Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 23:06 - Ще има ли мир в Украйна?
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 3601 Коментари: 7 Гласове:
14

Последна промяна: 14.02.2015 00:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Постигнатото след 16 часа преговори споразумение за прекратяване на огъня в Украйна е на път да бъде провалено от радикално настроените партии в украинския парламент. Трудно постигнатото и скрепено с авторитета на Путин, Порошенко, Меркел и Оланд, споразумение може да пропадне заради шайка нацисти.
Според споразумението, Украйна трябва да приеме закон за помилване и пълна амнистия на всички участници в гражданската война. Украинският министър на външните работи обаче заяви, че това не може да включва лидерите на ДНР и ЛНР!
В споразумението се казва, че трябва да бъдат разоръжени всички незаконни формирования.
Ето какво каза по този повод лидера на Десен сектор, Дмитрий Ярош:
"Доброволният Украински корпус "Десен сектор" продължава разполагането на свои бойни и резервни части и подразделения, както и обучението, и материално-техническото обезпечение на своите бойци... В пункт 10 на поредното Минско споразумение става дума за разоръжаване на незаконните формирования. Ние се надяваме, че представителите на президента на Украйна, нямат предвид Доброволния Украински корпус "Десен сектор" и другите нещатни военни формирования.... Освен това всеки такъв опит (за разоръжаване б.м.) е обречен на провал, тъй като доброволните формирования са способни да защитят своето право да отбраняват държавата и народа с всички способи, с всички целесъобразни методи и средства".  Или иначе казано - само се опитайте да ни вземете оръжието.
В този дух е и изказването на заместник командира на батальон "Азов", който е и депутат във Върховната Рада, Игор Мосийчук:
"Измяна! Национална измяна! Предателство на националните интереси. Само така може да се характеризира текста за изпълнение на минското съглашение"

Ще може ли украинският президент да охлади тези страсти, има ли той решимостта и силата да приложи на практика това под което се е подписал - скоро предстои да видим. Лично аз не съм уверен, че ще успее, като се има предвид, че "доброволните формирования" са твърде много и добре въоръжени, не се намират под контрола на президента, а се контролират от олигарси и новоизлюпени политически лидери.
Във всеки случай едно е ясно - Порошенко си изми ръцете, а от тук на сетне провокациите отново ще приписва на "проруските сепаратисти" и на самата Русия.
Но и друго е ясно - пред лидерите на Франция и Германия, това вече едва ли ще мине.

Едно Соломоновско решение на така сложилата се ситуация в Украйна се набива веднага на очи - Г-н президент, изтеглете редовната украинска армия на която сте главнокомандващ от района на бойните действия, спрете насилствената мобилизация. След това съгласувайте с лидерите на Франция, Германия и Русия едно отлагане на обявеното прекратяване на огъня за две седмици. Оставете украинските "патриоти" да се мобилизират, да излязат от интернет и от Радата и да отидат на фронта където да демонстрират патриотизма си. След две седмици тях вече няма да ги има, някои от по-глупавите ще измрат на фронта, другите за известно време ще забравят словесния патриотизъм и ще се покрият. Украйна ще стане една доста по-нормална държава, е тогава седнете и преговаряйте. Ако можете да направите това, бъдете уверен, че ще останете в историята като един от най-великите президенти.




Гласувай:
14



1. freeoldmen - Предлаганото решение е добро,
14.02.2015 00:00
ще има оздравителен и бърз ефект.

П.П. Ползвай друг шрифт, този е отвратителен.
Постоянно слепва буква Т със следващата...
цитирай
2. merlin68 - ще има оздравителен и бърз ефект. П. ...
14.02.2015 00:13
freeoldmen написа:
ще има оздравителен и бърз ефект.

П.П. Ползвай друг шрифт, този е отвратителен.
Постоянно слепва буква Т със следващата...


