Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2019 13:26 - Кога западът ще роди Путин
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 5207 Коментари: 28 Гласове:
2

Последна промяна: 30.06.2019 11:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преди да започне срещата на Г-20 в Япония, Путин даде обширно интервю за "Файнешънъл Таймс". Няма дя го копирам и цитирам, просто ще преразкажа някои моменти, а който иска може да го намери и прочете дословно.

Основното на което обърна внимание западната преса в това интервю беше фразата на Путин - Либерализмът е мъртъв.

Путин много простичко обясни, защо идеите на либерализма отмират.

- Приемът на голям брой бежанци и осигуряването им на преференции с които местното население не разполага. Стига се до абсурда, че "гостите", вместо да се интегрират към новата среда и приемат нейните закони и традиции, открито демонстрират презрението си към тях, грубо ги нарушават, като при това шумно търсят правата си дадени им от същите тези презирани от тях закони. Путин дори буквално каза - Мигрантите изнасилват и убиват местни жители и никой не им търси сметка защото бежанците имали права.

- Русия не е хомофобска страна, ние не преследваме и не вкарваме хората с различна сексуална ориентация в затвора. Но заедно с това, ние не им даваме либералните свръх права, да демонстрират и рекламират "ценностите" си. Не учим децата си, че е нормално в природата да съществуват 5-6 и повече пола. Това обаче го правят либералите, те изтласкват традиционните ценности на обществото и ги заменят с нещо което е откровенно ненормално за огромната част от обществото.

Затова, според Путин, либерализмът умира, той просто е отречен от голямата част граждани в страните в които се лансира.

На въпрос за митичната руска намеса в американските избори през 2016г. Путин каза, че загубилите тези избори, трябва да си направят реални изводи за причините за своето поражение, а не да търсят под вола теле. Ето Тръмп се опитва да строи стена спираща притока на мигранти от Мексико, аз няма да споря дали това е правилно и дали има други начини, важното е че Тръмп прави нещо по един много болен за по-голямата част от американското общество проблем, а това избирателят го вижда. Тръмп обеща повече работни места и икономически ръст и те реално са факт, а избирателят вижда. Така че демократите ако искат да спечелят, трябва реално да анализират ситуацията, а ако искат да си осигурят алиби за следващата загуба, то може да продължат темата с руската намеса в изборите им.

Много важен момент в интервюто, на който обаче, много свободните медии, обърнаха много малко внимание е - През 2020г. изтича Договорът за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия, който към момента е и последният действащ договор от цял ред такива сключвани още между СССР и САЩ и изиграли огромна роля за намаляване риска от ядрена война в света. САЩ последователно излязоха от Договора за ПРО, а съвсем наскоро и от Договора за ракетите със среден и малък обсег. Путин подчерта, че Договорът за ограничаване на стратегическите оръжия е последната бариера пред започване на нова безконтролна надпревара във въоръжаването, която ще направи света изключително опасно място за живеене. Ако преговорите не започнат веднага (защото е нужно доста технологично време), то в края на другата година пред оръжията за масово поразяване няма да има никаква преграда.

Много свободната световна и американска преса, не се заинтересува особено от проблемите на опасността от световен ядрен конфликт очертани от Путин. Вместо това, на срещата Путин - Тръмп, в малкото време в което бе осигурен достъп на журналисти, те се надпреварваха, кой по-силно ще изкрещи "най-важния" въпрос за Америка - Г-н президент (Тръмп), ще поставите ли директно на Путин въпроса да не се вмешва в нашите избори догодина!?

Тръмп, не можа да пренебрегне този екзистенциален за американските медии въпрос и веднага го постави на Путин, казвайки с ухилен укор - И не се месете повече в изборите ни.

И това "несериозно" отношение на Тръмп, по "най-сериозния" за САЩ проблем, разбира се, стана основен акцент за СНН и останалите, определени като фейкови от Тръмп медии, за срещата между Путин и Тръмп на Г-20.

image

Аз се чудя, дали Путин е прав и либерализмът е мъртъв?

