския дух и да отмъсти в реални бойни действия на посрамилите го руснаци. Сигурно екипажът му е силно напрегнат от желанието си за реабилитация. Но на 100 км. от брега в чуждо море напрежението е лош съветник... а и атаките този път няма да са имитация... дали моряците ще се доберат до психолозите, а?
цитирай
7. getmans1 - Най- вероятно война няма да има в ...
12.04.2018 00:09
Най- вероятно война няма да има в този мащаб в който ви се иска и то защото няма да зависи от вас.
Това обаче хич няма да ви попречи после да обявите Путлер за победител взе едно, че на някой ще му пука от това.
цитирай
8. apostapostoloff - Какви гадатели и звезди са те пасли бе, Мунчо?
12.04.2018 09:17
Ти си едно неграмотно говедо, които не знае един западен език, за да провери ФАКТИТЕ. А фактите са тези: обединените сили на НАТО, които още тази нощ ще нападнат мужиците, имат ДВАДЕСЕТОКРАТНО превъзходство над мизерната, мижава и западнала Русия. Те затова и ще я нападнат, защото са сигурни, че тя не може да окаже НИКАКВА съпротива.

Само русофилистични отрепки като теб драскотят глупости за глобална война. Никаква глобална война не е възможна. Руснаците могат да водят война само в продължение на 6 часа, а след това ще изчезнат от картата на света. Те, за разлика от теб, не са идиоти и знаят много добре това. Затова сега ще изядат един хубав пердах и ще мълчат като ритан гъз. Това е ясно без гадатели и врачки.

Подали американски моряци оставки! В кой руски сайт прочете тая тъпотия бе, абдал? Американска ударна единица се приближава уверено до Сирия, където ще смачка ушанките.

Защото, Мунчо, САЩ имат десетократно превъзходство над изостаналата, скапана и западнала Русия. Която няма и съюзници.

А САЩ имат! И то какви! Обединени сили на НАТО ще нападнат тази вечер руснаците и ще им разщажат цялата игра.

Още довечера американците ще скъсат гъза на твоята изостала и западнала Русия. Ако искаш, да се обзаложим на 10 000 лева, ама ти си прошляк и такива пари не си виждал и на кино, а?
цитирай
9. pando - ФАЩ са във фалит
12.04.2018 10:13
И имат нужда от война.Това е.
Досега отлагаха Видовия ден,но явно по вече не могат и търсят претексти за война.
цитирай
10. troina - В противен случай, знайте, че онзи ден Христос умря за последен път спасявайки човечеството.
12.04.2018 10:49


мърлине, от ден на ден по-големи..ги забъркваш..
нерде..Стамбул нерде Ямбол, бе дорогой мальчик..
това твоето е совецка пропаганда,и алабалистика във Ветрило на Мания,
както казват докторите психиатри..
има да се дупиш, и да чакаш..исуската..
прекалено ви идва облъчването, там са майстори Рашите, признавам..
Юлия
цитирай
11. shambala - .
12.04.2018 12:25
Аз пък си мисля, че само плашат гаргите. Най-много да направят някой удар у пущинака та да могат да си правят военни екшънчета после и да се самовеличаят.
Но когато говориш за "глобална война", не забравяй, че светът не е ЕС, САЩ и Русия. Направи място за Иран, Китай, Индия. Кореецът също влиза в картинката. Турците са к*ви, те не могат да бъдат съюзници на когото и да било. Колкото до оон - тази организация се доказа като едно голямо нищо след като краварите влезнаха в Ирак без резолюция на оон
цитирай
12. haralanov - E, как да не му пука на Нидал Алгафари?
12.04.2018 13:33
Той е половин сириец. Детството му е преминало в тази страна!
Бил е PR по време на избори и на БСП и на Георги Първанов!
Тук въобще не става дума за плащане от американците!
Чест му прави!
цитирай
13. sosa - АЛГАФАРИ
12.04.2018 16:36
До тук добре ама има и по нататък. В Ирак махнаха един диктатор и убиха около милион граждани. Само децата са към 250 000 . То небяха болници и свадби. Нещо по въпроса. В Либия сътуацията е подобна с тази разлика че Франция и Англия обраха тоновете злато заделени от Кадафи за да осъществи идеята за единна африканска валута, подобно на еврото у нас. В Авганистан войната е безкрайна нескончаема. Опитаха се твоите приятели същия номер да го направят в Египет ама генерал Сиси им видя сметката овреме. Заразното зло си има и корени и причини и най вече създатели. Какво означава Израел да иска да няма Иранчани в Сирия. Какво. Турция като натовска държава защо се налага в друга държава извън НАТО с войска. Кой спи.
цитирай
14. apostapostoloff - Ти ще пострадаш много лошо, защото
12.04.2018 17:26
Присъединяване към враждебни действия против Републиката

Член 100 НК

(1)
Български гражданин, който във време на обявена или започната война,
постъпи доброволно в редовете на неприятелска войска или въоръжена
група или участвува във враждебно действие против Републиката, или
под каквато и да е форма премине на страната на неприятеля, се наказ
ва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен
затвор или с доживотен затвор без замяна.