Предложението е добро но утопично. Порошенко не ми прилича на велик президент, а освен това има и един друг фактор който няма да позволи да се случи това - САЩ.
Изобщо сценария се движи по американски план към широко мащабна война в Украйна в която на следващ етап може да влезе Русия и НАТО. Все пак има надежда Европа широко да отвори очите си и да направи всичко възможно да не се самоунищожи. Повече съм оптимист относно разума на Меркел и Оланд, отколкото на Порошенко.
цитирай
3. get - - Мерлин, ще припомня една стара ...
14.02.2015 14:29
- Мерлин, ще припомня една стара българска пословица?!

- Когато се ритат "атовете" - "магаретата" го отнасят!
- Добре би било пристрастието ти, да е от позициите на българин и ПРО - България? Когато вземеш да гледаш нещата "от тази камбанария" - ще бъдат обективни анализите ти! Дотук се оказваш единствено в ролята на "мегафон" мултиплициращ чужди НАМ мнения и интереси!

- Пояснявам "елементарни" неща - Първо! Нито е в интерес на обикновеният украинец, нито на руснака това противопоставяне! От тук възниква резултативният Втори въпрос: След като е против интересите на руският и украински народи - това военно-политическо противопоставяне - Чии интереси обслужва ?
- Кой има интерес от сепаратизъм и войни?
- Чия страна ние, като "славянофили" да вземем на руските или украинските "славяни" - нали все пак българите сме с л а в я н и ?
Друг въпрос - при конституирането на Украйна, и Руската федерация - по времето на Елцин, този факт който в момента се размахва в публично пространство, като довод за отделяне на "Ново-Русия", тоест Източна Украйна или по отношение на Крим, НЕ БЕ ЛИ ИЗВЕСТЕН?

Трети въпрос - Кой имаше интерес от последната война на Балкани при която отиде в небитието изкуствената държава СФРЮ, наследник на КСХС(Кралство на сърби, хървати и словенци)? С този последният коментар, не мисли че злорадствам - казвам го с оглед и като идея за трагични съдби на обикновеното население в това напомпано с "велико илиро-сръбски шовинизъм" държавно образувание ... което в началото си е било с ТЕЗИ РЕАЛНИ ГРАНИЦИ В КОИТО ВЛИЗА и българско население от Тимошко, Моравско и голяма част от Македония - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/Jugo-slavia%2C_1919.png
- Следва ли България пренебрегвайки принципите на ДОБРОСЪСЕДСТВОТО в момента да разпалва на тези територии СЕПЕРАТИСТКИ тенденции - Ако следва, Защо?

- Така че драги ми Мерлин - Твоята работа замязва на нещо като - Тръгнал, на чужд гроб да плаче?
- Прощавай за откровеността, но аз така виждам нещата?
цитирай
4. merlin68 - Гет, позицията ми е съвършено &q...
14.02.2015 16:14
Гет, позицията ми е съвършено "ПРО - България", про-европейска, про-украинска и про-човешка, да не говорим, че в поста, мой коментар въобще няма, изнесени са просто няколко факта станали ясни от вчерашните новини.
Що се отнася до въпроса ти кой има нужда от воини, отговора става все по-очевиден за всеки с малко мозък в главата. |След като нито Украйна, нито Русия, нито Европа имат такава нужда, кой остана.
цитирай
5. mt46 - Поздрав!...
14.02.2015 17:48
Мирът е най-доброто и разумно решение...
цитирай
6. gosho568 - За сега, едва ли!?! Иксат още много ...
15.02.2015 17:18
За сега, едва ли!?! Иксат още много земя, да завладеят от нея... Поздрави!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Поздрави, Мерлин!
15.02.2015 21:41
Така е, който няма интерес от Обединена Европа!
Той има интерес от войната. Търсете интереса - Цицерон
Дано в тоя символизъм от взаимодействието на вековните врагове - Франция и Германия има и това разбиране, че е употребена Европа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1705899
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930