Няма спор, че той е мъртъв в Русия, в Китай, Турция... и ако щете в Израел, както няма спор, че ръководителите на тези държави с всички сили се опитват да осъществяват политики в интерес на страните си (на кой колко му се отдава е отделен въпрос), но се стремят. В същото време, либерална Европа и полулиберална Америка, вместо да се заемат с интересите и проблемите си, продължават да правят политики в противоречие с интересите на своите граждани, маскирайки ги под лозунгите на "нашите общи ценности". Заедно с това, нормалните граждани на Европа, недоумяват, как може да се нарече ценност, това да бомбардираш държави, превръщайки гражданите им в бежанци които трябва да обгрижваш на своя територия? И тук отговорът не е ясен, дали либерализмът ще умре преди Европа, или тя ще умре преди него.

Отговорът е висящ и за света, очевидно е, че либерализмът не може да роди Путин, и с кого тогава Путин да договаря безопасността в света? Тия дето бомбардират за мир... явно не стават за договори.

П.П.
Специално искам да благодаря на трите изключително ерудирани и притежаващи безспорно ярко присъствие Реални Личности, гласували с амнайсет минуса (по един за всеки от половете си), за постинга ми в потвърждение на плурализма и свободата на словото в условията на либерализъм.
Не мога да пренебрегна Яркото им мнение и още по-Ярко присъствие.
image




Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eva666 - проПутинската поръчка се мултиплицира, немате спирка..
29.06.2019 14:09
Путин дори буквално каза - Мигрантите изнасилват и убиват местни жители и никой не им търси сметка защото бежанците имали права.

Аз се чудя, дали Путин е прав и либерализмът е мъртъв?

Няма спор, че той е мъртъв в Русия, в Китай, Турция... и ако щете в Израел, както няма спор, че ръководителите на тези държави с всички сили се опитват да осъществяват политики в интерес на страните си (на кой колко му се отдава е отделен въпрос), но се стремят/ край на цитата на мерелинко

тук загубвам Дар Слово, даже и Аз, но, по-после/ на др вълна съм днес
нямам думи, простоо!!!
Няма такова нещоо!!
цитирай
2. radostinalassa - Изказването на руския президент не е поръчка
29.06.2019 14:48
Поръчка беше поканата на Меркел към негрите и арабите да наводнят Европа. Опитите и да ни върне мигрантите, които са преминали оттук, сякаш биха могли да прелетят?
Сега Меркел чак трепери от възмущение ? Гледала съм лесбийски филм с нея. Тя е кукла на конци.
цитирай
3. merlin68 - проПутинската поръчка се мулти...
29.06.2019 16:44
eva666 написа:
проПутинската поръчка се мултиплицира, немате спирка..
тук загубвам Дар Слово, даже и Аз, но, по-после/ на др вълна съм днес
нямам думи, простоо!!!
Няма такова нещоо!!


Не дар слово ти липсва на теб, а дар мисъл.
цитирай
4. leonleonovpom2 - И тя имала три дипломи? Като че ли я ...
29.06.2019 17:04
И тя имала три дипломи?
Като че ли я пита някой!
Сигурно за първи, втори и трети клас, завършени!
Дипломи, от розови сънища!
цитирай
5. vasilisa1917 - .
29.06.2019 17:10
точно гледах една анкета в Б-я, в която 75% от гласувалите са се съгласили с твърдението на г-н Путин, че либералните ценности са отжилвелица.
гетю и гоче обаче, като гей двойка, не могат да се съгласят с думите на руския президент.
цитирай
6. vasilisa1917 - .
29.06.2019 17:23
или напр. в един нелиберален свят, манафът колев не би могъл да напише и един глупав коментар от дупката си ...
цитирай
7. merlin68 - Овцо проста, вземи се гръмни и се ...
29.06.2019 17:24
kolevn38 написа:
Овцо проста, вземи се гръмни и се скрий някъде по-далеч.
И си слагай ченето, че нищо не ти се разбира от глупостите които фъфлиш.


