Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2018 21:48 - С анимирана "Лада" по анимирания "Кримски мост"
Автор: merlin68 Категория: Забавление   
Прочетен: 3481 Коментари: 5 Гласове:
15

Последна промяна: 06.05.2018 21:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Докато някои ловят шарани на Перловската бара и броят бръмчилата по "Орлов мост", сред които няма нито една "Тесла", но още се мяркат Москвичи, то аз реших да си направя една историческа разходка по старите български земи.

image
Анимирана Лада

И докато някои рибари предричат, че новата "Волга", ще си остане пропагандна анимация, аз ви предлагам разходка с "Лада Х-рей", по Кримския мост, който според други рибари, също трябваше да си остане анимационна пропаганда. Разходката е във видеото, а ние да се върнем към историята.


image

Виждате ли на картата, долу между Черно и Азовско море, вляво е Кримския полуостров, а вдясно от Керченския проток е столицата на Стара Велика България - Фанагория. Там Кубрат показа на синовете си как не се чупят наръч пръчки и затова трябва да са единни, а те взеха, че не го послушаха и се пръснаха по всички посоки на света. В резултат на това, днес Крим е руски, Фанагория - тоже, а лошия Путин, ги свърза с мост. Ако синовете бяха послушали Кубрат, то днес този мост щеше да свързва Купи - българите с Кучи - българите, но неби.

image
Анимиран Кримски мост

Още по-отдавна обаче, по тези исторически места са се подвизавали хуните, точно там някъде край Фанагория, вместо да ловят шарани в морето, те тръгнали на лов. Бягали сърничките, а хуните подире им. Голямо гонене... накрая сърните скочили да плуват към Крим, а хуните прецапали след тях (било плитко понеже великите Укри, още не били завършили прокопаването на Черно море). Те, така хуните открили пътя към Европа, изпървом прегазили готите, а след това всички останали до Германия. Разбира се, за който не вярва, че Керченския проток е толкова плитък та хуните да го прецапат, има алтернативна теория - С машина на времето те са се пренесли в края на месец май 2018г. (защото тогава официално ще открият Кримския мост) и са преминали през него, изненадвайки готите в гръб.

Та такива ми ти работи, на тази историческа местност, обитавана от скити, хуни и българи, днес руснаците постоиха Кримския мост. Този мост е дълъг 19 км. (което го прави най-дългия в Европа) и е построен за две години, заедно с подхода към него - четирилентов път с дължина 40 км. Днес този мост е факт, въпреки "пророчествата" на маса "специалисти", че ще си остане само путинска анимация.







Гласувай:
16



1. vaquero - merlin68,
06.05.2018 21:54
Мостът е феерия, а на есенния Пловдивски панаир всички Лади бяха продадени.
цитирай
2. mt46 - Мда,
06.05.2018 22:02
Русия има с какво да се похвали...
цитирай
3. gessos - И доколкото виждам е изключително ...
06.05.2018 22:09
И доколкото виждам е изключително красив! Призрачно красив на нощната снимка!
Благодаря за историческите сведения!
Поздрав!
цитирай
4. born - Бая фейкови новини, че мостът е пропукан, всеки момент ще се срути и т.н. се появиха в последно време.
07.05.2018 00:20
Но се оказа , че "Кримският мост" устоява на всички евро магии и проклятия и скоро ще бъде въведен в експлоатация. И бе построен в рекордно къси срокове.
Но това се случва, защото РФ е една изключително изостанала в икономическо и технологично отношение страна, която е бензиностанцията на недостижимата Евроатлантическа Европа. Освен това мостът е проектиран и построен от алкохолици, лагерници от "Гулаг", милиционери и други пропаднали люде. По моста ще е забранено да се движат други марки автомобили освен "Запорожци" и "Москвичи", пък всъщност те руснаците и не са виждали други марки коли /според някои видни специалисти от блога/. Но хак им е като се занимават с мостове, газ и ракети, а не с програмиране. Ако бяха айтиспециалисти, щяха да проектират и построят по-готин мост, а не като тоя.
ПП. Движението на други марки коли ще бъде разрешено, след като Навални стане президент. Т.е. не на Гергьовден, а на Куковден.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Оригинално, Краси!
07.05.2018 13:49
Явно съвсем съм абдикирал от политиката, не ми беше известно, че предстои пуск на свръх дълъг мост!? От Крим към Фанагория!
Турците се хвалят с тези, които японците им построиха на Босфора, но по дължина те са направо мъничета спрямо този! Мостът трябва и да е доста висок, за за минават кораби , а и прави завой, както се вижда ! Конструкторите знаят защо, но това е техническо решение от свръхвисока класа!
Относно падането на моста, руснаците може да не строят красиво, да не обичат лустрото, но в замяна грозното на вид конструиране или строителство е изключително здраво! Това е известно, не е новина!
Да, всичко това се дължи на нашите ,Български неразбории ! При които всеки успял е прицел на всеки комплексиран от успеха му
И ако това не е най- сигурното доказателство, че в нас тече тракийска кръв, не виждам, кое би могло да бъде по- сигурно!?
Не са единни траките, но ако се обединят, никой не би могъл да ги победи- казва великият алхимик! За Херодот става дума!
Така и с нас, Ако през вековете, особено от 8-ми до 13- ти, сме били единни и сплотени, Стара, Велика Вългария щеше и да е и Модерна, съвременна!Нно точно заради разединението сме паднали пос отоманско
Иначе, само" власите " на Калоян щели са да ги гонят до ...Самарканд!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1677993
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031