(2)

Същото наказание се налага и на български гражданин, който по какъвто и да е начин подпомага чужда държава или обществена група в чужбина при провеждане на военни или други враждебни действия против Републиката.


цитирай
15. vania23 - Интересен анализ,
12.04.2018 17:30
за който благодаря!
цитирай
16. merlin68 - Най- вероятно война няма да има в ...
12.04.2018 18:17
getmans1 написа:
Най- вероятно война няма да има в този мащаб в който ви се иска и то защото няма да зависи от вас.
Това обаче хич няма да ви попречи после да обявите Путлер за победител взе едно, че на някой ще му пука от това.


Най-вероятно Гетьо, война няма да има в никакъв мащаб. Тръмп написа няколко взаимноизключващи се туита и сега американците се чудят защо Бог наказва Америка с такъв президент.
цитирай
17. merlin68 - Ти си едно неграмотно говедо, които ...
12.04.2018 18:19
apostapostoloff написа:
Ти си едно неграмотно говедо, които не знае един западен език, за да провери ФАКТИТЕ. А фактите са тези: обединените сили на НАТО, които още тази нощ ще нападнат мужиците, имат ДВАДЕСЕТОКРАТНО превъзходство над мизерната, мижава и западнала Русия. Те затова и ще я нападнат, защото са сигурни, че тя не може да окаже НИКАКВА съпротива.

Само русофилистични отрепки като теб драскотят глупости за глобална война. Никаква глобална война не е възможна. Руснаците могат да водят война само в продължение на 6 часа, а след това ще изчезнат от картата на света. Те, за разлика от теб, не са идиоти и знаят много добре това. Затова сега ще изядат един хубав пердах и ще мълчат като ритан гъз. Това е ясно без гадатели и врачки.

Подали американски моряци оставки! В кой руски сайт прочете тая тъпотия бе, абдал? Американска ударна единица се приближава уверено до Сирия, където ще смачка ушанките.

Защото, Мунчо, САЩ имат десетократно превъзходство над изостаналата, скапана и западнала Русия. Която няма и съюзници.

А САЩ имат! И то какви! Обединени сили на НАТО ще нападнат тази вечер руснаците и ще им разщажат цялата игра.

Още довечера американците ще скъсат гъза на твоята изостала и западнала Русия. Ако искаш, да се обзаложим на 10 000 лева, ама ти си прошляк и такива пари не си виждал и на кино, а?


Айде нещастнико 10 000 лева!
Утре си чакам парите.
цитирай
18. merlin68 - ФАЩ са във фалит И имат нужда от во...
12.04.2018 18:25
pando написа:
ФАЩ са във фалит И имат нужда от война.Това е.
Досега отлагаха Видовия ден,но явно по вече не могат и търсят претексти за война.


САЩ имат нужда от война, но не от такава война, затова и нищо няма да направят, а ако посмеят, то отговора ще бъде съпоставим с Пърл Харбър.
цитирай
19. merlin68 - Аз пък си мисля, че само плашат га...
12.04.2018 18:33
shambala написа:
Аз пък си мисля, че само плашат гаргите. Най-много да направят някой удар у пущинака та да могат да си правят военни екшънчета после и да се самовеличаят.
Но когато говориш за "глобална война", не забравяй, че светът не е ЕС, САЩ и Русия. Направи място за Иран, Китай, Индия. Кореецът също влиза в картинката. Турците са к*ви, те не могат да бъдат съюзници на когото и да било. Колкото до оон - тази организация се доказа като едно голямо нищо след като краварите влезнаха в Ирак без резолюция на оон


Да, само плашат гаргите, въпросът обаче е дали ще гръмнат за да ги уплашат.
Тръмп реши, че може да си направи пиар на руски гръб. Да им се закани и да удари някъде из Сирия, дори в пущинака, това стана миналата година.
Сега обаче аз не мисля, че какъвто и да е удар, дори в най пустия пущинак ще остане без отговор. Напротив, като се има предвид явната заявка на Путин за сериозни преговори и още по-явното им отхвърляне от Запада, то сега Путин има чудесна възможност да принуди към преговори западните си партньори. И не мисля, че той ще я пропусне, ако САЩ ударят по Сирия, никой няма да чака да види има ли пострадали руснаци. Отговорът ще бъде моментален и асиметричен, ще потъват кораби и ще падат самолети.
цитирай
20. merlin68 - Ти ще пострадаш много лошо, защо...
12.04.2018 18:38
apostapostoloff написа:
Ти ще пострадаш много лошо, защото Присъединяване към враждебни действия против Републиката

Член 100 НК

(1)
Български гражданин, който във време на обявена или започната война,
постъпи доброволно в редовете на неприятелска войска или въоръжена
група или участвува във враждебно действие против Републиката, или
под каквато и да е форма премине на страната на неприятеля, се наказ
ва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен
затвор или с доживотен затвор без замяна.

(2)

Същото наказание се налага и на български гражданин, който по какъвто и да е начин подпомага чужда държава или обществена група в чужбина при провеждане на военни или други враждебни действия против Републиката.




Не се грижи за мен ами иди изтегли 10 000лв. утре ги чакам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1694009
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930