Лишено от собствена мисъл, дебилно папагалче, нямаш необходимия интелект за да общуваш с аудиторията в блога ми, така че, къш.
цитирай
8. merlin68 - И тя имала три дипломи? Като че ли я ...
29.06.2019 17:25
leonleonovpom2 написа:
И тя имала три дипломи?
Като че ли я пита някой!
Сигурно за първи, втори и трети клас, завършени!
Дипломи, от розови сънища!

Не я знам какво има, но много добре виждам какво й липсва.
цитирай
9. vasilisa1917 - .
29.06.2019 17:27
и аз виждам какво й липсва на старата недоклатена дюля, но ме е срам да го кажа ;)))
цитирай
10. merlin68 - точно гледах една анкета в Б-я, в ...
29.06.2019 17:33
vasilisa1917 написа:
точно гледах една анкета в Б-я, в която 75% от гласувалите са се съгласили с твърдението на г-н Путин, че либералните ценности са отжилвелица.
гетю и гоче обаче, като гей двойка, не могат да се съгласят с думите на руския президент.

Те не са били никога актуални, а още по-малко ценности за да са отживелица. Това са добре планирани, финансирани и медийно подкрепени мероприятия за унищожаване на държавността и тразициите. На практика, един план за ликвидиране на градените хилядолетия цивилизации и превръщането на хората в състезаващи се помежду си сиви мишки. План, изначално обречен на неуспех в световен мащаб, но нанесъл огромни поражения в Европа и за съжаление у нас.
Но това, че не сработи в света и дори е на път да се провали в държавата която го ръководеше - САЩ, "либерализмът", продължава да се финансира и накупените му лидери продължават да управляват Европа и България. Не е много сигурно, че след тях ще оцелеем.
цитирай
11. kolevn38 - Лайнар, не си бутай зурлата където не ти е работа.
29.06.2019 18:18
merlin68 написа:
kolevn38 написа:
Овцо проста, вземи се гръмни и се скрий някъде по-далеч.
И си слагай ченето, че нищо не ти се разбира от глупостите които фъфлиш.


Лишено от собствена мисъл, дебилно папагалче, нямаш необходимия интелект за да общуваш с аудиторията в блога ми, така че, къш.

цитирай
12. kolevn38 - Например в един либерален свят някой ден като се разминем някъде е напълно възможно да си глътнеш част от зъбите.
29.06.2019 18:19
vasilisa1917 написа:
или напр. в един нелиберален свят, манафът колев не би могъл да напише и един глупав коментар от дупката си ...

цитирай
13. radostinalassa - Планът им успешно работи.
29.06.2019 19:52
Ние сме останали само около 8 % в света. При това западняците, които налагат либерализма са в това число като европеиди. Привържениците им налитат на бой и ругатни. Какъв свят. Дано да е само поза за пред господарите им.
цитирай
14. merlin68 - Лайнар, не си бутай зурлата където ...
29.06.2019 19:59
kolevn38 написа:
Лайнар, не си бутай зурлата където не ти е работа.

Ако си толкова мозъчно увреден, че дори губиш ориентация, ще ти напомня че се намираш в моя блог, където моята "зурла" си е на мястото, а твоята е толкова дебилна, че не схвана "поканата" ми да се маха оттук. Втори път ти я отправям.
цитирай
15. merlin68 - Например в един либерален свят н...
29.06.2019 20:06
kolevn38 написа:
Например в един либерален свят някой ден като се разминем някъде е напълно възможно да си глътнеш част от зъбите.
vasilisa1917 написа:
или напр. в един нелиберален свят, манафът колев не би могъл да напише и един глупав коментар от дупката си ...



