Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2015 19:38 - Русия се тресе от страх (втора част)
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 2458 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Днес 11.02.15 Михаил Саакашвили е назначен за председател на съветниците по външна политика на президента на Украйна, Петро Порошенко. Това съобщи грузинското «Пирвели радио» pirveliradio.ge/ (за който знае грузински) Или както Саакашвили скромно е заявил - назначен съм за началник на всички началници.
Още през 2014г. след преврата в Киев, на Саакашвили беше предложен нееднократно пост в новия кабинет, но до сега той отказваше, най-вероятно заради желанието си да преподава в Колумбийския университет в САЩ. Тогава МВнР на Грузия, предупреди Украйна, че ако подсъдимия по няколко дела за корупция в Грузия, Саакашвили стане министър в Украйна, това ще се отрази негативно на отношенията между двете страни. След като стана ясно, че от САЩ не му дават работна виза, бившият грузински президент кандиса да стане "началник на всички началници" в Украйна.
Да си припомним някои особено интересни неща от CV то на този началник:
Саакашвили е президент на Грузия от 2004 до 2013г.
През 2008г. малко след срещата на НАТО в Румъния, където САЩ се опитаха безуспешно да убедят европейските си партньори, че Грузия и Украйна трябва да бъдат приети в алианса, Саакашвили услужливо за американците вкара Грузия във война с Русия. Тогава той нареди на грузинската армия въоръжено нахлуване в автономните Абхазия и  Южна Осетия. В резултат Русия за пет дни смаза грузинската армия, а Саакашвили бе наречен Наакашвили, заради някои особено героични свои постъпки по време на тази война. Докато обмисляше грузинската тактика, пред камерите и на фона на знамената на Грузия и ЕС, той почти изяде вратовръзката си.
www.youtube.com/watch
По време на тази злополучна война президента инспектира някаква военна част. Там е с охрана, бронежилетка, Хамър и кохорта журналисти от цял свят. Изведнъж му се причува вражески самолет, той поглежда към небето и ... хуква да бяга. Охраната му и журналистите тичат подире му в недоумение, накрая тоя се просва до една ограда, а охраната му се струпва отгоре:)))
www.youtube.com/watch
След като напусна президентството Саакашвили забегна за САЩ, където доскоро живееше като турист, а в родината му през това време срещу него са заведени няколко дела и е обявен за издирване.
Преди три дни Саакашвили направи (явно на база военния си опит срещу Русия) зашеметяващо изказване в някаква украинска телевизия - Ако САЩ снабдят Украйна с оръжие, а грузинските офицери научат украинските си колеги да воюват, то Украйна може да завземе цяла Русия. Сигурно затова Порошенко (или пък по-вероятно Макейн) го е харесал, и ето го Саакашвили началник на началниците в Украйна.
През декември 2014г. Саакашвили отправи призив към грузинските офицери да напуснат грузинската армия и да отидат да воюват в Украйна, като им обеща месечна заплата от 5000 долара. По този повод министър председателят на Грузия, Иракли Гарибашвили, обяви Саакашвили за враг и предател:
"Това, че бившият президент и върховен главнокомандващ М. Саакашвили, призовава грузински военнослужещи да се откажат от грузинско гражданство, да се уволнят от грузинската армия и да отидат да воюват в Украйна, защото там ще получават добро възнаграждение, е предателство и призив към предателство".
Срещу Саакавили в Грузия са заведени и няколко углавни дела, за неправомерно изразходване на държавни средства в това число изразходването на 5 млн. долара за собствени нужди и превишаване на пълномощията. Имотите и банковите му сметки в Грузия са запорирани.

Честно казано не мога да си обясня това назначение, моля някой по-сведущ във въпросите на външната политика да ми помогне, ако може.
На мен ми хрумват следните варианти:
1. Украинският президент Порошенко е решил скоропостижно да загуби Домбас и затова взима Саакашвили за съветник (та той има неоценим опит с Абхазия и Южна Осетия).
2. Американците използвайки неуравновесеността и желанието за реванш на Саакашвили спрямо Русия, ще го използват на този пост за бързо достигане на целта си - широко мащабна война в Украйна.
3. Дебилите просто се уреждат, е това разбира се се случва само в държави които трябва да бъдат навряни на кучето в задника.
Други идеи има ли?




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. theeconomist - Идиот при
11.02.2015 19:43
идиота.........
цитирай
2. merlin68 - Идиот при идиота. . . . . . . . . А да, ...
11.02.2015 20:05
theeconomist написа:
Идиот при идиота.........


А да, това не ми беше хрумнало, може би се провежда експеримент в управлението на една страна да се събере международен екип от утвърдени идиоти. Малко съм разочарован, че все още няма българско представителство там, но пък време има, те нещата отиват към зговнясване, накрая и до нашите ще опрат.
цитирай
3. mt46 - Не знам -
11.02.2015 21:14
ще ака ли, ще цвили ли?...
цитирай
4. анонимен - Наистина се оплетоха като пилета в ...
11.02.2015 21:22
Наистина се оплетоха като пилета в калчища.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1704598
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930