Знаеш ли, не харесвам либерализма, но в интерес на истината не са ми известни такива негови ценности, според които, ти можеш да заплашваш една дама с това, че ще й избиеш зъбите.
Не знам защо се засягаш когато пиша за либерализма, с който ти нямаш нищо общо. Ти си от една порода, която на времето имитираше, че са комунисти, а днес имитира, че е либерална. Една порода от нечистоплътни, долни мръсници, готови да продадат и майките си за трошиците на господаря и няма значение дали той е комунист, либерал или талибан. Дъното на човешката природа си ти безмозъчен папагалчо. Такива като теб превърнаха и комунизма и либерализма в мръсни понятия.
цитирай
16. radostinalassa - Вече разбрах, че тези които ги ругаят Коко 3800 и Ге.чо са...
29.06.2019 20:46
застанали на правилната страна. А самите екземпляри са на обратната страна на плоската Земя.
цитирай
17. blackpredator - хех,
29.06.2019 21:26
като чета простата санитарка и джендър Колю,
започвам да разбирам, че евгениката има смисъл...

и по темата:
EA Daily: Тръмп заяви, че разговорът с Путин е бил "прекрасна среща" с "отличен човек"
цитирай
18. merlin68 - като чета простата санитарка и д...
29.06.2019 21:44
blackpredator написа:
като чета простата санитарка и джендър Колю,
започвам да разбирам, че евгениката има смисъл...

и по темата:
EA Daily: Тръмп заяви, че разговорът с Путин е бил "прекрасна среща" с "отличен човек"

Тръмп е разпънат на кръст от американските медии, начело със СНН - как е възможно да се смее заедно с един диктатор:)))
цитирай
19. vaquero - merlin68,
29.06.2019 22:45
Там е разницата - в идеологията. Западът отдавна не може да роди нещо свястно в обществената теория и практика. В технологиите все още може и това го крепи. Теорията на професор Иво Христов за 80-те процента дебили важи много за западното общество. Каквото е обществото, такива са и водачите му. Наистина Путин няма с кого да разговаря за бъдещето на света. Затова трябва да си действат с Китай, зачитайки интересите и на другите страни, което е правилният път.
цитирай
20. kvg55 - merlin68,
29.06.2019 22:50
Никога вече не може да роди. За Ленин да не говорим.
цитирай
21. radostinalassa - 20. kvg55
29.06.2019 23:06
Да не би да хвалиш Ленин ? Заради този евер са били избити милиони руси - военни, свещеници, лекари , учители. Да избиеш интелигенцията на народа това може да бъде само еврейски акт. Както направиха и в Македония, където бяха избити 13000 вишисти. Българи. С това ли се хвалите ?
цитирай
22. kolevn38 - Лайнар, аз никога не съм бил комунист и никога няма да бъда, а съм просто човек.
30.06.2019 07:54
merlin68 написа:
kolevn38 написа:
Например в един либерален свят някой ден като се разминем някъде е напълно възможно да си глътнеш част от зъбите.
vasilisa1917 написа:
или напр. в един нелиберален свят, манафът колев не би могъл да напише и един глупав коментар от дупката си ...



Знаеш ли, не харесвам либерализма, но в интерес на истината не са ми известни такива негови ценности, според които, ти можеш да заплашваш една дама с това, че ще й избиеш зъбите.
Не знам защо се засягаш когато пиша за либерализма, с който ти нямаш нищо общо. Ти си от една порода, която на времето имитираше, че са комунисти, а днес имитира, че е либерална. Една порода от нечистоплътни, долни мръсници, готови да продадат и майките си за трошиците на господаря и няма значение дали той е комунист, либерал или талибан. Дъното на човешката природа си ти безмозъчен папагалчо. Такива като теб превърнаха и комунизма и либерализма в мръсни понятия.

А оная безлика мърла не е и не може да бъде никаква дама. Аз говря винаги тоочно и винаги истината, което мн малко хора правят тук. И понеже винаги съм твърдял, че комунистите са престъпници и убийци, а Путин и кремълските му предшественици дори повече от престъпници затова такива боклуци като вас, които ги харесват, излизат от обувките.
цитирай
23. radostinalassa - Това е само едната страна на медала
30.06.2019 08:33
Другата е капиталистическият либерализъм, който посяга на децата на хората. Еверите са пак на ход. Прав е Путин - оставете децата на спокойствие. Те трябва да пораснат, за да разберат , че са си нормални. Говоря за нашите деца.
цитирай
24. merlin68 - Лйнар, аз никога не съм бил комунист ...
30.06.2019 09:22
kolevn38 написа:
Лйнар, аз никога не съм бил комунист и никога няма да бъда, а съм просто човек. А оная безлика мърла не е и не може да бъде никаква дама. Аз говря винаги тоочно и винаги истината, което мн малко хора правят тук. И понеже винаги съм твърдял, че комунистите са престъпници и убийци, а Путин и кремълските му предшественици дори повече от престъпници затова такива боклуци като вас, които ги харесват, излизат от обувките.


Папагалът бил просто човек... виж какво, същество със занижена мозъчна дейност, аз никъде не съм писал, че си бил комунист, опазил ме Бог да напиша такава глупост. Това е същото, като да пиша, че си демократ - пълен абсурд.
Повтарям като за дебил, какъвто си - ти си представител на една порода мръсници, която на времето имитираше, че са комунисти, днес имитира, че са демократи. Порода продажници готови да служат на всеки господар за жълти стотинки. Готови да творят всякакви мизерии, под маската на някаква светла идея, била тя религия, комунизъм, или либерализъм. Поради наличието на тази най-противна човешка прослойка, комунизмът и демокрацията се превърнаха в мръсни думи. Вие сте способни с присъщата ви мръсотия да превърнете в петно и най-святата човещка идея.
И ти казах да изчезваш от блога ми. Тук е място за обмен на мисли, за дебат. Човек като теб, лишен от всякаква собствена мисъл, тук място няма, къш.
цитирай
25. vasilisa1917 - .
30.06.2019 09:39
merlin68 написа:
не харесвам либерализма, но в интерес на истината не са ми известни такива негови ценности, според които, ти можеш да заплашваш една дама с това, че ще й избиеш зъбите.


те хомосексуалистите са известни със своята арогантност и агресия към жените ...
цитирай
26. haterka - Този постинг е с напълно нормални ...
30.06.2019 10:32
Този постинг е с напълно нормални прочити.
А тези на уондър и валеска не са,
Най вероятно са се напомпали сами.
Защото едиинствената цел на чудесницата е да е на първа.
Нормален постинг и нов напомпан парцал на бабето.
За да е оргазъма й пълен, ще й подарим 7 плюса.
цитирай
27. pompadurpredator - Колеги, нали разбрахте. 10 плюса ...
30.06.2019 10:45
Колеги, нали разбрахте.
10 плюса искам от вас за несравнимата, божествената уондър.
За сега 10 -стигат, утре ще ги повишим на 20.
Разбираме неугасващата страст на гениТалната да е на първа.

А по валеска и бвен, украсете ги.
цитирай
28. vasilisa1917 - .
30.06.2019 10:49
полигоре, какво е виновна чудесницата, че поезията ти не струва?
цитирай
29. pompadurpredator - И тая ли е полигорясала като чуде...
30.06.2019 11:14
И тая ли е полигорясала като чудесницата и мисана?
Лелче, обръщам внимание на факта, че този постинг е с нормални прочити, а посочените 3 не са.
И не става дума за поезия, а за помпи.
Има ли постинг на чудесниата, който да не е напомпан?
И понеже реве на умряло от минуси, ще й даваме плюсове.
А не само поезията на полигор не струва , ами и на чудесницата.
цитирай
30. pompadurpredator - Сравнена с тази на нимфодора, пУ...
30.06.2019 11:16
Сравнена с тази на нимфодора, пУезията на уондър е.като Алисия спрямо Барбра Стрейзанд.
цитирай
31. merlin68 - Уважаеми помпадур идиоти, дебили и ...
30.06.2019 11:18
Уважаеми помпадур идиоти, дебили и прочие, уважавам вашето мнение, макар и базирано на неразбираема за мен менталност... НО, бъдете така добри да си го изразявате в собствените кочинки, тук поезия не се обсъжда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679756
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031